zeet Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Wygniecione z spherki w ZB około 1,5 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 omg, good shit! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 nice one zeet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 człekokształt... zal ze nie ma czasu nas czyms dluzej posiedziec eh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 No to ja znowu ponudze i przedstawiam kolejną prace, bez detalu oraz bez uszu bo plik został stracony :/ No ale i tak ćwiczyłem bryłe więc chyba nie jest najgorzej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Ja bym ci na początek radził sprawdzić gdzie ty dałeś tego posta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skynyrd Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 To gdzie to wrzucic jak nie na testy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Ja bym ci na początek radził sprawdzić gdzie ty dałeś tego posta... Nie wiem do kogo to piszesz ale jeśli niepotrafisz czytać to pisze Sculpty: testy, proby, speedy, porady itp więc dział jest jaknajbardziej ok. Poazatym nieudawaj moderatora i wielkiego grafika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 nie naskakujcie na niego bo pewien pan wcześniej wrzucił tutaj jakąś wizkę exterior czy coś i to jego post się tyczył. Teraz kiedy to jest usunięte nie ma co się dziwić ze trochę dziwnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Sorry ale wydawało mi sie że to pisane było do mnie (bo i tak wyglada). No ale skoro się wyjaśniło to przepraszam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Pisałem do kogoś kto wrzucił tu wizkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dobra za tekst z księdzem jesteś usprawiedliwiony XD wszystko mega, ale ucho wybitnie nie trzyma poziomu reszty... a tu ode mnie 2in1 kociak + taki doodle- oba bardzo szybkie, jedne wczorajwieczorny, kociak dzisiejszoprzedchwilowy na oba gdzieś tak ok 30 minut(chyba). Kociaka mam zamiar dalej użyć do testów hairów w blendku. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Kociak bardzo fajny idealny do testowania particlow, koles rowniez nie najgorszy, ale uszy mi sie nie podobaja, ale raczej kwestia gustu, pewnie specjalnie takie lekko przesadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 tomala ale tragiczne uszy zrobiłeś, bierz przykład z morte. No chyba że ksiądz takie ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 bardzo śmieszne to było, sam se zrób lepsze uszy panie szczery :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 tomala ale tragiczne uszy zrobiłeś, bierz przykład z morte. No chyba że ksiądz takie ma ;) Zobacz tego ziomala na Twoim awatarze, i jego dolek pod nosem, uwazasz ze to normalnie wyglada? Imo też dziwnie. Zdziwiłbyś się jak wygląda zeskanowana ludzka gęba. Bynajmniej nie cartoonowo. I rzeczywiście pokazałabyś coś swojego, bo nie wiadomo jak traktować Twoje komentarze, czy czerpać z nich wiedzę, czy nie. Są mało wiarygodne. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Według mnie uszy w księdza wyglądają poprawnie anatomicznie , wyróżniają się tylko brakiem detalu takiego jak na twarzy co sprawia wrażenie niedopracowanych . ....bierz przykład z morte.....Sory morte że cię w to mieszam ale muszę słówko rzucić . Przy ostatnim modelu morte uszy nie wyglądają też na skończone a jednak przez to że postać jest troszkę w innym stylu wykonana aż tak bardzo to nie przeszkadza . Pamiętajmy też że ile ludzi tyle twarzy nie ma czegoś takiego jak ideał . Morte -> Fajnie można te modele oszlifować , ogólne założenie bardzo SI! . pozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Ja to po prostu ignoruję wszystko to co pan Szczery pisze, tak jak on radośnie ignoruje nasze apele. Co do mojego modelu- jest jaki jest, robiony był jako speed, i chyba widać ze nie szedłem w fullreal. Szkoda trochę że strzępimy se klawiaturę o teksty gościa który już przez pewien dłuższy czas ma nas wszystkich głęboko w d***e, zamiast komentować nasze wypociniki i jakoś się tam nawzajem wspierać doradzać. Peace! mileS->Dziękować bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Morte jakie apele? Bez urazy ale głupoty opowiadasz z tymi apelami, to że mi się czasem wymsknie nie znaczy że trzeba zaraz jakąś nagonkę na mnie robić. Nie mam nikogo w d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2009 to w tym watku cos jest skonczone ?:) trzeba te modele brac z lekkim przymrużeniem, a tak na boku to fajnie sobie poczynacie chlopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Szczery myślę że chodzi o to że często stosujesz nie konstruktywną opinie , posty typu Miles bez urazy ale to jest tragiczne. Powodzenia w nauce anatomii. mi np . nie pomagają a bardzo zniechęcają . to w tym watku cos jest skonczone ?:) trzeba te modele brac z lekkim przymrużeniem Racja sory za słowa " niedopracowane" , "nieskończone " oraz offtopa z mojej strony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Enuff! Pokazywać sculpty łobuzy:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Dobra najnowsze wypociny i dalsza nauka :PP Dopiero 2h więc mówcie co by mozna poprawic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 przegroda nosowa jest kiepska... kąciki ust od dolnej wargi również... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 zainwestuj w wiecej clay brushy i smootha, nie jedź wszystkiego standardem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Oczodoły ogromne, twarz zbyt pociągła, policzki zassane i niby chudy ale nie widać kości, nie czuć anatomii. Czoło też by sie przydało większe bo między brwiami a linią włosów zazwyczaj jest jakaś nieowłosiona przestrzeń. Usta do wymiany a przynajmniej górna warga bo trochę pogięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 zainwestuj w wiecej clay brushy i smootha, nie jedź wszystkiego standardem. Ale ze smoothem to ostrożnie raczej, nie wygladzaj wszystkiego na siłę, dopiero pod koniec modelowania rozsądnie smoothem traktuj tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 No to malutki up do tamtej postaci :) Poprwaiłem nos, czoło i usta oraz troche zmieniem wygląd twarzy :) Mam nadzieje że nie jest najgorzej i piszcie co można by jeszcze poprawic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Też coś zarzucę, taki świński ryj dla sprawdzenia nowego mudboxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 Bardzo ładny shaderek:) Ucho gładkie nieco, zobacz jak układa się chrząstka na uchu ma takie pewne subtelne niereguralności w grupości i kierunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 tomala fajne, tylko powieki grubsze troszke mogłby by byś i białka ciemniejsze może zeby tak bardzo cartoonowo nie wyglądały :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 dzięki panowie za trafne uwagi, poprawie wszystko + jeszcze parę rzeczy bo mi się teraz jak spojrzałem świeżym okiem nic tutaj nie podoba :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Hm, co do shaderka, troche matowo jest jeszcze, spec niebieski by sie przydal, moze reflection jakis z hdrki.. ale rozumiem ze to jeszcze przedbiegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 tak jak wizz jestem za poprawieniem oczu i powiek. Shader już wygląda jak skóra ale nie jak skóra starszego gościa. Co do matowości to może przesadziłeś z fg i to trochę spłaszcza skórę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 git git, ale jezeli chodzi o uszy, to wydaje mi sie ze mozesz ta gorna czesc ucha (obwodke). smialo zrobic chudsza :) taka bardziej powyginana, doda to fajnego luuku :), ale btw. nadal przypominam ze to Twoj model, tak jak jest teraz jest dobrze, neichce Ci sie wbijac w model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 no kształtem jest juz dobrze, ale nadal odstaje jeśli chodzi o detal, ucho starego człowieka też jest trochę pomarszcozne.. dlatego jakoś nadal jest najsłabszym elementem główki. http://leversandpulleys.com/artblog/wp-content/uploads/2007/11/DSC00156c.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 moim zdaniem model jest OK, co do Shadera to moim zdaniem poprzedni był lepszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Fajny ten model i shader fajny, tylko w teraz w oczach odbija sie caly wszechswiat;). Przesadziles z odbiciami. A i jeszcze jesli chodzi o model, to troche usta sa za bardzo napompowane jakby. Wszystko ma oklaple, a w ustach kolagen?;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Luki- może to nowoczesny starszy pan? nie o takich rzeczach sie dzisiaj słyszy :P Atu taki wip goblina, w paru miejscach trzeba jeszcze poprawić ogólny kształt modelu, no i powoli zaczynam kłaść detal, podoba się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2009 o ciekawy mamafaka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Morte - fajny, w kilku miejscach dobrze byloby zdefiniowac bardziej bryle np szyja przy grdyce, uszy, powieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Tomala - poprzedni shader chyba lepszy. Ucho - nasada ucha jest chyba zbyt masywna... musisz wyobrazić sobie że ucho łączy się z czaszką przez chrząstkę, i powleczone jest bardzo cieńką skórką, prawdopodobnie już pomarszczoną w tym wieku (nie mam w pobliżu żadnej referki żeby podotykać) :D Wogóle bardzo ładne modele tu się pojawiają... pozdrawiam. Luki Luki... nie pokażesz swojego Ksienca ...? Koncept z komiksu "Objawienia"..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Luki Luki, no wiem racja, bije się w pierś i poprawiam... A ksionc świetny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Dzięki wszystkim za komenty, jak tylko znajdę chwilę czasu to poprawię to o czym piszecie. Ach te nieszczęsne uszy :D ale może się kiedyś nauczę ;) Morte fajny goblin, wydaje mi się że wszystkie gadziny o człekokształtnych czaszkach powinny mieć oczy skierowane do przodu, u Ciebie są tak trochę na boki przekręcone. A reszta mi się podobać. Pozdro for All. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 Tak, ksiezulo jest z komiksu "objawienia". Niezly komiks, chociaz poczatkowe kadry to straszny chaos. Rzadko w komiksach mnie interesuje fabula, a tu byla calkiem niezla. Zeby kazdy wiedzial o czym mowa bez zagladania na bloga to go tu wrzuce, chociaz go juz wrzucalem w innym, swoim watku. Jakos mam opory przed pokazywaniem publicznie takich swoich testow, czesto jest tak ze to z czego jestem dzis zadowolony, jutro bym calkowicie zmienil. Dlatego zalozylem bloga, udaje ze to taka szuflada gdzie nikt nie zaglada, a przynajmniej nie narzucam sie nikomu;). No ale skoro juz zostalem wywolany do odpowiedzi to moze cos powiedzie o Guciu na skuterze. Mnostwo rzeczy jest w nim nieskonczonych, nie ma paska pod kaskiem, bluza ledwie tknieta w zbrushu, dlonie takie tylko oparte. Ale moze macie ochote cos powiedziec na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 Luki Luki ksiezulo wypas, szczególnie front mi się podoba, lubię taki styl ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 Luki Luki świetne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 (edytowane) Morte wypas!! I like it:) more plz Luki slabiutko, minimalizm minimalizmem, ale ten dla mnie nie daje rady down: po meczu wiecej napisze/ Edytowane 30 Styczeń 2009 przez Kirian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 Luki slabiutko, minimalizm minimalizmem, ale ten dla mnie nie daje rady A konkrety? Ja to taki staroswiecki chlopak jestem, lubie wiedziec o czym ktos mowi, jakies argumenty i temu podobne glupoty:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 Luki kysionc tak mi średnio podchodzi, szczególnie na widoku z boku ma strasznie zapadnięte poliki. Wiem stylizacja stylizacją ale jakoś tak zbyt przegięte mi się wydaje. Dzieciak za to mi się podoba, najsłabszym punktem jest tu chyba nos. Będzie z tego jakaś scenka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi