chveti Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 chveti: Lepiej żeby gwiazdkowali jak wogle bez. Świata nie naprawisz ;) Ale to forum owszem. ;) ---- Siatki takich detali zawsze robią wrażenie, jakie by nie były. To one cały detal ukazują. Czekam na postępy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 cierpliwosc to drzewo ktore ma gorzkie korzenie ale slodkie owoce No cóż, cytat się zgadza. Pojechales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 aż dziw bierze ze dopiero dziś tu zajrzałem:) i muszę przyznać ze model robi wrażenie! pozdrawiam i wytrwałości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniuch Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Sory za O/T. I faktycznie jest sens instalować instalować wersję beta windowsa 7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Eden jesteś psychol. Boję się ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 (edytowane) niezły świr z Ciebie ;) Edytowane 14 Luty 2009 przez Georgas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Luty 2009 Autor Share Napisano 14 Luty 2009 kotisded - dzieki :) hkropinski - ciesze sie dzieki:) leniuch - no ja osobiscie jestem zadowolony,nie wiem jak wyglada sprawa z grami, lineage 2 mi nie dziala np Gomez,Georgaz - dzieki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Imponujące. Można się zachwycić...a nawet wypada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 dobra scena, bahais temple :D :D Ty masz quada, to jakiego? ja mam core 2 quad q9300 a co z kartą? pójdzie na gtx260? ;/ w koncu przesiadam się na ubuntu x64 , bo mam blenderek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Luty 2009 Autor Share Napisano 14 Luty 2009 czy pojdzie nie mam pojecia nie znam sie,a moja karta to GF 8500gt czyli slaba,a procek zapomnialem i nie wiem jak to tu w win7 to sprawdzic,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 a ja już się nie mogę kopuły doczekać :) Salve! M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Witam wszystkich po przerwie :up 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 osobiście to już za ten up dałbym złota galerie ;D super, ze dalej nad tym siedzisz ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 no poprostu nieziemskie ! Nawet nie wiem co napisac :) Wypas az ciagle na to patrze i napatrzyc sie nie moge ! Gratki ! Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 ooooo podesłałem kumplowi link z komentarzem "o w dupeczke!". To chyba starczy :) Cudo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 mistrzu :) oczom nie wierzę, a jednak da się po prostu Eden-3d mówi samo za siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 (edytowane) no wygląda mega;) fps masz sporo jak na tyle poly:D te wszystkie bajery(zdobienia) w maxie? zgaduje że spline'y :> Edytowane 17 Kwiecień 2009 przez peterr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Zrób animke niszczenia tego pluginem Pull down it :) A tak to ja nie wiem co napisać ... chyba odpowiednie słowo to Ultramegasuperhiperwypas ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Morderca !!!! pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 miażdżysz, cierpliwość i kunszt godny zazdroszczenia, super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Ossstro. Zabiłeś mnie tym chłopie. Piękna sprawa. Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Cud, miód i ultramaryna:) Możesz napisać jakie AA dałeś i resztę ustawień, że tak pięknie detale wyszły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 no wygląda mega;) fps masz sporo jak na tyle poly:D te wszystkie bajery(zdobienia) w maxie? zgaduje że spline'y :> Sporo?? 7FPS :). Czasmi jak kręcisz np. kamerą i masz 4mln poly to wskakuje 200fps :P Takie błędy albo co innego to jest. Krótko. Boskie już było więc nadboskie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Stary przez ciebie zadlawilem sie kawa- teraz przynajmniej wiem, ze to mozliwe. Brak mi slow... no i ramu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Witam JunioR,hcpiter,sand,claude,peterr,Nvidia,Cornelius Scipio,cichysit,blinq,Tores,VegA92,kotisded : dzieki bardzo za komenty i mile slowa :) petter : tak w maxie ,spora czesc detalu to spline + sheep itp,potem na poly i tak dalej tores : ponizej zapodaje screny z ustawien,ale to nic specjalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Wołajcie psychiatrę, wariat!:D Genialne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Witaj, piękna robota... na jakim sprzęcie renderujesz i jak długo te 4,7M poly? Ciesz się, że odpada Ci mapowanie ;) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 hardkorowo jednym słowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 ja bym na twoim miejscu popracował nad detalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Touch- juz za pozno siwy- moj komp mowi to samo adam-dzieki :) procek to Quad q6600 2,4GHz i mam 8gb ramu wiec tak naparwde nie jest najgorzej,czas renderu jakies 50 min carlosss- tak wiem ,ze musze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 No ...piękne po prostu:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Zaiste. Widać włożoną pracę. Mam tylko szczerą nadzieję że twoje poświęcenie i czas nie skończą na jednej z kiepskich płyt z exteriorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 (edytowane) Lis - pewnie ,ze nie, z kad ten pomysl?, musial bym ,zrobic 9 pozostalych scen o podobnym poziomie,a to zajelo by mi 100 lat,nie nie robie to tylko dla siebie,jak pisalem w pierwszym poscie z wewnetrznej potrzeby,zrobienia czegos dla siebie :) Edytowane 17 Kwiecień 2009 przez Eden-3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Matko boska:) dawno nie patrzyłem do tego wątku a tu takie magnum opus rośnie... Dziwne że nie ma fronta (no chyba że już był). Mówisz że robisz to tak dla relaxu?