Luki Luki Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Nie lubie za duzo mowic o moich obrazkach. Taki tam, zrobilem, trudno mi sie zdecydowac co do tla, wiec pokazuje dwie wersje. Jesli macie ochote to komentujcie. Maya, Zbrush i Photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 awesome :) super, nie mam nic do dodania :) CGsociety award murowane! chociaż minimalny detal na policzkach by się przydał ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 a ja nie widzę obrazka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 ja też nie widzę obrazka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) heh... sprawdzilem i tylko w operze widze, w ie i ff ni chu chu. Nie wiem o co chodzi ale juz kombinuje. Edit: Nie lubie imageshacka bo czasem trzeba czekac wieki zeby zobaczyc obrazek, ale moze w ten sposob bedzie dzialalo. Edytowane 2 Sierpień 2008 przez Luki Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Bardzo ładny modelik :) Można zobaczyć siatkę głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Ja jakoś nie podzielam entuzjazmu tweetego, owszem, zrobione ładnie i czysto ale to nadal niezbyt skomplikowana głowa w kapturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 Dzieki za komentarze Tweety - zobacze jak tu obrazek przyjma, a potem moze sprobuje cgtalku. Myslalem o jakichs piegach, ale nawet nie przetestowalem tego pomyslu, zostanie chyba bez. W kazdym razie dzieki:). Freedom Fighter - trudno sie nie zgodzic. Pytanie czy "niezbyt skomplikowana" to zle czy dobrze. Tak wlasnie chcialem, zeby bylo prosto pod wzgledem geometrii, nie probujac sie wywyzszac powiem ze to wcale nie tak prosto zrobic czysta, prosta bryle. Ale to juz Wy ocenicie czy mi sie udalo. Za napackanymi potworami nie przepadam wiec raczej z tego nurtu 3d nic nie zrobie. Tomala - zawsze ktos musi poprosic o siateczke;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Sympatyczna buźka:) Widzę ją ze sprayami przy ścianie z graffiti:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Schludnie i estetycznie, podoba się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 "najtrudniej jest zrobić cos prostego", bardzo miłe dla oka, imho nawet jak na postać rysunkowa oczy ma trochę za szeroko rozstawione. Ogólnie bardzo git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 piękna praca, bardzo fajna postać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICU Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 suuuper fajnie Ci to wyszło oby tak dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 Bardzo fajnie, przyjemnie i powiedziałbym, że cartoon'owo słodko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 miód! perfekt praca! ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 tylko się arafatka rozciąga na zaokrągleniu (tekstura) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 niby proste ale fajnie to wyglada 4 gwiazdki jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 dzieki chlopaki za komentarze, milo slyszec ze mniej lub bardziej ale sie podoba;). Bacry - tekstura nie jest rozciagnieta, tylko arafatka nie przy brzegu ma miejsce gdzie wzor regularnosc sie zalamuje. Heh, chyba nie wierzysz ze takiej rzeczy bym nie zauwazyl. Za to nie zauwazyles ze kabel od sluchawki po lewej stronie jest jakis gruby w paru miejscach. Wyrenderowaly mi sie tam dwa obiekty jednoczesnie przez pomylke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 dodaj piegi a dostaniesz piątą gwiazdkę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 (edytowane) Zrobilem wersje z piegami (zeby sprawdzic jak wyglada, nie dla piatej gwiazdki;)), ale chyba jednak nie o to mi chodzilo. Moglbym tak mieszac w tym obrazku w nieskonczonosc, bawic sie warstwami i innymi duperelkami, ale to bez sensu troche. Takze piegowata wersja pozostaje nieoficjalna. Mozna ja zobaczyc razem z roznymi obrazkami wip na moim blogu: http://www.luki3d.blogspot.com Edit: w moim poprzednim poscie o arafatce zaczalem chyba "mowic jezykami". Edytowane 5 Sierpień 2008 przez Luki Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 jasli nie masz to przydalby sie tam jakis SSS.. tlo zbedne .. bardzo fanie wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Latwo nasrac w zbrushu detalu, trudniej zrobic prosty w formie, jednoczesnie estetyczny model. Glowka sliczna i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Widziałem, że zbierasz pochwały na cgtalku;) Fajny modelik, gratki! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 dzieki, dzieki:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Nie wiem dlaczego duzo detalu = super, ale wiem ze takie opinie mozna wyrzucać do kosza Moim zdaniem jest wszystko co potrzeba, i dodatkowo jest super :D...a piegi na ciemno mogłeś wrzucić, przy takim uroku modelu, wystarczy zmrużyć oczy ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Luki: piegi bardziej toonkowe. w sensie kropki a nie... trądzik :) ale dość już czepiania się. bez detalu też jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Link do blogu nie działa. :> Elo, fajna laseczka. :) Fajna kumpela by z niej była. :) Taki ziomal w bluzie po kumplu z kapturem. Człowiek się wtedy czuje invisible. : > : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 poprawilem link do bloga, trudno zeby dzialal jak .com zapomnialem dodac. Tweety, no cos tam zaczalem dlubac z tymi piegami i niebylem przekonany, wiec ani sie nie przylozylem ani tez sie specjalnie nie chce chwalic tym obrazkiem, jest bo jest, ale ze to nie to, to sam zauwazylem. Co to "tonietoto"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 trochę za bardzo przepalona skóra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Dopiero zobaczyłem wersję z piegami, troche to tak chaotycznie je rzuciłeś. Taką właściwie równą płaszczyzną w poprzek, nawet troszkę pod noskiem kapło:) Imo pracy tym nie poprawiłeś, za mało subtelności w tych piegach.. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 świetny charakter modelu. brawo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 Ode mnie masz 5 starsów. Uwielbiam takie proste pracki :) i wiem że nad takimi "prostymi" trzeba też się nieźle nagłowić. Gratulacje p.s. ta z piegami wylądowała u mnie na tapecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 genialne, świetny klimat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2008 dziekuje za komenty i za miniaturke na glownej:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 hej luki! jak psy sie rozpoznaja po szczynach czy po gownie tak i tem model smierdzi twoimi szczynami ale to mily zapach :) i podzelam twoja awersje do miliara fejsof, purchli, zmarchow, zakamarow i calego tego gowna zibruszowego. durnie nasraja, narobia sie, fakture skorki zrobia, ze niby do low poly a wejdzie pierwsza mipmapa i 95% ich pracy w kubel. zapominaja o bryle a nawala gowna i ze niby jest slicznie. taka dygresja z mojego podworka. milo popatrzec na cos fajnego i innego niz samochod, mieszkanie albo inny garnek. serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 LOLzorino :D Amen. Ja to porownuje do umilowania hiper-realizmu w rysunku przez przecietnego Kowalskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Nie dłub przy niej już. Jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 Ja Pierdziele, niezly komentarz. Tak mowisz o tym detalu, ale czy to znaczy ze juz nie modelujesz nitek;)? A poza tym oczywiscie ze masz racje. Chociaz ja nie tyle mam awersje do milionow fejsow, co uwazam ze nie to w modelowaniu jest najfajniejsze. Ale czasem podejmuje proby i cwicze, nigdy nie wiadomo co mi przyjdzie kiedys robic. W kwesti detal vs. bryla warto luknac na watek giovanniego nakpila na cgtalku w wipach. Detalu, tam niby jak na lekarstwo a niemal kazdy model jest genialny. Tego modelu juz nie ruszam, zaluje ze nie zrobilem calej postaci, bo mam wszystkie wlasciwie elementy, ale musze teraz przetestowac nowe (dla mnie) podejscie do modelowania pod stille. Takie ktore wyeliminuje rigowanie ktorego serdecznie nienawidze i ktore odbiera mi w pozniejszej fazie cala radosc z robienia jakiejs pracy. Jeszcze raz dzieki za wszelkie komentarze, chociaz w kwestii tego ktore tlo jest lepsze chyba nikt sie nie wypowiedzial;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 swietne, stylowe, bardzo mi sie podoba, ma charakterek osobiscie wole jasniejsze tlo P.S. nie czaje ludzi, ktorzy mowia ze za proste... taka stylistyka, nie wszystko musi miec tryliony facow i byc niesamowicie trudne do zrobienia, zabierac miesiace nudnej, rzemieslniczej roboty... dla mnie najwazniejszy jest ostateczny odbior pracy, a nie technika czy ilosc poswieconego czasu... P.S.2 five stars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 nie czaje ludzi, ktorzy mowia ze za proste Tak to jest, że niektórym ZBrush tak wypaczył umysł, że nie dostrzegają w pracy niczego, poza milionem poly ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Luki, nitki modelowal chyba Redo, a nie Pierdziel. Chociaz obaj maja nasrane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Pierdziel tez laty kałbojom nitkami przyszywal;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 No wlasnie cos mi sie z kaubojem kojarzylo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 no modelowalem i robie o wiele gorsze rzeczy ale nie znaczy ze to mi sie podoba. z tym zibruszowym gownem to generalizuje ale prawda jest taka ze 90% prac ocieka detalem ktory jest zbedny. po prostu lubie oszczedne w formie rzeczy. kris ostatnio pokazywal fajny model z zibrusza ale bardzo fajny, nie przegadany ale takie rzeczy zdazaja sie raz na kilkadziesiat prac. a czegos takiego to zupelnie nie rozumiem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=50784 rozumiem ze autor sie uczy dopiero ale zabiera sie do tego od dupy strony. no i twoja praca tez mi sie bardzo podoba i tak sobie od razu przypomnialem prace andiego h z cgtalka. a i ostatnio oglaldalem kalboje. moze ze 2-3 modele do coja'a sie bronia reszta to gowno straszne :) bede udawal ze to nie ja robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belzebub Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 nitki sa dobre, jak maja dobra bryle ;) P. zawsze fajnie umial akcentowac detalem. Nie chodzi o to zeby nie dawac detalu, tylko nie dawac byle gdzie. A model lukiego wypas. Co prawda trudno jej spojzec w oczy bez zeza rozbieznego, ale wlasnie taka stylizacje lubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Bardzo ładna toonka :) gratki. Fajny wątek, znów jak w domu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Tak to jest, że niektórym ZBrush tak wypaczył umysł, że nie dostrzegają w pracy niczego, poza milionem poly ) Dokladnie! Co z tego że będzie 5mln poly jak całość będzie wyglądała do d... Ta praca jest świetna, bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Luki, bardzo fajna glowka, od razu wiedzialem ze to praca jakiegos starego dinozaura ;) pierdzelony juz wszystko ladnie konkretnie napisal, nie mam nic do dodania :D pozdr, Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 (edytowane) Dziekuje, dziekuje. Nie wiem co powiedziec, milo ze sie podoba i tyle. Belzebub - jesli chodzi o jej spojrzenie i szerokosc rozstawienia oczu, to zauwaz ze tez normalnie, w zyciu jak na kogos patrzysz to raczej w jedno oko, przynajmniej ja tak mam, umiem zogniskowac wzrok tylko na jednym na raz :D. Maruda...;) A tak jeszcze troche offtopowo odnosnie detalu itp. Ja od jakiegos czasu najbardziej jaram sie szkicami i generalnie nieprzemeczonym 2d, mam w zakladkach kupe blogow 2d, przegladam drawingboard. Od zawsze lubilem tez impresjonizm, pewnie to dlatego. Znacznie bardziej inspiruja mnie goscie tacy jak Rodguen, Antonin Plante, Sanejack czy SushiXav, niz caly niemal swiatek 3d. W 3d jest malo swiezych rzeczy. Do tego szkice 3d niemal nie istnieja, nie istnieje impresjonizm3d. Wszystko dopracowane, wymeczone i okraszone godzinami renderingu. To zupelnie inne media wiec sie nie ma co dziwic wlasciwie. Edytowane 18 Sierpień 2008 przez Luki Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 W 3d jest malo swiezych rzeczy.. Amen! no ale raz trafilem na cgtalku na goscia co robil takie szkice w zibruszu, z masa brudu, syfu, niewyglasiane...no piekne ale niestety nie pamietam co za kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi