ICE Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Jak wpleciesz tam owieczke, to pojdzie na glowna ;) Zdecydowanie jest akceptacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2011 Zedytowane, teraz główna musi być moja..;) Dzięki za komentarz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 Myknięte na średnio szybko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 ładny ten ostatni zgaduję że to ilustracja testowa jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 Z niekłamaną radością mogę powiedzieć, że na forum mamy pierwszego, stwierdzonego jasnowidza! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 heh słaby jasnowidz ze mnie ale umiem łączyć fakty i nie tylko xD, widzę że masz duże szanse; z ciekawości powiedz ile godzinek ci zajęło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 (edytowane) Co do szans- sam zrezygnowałem bo bym się w czasie nie wyrobił (współpraca na około 6 miesięcy to w tej chwili dla mnie za dużo- od października znowu nauka na pełnej parze;)). Łącznie koło 7 godzin. Edytowane 9 Lipiec 2011 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 (edytowane) ja się waham jeszcze czy próbować bo trochę zajęć też mam ale przyznasz ze temat wydaje się dość interesujący i sam chętnie więcej lokacji w twoim wykonaniu bym zobaczył aha i z tym terminem współpracy myślę, że trochę wyśrubowali, jak na jedną osobę, chyba że tylko tym się ktoś zajmuje to na lajcie (ale to chyba rzadkość), anyłej może warto wdepnąć i i mimo wszystko się przemęczyć a co przyszłość przyniesie nigdy nie wiesz :) ( w sensie terminów) Edytowane 9 Lipiec 2011 przez yarosh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2011 Jest bardzo interesujący..takie budowanie świata i klimatu od zera jest diabelnie ciekawe :) Tyle, że w tej chwili mam trochę wolnego czasu, 25 lipca zaczynam trzy miesięczne praktyki no i później pisanie pracy inżynieryjnej.. Może będę próbował pertraktować by robić ilustracje trochę "z doskoku". Rozumiem, że też się starasz o pracę?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 wiesz ogólnie to jestem w ustawicznym staraniu bo nie mam szans by się zaczepić na stałe w tej branży i muszę godzić normalną pracę z tą docelową xD najgorsze jest to że wszędzie chcieliby testu, a to zabiera czas który masz przeznaczony na bieżące projekty, a musisz szukać ciągle bo nie wiadomo "co jak i kiedy" potem będzie, tak mam zamiar zrobić jakiś teścik ale teraz przynajmniej wiedzę jaki minimalny poziom mnie czeka xD, więc jeszcze się zastanowię szczególnie że mam na głowie kilka spraw, ale nie powiem fajnie to wygląda i mają już bardzo konkretnie wszystko opracowane nic tylko ubrać w grafikę (ni wiem jak z kodem stoją, ale historia i rozgrywka już jest) próbowałem im zasugerować że może warto byłoby kilku grafików co najmniej dwóch bo tak to co najmniej 2 pracki na tydzień a nie zawsze tak fajnie jest z czasem i wełną, no i animacje i poprawki itp. ale to już od nich zależy, ogólnie z pracą to jest też tak jak w kazdej innej branży jak ktoś chce pracować to będzie i wcale nie musi za te sławne 5 zł ze zleceń przez net ja tu gadu gadu a inny teścik mnie czeka xD jak na razei powodzenia na drodze do inż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2011 To już ich wewnętrzna sprawa, zrobią i tak jak chcą :) Dzięki:) Tymczasem : Trochę się z nim namęczyłem więc wrzucam. Przynajmniej w miniaturce się fajnie prezentuje :) Chciałem osiągnąć kolory w stylu starych obrazów olejnych. Tak czy inaczej nie umiem portretować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 mi sie podoba, ma w sobie to cos (choc wyglada jakby miala kaca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 Widzę, ze spodobal ci sie Ruan. Kolory fajne, mina niecodzienna, ale to ziarno moim zdaniem zabilo charakter ostateczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2011 Ziarno wzięło się z poczucia beznadziejności- nie wiesz co zrobić by uatrakcyjnić obrazek? pieprznij ziarno na całość, a nóż się komuś spodoba;) Przygapiałem kolory od niego i Matejki. Jednak i tak