snooo Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Świetny pomysł. dobre modele. Powodzenia! :) Czekam na jakiś zarys sceny.
ferni Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 Witam Wstawiam 3 propozycje na ustwienie sceny, ale nie mam pojecia króry bedzie najblizej trafny, z góry dziekuje za pomoc w wyborze
RK Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Trzecia. Wahałem się pomiędzy nią a pierwszą (która strasznie fajnie pokazuje detale modeli- a modele są warte pokazania) ale tak naprawdę i pierwsza i druga cierpią na podobną przypadłość- nienaturalne pozy. W pierwszej Sancho strasznie dziwnie wisi, w drugiej- nie wiadomo tak naprawdę dlaczego Don Kichot spada z konia (i czemu spada jakby był z drewna).
jaras Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 a może tak ? lekko pochylony kadr żeby spotęgować wrażenie pędu i determinację ;) BTW- ten 1 kadr tez jest niezły może byś jeszcze pokombinował przy nim ?
JunioR Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 trojka najbardziej mi sie podoba, a tak ogolnie ladny modeling :) pozdrawiam!
Levus Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Super wychodzi! Mi też trzecia najbardziej podchodzi. Mam sugestię taką: w tle Sanczo Pansa niech tego osła ciągnie na siłę za powróz a osioł w zaparte:) a don Kiszot dokładnie tak jak Jaras sugeruje, musi nabrać więcej dynamizmu! Zastanawiam się też, czy 3-ciego kadru lekko w górę nie powiększyć bo don kiszot biedak taki przygnieciony przez sufit się wydaje. Pozatem naprawdę bardzo fajnie! pozdrawiam!
mateusz_s Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 fajne modele, tyle scenek, mozesz normalnie jakis komiks z tego zrobic :) mi sie podoba ogolnie scenka 2 ale chyba malo ma wspolego z porachunkami, chyba najlepiej do porachunkow pasuje 3... ale wszystko jest jakos za daleko i szkoda tych detali, moze by w tej 3 przylblizyc wiatrak, kamere przysunac bardziej do don kichota itp, szkoda fajnych modeli...
Gomez Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Mnie sie podoba 1. Jest smieszna a o to ci chyba chodzi. Zgadzam sie z RK ze pozy sa troche powyginane ale to mozna dopracowac. Poza tym wszystko w tym obrazku mi sie podoba. Trzecia tez fajna ale ja stawialbym na pierwsza.
Destroyer Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 hehe mi się wszystkie podobają tylko trzecia wersja zrodyfikowana by jaras lepsza od oryginału 1 albo ulepszone 3
ferni Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 Dzieki za pomoc Modele we wszystkich scenach musza byc jeszcze dopracowane pod wzgledem pozy dlatego nie chcialbym abyscie sie sugerowali zła poza, tzn poze zasugerowalem taka o jaka mi chodzilo ale bez dopieszczania jej, bardziej mi chodzi o kadr jaki bede mógł zastosować i dalej sie bede mógł bawic w detale czyli juz konkretna zgodnaosc zgiec, wygiec, i jak w przypadku pierwszej wiszacy sanch bedzie naprawde wisial i noge mial miec opkrecaona lina. Powinienem to napisac we wczesniejszym poscie , no cóz mój błąd. Dzieki i pozdrawiam wszystkich. jaras - tak niewiele a tak lepszy efekt, dzieki
Ania Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Mi się pierwsza scena baaaardzo podoba, od razu się uśmiechnęłam jak zobaczyłam, te inne sceny takie sobie, trochę nudne. Pozy można dopracować.
peterr Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Hmm pierwszy bardziej śmieszny; ) drugi troche tragiczny;P - spada z konia na głowe i wiadomo :)
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 compozycyjnie 3jka wygrywa, reszta jest troche nie przemyslana, niby tak moglo by byc jak jest w jedynce ale konikowi albo musisz obciac tylek, albo rozepchac kadr na boki i przesunac go troche w lewo :) powodzenia (btw. bardziej podoba mi sie 1dynka)
KoMic Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Nr 1. fajnie przykadrowane. Nr3 tez niczego ale ma jedna wade pusto, za pusto
ferni Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 Witam z waszych opini wynika ze 1 i 3 byly najciekawsze poprawilem troche i wstawiam ponownie, tereraz które wam sie podoba bardziej? Modele wzasadzie ustawilem tak jak juz do koncowego etapu
jaras Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 trudny wybór :) 1 i 3 najlepsze ;) w tym 3 obrazku proponowałbym Ci podnieść ten młyn do góry - bo teraz 2 obiekty (Sancho i młyn) wchodza na siebie niepotrzebnie a u góry masz dużo wolnej przestrzeni i mógłbyś złamać tą płaskość terenu przez dodanie jakiegoś wzniesienia na którym stoi ten młyn. Dodatkowo możesz też dać lekką mgiełkę żeby odzielić te plany od siebie jeszcze bardziej acha - no i kopie mógłby mieć pochyloną jak w obrazku nr 2 - nawet troszkę niżej żeby nie nachodziła na skrzydło wiatraka
dzudzu Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 2 i 3 są jakieś mało wiarygodne;no bo jak Sancho dojeżdża na plac boju przed don Kichotem i zmaga się z mułem a don Kichote w furii atakuje? dziwaczne to wszystko, przemieszanie nastrojów. pierwsza scena sprawdza się jako urywek śmiesznej batalii dwóch oszalałych przygłupów, od których nawet konie są mądrzejsze; no i te panoramiczne kadry jakoś mi nie pasują za dobrze do ilustracji.
hcpiter Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Pierwsze najlepsze ! Ogolnie bardzo bardzo fajna scenka, juz sie nie moge doczekac do testowych renderkow ze swiatelkiem i texturami :)
MAJKOL3D Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Jestem pod wielkim wrażeniem... Już oczami wyobraźni widzę pięknie oteksturowaną scenę :D
krzys!3k Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 równiez stawiam na pierwsza, choc 3 tez fajna ale mysle, że musialbys sie wiecej narabic zeby zapelnic cala panorame detalami, a w 1 niedosc ze fajnie sa podkreslone detale postaci to caly pierwszy plan jest zapelniony, dorzucic do tego jakies mini detale typu kepki trawy,kamyczki, jakas sciółka, do tego jakies fajne tlo i bedzie gites pracka :)
ferni Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 witam po podliczeniu wszystkich glosów plus mój wybralem 1 scenke, zaczolem pracowac nad texturami na chwile obecna tak to wyglada tło jest tymczasowe ale chyba pozostane przy takiej kolorystyce
Jonasz_Real Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Cieszę sie bardzo, że wybrałesz pierwszą scenkę, świetnie Ci idzie z texturowaniem. Widzę ze sporo sie nauczyłesz z poprzedniej bitwy. :) Pozdrawiam Cos mi sie nie podobaja tylne nogi konia, trochę zle stoją
mateusz_s Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 no texturki bardzo fajne, niezle to wyglada
Destroyer Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 bardzo fajnie zaczyna wyglądać z tymi texturkami
mrkrzysiek Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 bardzo fajnie zaczyna to wyglądać, texturki ładne
Adek_CG Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 to co widac wyglada bardzo fajnie, szkoda jednak ze nie renderowales calej scenki
chveti Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Pierwsze najlepsze ! Ogolnie bardzo bardzo fajna scenka, juz sie nie moge doczekac do testowych renderkow ze swiatelkiem i texturami :) I kropka .
ferni Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Witam Jonasz_Real - dzieki, miedzy innymi po to biore udzial w bitwie zeby sie uczyc czegos nowego. Pozdro mateusz_s - dzieki fikołek - dzieki mrkrzysiek - dzieki Ania - dziekuje Adek_CG -dzieki nie mam czasu jak na razie zeby wlonczyc cała scene Na szybkiego pozmienialem tylko tlo w PS zeby wybrac klimat w jakim robic scenke, mnie osobiscie najbardziej przypada 1 i 3. Jak tylko wybiore w jakim klimacie robic tło i ustawie pierwsze swiatelko postaram sie wstawic w wiekszej rozdzialce. A wy jak myslicie które najlepiej bedzie pasowało do sceny.
RaVirr Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Pierwszy najlepszy IMO. może jakaś burza do tego?
Scottero Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 A mi sie najbardziej podoba 2 wersja- czuc taki klimacik ;) Pozdro
Adek_CG Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 zdecydowanie trojka najlepsza, wydaje sie byc najbardziej spojna kolorystycznie
krzys!3k Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 na 3 w sumie kolorystyka mi bardziej odpowiada ale jednak w pierwszej chmurki sa bardziej wyraziste, takze sam nie wiem co bym wybrał, powiedzmy ze jestem za 1 z przerobieniem kolorystki na troche bardziej trojkowy :D
Destroyer Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 trójka najbardziej pasuje do reszty btw. RE WE LA CJA :D tylko czekać na super hi res na plakat :)
serratus Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Hej ! 1 i 3, ale... w trójce wydaje mi się, że jest lepsza kolorystyka, jednak chmury wyglądają trochę dziwnie w porównaniu do jedynki. A jeśli mam oceniać pracę to jest bardzo fajnie i oby tak dalej do końca ! Pozdrawiam
krzys!3k Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 jesli nie masz nic przeciwko to troche zmienilem kolorki tej pierwszej wersji, jakby co to pisz to usune ;)
Ania Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 3 Ale nie podoba mi się podłoże, lepiej by wyglądała jakaś trawka.
NaRe Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 3!! :) I tak jak przedmowca - trawa troche za zielona... ale ogolnie swietna praca :D
ferni Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 Dzieki wszystkim za opinie i pomoc w wyborze wstawiam na razie to co do tej pory zrobilem, co myslicie o tym ? na ziemie musze jeszce powstawiac jakies kamienie itp.
Destroyer Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 wypasik :) jedyne co to bym trochę zróżnicował pisaek, może jakiś żwirek i kitka konia nie ma textuki poza tym bardzo fajnie nie wiem czego się czepnąć :) cheers!
Rekomendowane odpowiedzi