Napisano 21 Kwiecień 200816 l Wobec tego, że ani ja ani moderzy nie potrafią lub nie da się zmienić tytułu mojej dotychczasowej teczki a "Mayk ... blllooodyy ... wrzesień 07" brzmi co najmniej nie na czasie ;),zakładam cz.2. W sumie to 40 stron poprzedniej wystarczy, a z nowym rokiem (kwiecień? ;P) , z nowy sprzętem ;) - nowym krokiem. Link do poprzedniej teki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=20660&page=40 (prosiłbym o zamknięcie tego topicu :) ) I na początek trochę recentstuffu: Edytowane 14 Październik 201311 l przez lisu
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Cos mi sie obrazki nie chca wczytac, ale sprawdzilem, ze moge zmienic nazwe starego watku. Gdybys chcial wiec wrocic do poprzedniego planu to daj znac.
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Imagehack czesciowowo lezy. Zatrzymaj ta nowa teczke - widac ladny postep ;] Bardzo fajnie bryly tworzysz ostatnio - nad kolorkami pracuj bo jakos tak blado troche wychodza miejscami
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Autor No fakt, wykładka. Zahostowałem gdzie indziej, mam nadzieje że widać ;) lenader - zostaję tu ;) stary można zamykać. Omen - dzięks dude, sporo mam jeszcze do przepracowania, nie tylko kolor, choć fakt faktem że w mediach tradycyjnych od dawna głównie pracowałem / pracuję w BW, wieć moge mieć ostre potknięciaz kolorem.
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Mi osobiscie troche przeszkadza sposob wykonczenia glowy potworka i glowy cyborga. Widac, ze tu starales sie najprecyzyjniej wejsc w detal i wyciagnac te fragmenty niejako na pierwszy plan, ale wydają się wymeczone w porownaniu z bardziej plamiasta/malarska reszta. Nie do konca siedza. No i troche sie nie czuje materialu/materii/skory. Moze by tam sprobowac z jakas faktura/tekstura? Ja osobiscie za bardzo czuje tam photoshopowego brusha i moze to tak "sprowadza na ziemie" te fragmenty. Do reszty ciezko sie przyczepic. Generalnie ilustracje na swietnym poziomie.
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Autor PLS - thnx! leander - racja, mogłem dać troszke texturek..no nic, next time.. Pracka w sumie na etapie wip, bo chciałbym dorzucić coś na dole, gdzie zdecydowanie mniej się dzieje niż na górze, no i co by tu jeszcze?
Napisano 23 Kwiecień 200816 l kurde swietny pomysl, zestawienie kolorow, lewa stopa panny wydaje sie byc za duza-moze nie o tyle za duze co za potezna zbyt chlopska(zwez)- :) i podsyc pracke jakimis texturkami na piachu zeby materialy zroznicowac o czym juz pisal Leander
Napisano 23 Kwiecień 200816 l Bardzo fajne, w charakterze przypomina prace Gila Elvgrena. Pewnie znasz, a jesli nie to polecam, niedawno trafilem na knajpe, gdzie wszystkie sciany byly obwieszone jego panienkami. Nie to zebym Ci zyczyl tego samego ;)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Ogolnie stopy ma za duze...to jakis rozmiar 42 na moje oko :). i chyba brzuch taki zbytnio przypakowany ?
Napisano 24 Kwiecień 200816 l hmm fajne fajne ale czy stopy nie za wielkie ?? :) fajna rybka:) pozdro
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor Dzieki wszystkim, jak zwykle pomocni :), stopy poszły pod skalpel i chyba fin, nie bede tego wysiadywał dłużej, jest tyle rzeczy do mazania ;)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l to moze narysuj jakies maszkarony ala gears of war 2 - ciekawy jestem jakby ci to wyszlo. oczywiscie z jakas wlasna inwencja do tego... bo ludzie skilla maja a wydaje mi sie ze nie chce im sie az tak myslec nad designem - chcialbym zobaczec jakies charyzmatyczne postacie. maniaks wprawdzie daje rade ale dla mnie ciut zbyt komiksowo robi :) moze ty pacniesz czyms mocnym?
Napisano 2 Maj 200816 l Autor dekiel - a na co to, te maszkarony? Pacne na razie czymś takim, afrykański mafioso i jego przydupasy, komenty most łelkom! pozdr.
Napisano 6 Maj 200816 l Przesadzasz ostatnio :) taki progres jest zabójczy dla moich oczu no i ta hiena, kompletnie wymiata
Napisano 10 Maj 200816 l Autor Dzieki wszystkim za komenty :) Rękaw owszem ;) zwalony z deka ;] hienka hmm, ja wiem czy z refki? poprostu oblukałem kilka fotek z hienkami. Wrzucam Uplift i to bedzie raczej final, oraz drugi - prawie finał (zastanawiam sie co lub kogo wrzucić w drzwi na 2 planie)... Com&Krit mile widziana ;) pozdr!
Napisano 11 Maj 200816 l zarowno pierwsza jak i druga fajna- taka plakatowa bym powiedzial ;) ale spoko pomysl na jej glowe .. moze piersi bym troche poprawil, a tak to git. pozdro
Napisano 11 Maj 200816 l Podoba mi się bardzo ta druga praca. Mógłbyś ją jeszcze jakoś kolorami podrasować w kluczowych miejscach. Na przykład troche żywsze kolory w półtonach (halftones) jak tutaj u Loomisa - http://www.fineart.sk/photos/creative/144.JPG Pozdrawiam.
Napisano 11 Maj 200816 l Autor Dziekoweczka za komenty panowie! Wygrał pomysł regnar'a ;) Pracki nie chciałem zbytnio przesycać kolorami, nie wiem co ty można jeszcze podklepać.. finał stronkę dalej... Edytowane 12 Maj 200816 l przez lisu
Napisano 11 Maj 200816 l no i ten zolnierzyk w tle najlepiej wyszedl z calej pracy wedlug mnie :P swietnie kolorystycznie i i fajowo ci upozowanie wyszlo... moze by te sciany troszke rozpsuc (popekac, posprejowac itp..), bo takie grzeczne to otoczenie jakos jak na obecnosc zolnierzy ;) pozdrowki
Napisano 11 Maj 200816 l ołłłł wygrałem :D a co w nagrodę będzie ;> hehehehe spoko fajnie to wygląda - właśnie tak sobie to wyobrażałem! dzięki za wybór :)
Napisano 12 Maj 200816 l swietna pracka,swietny klimat- jedynie co bym poprawil to zrobil zolnierzyka z tylu za wieksza mgłą i troche go zwiekszyl- bo niestety powstaje porownanie do dzwi ktore maja ok 2m,wiec zolnierzyk wydaje sie byc dzieckiem;/ ale pracka naprawde swietna!
Napisano 12 Maj 200816 l tak popatrzylem dluzej na ta pania i sobie mysle, ze ta troche za szeroka szyja ja usztywnia z lekka i jak dla mnie dziwnie to wyglada... co do powiekszania zolnierza to nie wiem, czy by nie przewazyl w kompozycji ogolnej, ale zawsze mozna na warstwie sobie sprobowac..sciany moze jakas tekstura podbic... ale i tak czy siak- git!
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Dzięks chłopaki, prawie wszystki uwagi wdrożyłem, superancko podpowiadacie ;) Finito, nie bede przepieszczać.. (stare wywaliłem, co by teki nie przyśmiecać). pozdro!
Napisano 14 Maj 200816 l Autor dzieks Panie rosikowski ;) W związku z nadciągającymi Ojromajsterszaft naszło mnie na motyw footballowy, i jedyne co przyszło mi do głowy to scena z naszych euro 2012, dalszy koment chyba zbędny ;) Czasu mam chwilowo troszke i mam nadzieje udłubać z tego coś sensownego dopóki nie skończy mi się luzik :)
Napisano 15 Maj 200816 l stary - super ci to wychodzi:) ale mam polew niezly - hehehe PS: czy czasami nie przejechales zielonyn na color balance? niepotrzebie!
Napisano 15 Maj 200816 l hahaha - baaajer panie :D Aczkolwiek paleta troche schodzi do zielieni i bark kontrastu chmury/niebo
Napisano 15 Maj 200816 l hehehehhe dobre! Trzeba by wysłać do PZPN'u i na Wiejską xD w ramach ostrzeżenia :D
Napisano 15 Maj 200816 l brawo za pomysl!!:D zroznicowalbym te maszyny troche w pomarancz co by nie byly za podobne no i niebo... ale dobrze idziesz :) pozdro
Napisano 15 Maj 200816 l No nie czepiajscie sie :) starczy w sumie sama tematyka :) aczkolwiek wypadaloby dodac jakis napis euro2012 bo mozna sie nei domyslec ;)
Napisano 15 Maj 200816 l Hehe, genialne. Wreszcie ktos narysowal to glosno! ;) Ale abstrahujac od euro 2012 - jak zaczna grac w takich sceneriach to ja zaczne ogladac pilke nozna ;)
Napisano 15 Maj 200816 l hehe mocne :), faktycznie troche paleta kolorów psuje efekt, ale koncept bardzo fajny, czekam na wersję full wypas i masz juz zarezerwowane miejsce na moim pulpicie w pracy
Napisano 15 Maj 200816 l Świetne prace. Podłącze sie pod te Ohi i Ahy :) A to z euro to by trzeba było wydrukowac i porozsyłaś do posłów i poślinek i porozwieszać na miastach :)