jeszcze jest za "ciężko"..mam nadzieję, że ta lekkość przyjdzie z czasem...ewentualnie rzucę malowanie twarzy i skupię się na krajobrazach- to też jest jakieś wyjście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 wywal ziarno i wrzuć jakąś teksturę farbiastą hehe może będzie lepiej;) nie marudź że nie idzie i nie odpuszczaj sobie:P dajesz następny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Fajowe kolorki. Co prawda są jeszcze gibnięcia w proporcjach, ale całość jest bardzo fajna, a i ziarno jakoś niespecjalnie razi. (Mam to samo poczucie beznadziejności, które skłania mnie do dodawania go w krytycznych momentach, także świetnie Cię rozumiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 portret lepiej by wyglądał jakbyś go wgrał mniejszego. za mało detalu jak na taką dużą rozdzielczość. lasek super, ma klimat i atmosferę. to test to do hidden objecta? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 fajny ten portret, faktycznie trzyma klimat starych obrazów - kolory ekstra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2011 Dzięki ;) Telthona- ta, test do hidden objecta, ale, tak jak wcześniej pisałem, postanowiłem zrezygnować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2011 Jakiś różowy, mackowaty demon, wstępnie miało być na tsp, ale niestety przekroczyłem dość grubo czas ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Sierpień 2011 Share Napisano 20 Sierpień 2011 Ale wypas! Można patrzeć i na wiele sposobów odczytać (suty to, czy oczy? nos, czy wymię? zaczerwienione gały, czy pryszcze na czole?) Super stworek. Ale powiedz, tam w tle jest jakaś kratka, czy mam się zacząc martwić o patrzały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2011 (edytowane) Chyba musisz się zacząć martwić...:P U mnie jest czyste, białe tło. W fotoszopie też nie dodawałem zupełnie nic poza stworkiem i improwizowanej trawy;) Dzięki! Edytowane 21 Sierpień 2011 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 Fajny stworek, ale ja chyba choruje na to co EC :D też to widze, zrobiłem screen'a i troche go suwakiem podjechałem zeby był bardziej widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 Ufff... Jest ulga. Nooo, RaVirr, chyba czas się zacząć martwić, jak Ty tych kratek nie widzisz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 EC gratuluję oka, rzeczywiście po podkręceniu levelsów można dojrzeć że obrazek skrywa jeszcze coś po za tą kratką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 EC gratuluję oka, rzeczywiście po podkręceniu levelsów można dojrzeć że obrazek skrywa jeszcze coś po za tą kratką ;) Ja bym raczej pogratulował monitora. U mnie też wydać i to dosyć mocno. Teraz pytanie skąd to się wzięło? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2011 Rzeczywiście, gdy patrzę na monitor od dołu pod dość mocnym kątem to coś tam widzę.. Co ciekawe, ten plik, który mam na dysku nie ma tego "artefaktu". Chyba photobucket po prostu coś spartolił. Wrzuciłem ponownie, dalej coś widzać?: ZiN- aż się boję spytać co tam jeszcze dojrzałeś ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 EC gratuluję oka, rzeczywiście po podkręceniu levelsów można dojrzeć że obrazek skrywa jeszcze coś po za tą kratką ;) Ha! dobry patent konspiracyjny! Jak pisanie sokiem z cytryny na miarę ery cyfrowej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 Ej, ja tam nic nie widzę! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 ładny/obły cycko macak z dodatkiem futerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 26 Październik 2011 Autor Share Napisano 26 Październik 2011 Dziękuję i powoli wracam, taki WIP, na rozruch: Szkic: Wstępne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Daj więcej paniki u dołu kadru, może jakiś człowieczek w mackach monstera? Ciekawe jak się rozwinie... pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Ja dodałbym temu potworkowi jeszcze jakieś odnóża typu tych długich na których stoi, troszkę mi wygląda tak że nie ustałby, a raczej nie mógłby się na dwóch poruszać. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 A nie wpadl nikt z was na pomysl, ze moze nie chodzi tu o panike, a raczej o "marsz zombie" ? Byc moze nie zywych trupow to emocjonalno-umyslowych. To dosc dziwne ale po samej kolorystyce, wydaje mi sie, iz ten stwor , to olbrzymi hipnotyzer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Być może ICE, może to i jakiś hipnotyzer, ale to nie zmienia faktu, że ciężko byłby mu utrzymać równowagę przy takiej budowie ciała i tylko dwóch odnóżach. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 (edytowane) Dzięki za analizę ;) Stwór w zamyśle miał być nie ruchliwy, siedzi sobie w miejscu. ogląda okolicę i czerpie energię z tubylców. A w dodatku wszystko ma być oślinione mam nadzieję, że starczy powera na oplucie okolicy) Trochę detalu i brudy przy okazji: Aha, przez 2 najbliższe dni (włącznie z aktualnym) przyjmuję do wiadomości tylko pochwały ponieważ dzisiaj jest wigilia moich urodzin, a jutro są urodziny właściwe. Edytowane 28 Październik 2011 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Moja wrzuta na mini konkurs facebukowy L.U.Ca na budynek w kształcie rakiety kosmicznej: Mocno z ręki, bez kreślenia perspektywy i specjalnego pomysłu ;) Jak ktoś chce wystartować to tutaj link do konkursu: http://apps.facebook.com/ufodomy/?ref=bookmarks&count=0&fb_source=bookmarks_apps&fb_bmpos=1_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 bardzo fajne. brakuje mi tylko w tym gdzieś budynku ;) w widze ze zgłoszenia tam to raczej żenujące są albo nie na temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Na przedzie jest Węgorzewski zamek :) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 całkiem spoko kolorystyka -troszkę lata ale jak sam napisałeś -z ręki i bez perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Dzięki ;) Co do konkursu to zauważyłem, że wygra praca z największą ilością głosów, a nie jak przypuszczałem wytypowana przez jakieś specjalny oddział żiri. Rzucam dzisiejszy eksperyment artystyczno społeczny, skończę jeszcze włosy w fotoszopie bo są ledwo zaczęte: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 przydałby się silniejszy kontrast i zróżnicowanie materii bo na razie włosy skóra i tkanina to jedna plastelina, sam ciągle powtarzam te podstawowe błędy to wiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 To ja się specjalnie namachałem nad twarzą w fotoszopie by imitować ołówek, a tu bida :D Co do tego wszystkiego co napisałeś- zdaje sobie z tego sprawę, pomachałem pędzlem przy twarzy tylko po to by wydobyć kontrast, między cieniowaniem buźki a resztą obrazka :) Ot taki podstęp z mojej strony. Dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Kolorowy szkicu w ramach odpoczynku od nauki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Ciąg dalszy szkicu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Coraz fajniej wygląda, w szkicu strasznie nie podobały mi się liście- dobrze, że zmieniłeś. Stworek z drzewa jest mało widoczny, możesz go wyeksponować wystawiając na zewnątrz jakąś jego część ( ogon spisałby się najlepiej ;) lub ustawiając jakieś źródło światło, które da mu rim light. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Zapowiada się bardzo fajny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Podoba mi się jak oddałeś przestrzeń w ilustracji. Czuć unoszące się ciepełko i lekką nutę nostalgii. Również jestem za wystawieniem fragmentu stworka z cienia - kawałek ogonka, nosa czy ucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Fajna klimatyczna pracka .czekam na finish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 Dzięki za komentarze i rady ;) Mam pewien problem.. otóż fotoszop (wersja cs2) praktycznie za każdym razem wysypuje się po kilkukrotnym maźnięciu custom brushem. Ma ktoś na to radę? Chciałem wspomóc sobie pracę przez namalowanie chmur pędzlem z teksturą i straciłem 2 godziny pracy.. Jeśli chodzi o sprzęt- w tym akurat nie upatrywałbym problemu bo jest dość mocny. Poza tym ta sama sytuacja powtarza się na znacznie słabszym laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi