Napisano 20 Czerwiec 200816 l Chodzi mi nietylko o jego skuteczność ale tez to jak ciąży on systemowi itp.. Ja korzystam z Avasta Przydało by się wybrać coś dobrego;)
Napisano 20 Czerwiec 200816 l ja tam nie polecam zadnego antivira, rok temu uzywalem i co chwile problemy, teraz bez antivira jade i jest git :P ale jak juz cos polecic to nod32..
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Ja też nie zalecam instalowania żadnego tego typu programów. W domu mam XP od kilku lat i bez programów antywirusowych całkiem dobrze sobie radzi. Kulki - jeśli nawet nie wiem, że mam coś zainfekowane, w niczym mi to nie przeszkadza, nieprawdaż? :p
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Autor No niby taaa ale jak masz a mam:P konto w banku netowym to wiesz.. wiesz jak jest;) trojanów w cholere grasuje..
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Trojan też zwierzę, chce żyć ;) A tak na powanie - imo wystarczy dobry firewall, którym możesz monitorować ruch z/do komputera i pozwalać lub nie programom na zdalne połączenia. W ten sposób nic nie wysyła adnych danych bez towjej wiedzy i zgody.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l tak jak Piotrek sam fajerłol styknie - polecam kerio starsze wersje - darmowy, gdzie jeszcze nie było tysiąca zapytań o reguły w ciągu minuty - niestety nie działa na x64 i poszukuje jakiegoś zbliżonego do kerio - wiem, że firewall Comodo to nie będzie mój wybór
Napisano 20 Czerwiec 200816 l avast i firewall`e w routerze no i na kompie z win xp 64bit sp2 styka :]
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Bez AntyVira jest fajnie...ale jednak to nie te czasy by bez ochrony się po necie pałętać ;] No ja mam Nortona Internet Security i raczej nie miałem z nim jeszcze rzadnych nieprzyjemności. BitDeffendera raczej nie polecę bo korzystałem z niego w pracy...i dość solidnie zwalnia system... Do avasta kiedyś się zraziłem bo za bardzo nie bronił mi kompa co skończyło sie Serią ostrych virusków...Teraz to może się zmieniło i avast działa lepiej bo od tego wydarzenia minęło trochę czasu i zauważyłem, ze sporo osób z niego korzysta.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l avg free + zone alarm i jest git, od paru lat nie musiałem formatować dysku co pare miesięcy ;)
Napisano 20 Czerwiec 200816 l nod32 jest extra + NAT na routerze Noda fajnie siedzi w tle i bardzo fajnie killuje potencjalne ataki z www (trojany itp) Edytowane 20 Czerwiec 200816 l przez Levus
Napisano 20 Czerwiec 200816 l ...BitDeffendera raczej nie polecę bo korzystałem z niego w pracy...i dość solidnie zwalnia system... ... to niezły bajzel musiałeś mieć, używam bitdefendera i jest wporzo. polecam. pod xp x64 też działa
Napisano 20 Czerwiec 200816 l kaspersky - i wszystko jasne ;) tyle że ciąży na kompie, ale wtedy daje się najniższy poziom ochrony (i tak lepszy niż w wielu innych na najwyższym :D) i komp bezpieczny i śmiga jak talala
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Avira, kiedyś miałem przez chwile Avasta to jakoś strasznie zamulał mi kompa. Miałem tez McAfee to było jeszcze gorzej - bywało, że proces, który powinien działać w tle obciążał procesor w 80% akurat wtedy kiedy robiłem coś wymagającego...
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Od kilku dobrych lat NOD32 + firewall (Sygate) i praktycznie zero problemow. Jesli cokolwiek sie chce przedostac to jest szybko wylapane. Jako wsparcie uzywam jeszcze darmowych antyspawerow - Spyware Blaster i Spybot ale sa raczej bezrobotne :)
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Ja tam za NOD`a nie płacę. Działa cacy, na x64 też. Bitdefender jakoś nie chciał, ale nie pamiętam dlaczego. Chyba chciał, żeby płacić.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Avast jest beznadziejny mialem kiedys go i przepuszczal wszystko co sie dalo. Wsrod znajomych tez niecieszy sie zbytnio zaufaniem. Kaspersky? Hmmm z wirami sobie radzi ale bardzo muli kompa i czujesz sie tak jakbys mial milion wirow (pomimo ze ich nie ma :P). Nod32 i tutaj dochodzimy do tego momentu :D Nie meczy kompa i z wirami daje sobie niezle rade duzo osob go chwali i chyba slusznie.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l Autor No ale jest jakas darmowa wersja NODa32?? Byłem na stronie i tylko platne wersje:/
Napisano 20 Czerwiec 200816 l linux :D i wszystko jasne :) a na winde to avg plus firewall sygate. wszystko ładnie działa i bezproblemowo.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l O zawsze, na zawsze McAfee. Każda dostępna wersja nie zamuli kompa, a ochroni Cię bardzo skutecznie.
Napisano 20 Czerwiec 200816 l No ale jest jakas darmowa wersja NODa32?? Byłem na stronie i tylko platne wersje:/ hehe jest ;)
Napisano 21 Czerwiec 200816 l NOD ftw. Na stronie są wersje testowe do pobrania: http://www.eset.pl/pobieranie/pobieranie/wersja-testowa-eset-nod32-antivirus.html
Napisano 21 Czerwiec 200816 l na xp mialem pande antyiwra + antyspam + firewall naprawde genialny programik.
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Autor Chłopacy no ale jak już mamy antywira to po co nam jeszcze firewall? I jakie dobre darmowe firewalle znacie?
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Ja od kilku lat na moim XP używam tego (wcześniej jego poprzednika) jako jedyne zabezpieczenie przed czymkolwiek. Wersja darmowa nie ma kilku opcji, ale generalnie w domu nie są one potrzebne).
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Ja używałem długo avasta. Przyszły złe chwile na niego i przerzuciłem się na nortona. Na stacjonarnym go nie odczuwam, podobnie zresztą jak na lapie. Polecam
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Jeśli chodzi o firewall`a, to polecam Comodo: http://www.personalfirewall.comodo.com/ (oczywiście z włączonym modułem Defense+) - najlepszy jaki miałem. Tutaj macie testy firewall`i: http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Ja tylko NOD32 lub Avast . Nie jest prawdą , że bez virusa jest wszytsko ok . Tylko tak się wydaje ale jak się przyczepi coś cięższego to już nie jest tak git . Wiem to na własnym doświadczeniu i nie polecam