lisu Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 (edytowane) Wobec tego, że ani ja ani moderzy nie potrafią lub nie da się zmienić tytułu mojej dotychczasowej teczki a "Mayk ... blllooodyy ... wrzesień 07" brzmi co najmniej nie na czasie ;),zakładam cz.2. W sumie to 40 stron poprzedniej wystarczy, a z nowym rokiem (kwiecień? ;P) , z nowy sprzętem ;) - nowym krokiem. Link do poprzedniej teki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=20660&page=40 (prosiłbym o zamknięcie tego topicu :) ) I na początek trochę recentstuffu: Edytowane 14 Październik 2013 przez lisu
leander Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 Cos mi sie obrazki nie chca wczytac, ale sprawdzilem, ze moge zmienic nazwe starego watku. Gdybys chcial wiec wrocic do poprzedniego planu to daj znac.
OmeN2501 Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 Imagehack czesciowowo lezy. Zatrzymaj ta nowa teczke - widac ladny postep ;] Bardzo fajnie bryly tworzysz ostatnio - nad kolorkami pracuj bo jakos tak blado troche wychodza miejscami
lisu Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 No fakt, wykładka. Zahostowałem gdzie indziej, mam nadzieje że widać ;) lenader - zostaję tu ;) stary można zamykać. Omen - dzięks dude, sporo mam jeszcze do przepracowania, nie tylko kolor, choć fakt faktem że w mediach tradycyjnych od dawna głównie pracowałem / pracuję w BW, wieć moge mieć ostre potknięciaz kolorem.
PLS Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 swietny swiatlo-cien na pierwszym; bardzo fajne prace.
leander Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Mi osobiscie troche przeszkadza sposob wykonczenia glowy potworka i glowy cyborga. Widac, ze tu starales sie najprecyzyjniej wejsc w detal i wyciagnac te fragmenty niejako na pierwszy plan, ale wydają się wymeczone w porownaniu z bardziej plamiasta/malarska reszta. Nie do konca siedza. No i troche sie nie czuje materialu/materii/skory. Moze by tam sprobowac z jakas faktura/tekstura? Ja osobiscie za bardzo czuje tam photoshopowego brusha i moze to tak "sprowadza na ziemie" te fragmenty. Do reszty ciezko sie przyczepic. Generalnie ilustracje na swietnym poziomie.
lisu Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Napisano 23 Kwiecień 2008 PLS - thnx! leander - racja, mogłem dać troszke texturek..no nic, next time.. Pracka w sumie na etapie wip, bo chciałbym dorzucić coś na dole, gdzie zdecydowanie mniej się dzieje niż na górze, no i co by tu jeszcze?
DaRoZ Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 kurde swietny pomysl, zestawienie kolorow, lewa stopa panny wydaje sie byc za duza-moze nie o tyle za duze co za potezna zbyt chlopska(zwez)- :) i podsyc pracke jakimis texturkami na piachu zeby materialy zroznicowac o czym juz pisal Leander
leander Napisano 23 Kwiecień 2008 Napisano 23 Kwiecień 2008 Bardzo fajne, w charakterze przypomina prace Gila Elvgrena. Pewnie znasz, a jesli nie to polecam, niedawno trafilem na knajpe, gdzie wszystkie sciany byly obwieszone jego panienkami. Nie to zebym Ci zyczyl tego samego ;)
Koniu Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 Ogolnie stopy ma za duze...to jakis rozmiar 42 na moje oko :). i chyba brzuch taki zbytnio przypakowany ?
Dann.G Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 fajny pomysl na ilustracje! naprawde mi sie podoba !
Łukasz Misztela Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 hmm fajne fajne ale czy stopy nie za wielkie ?? :) fajna rybka:) pozdro
lisu Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Napisano 24 Kwiecień 2008 Dzieki wszystkim, jak zwykle pomocni :), stopy poszły pod skalpel i chyba fin, nie bede tego wysiadywał dłużej, jest tyle rzeczy do mazania ;)
Gość dekiel Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 to moze narysuj jakies maszkarony ala gears of war 2 - ciekawy jestem jakby ci to wyszlo. oczywiscie z jakas wlasna inwencja do tego... bo ludzie skilla maja a wydaje mi sie ze nie chce im sie az tak myslec nad designem - chcialbym zobaczec jakies charyzmatyczne postacie. maniaks wprawdzie daje rade ale dla mnie ciut zbyt komiksowo robi :) moze ty pacniesz czyms mocnym?
lisu Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 dekiel - a na co to, te maszkarony? Pacne na razie czymś takim, afrykański mafioso i jego przydupasy, komenty most łelkom! pozdr.
DaRoZ Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 nom i poprawiles i lepiej :) ogolem "Śssssswietne..." :D
Farvus Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Fajne! Ale za ten rękaw leżącego na ziemi człowieka masz manto ;) ;)
polterge!st Napisano 4 Maj 2008 Napisano 4 Maj 2008 kolorki super. Hiena bardzo fajna i uzacze:D zwierzak z refki??
Mr Pank Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Przesadzasz ostatnio :) taki progres jest zabójczy dla moich oczu no i ta hiena, kompletnie wymiata
lisu Napisano 10 Maj 2008 Autor Napisano 10 Maj 2008 Dzieki wszystkim za komenty :) Rękaw owszem ;) zwalony z deka ;] hienka hmm, ja wiem czy z refki? poprostu oblukałem kilka fotek z hienkami. Wrzucam Uplift i to bedzie raczej final, oraz drugi - prawie finał (zastanawiam sie co lub kogo wrzucić w drzwi na 2 planie)... Com&Krit mile widziana ;) pozdr!
ortheza Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 Obie pracki fajowe :-) co do tej drugiej to moze jakies ruiny w tle?
Dann.G Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 zarowno pierwsza jak i druga fajna- taka plakatowa bym powiedzial ;) ale spoko pomysl na jej glowe .. moze piersi bym troche poprawil, a tak to git. pozdro
Farvus Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Podoba mi się bardzo ta druga praca. Mógłbyś ją jeszcze jakoś kolorami podrasować w kluczowych miejscach. Na przykład troche żywsze kolory w półtonach (halftones) jak tutaj u Loomisa - http://www.fineart.sk/photos/creative/144.JPG Pozdrawiam.
lisu Napisano 11 Maj 2008 Autor Napisano 11 Maj 2008 (edytowane) Dziekoweczka za komenty panowie! Wygrał pomysł regnar'a ;) Pracki nie chciałem zbytnio przesycać kolorami, nie wiem co ty można jeszcze podklepać.. finał stronkę dalej... Edytowane 12 Maj 2008 przez lisu
lordbiernac Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 no i ten zolnierzyk w tle najlepiej wyszedl z calej pracy wedlug mnie :P swietnie kolorystycznie i i fajowo ci upozowanie wyszlo... moze by te sciany troszke rozpsuc (popekac, posprejowac itp..), bo takie grzeczne to otoczenie jakos jak na obecnosc zolnierzy ;) pozdrowki
regnar Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 ołłłł wygrałem :D a co w nagrodę będzie ;> hehehehe spoko fajnie to wygląda - właśnie tak sobie to wyobrażałem! dzięki za wybór :)
nicponim Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 swietna pracka,swietny klimat- jedynie co bym poprawil to zrobil zolnierzyka z tylu za wieksza mgłą i troche go zwiekszyl- bo niestety powstaje porownanie do dzwi ktore maja ok 2m,wiec zolnierzyk wydaje sie byc dzieckiem;/ ale pracka naprawde swietna!
Dann.G Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 tak popatrzylem dluzej na ta pania i sobie mysle, ze ta troche za szeroka szyja ja usztywnia z lekka i jak dla mnie dziwnie to wyglada... co do powiekszania zolnierza to nie wiem, czy by nie przewazyl w kompozycji ogolnej, ale zawsze mozna na warstwie sobie sprobowac..sciany moze jakas tekstura podbic... ale i tak czy siak- git!
lisu Napisano 12 Maj 2008 Autor Napisano 12 Maj 2008 Dzięks chłopaki, prawie wszystki uwagi wdrożyłem, superancko podpowiadacie ;) Finito, nie bede przepieszczać.. (stare wywaliłem, co by teki nie przyśmiecać). pozdro!
lisu Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 dzieks Panie rosikowski ;) W związku z nadciągającymi Ojromajsterszaft naszło mnie na motyw footballowy, i jedyne co przyszło mi do głowy to scena z naszych euro 2012, dalszy koment chyba zbędny ;) Czasu mam chwilowo troszke i mam nadzieje udłubać z tego coś sensownego dopóki nie skończy mi się luzik :)
Gość dekiel Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 stary - super ci to wychodzi:) ale mam polew niezly - hehehe PS: czy czasami nie przejechales zielonyn na color balance? niepotrzebie!
OmeN2501 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 hahaha - baaajer panie :D Aczkolwiek paleta troche schodzi do zielieni i bark kontrastu chmury/niebo
regnar Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 hehehehhe dobre! Trzeba by wysłać do PZPN'u i na Wiejską xD w ramach ostrzeżenia :D
Dann.G Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 brawo za pomysl!!:D zroznicowalbym te maszyny troche w pomarancz co by nie byly za podobne no i niebo... ale dobrze idziesz :) pozdro
yookeer Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 No nie czepiajscie sie :) starczy w sumie sama tematyka :) aczkolwiek wypadaloby dodac jakis napis euro2012 bo mozna sie nei domyslec ;)
leander Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Hehe, genialne. Wreszcie ktos narysowal to glosno! ;) Ale abstrahujac od euro 2012 - jak zaczna grac w takich sceneriach to ja zaczne ogladac pilke nozna ;)
Loki Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 hehe mocne :), faktycznie troche paleta kolorów psuje efekt, ale koncept bardzo fajny, czekam na wersję full wypas i masz juz zarezerwowane miejsce na moim pulpicie w pracy
polon Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 wyślij tym ***** z pzpnu i z sejmu, a zresztą, oni już to wiedzą
CzAk1 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Świetne prace. Podłącze sie pod te Ohi i Ahy :) A to z euro to by trzeba było wydrukowac i porozsyłaś do posłów i poślinek i porozwieszać na miastach :)
maronski Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Aleś ty się chłopie wyrobił :) gratulacje za ostatnią porcję prac!
maciekG Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 haha mocne...a ja wlasnie wrocilem z budowy naszego stadionu narodowego...
Rekomendowane odpowiedzi