Kalberos Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Spróbuj przeinstalować program .Ja mam podobny problem ale podczas używania filtra "Skraplanie " zwiesza cala operacje i jak sobie nie zapisze to muszę od nowa robić .Przeinstaluj i zobacz czy dalej tak będzie, może to tez wina brushy i ustawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 2 razy instalowałem na nowo i nic nie dało, właściwie zupełnie nie mam pomysłu w czym może być problem. Pędzle są ściągnięte (stworzone przez mądrych ludzi) więc WYDAJE MI SIĘ, że są gotowe do działania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 może reinstal pomoże... albo lipną wersje sobie sprawiłeś. Nastrój kolorystyczny nawet fajnie wygląda, może zamiast tworzyć na drzewie takie przerysowane oko i otwór gębowy pobawić się lepiej strukturą drzewa i otwór gębowy stworzyć bardziej nieregularny, zadziałać korą, oko też... bardziej zaingerowac w strukturę drzewa... kształt tego dalszego z okiem też pozostawia wiele do życzenia, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 To wszystko jest właściwie w fazie szkicu ;) Dzisiaj zresztą już wgłębiałem się w fakturę kory, robiłem wspomniane chmury, ale wszystko pajszło i nie wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Utraciles plik PSD ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 NIe nie, po prostu siedziałem sporo czasu nad pracą, nagle miałem fantazję by użyć custom brusha i się posypało. Oczywiście w trakcie pracy człowiek jest w takim uniesieniu artystycznym, że nie myśli o zapisywaniu (kto by się zajmował tak błahymi sprawami). Krótko mówiąc jestem na etapie wrzuty z poprzedniej strony i muszę dość do stanu akceptacji tego faktu by zacząć malować to co już miałem zrobione :) Niemniej jednak chciałbym znaleźć rozwiązanie problemu by w przyszłości nie doszło do takiej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Ja to juz jak maszyna co 15 minut kombinacja ctrl+s .Przeinstaluje program i powinno rozwiazac twoj problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Marzec 2012 Autor Share Napisano 14 Marzec 2012 Patriotyczny zwierz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 To wyglada jak pies pasterski, teraz tylko "owieczki" brakuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Marzec 2012 Autor Share Napisano 14 Marzec 2012 Owca jeszcze będzie miała swój debiut :) Dwugodzinny kibic na Ojro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Dwa 10 minutowe szkice: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Pierwszy ma charakter jak na szkic, drugi, choć podoba mi się wykon jest nudny. W sumie i tak ja osobiście jestem cieniutki więc uhh... Coś takiego w 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 odnosnie zamku na drugim obrazku wg mnie w to aksonometrie tutaj masz a nie perspektywe. za malo sie linie u Ciebie zbiegaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 pomijając takie blahe rzeczy jak perspektywa ;p ^^ to miło się patrzy na ten drugi szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Obrazek na aktualny Challange corner, zapraszam do zabawy ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 O kurcze Piękne Kolory i wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Świetny, nieco ezoteryczny klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 bardzo magiczna i klimatyczna praca ;) bardzo mi się podoba :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Niesamowicie to pociągnąłeś! Kolorki, klimat i kompo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Ma stajla! Ta czerwona obwódka dookoła postaci mi się bardzo podoba - kojarzy się z "paskiem życia" w grach takich jak sacred np :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Wypas klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 8 Czerwiec 2012 Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Niesamowite! Gratsy szczere, że takie coś udało się wysmażyć. Jestem fanem księżyca w perspektywie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Dzięki ludziska! Nie ukrywam, że czuję się wielce podbudowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Ostatnia praca miota. Jest moc. Jest kilka spotów które psują mi odbiór, np niektóre rimy na górach i ta wielka kwadratowa chmura w prawym górnym - wolałbym byś ją przerobił na takie podłużne i zwinięte jak reszta-, ale i tak klimat na kozaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Szczerze mówiąc jakoś wcześniej nie zauważyłem tej kwadratowej chmury- moje przeoczenie, może ją "zawinę" ;) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 klawe jak cholera ;d klimacik pierwsza klasa. ALE! jako, że mam skrzywienie na punkcie chmur to muszę pokrzyczeć ;d dziwne niefajne kształty mają, wyglądają jak jelita - za dużo podobnych, powtarzalnych form ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Dobry bajkowy klimat, praca ma w sobie mnóstwo uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2012 (edytowane) mysz- niedługo rzucę coś nowego, z nowymi chmurami :D karola- dzięki :) Nowy szkic: Może przy niedzieli znajdę czas na pociągnięcie tego dalej :) Edit Wieża wyznań dostała dzisiaj wyróżnienie na deviantarcie :) Edytowane 29 Czerwiec 2012 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 ale fajowe! i super bajeczne !! dla mnie wypas!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Fajna ilustracja. Bardzo ładny księżyc, jego usadowienie i kolorki. Chmury na górze niestety dość słabe. Zbyt nadziubdziane niepotrzebnym detalem i nieciekawe w formie. Ogólnie scenka inspirująca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 fajne. Swietny pomysl z 'wtulonym' księzycem pomiędzy skałami. Ogołnie fajny klimat. Nie podoba mi się natomiast zbyt dosłowne zarysowanie 'ścieżki' od postaci do zamku- moze to ma jakies głębsze znaczenie, dla mnie wygląda natomiast jakbyś na siłe chciał podkreślić którędy wzrok ma podążać. No i te chmury;/ I pare słów do ostatniego szkicu- to bedzie już x praca z kolei która ma taki sam kadr. -zmieniasz jedynie 'elementy'. Moze warto spedzic troche wiecej czasu na szukanie bardziej oryginalnych kadrow/kompozycji? pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 ta ilustracja z fronta bardzo fajna :D najbardziej podoba mi sie postac i poswiata dookola niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2012 O kurde..pierwszy front na maxie, mogę umierać spokojnie :D Dzięki za komentarze! Co do chmur- mysz zwracała mi na to uwagę, niestety się nie posłuchałem, zakończyłem malowanie na tym etapie i mam za swoje. Postaram się przy kolejnej pracy (w której będą chmury) zwrócić na nie większą uwagę ;) nicponim, masz rację z kadrami i kompozycją, gdy zacząłem podmalowywać ostatni szkic sam na to zwróciłem uwagę i postanowiłem go nie kończyć. W wolnych chwilach w robocie szkicuję ołówkiem na karteczkach formatu a6 różne eksperymenty właśnie po to by wyjść z tego "bezpiecznego" ujęcia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2012 (edytowane) Nowa rzecz: A ta praca była inspiracją co do kolorów na dole: http://th00.deviantart.net/fs70/PRE/i/2011/162/8/5/imaginefx_70_by_annisahmad-d3imr68.jpg Edytowane 12 Sierpień 2012 przez RaVirr Nie ten plik ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 fajny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 (edytowane) Fajny charakter mają Twoje prace, ale mimo tego, że dobrze oddajesz różne materiały to rzeczy takie jak dym i chmury wychodzą całkowicie nie naturalnie. Chyba inspirowałeś się nie tylko dołem ;) Edytowane 12 Sierpień 2012 przez badassky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2012 (edytowane) Chmury są jeszcze do roboty, ogólnie brakuje trochę szlifu :-) dzisiaj powinienem skonczyć. Dobra, to będzie na tyle: Edytowane 12 Sierpień 2012 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 no a teraz góre copy pase do nowego dokumentu dół crop i masz dwie ilustracje :D a tak serio trochę mi sie gryzie dół z górą.Może przyżółcenie góry poprawiło by odbiór. zobacz jak to wygląda walorowo może są jakieś babole. o już wiem co tak spłaszcza masz pierwszy plan detal i wogole drugi plan mniej detalu momentami sylwetki obiektów (góry) i 3 plan który powinien mieć najmniej detalu ma porównywalnie duzo detalu co plan pierwszy. Robi sie takie detalowy menisk wklęsły :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2012 Dzięki za sugestie, jak mnie najdzie ochota to jeszcze poprawię, chociaż powoli nastawiam się na challange corner bo wątek wisi a pustką wieje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Listopad 2012 Autor Share Napisano 16 Listopad 2012 (edytowane) Bolesny powrót do malowania, pierwszy cygański portret: i swobodna kulka, chciałem poćwiczyć kolor z powodu pierwszego portretu: Edytowane 16 Listopad 2012 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Listopad 2012 Share Napisano 19 Listopad 2012 O kurcze, wstrzeliłeś się z tą pracą z CHC jak akurat miałem jakąś przerwę od Maxa i dopiero teraz ją widzę, ekstra, gratki! Portrety też bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 Co się skrywa w twojej głowie że takie wyjeb.... widoczki robisz no dzizasssss......czy to dzięki procentom? medytacji:) pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 Magia,wyobraźnia,klimat oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 Dzięki wszystkim ;) Kamesanin- piję średnio z 5 razy do roku (w tym dwa razy w sylwestra), nie ćpam, ogólnie bardzo spokojny ze mnie człowiek (ale medytacji też nie doświadczyłem). Może dlatego tak? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Listopad 2012 Autor Share Napisano 21 Listopad 2012 (edytowane) Nowy malun na konkurs cgtalk "Ten". Wymyśliłem coś takiego: Komornik bogów (Gods Tenant) Rysunek przedstawia wysłannika bogów, który został wysłany na Ziemię w celu odebrania wszystkich landów ludziom. Sposób jest wyjątkowo perfidny- zamrozi wszystkie tereny uniemożliwiając korzystania z ich dobra przez co cała populacja homo sapiens umrze z głodu (tak, bogowie tych ludzi to okropne, nikczemne kreatury). Na planecie przeżyją tylko karaluchy i myszy, którym ziemie zostaną później przekazane. Szkic: Jak wygląda w tej chwili: Edytowane 21 Listopad 2012 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 po przeczytaniu wytłumaczenia bardzo mi się podoba w ogóle wydaje mi się że od ok. 30 strony szkicownika bardzo skoczył poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Listopad 2012 Autor Share Napisano 22 Listopad 2012 Dzięki :) Po kilku kolejnych godzinach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 zwieksz skale/wielkosc tego wyslanika,albo nadaj mu wiekszą dynamike, bo przy tej wielkosci i przy tej szybkosci zamrażania, to mu to wieki zajmie. No chyba ze ich jest tysiace;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 no powiem pomysł bardzo fajny jestem ciekaw etapu końcowego, już to fajnie wygląda masz bardzo fajny styl .Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 Fajnie są te rzeczy malowane, fajne kolorystycznie, ale niestety brak planów strasznie je spłaszcza. Każdy centymetr kwadratowy obrazka zdaje się być traktowany w ten sam sposób. W sumie masz zaznaczoną perspektywę powietrzną, ale czasami jakiś element tła wybija się na pierwszy plan za mocno. Im dalej od obserwatora, tym mniejsze powinny być też różnice walorowe między światłem/cieniem. Poza tym różnica walorowa między niebem a ziemią w oddali jest prawie żadna, a gdybyś to niebo bardziej zaświecił to byłoby lepiej na pewno. Poza tym jak sobie rozrysujesz linie perspektywy i będzie to siedzieć lepiej, to też zyska. Ale nie, żebym się czepiał bo ogólnie to fajnie wygląda, choć wiadomo, zawsze może być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi