Ex3 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Hełmy skończone to można by pojechać bitewką dalej. Jako temat proponuję stworzenie całkowicie nowej postaci do gry Team Fortress 2 wraz z bronią. Co do ograniczeń 5k POLY na postać i 1k POLY na broń, teksturki 2048 na postać i 1024 na broń. Mapki to oczywiście color, spec, normal, alpha. Stylistyka oczywiście cartoon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Niezłe limity:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 wypasiony temacik... aż jestem ciekaw jak ekipa z game artu poradzi sobie z tym wyzwaniem... :P niedługo to z mini bitwy wyjdzie jakiś mały mod do gry... :P czekam na pierwsze modele, powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 moze mi sie uda cos stworzyc xD temacik fajny choc niemam pojecia o modelowaniu ludzi xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 mnie to na samą myśl rajcuje że robicie se modelki do gry. gdy modelek skończony to jak animujecie, robicie animacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 na szybko koncepcik i wersja high oczywiscie to dopiero poczatek :) zobaczymy jak to dalej rozegram :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 z przodu mało ciekawy ale z profilu wygląda super czekam na więcej nielocie007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Ile czasu będzie trwała ta minibitwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2008 no, czasu, ten, tego.... jak zwykle :) Jak trzeba będzie to skończymy :D A tu mój szybki koncepcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Ex3--> tez myslalem nad jakas babka ale robie kolesia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Ex3 ciekawie się zapowiada... :P jedziesz dalej... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 dobra koniec teraz trzeba cialko wymyslec i jak wymysle to wroce do glowy i dokoncze ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2008 A tu moje początki sculptu w blenderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Niezla d*** XD Nielot fajna morda, bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 nielot - rewelka, charakterny ten gościu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Taki na szybko sculpo- koncept :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 no, czasu, ten, tego.... jak zwykle :) Jak trzeba będzie to skończymy :D Jeżeli to " Jak trzeba będzie" będzie jak przy bitwie z hełmami to lipa hehe :P znowu nie będę wiedział że już koniec :D Mogą brać udział teamy? Jak tak to szukam kogoś do tekstur. Ja się zajmę modelem, rigiem i animacją :) Ktoś od konceptu też by się przydał, chociaż z tym to jeszcze sobie poradzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Jedziemy ze wszystkim w tym temacie? Czy kazdy otwiera swoj ze swoim modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 O matko, swietosc jest bezczeszczona!!! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 jednak leb dokoncze :D prawie koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 nielot - główka super, nie podobają mi się jedynie worki pod oczami. A prusak super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 nielot007 ta główka kogoś mi przypomina... :P fajna:D zeet no no... good shit! :) Ex3 więcej więcej!!! :P czekam na główkę... powodzenia Panowie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 nielot007 ta główka kogoś mi przypomina... :P fajna:D zeet no no... good shit! :) Ex3 więcej więcej!!! :P czekam na główkę... powodzenia Panowie!!! moze :P ogolnie bardzo ladne pracki, bede obserwowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Jeżeli to " Mogą brać udział teamy? Jak tak to szukam kogoś do tekstur. Ja się zajmę modelem, rigiem i animacją :) Ktoś od konceptu też by się przydał, chociaż z tym to jeszcze sobie poradzę :) Hm... Teamy.. no nie wiem. Ja raczej na to sceptycznie patrzę. Ale jeśli kolektyw się zgadza to czemu nie ;) Rig/Animacja - hmm... ale to już poza bitwą :D bo nie sądzę żeby taki jeden czy drugi chcieli rigować/animować swoje postacie :D Termin - przecież w wątku była informacja że w piątek kończymy. Nielot - imho bez brody wyglądał o wiele lepiej. Apollo - w sumie jak było wszystko w jednym temacie to porządek był no i komentarze, a jak się porozdzielamy to już tak różowo może nie być :D floo - główka będzie później, dużo później, muszę się do conceptu przyłożyć bo tu w zasadzie concept jest najważniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Leleń o to chodziło... :P wersja bez brody już tak się nie kojarzy z tym Panem... :P Ex3 pracuj pracuj! czekam na efekty... :D chętnie by zobaczył taką babeczkę w akcji jak daje łupnia takim mięśniakom jak na tym screenie... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 fajny freddy kruger :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Qrcze postaci dawno nie robiłem, może w wolnej chwili walnę jakiś koncept czy cos... Powodzenia wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Termin - przecież w wątku była informacja że w piątek kończymy. Spoko, żartowałem sobie, nie mam pretensji :) p.s. Fajnie jak by można było obejrzeć modele w enginie TF2. To chyba podobnie się exportuje jak do HL2, mam rację? Jeśli tak to przydatny będzie XSI Mod Tool :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Fajnie, że coś się zaczęło dziać, dobre modeliki panowie! Ja niestety chyba znowu nie dam rady.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 No ładnie jeden dzień mnie nie ma a tu takie rzeczy odchodzą. Nie wiem czy wiecie na co się porywacie, ale do team fortress postacie mają multum jakichś dziwnych map na sobie, a w dodatku nie wiem czy jest do tego sdk, sprawdze jutro. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 taki tescik sporo bledow w mapowaniu + model wziety z high czyli sie nie nadaje :P low+nrm+ao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 blondyn, spoko, ale czy nie przesadziłeś z tą jego opalenizną?? więcej więcej!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 łapdejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Przystępuję do bitwy żeby się nauczyć gameartu chociaż trochę. Modelik prosty żeby skończyć bo czasu prawie nie mam. Na razie wrzucam koncept, taki Polish soldier, tylko się nie śmiejcie z konceptu bo malować nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 heh ja jak pierwszy raz próbowałem robić jakiś body, akurat kobiecy to bez głowy miał coś koło 15k poly :D hmmm może się przyłączę :) jak uda mi się ograniczyć w tych 5 k :) ex a ta postać ma być konkretnie human czy można pofantazjować odrobinkę?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2008 ex a ta postać ma być konkretnie human czy można pofantazjować odrobinkę?? :) Powiem tak "Róbta co chceta" :D byle w ramach koncepcji ;) Zresztą ja tu nie dowodzę ja tylko wątek założyłem i zaproponowałem temat :D No i mały połikendowy updajcik ode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 zeet, master kiełbaster, nielot świetne!! nielot007 jak nie zrobisz mu textury i nie skonczysz bedzie duszenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Master mam wrażenie że dłonie mu przykleiłeś tył do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Master przypudruj buźkę... :P Gangsta... :] Tomala fajny koncepcik... :D Ex3 pojechałeś ostro z talią... :) jednak czy jej łapki deczko nie przyduże jak na kobitkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 łapki duże i je jeszcze powiększyłem :) Ona będzie miała gumowe żółte rękawice więc też palce muszą być odpowiednio duże. A talia ... no cóż cienka jest i basta. Jak uda zrobię to talia będzie jeszcze cieńsza wizualnie. Btw. jej bronią będzie spawarka a`la quake. Tylko że zrobiona z akumulatorów :D:D Updejcik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 nooo Ex3 zapowiada się nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 E, niezle idzie - Master jak na razie roxi :) nie wiem czy nie za bardzo w detale idziecie jak to ma byc renderwane z cellshadingiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 noo ex3 :D fajnie jest wyprofilowana ta laska :D tylko szkoda, że jej zarzuciłeś to coś na brzuch :D a spódniczka konkretna :D nie ma potrzeby dłuższej :D floo a odnośnie dłoni laski Ex'a to pewnie taki ma mieć, to laska stworzona do broni, a nie siedzenia w salonach odnowy biologicznej :D a tak odnośnie głowy nielota i postaci zeet :) ograniczenie to 6k poly łącznie, wyrabiacie się przy takich postaciach w takich granicach?? ;| :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Matrixus jak skończę robić elementy symetryczne to chyba jej odepnę szelkę z jednej strony to większy kawałek brzucha będzie widać. Nielot - tak wogóle to co Ty robisz w bitwie w której się teksturki robi :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Hehe ale rura :) Zjawiskowa figura, fajne proporcje, więc zapowiada się fajny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 niezłe wam idzie chłopaki, ex3 bomba ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 a to na tyle na ile już zrobiłem :) koło 3,1 k poly :) część nierówności jeszcze ubranie zakryje a kilka muszę jeszcze poprawić :) a koncept na broń to będzie koszyk z granatami :) mam nadzieje, ze się wyrobie :) edit: troszkę wam stronę rozjechałem :/ wiem, że to nie jest super extra praca, ale cóż dopiero zaczynam :) jak ją skończę to będzie 1 skończona postać ludzka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 na początek to daj węższe te screeny bo na 24" monitorze się nie mieszczą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi