OmeN2501 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 (edytowane) Niedawno na GenConie byla premiera nowej edycji Warmachine wiec dostałem zielone światło na pokazanie części ilustracji jakie robie od kilkunastu miesięcy dla Privateer Press. Po niektórych widać ze już maja ponad rok i ze czasem walczę z trochę inna stylistyką niż zazwyczaj ale cóż poradzę - alleluja i do przodu :P Prace raczej z tych szybszych ;] Ilustracje jednostek Ilustracje historyjek Uwagi jak zykle w cenie :] - Edytowane 2 Kwiecień 2009 przez OmeN2501
RaVirr Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Aż mi się śmiać chce jak sobie pomyślę, że nigdy tak nie namaluje.:P 5*
Varmer Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 "Prace raczej z tych szybszych ;]" ehh ty powinieneś ostrzegać za nim coś wrzucisz bo ludziom po motywacji jedziesz :] ostatnia z ilustracji jednostek chyba najlepsza, jednak kontrast zimnych i ciepłych tonów zawsze dobrze działa. ps: aż się boję co ty teraz robisz komercyjnego i nie możesz pokazać :] ps2: masz jakieś stepy jak robisz taki koncept postaci i zarys sceny(wiem zawracanie dupy ale to się zawsze baaardzo przydaje zielonym) Pozdrawiam.
SzU Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Wszystkie dobre technicznie. Te z historyjek moim zdaniem trochę nieczytelne. Za to ilustracje jednostek - to jest to, szczególnie ostatnia! :) Przypomniał mi się czas, gdy pierwszy raz zobaczyłem MtG... PS. Gdybyś mógł uchylić rąbka tajemnicy jak Ci się robi na zleceniach, ile czasu dziennie/tygodniowo poświęcasz na pracę, byłoby super... :)
janko1987 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 5* Zawsze sie zastanawiałem kto dziarga te ilustracyjki do tych gier :) jak sie patzyło/y w czasie gry figurkami na te malowidła to aż ...chce sie grać godzinami... Całosc masakrystycznie bardzo mi sie podoba...a spróbuj pomalować taką figurke tak jak to robisz na tabletonie :D..Pzdr
Lacedemon Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Chętnie rzuciłbym się na Ciebie, jak wściekły pies, ale nie będę sobie kichy robił publicznie. ...Choć pogadałbym o paru aspektach, bo mnie rażą, ale to private. ;)
nicponim Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 dobrze ze jestem nawalony jak mops, bo mam przynajmniej nadzieje ze to co widze to jakis niekiepski halun;p kosmosssssss!!!
Thalion Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 ja zamiast komentować obejrzę obrazki raz jeszcze:P ...super!
kannu Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 serwus :) Omen - przewypasne !!! :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) jeszcze raz napisze ze wypasne :)
kubi Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 5 gwiazdek. wykonanie świetne, fajny efekt wichury. Co do stylizacji postaci nie będę się wypowiadał, bo i nie ma po co, zleceniówka przecie. Nr7 najfajniejszy, chyba.
Gość dekiel Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 wow - stary! zasluzony aplauz ! owacje na stojaco
vrocker Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Czasami wolę nie otwierać niektórych wątków :) Lepiej schowam gdzieś tablet.
ManiakS Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Świetne! Kolor i detal masakra. Najbardziej podobają mi się te orki (czy co to tam jest) i scenka nad rzeczką. Klasa
dzudzu Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 a które to niby są te, które mają ponad rok?
naeq Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak już pisali... Masakra!
Gość AT7 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 GENIALNE !! Poporostu GEEENIALNE !! Brak słów.... Nie komentuje dalej ;D 5
Marduk Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 No rozłożyło mnie... O_o Dlaczego robisz nam wszystkim krzywdę tym co pokazujesz? Żartuję. Zaraz mi przejdzie i zabiorę się solidnie za malowanie, żeby kiedyś też malować takie świetne obrazki ;).
regnar Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Kawał warsztatu widać! Mamy to szczęście ze jest w śród nas ktos kto pokazuje warsztat na światowym poziomie, nic tylko podpatrywać! Zrobiłbyś nam Marku niesamowita przyjemność pokazując (o ile masz oczywiście i o ile możesz) jakieś step by step'y. Aha i mam pytanie pierwsza praca z pomocą 3D czy od początku 2D? Wielkie gratki! Naprawde jestes naprawde Wielki!
maronski Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Idę po piwo i nie wracam już do kompa...
artursadlos Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Podoba mi się. Nie sa tak wymeczone jak ilusteracje do fabryki. widzę że lubisz robic takie ilustracje. Z rzeczy ktore mi nie pasuja to strasznie jarmarczne kolorki, ale podejrzewam ze taki wymog zamawiajacego. Naprawde fajna sprawa
Lacedemon Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Z bólem serca i zaciśniętymi zębami, ale dam te 5 starsów. ;) Tak trzymaj.
grass Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 to chyba czas sprzedać kompa ... masakra po raz ochnasty
Nubb Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Bardzo podoba mi się to, że przełamujesz swoje własne kanony i ograniczenia. To odświeżające kiedy próbuje się różnych stron, nowych metod. Bardzo odmłodniałeś tą serią przyjacielu. Pozdrawiam.
WWWoj Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 ja sie zdobede na orginalny komentarz :) masakra !! :p
mant-raz Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 strasznie słabo...strasznie słabo mi się robi :-)
Axis Mundi Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 O Matko i Córko.. kur.. de też idę po piwo.... Zajebista inspiracja, swiezośc koncepcji, uwielbiam jak coś mi się nie kojaży z żadną grą i innym czymś, poprostu piękne , TOP ROW.... wydaje mi się że to ciężki kawałek chleba... raczej nie robiłeś jednej na dzień. PS. hindus-- dobre :D
drem Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 ty masz jakis tablet na zamowienie?????????????????????????? :O
Marduk Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Axis Mundi - akurat design postaci nie jest Omena (choć na pewno starał się dodać od siebie ile mógł) ;) Więc chwalenie świeżości koncepcji jest nieco przestrzelone.
adi-su Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 jak zwykle powalają na kolana Twoje prace.
OmeN2501 Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 Wow - aż tak pozytywnych opinii (i telefonów :P) to sie nie spodziewałem ;] Wielkie dzięki dla wszystkich. Dobrze ze wam się styl podoba bo dla Privateera cały czas rzeczy robię wiec na pewno będzie więcej JeezBumpkin: od czasu do czasu produkuje tutoriale dla ImagineFX i tam jest opisywany po kolei każdy krok powstawania pracy SzU: Żadna tajemnica ;] Pracuje na pół etatu w jednej z lubelskich firm a wieczorami robię zlecenia. Na początku było tak ze czasem coś wpadało a teraz mam cały grafik ze zleceniami na kilka miesięcy do przodu. Jedyne na co mogę narzekać to chroniczny brak czasu na to wszystko :P Lacedemon: Uwagi przyjęte postaram się nad nimi pracować ;] dzudzu: jak nie widać to dobrze :P regnar: O ile z własnych ilustracji czy z tych dla fabryki nie mam oporów pokazywać jakichś prac pośrednich to w tym przypadku gdzie prawami autorski jest obłożone wszystko łącznie z designem postaci wole się nie wychylać ;] Mam nadzieje ze zrozumiesz Tortur: Chciałem przeszmuglować trochę mojego realistycznego podejścia ale dostałem paletę kolorów i musiałem się jej trzymać Axis Mundi: no jeden dzień to nie ale tak ze dwa, trzy wieczory nie więcej - to nie są aż takie ilustracje by nad nimi siedzieć długo drem: Nie kwesta tabletu a pluginu do Photoshopa "Make Image" określasz tam parametry i sam robi wszystko :P Marduk: Dokładnie - od designu postaci są inni ludzie, bo zanim ja dostane ilustracje do zrobienia taki design musi się sprawdzić jako figurka ;] Dzieki raz jeszcze wszystkim, aż się przyjemniej pracuje z takim wsparciem ;]
regnar Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Luzik rozumie to świetnie, sam nie mogę póki co pokazywać rys wiec łącze sie w bólach :D Ps. Na to wsparcie ciężko stary zapracowałeś :)
miriam Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 ta ... to mam jeszcze kilkanaście lat do emerytury, żeby do takiego poziomu dociągnąć, Panie Marek rób sobie czasem jakieś przerwy w pracy ;), znajdź kobitkę (o ile nie masz) odpocznij, daj ludziom nieco oddechu bo serducha posiadają, wyjdź na spacer czy coś innego ... może jakieś korepetycje zacznij udzielać :). a na bardziej poważnie to cieszy mnie to że wiem jak daleko jeszcze jestem w lesie. A jeszcze Bardziej Poważnie to również mnie cieszy to że wrzucasz Twoje Pikczery właśnie tu. daje to niezłego motywującego kopa do dalszego działania. Zatem Szacunek i Powodzenia. //Pozdr.
Loki Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 hmm no cóż... owacje na stojąco były... zachwyty ochy i achy też, to ja dodam owacje na leżąco - spadłem z krzesła po stwierdzeniu "no jeden dzień to nie ale tak ze dwa, trzy wieczory nie więcej", podziwiam i czekam nieśmiało na kolejne (skoro piszesz że te są prawie roczne już! ja chce zobaczyc co robisz teraz, wyślij na maila, obiecuje, że nikomu nie pokaże :D) Pozdrawiam. p.s - myślał ktoś zeby wydać antologię współczesnych polskich grafików komputerowych na papierze? jestem pierwszy który kupi!!!!
carlosss Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 miazga dupy... inaczej tego ująć nie mogę...
Mortom Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 masakra... mam przez ciebie doła :P 2 żyć mi braknie na nauczenie się takich trików z tabletem.... Pozdrawiam
mancubus Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Jestem wielkim fanem twoich ilustracji, kazda mnie totalnie rozwala. No i kolejne pracki "na szybko" ktore po prostu powoduja ze szczeka opada. Gratuluje, nie moge sie doczekac kolejnych pracek !
Paster03 Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Że tak powiem moj komentarz jest u zbędny, poprzednicy powiedzieli juz chyba wszystko co było do powiedzenia, więc życzę tylko powodzenia w dalszych pracach ;) Bardzo chciałbym zobaczyć step-by-step jednej z Twoich prac, gdzie można zamówić prenumeratę ImagineFX, bo jak mówiłeś z ich strony da się ściągnąc tylko niektóre tutoriale, a aż szkoda nie dorwać takiego good stuff'u ;) Tak na marginesie, Ty robisz arty do Warmachine, a ja juz nie jedną figurkę z tej serii wymalowałem, ale jak na razie wszystkie opchnąłem ^^ Jak pomaluje coś nowego to wyśle zdjęcia, porównamy nasze dokonania w tej materii xD Pozdro
n-pigeon Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Jak tylko oglądam twoje prace to ładuje się taką dawką motywacji i zapału do pracy że aż mi pośladki ściska i łzy lecą z oczu. Będę pracował ciężko by ci dorównać, a potem wdeptać w glebę. Chciałbym ucałować te wspaniałe dłonie które stworzyły te prace, z wdzięczności ;) samym oglądaniem twoich prac dużo się uczę, już nie mówiąc o przyjemnym mrowieniom z tyłu czaszki bo to prawdziwa uczta dla oczu :) THX
Gość obo Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Dałeś czadu ;) Twoje prace nieźle motywują.
aspenboy Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 To się robi monotonne: wątek założony przez Omena = klik --> oceń wątek --> 5 gwiazdek ;)
Rekomendowane odpowiedzi