Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 146
  • Wyświetleń 14,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwszy :D

Pfff myslalme ze pokazesz conajmnie 3/4 modelu a nie cylinder z 5 nitami xD Szacun :D

Napisano

Az zbladłem jak zobaczyłem tytuł bo mam w planach CR.42. Miło będzie podpatrzeć jak go machniesz. Pozdrówka.

Napisano

wow super ! Ale co z texturami i renderem poprzedniego kolego :)

Masz talent :)

Pozdro !

Napisano

fajny aeroplan

wykonanie to już inna sprawa (czyt. masakra) :)

Napisano

Podyskutowaliśmy z Klimkiem o wykonaniu i już jest dobrze ;)

Fajny samolot, fajny temat, fajny model. Sprawdź, czy aby miał symetryczne skrzydła (Włosi lubili robić takie "dowcipy" MC-200 np. miał niesymetryczne :) )

Napisano

zastanawiam się, czy ty sypiasz w ogóle ? Bardzo mi się podobają te nitowania, te osobne elementy, fajnie to robisz i widać ze sprawia Ci to duża frajdę. :)

Napisano

już o tym rozmawialiśmy i w necie i przy .............

nienawidzę Cię, za to że jesteś niesamowitym fachowcem

nienawidzę Twoich szczegółowych i przepięknych modeli

po trzykroć nienawidzę ;)

btw. trzeba jakiś mini zlocik zmontować (taki +20 jeśli nie +26 hehehe)

Napisano
  • Autor

Piksar- na zlocik bardzo chętnie pisze! serio! moze byc zlot mo3morD nawet :D

Jonasz- a zebys wiedział ze mi sprawia frajde,i to sporą! ( nie powiem ze to lepsze od seksu, ale prawie tak dobre!) ;)

d7d728d64fafab5bm.jpg

Napisano

Witam, model zajefajny, skąd Ty bierzesz czas na to modelowanie? Odkąd pracuję w straży pożarnej to boxa nie zrobiłem :D Pozdro.

Napisano

Ostatnio odkryłem, że Kliment to nie jest żywy człowiek, tylko plugin do Maxa. Trochę niedopracowany (beta), bo robi śmieszne literówki i nie ma polskich znaków, ale to kwestia patcha. W okienku "input" wpisuje się co ma zmodelować i w jakim czasie (trzeba wpisac rozsądne wartości, zeby nie podpadło za bardzo co tak szybko?). Plugin sam robi research (np. wciągając w to nieświadomych cyfrowej natury Klimenta kolegów z GG) i zaczyna modelowanie. Co jakiś czas wypluwa obrazki z WIPa i umieszcza na forach. Moduł SI kontroluje odpowiedzi wysyłane przez plugin (nie zawsze działa w 100% dobrze). Niedawno przeprowadzony został test tego modułu w postaci symulowanego ataku merytorycznego, przeprowadzonego przez bota PATRON, wyposażonego w zaawansowane algorytmy imitujące wiedzę nabytą. Testy przebiegły dość pomyślnie i skończyły sie zbanowaniem bota.

Jako ważny dodatek do Klimenta w przygotowaniu znajdują się dopracowane warianty modułów teksturujących i renderujących, które pozwolą na uzyskiwanie znacznie lepszych niz do tej pory efektów.

W ciągu kilku dni plugin przejdzie z fazy beta w Release Candidate. Wydana wtedy zostanie darmowa wersja trzydziestodniowa. Za finalny produkt trzeba będzie niestety sporo zapłacić, ale efekty uzyskiwane nawet w aktualnym stadium taki wydatek w pełni uzasadniają.

Napisano

No to wszystko jasne, a ja naiwny się nabrałem że to jakiś strażak z mojego miasta. Już nawet zacząłem z ukrycia podglądać strażaków z sąsiedniej remizy czy któryś nie ma czerwonych oczu i myszki przeklejonej do ręki. A tu mrys mnie oświecił...

Napisano

w końcu ktoś rzucił światło kim/czym jest kliment woroszyłow. teraz wiadomo skąd ta szybkość i precyzja :)

dzięki mrys

Napisano
Tomala, serio mówisz? :)

Tak, jestem na stażu w straży pożarnej w komórce kwatermistrzowsko-technicznej.

A samolot suuuper!

Napisano

padłem

nie no stary masakra. spód samolotu i silnik, coś pięknego

żeby nie było tak miło to model krzywy i niezgodny z oryginałem :)

a co!

Napisano

Genialnie! Aż szkoda że sporo z tego detalu będzie pewnie mało widoczna na finalnym obrazku.

Napisano
Genialnie! Aż szkoda że sporo z tego detalu będzie pewnie mało widoczna na finalnym obrazku.

no co Ty... odpali render 10.000 na 10.000 i będzie na co popatrzeć... :P

kliment pochwaliłbyś się siateczką, bo to tak dobre że aż niewiarygodne...

wyczesane w kosmos... :]

Napisano

nice job!

moglbys pokazac siatke z detalem ( klapki itd. ) przed i po meshsmoothem? Robie podobny projekt i mam problem z zachowaniem ciaglosci siatki w takich miejscach.

Wlasnie, sypiasz czasami ? :)

Pozdr

Edytowane przez Tas

Napisano

Hahaha - ślicznie wygląda z silnikiem na wierzchu. Zrób go morze do scenki na lotnisku z otwartymi panelami dostępowymi, zwojami taśmy, działkami na wierzchu. Byłaby topowa scenka :).

Napisano

Silniczek spoko. Przypominają mi się bezsenne noce :-) Tylko ja nad swoim siedziałem dużo dłużej niż tylko jedną.

tasiek, pluginy do maxa nie sypiają. Mam tylko nadzieję że się nie zawiesi....

Edytowane przez goran

Napisano
  • Autor

Hynol- Bede musiał zrobić dwa obrazki wobec tego bo jeden chciałem w locie.

Goran- mój silniczek ma dużo mniej detalu niż twój karaskowy stąd ta różnica czasu zapewne.

Dzięki !

śmigiełko i teścik motion blura:

09d784fbec02b740m.jpg

fb6143070874d357m.jpg

Napisano

Ależ piękny model! Teraz dopiero zauważyłem! Co za detal! W locie jeszcze lepszy :) ! Masz już w głowie jakąś scenę z tym fiacikiem w roli głównej? Ten render w locie naprawdę super zapowiada finał!

Napisano
  • Autor

peter_f - poszukuje natchnienia na końcowy render.. kołacze mi sie w głowie cos ale jeszcze nie sprecyzowałem, raczej w locie. malowanie fińskie ;)

09121986- wbrew temu co myślisz powiem ze ja tak dużo nie umiem, widac to po moich renderach, ok.. moze modelowac troche. Ale dzięki.... wyszukany komplement:D

Napisano

A gdzie pilot :-)

Szkoda że w tym blurze śmigło traci detal, ale za to efekt naprawdę fajny

Napisano
  • Autor

LIKASZ1330- siatka jest na poczatku topiku ;)

dorabiam duperele, koniec bliski :) ( malowanie procedurka bo mi sie glinka znudziła;) ) w finale bedzie inne malowanie.

17428f0db775886b.jpg

a3d46f2dcab5f7a8.jpg

kółko ogonowe do zrobienia, wiem ;)

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano

Pięknie, zawsze te Fiaty kojarzyły mi się z małymi maszynami, teraz z modelu widać, że to jednak niezłe bydlaki były:). Czy kamuflaż nie powinien być jakiś taki bardziej kontrastowy?

Napisano
  • Autor

Lucas- powinien ale nie mocno, oni lubili mocno "zblurowane" plamy kłaść ( znaczy włosi) ale tak jak pisałem, to zabawa dla zabicia nudy. W finale bedzie texturowany inaczej, zupełnieeeeeinaaaczeeej :D

Napisano

Te czarne dziury przy kmach jescze zaklej i miodzio! Bardzo fajnie.

To też jest mental, jak myślę. A dawałeś jakiegoś bumpa, czyte wypukłości od wręg na ogonie i sterze wysokości modelowane? Wiem że tak ale znowu wolę się upewnić.

Napisano

Mi się zajebiście podoba. Finalny render widzę w formie jakiegoś exteriora trochę trawki może kawałek płyty lotniska, może jakiś hangar w tle chociaż samolot przyciągnie uwagę i jak dla mnie nic więcej nie trzeba. No i jakieś niebo fajne. Tak sobie gadam ;) Pozdro.