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 lucek91-dzieki :), tak nie do konca dla relaxu,dla relaxu to sobie maluje plenerki,tabletem,a tu to jest ,ciezka walka z tym, ale daje mi duza radoche,:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 SZACUNEK. Marszałek oddaje ci cześć nisko kłaniając... nieludzkie!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 swietny modeling :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 :o jak kumplowi wyslalem link to stwierdzil ze: -own 300h/tydzien -masz przy kompie lodówke -siedzisz na kibelku -spisz tylko przy renderach XD.. a tak szczerze to jestes boski ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 X_X niech ktos dzwoni po karetke bo mam zawał :) Nie wiem ile osób zatrudniasz aby robili ten model ale detal kosi :P A na serio to jak dla mnie jestes Pro i masz nerwy ze stali bo chyba normalny człowiek dawno by sie pochastał. PS: Tak naprawde Eden- 3d jest robotem, nigdy nie śpi, nie je, nie pije, a cały wolny czas poświeca na model xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 On chyba lunatykuje i robi :D Dzięki za ustawienia rendera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 hej - kliment woroszyłow, TrojkaT, Areien, WilL , VegA92 ,, dziekuje bardzo za komentarze, swiatynie oczywiscie sam robie,tak naprawde siadam do niej bardzo zadko,teraz dalem upa troche dzieki przerwie wielkanocnej,spie prawie normalnie,jem tez,wszystko jest spox, pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Proszę zrób symulacje zniszczenia tego jakimś pluginem fajnym :) Mojego kompa do renderowania z zaszczytem pożyczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Ładnie, że nie za dużo LC i ustawiony antialiasing Catmull-Rom. Maksymalna wartość DMC samplera jest taka naprawdę wolna, trzeba szukać większej wartości, będzie szybsza ale nie strać na jakości.. potrzeba dobrego setupu. Scenka - sama klasa, nie czepiam się. Noise threshold jaki masz jest naprawdę "zepsuty" - nastaw na 0,9 i samples 0,005 a potem DMC sampler na min. 1 i max 12 albo 20 - zobaczysz że liczy Ci się znacznie szybciej. I jakosć ok :) Mam nadzieję że nie wprowadzam w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Ładnie, że nie za dużo LC i ustawiony antialiasing Catmull-Rom. Maksymalna wartość DMC samplera jest taka naprawdę wolna, trzeba szukać większej wartości, będzie szybsza ale nie strać na jakości.. potrzeba dobrego setupu. Scenka - sama klasa, nie czepiam się. Noise threshold jaki masz jest naprawdę "zepsuty" - nastaw na 0,9 i samples 0,005 a potem DMC sampler na min. 1 i max 12 albo 20 - zobaczysz że liczy Ci się znacznie szybciej. I jakosć ok :) Mam nadzieję że nie wprowadzam w błąd. Co ty za bzdury znowu wypisujesz ?! zastanów się jeszcze raz przeczytaj ze 100 razy i wtedy się udzielaj, i "podpowiadaj" swoje złote środki na super hiper render by dunablaster master. Po za tym aby komuś dawać rady samemu trzeba coś potrafić a nie przeczytać trzy po trzy w kilku watkach i się popisywać... p.s Przepraszam serdecznie Eden, ze padlo to w Twoim wątku ale niestety tym razem się nie powstrzymałem. pozdrawiam i zycze dobrego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 (edytowane) Co ty za bzdury znowu wypisujesz ?! zastanów się jeszcze raz przeczytaj ze 100 razy i wtedy się udzielaj i "podpowiadaj" swoje złote środki na super hiper render by dunablaster. Po za tym aby komuś dawać rady samemu trzeba coś potrafić a nie przeczytać trzy po trzy w kilku watkach i się popisywać... p.s Przepraszam serdecznie Eden, ze padlo to w Twoim wątku ale niestety tym razem się nie powstrzymałem. pozdrawiam i zycze dobrego dnia. Nie uważam żeby to było super hiper, nie uznaję się za mistrza. Przepraszam, ale takie przeświadczenie o takich pomysłach nt. ustawienia wynikło z mojego zaskoczenia wydajnością przy rendzie interioru, kiedy to naprawdę ładnie szedł ten setup, nie marnując mi zbytnio czasu. (sic! zwłaszcza przy dobrych materiałach i wysokiej jakości oświetleniu) Może bys mi szczerze chciał powiedzieć, co tu jest nie tak w związku z moją propozycją? A poza tym to nie "złote ustawienia" ! I proponowałem dowolny eksperyment z DMC a nie coś konkretnego Pozdrawiam serdecznie, JunioR EDIT: No dobra ale świetnie sobie poradził z renderem. Coś mi w oczach grzęzi :( Idę sobie kaca podleczyć, ukłony dla Eden3d. Edytowane 20 Kwiecień 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 w porzadku panowie :) ,ja rowniez zycze milego dnia i dzieki za odzew.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 w porzadku panowie :) ,ja rowniez zycze milego dnia i dzieki za odzew.pozdro Eden3d, Tobie to najlepszego. Ustawienia co narobileś to masakra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Eden3d, Tobie to najlepszego. Ustawienia co narobileś to masakra :D co jest nie tak z tymi ustawieniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Cieszy mnie to ze tak genialnie wali ustawienia, ale co do moich propozycji, inni mają parę słów krytyki. Nawet nie wiem czemu. Trochę oleju... :) ORLEN. Ej juz przestać trzeba bo może się zacząć offtop ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Cieszy mnie to ze tak genialnie wali ustawienia, ale co do moich propozycji, inni mają parę słów krytyki. Nawet nie wiem czemu. Trochę oleju... :) ORLEN. Ej juz przestać trzeba bo może się zacząć offtop ;/ Ja nie wiem, dlaczego tobie nie pasują ustawienia Eden-3D? Co jest nie tak w renderze (to, że się 1h dłużej renderowało, widocznie nie ma znaczenia dla autora, skoro efekt jest dla niego zadowalający). Może najlepiej byłoby jakby Eden-3D wyrenderował na twoich ustawieniach i wtedy byśmy porównali. Ale po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi