hkropinski Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) Witam! Zdaję sobie sprawę z tego iż ostatnio nie zaśmiecałem forum swoimi pracami (co nie znaczy, że się obijałem), ale pora w końcu coś zrobić. Bitwa jest doskonale motywująca mam nadzieję a więc skorzystam z tak oryginalnego tematu i stworze something:) Tak więc mój koncept wygląda następująco - orientacja pracy będzie mocno pionowa, a dalej: Praca ma się składać z jakby dwóch mniejszych renderów, na pewno każdy z Was widział na filmach jak kamera przechodzi przez ścianę z jednego do drugiego pomieszczenia? Coś podobnego chciałbym uzyskać. Czyli mamy 2 pomieszczenia - górne i dolne. Na dolnym mamy widok pokoju przedstawiciela marginesu społecznego - stary wiśniowy fotel, brudne firany, dywan, zdezelowane ściany i staroświecki telewizor. Z telewizora, który może być głównym elementem pokoju unosi się ku górze dym. Widzimy czarny sufit i przejście do mieszkania wyżej. Mieszkania, zajmowanego przez szczęśliwą rodzinkę, jednak patrzącą na to, że ciepło bijące od podłogi, od mieszkania niesfornego sąsiada jest coraz większe. Widzą też to że kolejne elementy ich pokoju ulegają podpaleniu, spowodowanemu poprzez awarię telewizora. Oczywiście ejst to troche fantastyczny scenariusz, ale właśnie od tego mamy grafikę, właśnie po to by czasami ukazać co ładne a nie co realne. Superszybki koncept - te paski to kolory przeważające Pozdrawiam serdecznie Edytowane 18 Lipiec 2008 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Pomysł dobry :) A wykonanie pewnie będzie ekstra więc ogólnie zapowiada się swietnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 dzięki za miłe słowa, jutro postaram się napisać coś więcej o pracy, może dorzucę jakieś koncepty, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 E tam koncepty będziesz dorzucał :) Na tym co jest wszystko dokładnie widać ;) Na koncepcie genialnie ująłeś sam moment awarii, z taką dynamiką i napięciem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 No jak Ex3 mowi, jest super, dalbym w tej chwili finish w 1181x1181 bo arcydzielo to mozna tylko spieprzyc ;d Nie no tak juz bez zartow, powodzenia stary ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 to zaczynamy:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Łał. może poza płaskim kineskopem i kanciastą doniczką z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Ciekawy pomysł, a modeling bardzo schludny :cool:. Pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Świetne. Jednak model sugeruje, że jest to typowy stary telewizor (czyt. czarno-biały). Więc te pokrętła są trochę źle rozmieszczone. Jedno duże do włączania i zmiany kanałów. Cztery mniejsze do zmiany parametrów takich jak nasycenie, kontrast, jasność, głośność. Ja się nie czepiam, tylko staram pomóc :D Według mnie jesteś totalnym wymiataczem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 wszystko ok ale po co detal ktorego nie bedzie widac ? robisz zeby longo sie obracalo w barwie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 procz kineskopu to suuper model bardzo ladny detal ! powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Master -> o! dzięki;*;* Hagelades -> dziękuję:) Frankot -> miło mi to słyszeć i dzięki, że zwracasz uwagę, jednak w tym tylko wypadku się z Tobą nie zgodzę. Zapewne w większości modeli jest tak jak piszesz, ale wedłgu moich zdjęć referencyjnych są takie pokrętła jakie wymodelowałem:) jak co to pisz, wyślę referencje;p KLICEK -> ehh;p zawsze zwracasz mi uwage na to samo;p a ja jakoś nie mogę zostawić modelu z myślą, że od tyły jest pustyy:D:D ...no ale masz racje;d i kolejne detale jakie są ponizej już sa rzeczywiście puste;p hcpiter -> dziękuję:) tak więc jedziemy dalej:) ps. ta figurke na dole to pewnie upchne gdzies w pokoju, w dalszej czesci zabawy;p Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 nieźle idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 modele super! klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Ok. nie sądziłem, że opierasz się na jakimś konkretnym rzeczywistym modelu. Skoro tak było w rzeczywistości, to w jakiś sposób takie rozwiązanie jest funkcjonalne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Super wymodelowane!!! Czuć klimat :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 myslalem, ze ten zegar na dole to znaczek mercedesa:D ladnie idzie, fajne modele:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 Creator -> dziękuję:) fikołek -> dziękuję:) Omar -> dziękuję:) John -> dziękuję:) jedziemy dalej:)... te kolory to tak dla podglądu bardziej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 super idzie , uwielbiam takie klimaty :) nie moge sie juz renderow doczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 HOHO! rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Jak zniszczysz te świetne modele kiepskim renderem to Cię znajdę i uduszę :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Nooo...przykładasz się, to widać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Georgas -> dziękuję:) KLICEK -> dziękuję:) patry -> dziękuję:) chveti -> dziękuję:) ok, jedziemy dalej:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 ja pi..... Jak Ty takie modele uzyskujesz?? o.O Są na prawdę BOSKIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 100% poly modeling czy może gdzieś sobie sculptnąłeś? :) bardzo fajne czyściutkie modele! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Pomysłu nie kupuję, ale modele - jak najbardziej. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 _Arti_ -> dziękuję fikołek -> dziękuję 100% poly modelling mookie -> no tak szczerze mówiąc, to ja tez sie ciagle zastanawiam nad konceptem:) dziękuję:) Dzisiaj postaram się wrzucić kolejne lampy, tym razem biurkowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 i dalej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 hkropinski niezle prowadzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 coś cieniutkie te kabelki (pokarzesz kiedyś siatkę ?:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Piękny modeling, jestem ciekaw renderingu już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi