Napisano 13 Luty 200916 l chveti: Lepiej żeby gwiazdkowali jak wogle bez. Świata nie naprawisz ;) Ale to forum owszem. ;) ---- Siatki takich detali zawsze robią wrażenie, jakie by nie były. To one cały detal ukazują. Czekam na postępy ;)
Napisano 14 Luty 200916 l cierpliwosc to drzewo ktore ma gorzkie korzenie ale slodkie owoce No cóż, cytat się zgadza. Pojechales.
Napisano 14 Luty 200916 l aż dziw bierze ze dopiero dziś tu zajrzałem:) i muszę przyznać ze model robi wrażenie! pozdrawiam i wytrwałości!
Napisano 14 Luty 200916 l Sory za O/T. I faktycznie jest sens instalować instalować wersję beta windowsa 7?
Napisano 14 Luty 200916 l Autor kotisded - dzieki :) hkropinski - ciesze sie dzieki:) leniuch - no ja osobiscie jestem zadowolony,nie wiem jak wyglada sprawa z grami, lineage 2 mi nie dziala np Gomez,Georgaz - dzieki wielkie :)
Napisano 14 Luty 200916 l dobra scena, bahais temple :D :D Ty masz quada, to jakiego? ja mam core 2 quad q9300 a co z kartą? pójdzie na gtx260? ;/ w koncu przesiadam się na ubuntu x64 , bo mam blenderek ;)
Napisano 14 Luty 200916 l Autor czy pojdzie nie mam pojecia nie znam sie,a moja karta to GF 8500gt czyli slaba,a procek zapomnialem i nie wiem jak to tu w win7 to sprawdzic,pozdro
Napisano 17 Kwiecień 200915 l osobiście to już za ten up dałbym złota galerie ;D super, ze dalej nad tym siedzisz ! pozdr.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l no poprostu nieziemskie ! Nawet nie wiem co napisac :) Wypas az ciagle na to patrze i napatrzyc sie nie moge ! Gratki ! Pozdrawiam :)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l ooooo podesłałem kumplowi link z komentarzem "o w dupeczke!". To chyba starczy :) Cudo!
Napisano 17 Kwiecień 200915 l mistrzu :) oczom nie wierzę, a jednak da się po prostu Eden-3d mówi samo za siebie
Napisano 17 Kwiecień 200915 l no wygląda mega;) fps masz sporo jak na tyle poly:D te wszystkie bajery(zdobienia) w maxie? zgaduje że spline'y :> Edytowane 17 Kwiecień 200915 l przez peterr
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Zrób animke niszczenia tego pluginem Pull down it :) A tak to ja nie wiem co napisać ... chyba odpowiednie słowo to Ultramegasuperhiperwypas ;D
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Cud, miód i ultramaryna:) Możesz napisać jakie AA dałeś i resztę ustawień, że tak pięknie detale wyszły?
Napisano 17 Kwiecień 200915 l no wygląda mega;) fps masz sporo jak na tyle poly:D te wszystkie bajery(zdobienia) w maxie? zgaduje że spline'y :> Sporo?? 7FPS :). Czasmi jak kręcisz np. kamerą i masz 4mln poly to wskakuje 200fps :P Takie błędy albo co innego to jest. Krótko. Boskie już było więc nadboskie :)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Stary przez ciebie zadlawilem sie kawa- teraz przynajmniej wiem, ze to mozliwe. Brak mi slow... no i ramu ;P
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor Witam JunioR,hcpiter,sand,claude,peterr,Nvidia,Cornelius Scipio,cichysit,blinq,Tores,VegA92,kotisded : dzieki bardzo za komenty i mile slowa :) petter : tak w maxie ,spora czesc detalu to spline + sheep itp,potem na poly i tak dalej tores : ponizej zapodaje screny z ustawien,ale to nic specjalnego
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Witaj, piękna robota... na jakim sprzęcie renderujesz i jak długo te 4,7M poly? Ciesz się, że odpada Ci mapowanie ;) Pozdr.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor Touch- juz za pozno siwy- moj komp mowi to samo adam-dzieki :) procek to Quad q6600 2,4GHz i mam 8gb ramu wiec tak naparwde nie jest najgorzej,czas renderu jakies 50 min carlosss- tak wiem ,ze musze ;)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Zaiste. Widać włożoną pracę. Mam tylko szczerą nadzieję że twoje poświęcenie i czas nie skończą na jednej z kiepskich płyt z exteriorami.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor Lis - pewnie ,ze nie, z kad ten pomysl?, musial bym ,zrobic 9 pozostalych scen o podobnym poziomie,a to zajelo by mi 100 lat,nie nie robie to tylko dla siebie,jak pisalem w pierwszym poscie z wewnetrznej potrzeby,zrobienia czegos dla siebie :) Edytowane 17 Kwiecień 200915 l przez Eden-3d
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Matko boska:) dawno nie patrzyłem do tego wątku a tu takie magnum opus rośnie... Dziwne że nie ma fronta (no chyba że już był). Mówisz że robisz to tak dla relaxu?:)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor lucek91-dzieki :), tak nie do konca dla relaxu,dla relaxu to sobie maluje plenerki,tabletem,a tu to jest ,ciezka walka z tym, ale daje mi duza radoche,:)
Napisano 18 Kwiecień 200915 l SZACUNEK. Marszałek oddaje ci cześć nisko kłaniając... nieludzkie!!!!!!!!
Napisano 18 Kwiecień 200915 l :o jak kumplowi wyslalem link to stwierdzil ze: -own 300h/tydzien -masz przy kompie lodówke -siedzisz na kibelku -spisz tylko przy renderach XD.. a tak szczerze to jestes boski ;]
Napisano 18 Kwiecień 200915 l X_X niech ktos dzwoni po karetke bo mam zawał :) Nie wiem ile osób zatrudniasz aby robili ten model ale detal kosi :P A na serio to jak dla mnie jestes Pro i masz nerwy ze stali bo chyba normalny człowiek dawno by sie pochastał. PS: Tak naprawde Eden- 3d jest robotem, nigdy nie śpi, nie je, nie pije, a cały wolny czas poświeca na model xD
Napisano 18 Kwiecień 200915 l Autor hej - kliment woroszyłow, TrojkaT, Areien, WilL , VegA92 ,, dziekuje bardzo za komentarze, swiatynie oczywiscie sam robie,tak naprawde siadam do niej bardzo zadko,teraz dalem upa troche dzieki przerwie wielkanocnej,spie prawie normalnie,jem tez,wszystko jest spox, pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie
Napisano 18 Kwiecień 200915 l Proszę zrób symulacje zniszczenia tego jakimś pluginem fajnym :) Mojego kompa do renderowania z zaszczytem pożyczę ;)
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Ładnie, że nie za dużo LC i ustawiony antialiasing Catmull-Rom. Maksymalna wartość DMC samplera jest taka naprawdę wolna, trzeba szukać większej wartości, będzie szybsza ale nie strać na jakości.. potrzeba dobrego setupu. Scenka - sama klasa, nie czepiam się. Noise threshold jaki masz jest naprawdę "zepsuty" - nastaw na 0,9 i samples 0,005 a potem DMC sampler na min. 1 i max 12 albo 20 - zobaczysz że liczy Ci się znacznie szybciej. I jakosć ok :) Mam nadzieję że nie wprowadzam w błąd.
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Ładnie, że nie za dużo LC i ustawiony antialiasing Catmull-Rom. Maksymalna wartość DMC samplera jest taka naprawdę wolna, trzeba szukać większej wartości, będzie szybsza ale nie strać na jakości.. potrzeba dobrego setupu. Scenka - sama klasa, nie czepiam się. Noise threshold jaki masz jest naprawdę "zepsuty" - nastaw na 0,9 i samples 0,005 a potem DMC sampler na min. 1 i max 12 albo 20 - zobaczysz że liczy Ci się znacznie szybciej. I jakosć ok :) Mam nadzieję że nie wprowadzam w błąd. Co ty za bzdury znowu wypisujesz ?! zastanów się jeszcze raz przeczytaj ze 100 razy i wtedy się udzielaj, i "podpowiadaj" swoje złote środki na super hiper render by dunablaster master. Po za tym aby komuś dawać rady samemu trzeba coś potrafić a nie przeczytać trzy po trzy w kilku watkach i się popisywać... p.s Przepraszam serdecznie Eden, ze padlo to w Twoim wątku ale niestety tym razem się nie powstrzymałem. pozdrawiam i zycze dobrego dnia.
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Co ty za bzdury znowu wypisujesz ?! zastanów się jeszcze raz przeczytaj ze 100 razy i wtedy się udzielaj i "podpowiadaj" swoje złote środki na super hiper render by dunablaster. Po za tym aby komuś dawać rady samemu trzeba coś potrafić a nie przeczytać trzy po trzy w kilku watkach i się popisywać... p.s Przepraszam serdecznie Eden, ze padlo to w Twoim wątku ale niestety tym razem się nie powstrzymałem. pozdrawiam i zycze dobrego dnia. Nie uważam żeby to było super hiper, nie uznaję się za mistrza. Przepraszam, ale takie przeświadczenie o takich pomysłach nt. ustawienia wynikło z mojego zaskoczenia wydajnością przy rendzie interioru, kiedy to naprawdę ładnie szedł ten setup, nie marnując mi zbytnio czasu. (sic! zwłaszcza przy dobrych materiałach i wysokiej jakości oświetleniu) Może bys mi szczerze chciał powiedzieć, co tu jest nie tak w związku z moją propozycją? A poza tym to nie "złote ustawienia" ! I proponowałem dowolny eksperyment z DMC a nie coś konkretnego Pozdrawiam serdecznie, JunioR EDIT: No dobra ale świetnie sobie poradził z renderem. Coś mi w oczach grzęzi :( Idę sobie kaca podleczyć, ukłony dla Eden3d. Edytowane 20 Kwiecień 200915 l przez Camel
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Autor w porzadku panowie :) ,ja rowniez zycze milego dnia i dzieki za odzew.pozdro
Napisano 20 Kwiecień 200915 l w porzadku panowie :) ,ja rowniez zycze milego dnia i dzieki za odzew.pozdro Eden3d, Tobie to najlepszego. Ustawienia co narobileś to masakra :D
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Eden3d, Tobie to najlepszego. Ustawienia co narobileś to masakra :D co jest nie tak z tymi ustawieniami?
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Cieszy mnie to ze tak genialnie wali ustawienia, ale co do moich propozycji, inni mają parę słów krytyki. Nawet nie wiem czemu. Trochę oleju... :) ORLEN. Ej juz przestać trzeba bo może się zacząć offtop ;/
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Cieszy mnie to ze tak genialnie wali ustawienia, ale co do moich propozycji, inni mają parę słów krytyki. Nawet nie wiem czemu. Trochę oleju... :) ORLEN. Ej juz przestać trzeba bo może się zacząć offtop ;/ Ja nie wiem, dlaczego tobie nie pasują ustawienia Eden-3D? Co jest nie tak w renderze (to, że się 1h dłużej renderowało, widocznie nie ma znaczenia dla autora, skoro efekt jest dla niego zadowalający). Może najlepiej byłoby jakby Eden-3D wyrenderował na twoich ustawieniach i wtedy byśmy porównali. Ale po co?