Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Chodzi mi nietylko o jego skuteczność ale tez to jak ciąży on systemowi itp.. Ja korzystam z Avasta Przydało by się wybrać coś dobrego;)
Leleń Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 ja tam nie polecam zadnego antivira, rok temu uzywalem i co chwile problemy, teraz bez antivira jade i jest git :P ale jak juz cos polecic to nod32..
Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 Jest git bo nie wiesz ile masz plików zainfekowanych:P
piotrek Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Ja też nie zalecam instalowania żadnego tego typu programów. W domu mam XP od kilku lat i bez programów antywirusowych całkiem dobrze sobie radzi. Kulki - jeśli nawet nie wiem, że mam coś zainfekowane, w niczym mi to nie przeszkadza, nieprawdaż? :p
Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 No niby taaa ale jak masz a mam:P konto w banku netowym to wiesz.. wiesz jak jest;) trojanów w cholere grasuje..
piotrek Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Trojan też zwierzę, chce żyć ;) A tak na powanie - imo wystarczy dobry firewall, którym możesz monitorować ruch z/do komputera i pozwalać lub nie programom na zdalne połączenia. W ten sposób nic nie wysyła adnych danych bez towjej wiedzy i zgody.
Loki Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 mam avasta na laptopie i stacjonarnym i jestem zadowolony.
Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 Jak myślicie starczy tylko to co nam oferuje Vista?
3grosze Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 tak jak Piotrek sam fajerłol styknie - polecam kerio starsze wersje - darmowy, gdzie jeszcze nie było tysiąca zapytań o reguły w ciągu minuty - niestety nie działa na x64 i poszukuje jakiegoś zbliżonego do kerio - wiem, że firewall Comodo to nie będzie mój wybór
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 avast i firewall`e w routerze no i na kompie z win xp 64bit sp2 styka :]
CzAk1 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Bez AntyVira jest fajnie...ale jednak to nie te czasy by bez ochrony się po necie pałętać ;] No ja mam Nortona Internet Security i raczej nie miałem z nim jeszcze rzadnych nieprzyjemności. BitDeffendera raczej nie polecę bo korzystałem z niego w pracy...i dość solidnie zwalnia system... Do avasta kiedyś się zraziłem bo za bardzo nie bronił mi kompa co skończyło sie Serią ostrych virusków...Teraz to może się zmieniło i avast działa lepiej bo od tego wydarzenia minęło trochę czasu i zauważyłem, ze sporo osób z niego korzysta.
pecet Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 avg free + zone alarm i jest git, od paru lat nie musiałem formatować dysku co pare miesięcy ;)
Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 Avast ma taka wade, ze raczej kasuje pliki zamiast ich leczyc:/
Levus Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) nod32 jest extra + NAT na routerze Noda fajnie siedzi w tle i bardzo fajnie killuje potencjalne ataki z www (trojany itp) Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez Levus
Topek Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 ...BitDeffendera raczej nie polecę bo korzystałem z niego w pracy...i dość solidnie zwalnia system... ... to niezły bajzel musiałeś mieć, używam bitdefendera i jest wporzo. polecam. pod xp x64 też działa
ognisty Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 kaspersky - i wszystko jasne ;) tyle że ciąży na kompie, ale wtedy daje się najniższy poziom ochrony (i tak lepszy niż w wielu innych na najwyższym :D) i komp bezpieczny i śmiga jak talala
Shogun 3D Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Nod 32. A poza tym i tak nie mam neta...
Lucas Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Avira, kiedyś miałem przez chwile Avasta to jakoś strasznie zamulał mi kompa. Miałem tez McAfee to było jeszcze gorzej - bywało, że proces, który powinien działać w tle obciążał procesor w 80% akurat wtedy kiedy robiłem coś wymagającego...
Robertus Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Od kilku dobrych lat NOD32 + firewall (Sygate) i praktycznie zero problemow. Jesli cokolwiek sie chce przedostac to jest szybko wylapane. Jako wsparcie uzywam jeszcze darmowych antyspawerow - Spyware Blaster i Spybot ale sa raczej bezrobotne :)
mkeruj Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Ja tam za NOD`a nie płacę. Działa cacy, na x64 też. Bitdefender jakoś nie chciał, ale nie pamiętam dlaczego. Chyba chciał, żeby płacić.
Temporal Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Avast jest beznadziejny mialem kiedys go i przepuszczal wszystko co sie dalo. Wsrod znajomych tez niecieszy sie zbytnio zaufaniem. Kaspersky? Hmmm z wirami sobie radzi ale bardzo muli kompa i czujesz sie tak jakbys mial milion wirow (pomimo ze ich nie ma :P). Nod32 i tutaj dochodzimy do tego momentu :D Nie meczy kompa i z wirami daje sobie niezle rade duzo osob go chwali i chyba slusznie.
Tomala Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Nod32 chyba najlepszy stosunek jakości do niezamulonności kompa ;)
Kulki Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 No ale jest jakas darmowa wersja NODa32?? Byłem na stronie i tylko platne wersje:/
BLADE Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 linux :D i wszystko jasne :) a na winde to avg plus firewall sygate. wszystko ładnie działa i bezproblemowo.
Paq Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 O zawsze, na zawsze McAfee. Każda dostępna wersja nie zamuli kompa, a ochroni Cię bardzo skutecznie.
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 a ja z nortona korzystam:) jakos niezbyt i odczuwam go na komputerze
hcpiter Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 No ale jest jakas darmowa wersja NODa32?? Byłem na stronie i tylko platne wersje:/ hehe jest ;)
Rascal Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Kaspersky IS lokalnie + sprzetowa ochrona po stronie serwera.
arev Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 NOD ftw. Na stronie są wersje testowe do pobrania: http://www.eset.pl/pobieranie/pobieranie/wersja-testowa-eset-nod32-antivirus.html
Predator Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 na xp mialem pande antyiwra + antyspam + firewall naprawde genialny programik.
Kulki Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Napisano 22 Czerwiec 2008 Chłopacy no ale jak już mamy antywira to po co nam jeszcze firewall? I jakie dobre darmowe firewalle znacie?
piotrek Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Ja od kilku lat na moim XP używam tego (wcześniej jego poprzednika) jako jedyne zabezpieczenie przed czymkolwiek. Wersja darmowa nie ma kilku opcji, ale generalnie w domu nie są one potrzebne).
tpiatek Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Ja używałem długo avasta. Przyszły złe chwile na niego i przerzuciłem się na nortona. Na stacjonarnym go nie odczuwam, podobnie zresztą jak na lapie. Polecam
greg_jg Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Jeśli chodzi o firewall`a, to polecam Comodo: http://www.personalfirewall.comodo.com/ (oczywiście z włączonym modułem Defense+) - najlepszy jaki miałem. Tutaj macie testy firewall`i: http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php
Gość Kuba1994 Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Ja tylko NOD32 lub Avast . Nie jest prawdą , że bez virusa jest wszytsko ok . Tylko tak się wydaje ale jak się przyczepi coś cięższego to już nie jest tak git . Wiem to na własnym doświadczeniu i nie polecam
Rekomendowane odpowiedzi