SoAd Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 To jak juz o proponuje 10 k tris bo 5k poly to moze być mylion trójkątów. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 ej, taka zmiana w trakcie? To ja sie nie bawie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 To ja daję model prosto z zbrusha :D Nie no na serio to ja już nie wiem ale robię na 10k tris PS: voyager 5k poly pisało od początku, zobacz pierwszego posta. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 5k poly to moze być mylion trójkątów. Pozdro Dokładnie. Poly czy trisy, co za różnica, sorki ale w przypadku game artu wszyscy powinni być świadomi, że chodzi o trójkąty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 ok, sorki za problemy, miałem ofkors na myśli 5k poly czyli quadów ( dla mnie to było oczywiste, pracuję w blenderze i tam polygony to quady ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 trochu pyro - podobny :) nawet bardzo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 o fucken qrde nieeeee... Nie grałem w TF więc nie wiedziałem o pyro :/ Teraz to dupa, po zabawie... Jeśli z tą maską chciałeś być oryginalny to ci nie wyszło:D:D:D Fajnie się tu bawicie:/ Aż mi żal dupę ściska że nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Posprzątane, nie ma dowodów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Fajnie się tu bawicie:/ Aż mi żal dupę ściska że nie mam czasu. Egzakli , co za niefart! Edit: Ardeni to pokaż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 ... tak wiec podziele sie modelem, moze komus bedzie sie chcialo go pociagnac ;) Dzieki za model i + dla Ciebie Klicek, ja tez nie bede teksturowal, ale wystarczy dodac pare dobrych shaderow i tez bedzie dobrze: tutaj jeszcze dodam chyba toon shader i sephia postprocess. Do pewnego konkursu programowania ten diver by sie przydal, jezeli sie na to zgodzisz, i oczywiscie o kredycie w tej mini grze nie zapomne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Udytzkey jezeli to ten skin shader co myzle to powiniens dac jakis UVW byle jaki na 3 kanal bo inaczej bedzie model czarny bez wzgledu jaka tam dasz texture ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Jaki jest termin, bo nie wiem czy sie zabierać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 Jako termin proponuję przyszły poniedziałek może więcej osób skończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Hm, a tak btw, pomysł mi przyszedł do głowy, może na next battle zrobić sobie SDK z klickowego modelu nurasa i potexturować? Hm? Taki pomysł tylko, jak zwyciezca bitwy decyduje to się nie odzywałem:p Udytzkey, shaderek fajny, nie ma co, ale jakieś kolorystyczne tweaki by się przydały.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Taki pomysł tylko, jak zwyciezca bitwy decyduje to się nie odzywałem to zwycięzca jednej bitwy decyduje o temacie kolejnej?? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Levus spoko pomysl, myslalem zeby zrobic watek i przykleic i co jakis czas dawac nowy model :) hehe, ale tak tylko glosno myslalem, jezeli ktos ma ochote zrobic taki watek to z checia go popre. Udytzkey - nie ma problemu, jezeli model by Ci sie przydal to rob z nim co chcesz, milo by bylo gdybys tylko wspomnial, ze cos tam przy nim robilem, a modelik mozesz sobie zmieniac jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Minibitwa w jednym wątku to dobry pomysł, modele które normalnie mogły by nie być komentowane teraz można spokojnie komentować w jednym poście z innymi prackami. Oczywiście to da rade tylko dla małej frekwencji, bo inaczej niezły śmietnik będzie. Bardzo fajne pomysły na modele macie.Ja bym wziął udział ale mam kupe shitu na głowie, a temat jest super.Dawno nic w gamearcie nie dziergałem;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poiu007 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Model Ex3 i nieskończony KLICEK'a mi najbardziej podchodzą. Trzeba pamiętać, w jakim klimacie utrzymywana jest gra:) Sam w nią pykam od pewnego czasu i jest to typowa bajka, graficznie podchodząca pod tytuł Iniemamocni:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Bitwa padła :) figurka została -textura nie skończona jeszcze,tylko taka przymiarka do koloru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Bardzo fajnie wygląda, póki co gęba mi się nie podoba, za mało ma charakteru, ale skoro piszesz, że wip to wip.. A reszta łobuzerki jak sobie radzi?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Model i normal bardzo fajne, co do koloru, to usta wyglądają jak pomalowane rozduszoną szminką :) Kurtka może lepiej by się prezentowała, gdyby była zielona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 usta wyglądają jak pomalowane rozduszoną szminką Otóż to, nie wiedziałem jak to opisać więc sie wstrzymałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 No nie chciałem że by wyglądał jak transwestyta :), to tylko przymiarka do textury :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Udytzkey jezeli to ten skin shader ... Nie to zwykly velvet shader, takze nie ma zadnych problemow z texturka ;) Udytzkey, shaderek fajny, nie ma co, ale jakieś kolorystyczne tweaki by się przydały.. Racja i dzieki, jak bedzie troche czasu na kolory to cos tam podmaluje, ale priorytety narazie na to nie pozwalaja ;) Udytzkey - nie ma problemu, jezeli model by Ci sie przydal to rob z nim co chcesz, milo by bylo gdybys tylko wspomnial, ze cos tam przy nim robilem, a modelik mozesz sobie zmieniac jak chcesz Super i wielkie dzieki, a "wspomnial" to malo powiedziane, bedzie Extra Credit ;) zeet - to chyba jedyny model z teksturkami, cos tam chyba na twarzy jest do poprawy i moze wiekszy nosek, uszy, oczy albo chelm jeszcze by sie przydaly imo, w sumie to ciekawa karykatura zwlaszcza ta tarcza hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 (...)priorytety narazie na to nie pozwalaja ;) Weź nic nawet nie mów o niepozwalających priorytetach bo mi się źle kojarzy:D pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Teksturki właśnię męczę. Coś mi się zdaje Ardeni że przegrasz to pifko ;) Sorki za wielkiego screena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Ex3 - nie pierwsze i nie ostatnie, powinieneś się cieszyć, ze dostałeś porządną motywacje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 No i za tą motywację Tobie należą się dwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 ale się te pończochy/kabaretki rozciągają brzydko na łydkach, ale rozumiem że zostanie to poprawione :D Co do broni to zamiast spawary dał bym jej wyrzutnie do przepychaczek do kibla :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Ex3 fajnie sie zapowiada, przyjemna postać... ;) jedziesz dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 15 Maj 2008 Autor Share Napisano 15 Maj 2008 Broń ode mnie. Połączenie, wkrętarki, akumulatorów, kierownicy od bmx`a i kamery przemysłowej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Szczerze? - taka sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Daj jeszcze cewkę tesli (taką jak w command and conquer) na lufę i będzie nieźle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Ex3 same elementy dobrze by pasowały do siebie, gdyby nie to że słabo wkomponowane w siebie i nie ma takiej spójności... dodaj jeszcze coś i będzie git... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 15 Maj 2008 Autor Share Napisano 15 Maj 2008 SoAd - szkoda :) Levus - szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to wygląda (może jakiś screen? :) ) floo - będę jeszcze dodawał klamerki na akumulatorach i jakieś kabelki, to powinno poprawić spójność modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 dla uscislenia mowilem tylko o broni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 15 Maj 2008 Autor Share Napisano 15 Maj 2008 Ojojoj gdzie ja to mam wcisnąć do mojej broni :D Przyjmijmy że taka cewka jest w środku :) Spoko SoAd przecież się nie obrażę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Daj z przody zamiast tych dwóch boxów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 16 Maj 2008 Autor Share Napisano 16 Maj 2008 (edytowane) A wiesz co SoAd ? Tak właśnie zrobię :P :P ;P A teraz kawałek teksturki jeszcze z dwoma boxami zamiast tesli. Self ilumination 75 Edytowane 16 Maj 2008 przez Ex3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Bardziej o coś takiego mi chodziło, kulką do przodu byś dał i by fajnie wyglądało:) http://screenshots.filesnetwork.com/63/others/tesla_coil.jpg http://blog.makezine.com/TeslaRATrooperFullSetupSparks1000.jpg Albo coś takiego: http://static.flickr.com/31/98523355_0fb13fa5ed.jpg pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 16 Maj 2008 Autor Share Napisano 16 Maj 2008 się pomyśli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Bardziej o coś takiego mi chodziło, kulką do przodu byś dał i by fajnie wyglądało:) http://screenshots.filesnetwork.com/63/others/tesla_coil.jpg http://blog.makezine.com/TeslaRATrooperFullSetupSparks1000.jpg Albo coś takiego: http://static.flickr.com/31/98523355_0fb13fa5ed.jpg pozdro! Heheheeh :D stare czasy mi się przypominają pierwszego Team Forressa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 (edytowane) Dzisiaj wreszcie miałem trochę czasu i zacząłem robić hp pod mojego sierżanta. Muszę dzisiaj skończyć bo jutro chyba koniec minibitwy. Pozdro. Edytowane 18 Maj 2008 przez Tomala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Tomala fajny, ale za cholere nie pasuje do team fortress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Tomala, za mało toonowy :P Ciekawy link :) http://www.tomtallian.com/pages/tf2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Tomala fajny, ale za cholere nie pasuje do team fortress. To może i dobrze idę więc na boisko pograć w nogę bo odkąd przyszedłem z kościoła nad tym siedzę. A w team fortress nie grałem nigdy, jak tak się zastanowię to w nic nie grałem od 2 lat. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 To może i dobrze idę więc na boisko pograć w nogę bo odkąd przyszedłem z kościoła nad tym siedzę. A w team fortress nie grałem nigdy, jak tak się zastanowię to w nic nie grałem od 2 lat. Pozdro. to dobrze... więcej zdrowia i życia masz... :P Creator świetny link, totalny old... ;) zrobić bitwę z takim limitem poly, to było by coś... :D Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 No panowie/panie kończymy dzisiaj wieczorkiem więc jest jeszcze chwilka czasu żeby dopieścić swoje dzieła ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Tomala, za mało toonowy :P Ciekawy link :) http://www.tomtallian.com/pages/tf2.html kazdy model na tej stronie to mistrzostwo swiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Ja nawet nie udaje ze bede probowal skonczyc, z reszta czasu juz nie ma. Ale dzis zauwazylem watek i postanowilem na szybko delikatnie zaadaptowac swoj dosc stary model do stylu TM2. Jakies 15 minut pracy, pewnie jakbym sie wczesniej zastanowil i cos nabazgral na kartce to wykorzystalbym je efektywniej. O a tu oryginalny model, jak tak patrze, to widze ze go bardziej przemyslalem. No i design byl wzorowany na Olijosmanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi