Napisano 2 Grudzień 200816 l Tym razem dla odmiany w ramach odpoczynku od tanków samolocik. Edytowane 22 Grudzień 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 2 Grudzień 200816 l Pierwszy :D Pfff myslalme ze pokazesz conajmnie 3/4 modelu a nie cylinder z 5 nitami xD Szacun :D
Napisano 2 Grudzień 200816 l Az zbladłem jak zobaczyłem tytuł bo mam w planach CR.42. Miło będzie podpatrzeć jak go machniesz. Pozdrówka.
Napisano 2 Grudzień 200816 l wow super ! Ale co z texturami i renderem poprzedniego kolego :) Masz talent :) Pozdro !
Napisano 2 Grudzień 200816 l Podyskutowaliśmy z Klimkiem o wykonaniu i już jest dobrze ;) Fajny samolot, fajny temat, fajny model. Sprawdź, czy aby miał symetryczne skrzydła (Włosi lubili robić takie "dowcipy" MC-200 np. miał niesymetryczne :) )
Napisano 2 Grudzień 200816 l Autor tak, dostałem rugi słowne od mrysa, musiałem przerobic połowe modelu przez to mały progress ale zawsze ;)
Napisano 3 Grudzień 200816 l Autor duzo tych samolotów nam sie narobiło z nagła :) zaczynam dłubac skrzydła: Edytowane 3 Grudzień 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 3 Grudzień 200816 l zastanawiam się, czy ty sypiasz w ogóle ? Bardzo mi się podobają te nitowania, te osobne elementy, fajnie to robisz i widać ze sprawia Ci to duża frajdę. :)
Napisano 3 Grudzień 200816 l już o tym rozmawialiśmy i w necie i przy ............. nienawidzę Cię, za to że jesteś niesamowitym fachowcem nienawidzę Twoich szczegółowych i przepięknych modeli po trzykroć nienawidzę ;) btw. trzeba jakiś mini zlocik zmontować (taki +20 jeśli nie +26 hehehe)
Napisano 3 Grudzień 200816 l Autor Piksar- na zlocik bardzo chętnie pisze! serio! moze byc zlot mo3morD nawet :D Jonasz- a zebys wiedział ze mi sprawia frajde,i to sporą! ( nie powiem ze to lepsze od seksu, ale prawie tak dobre!) ;)
Napisano 3 Grudzień 200816 l Witam, model zajefajny, skąd Ty bierzesz czas na to modelowanie? Odkąd pracuję w straży pożarnej to boxa nie zrobiłem :D Pozdro.
Napisano 4 Grudzień 200816 l Ostatnio odkryłem, że Kliment to nie jest żywy człowiek, tylko plugin do Maxa. Trochę niedopracowany (beta), bo robi śmieszne literówki i nie ma polskich znaków, ale to kwestia patcha. W okienku "input" wpisuje się co ma zmodelować i w jakim czasie (trzeba wpisac rozsądne wartości, zeby nie podpadło za bardzo co tak szybko?). Plugin sam robi research (np. wciągając w to nieświadomych cyfrowej natury Klimenta kolegów z GG) i zaczyna modelowanie. Co jakiś czas wypluwa obrazki z WIPa i umieszcza na forach. Moduł SI kontroluje odpowiedzi wysyłane przez plugin (nie zawsze działa w 100% dobrze). Niedawno przeprowadzony został test tego modułu w postaci symulowanego ataku merytorycznego, przeprowadzonego przez bota PATRON, wyposażonego w zaawansowane algorytmy imitujące wiedzę nabytą. Testy przebiegły dość pomyślnie i skończyły sie zbanowaniem bota. Jako ważny dodatek do Klimenta w przygotowaniu znajdują się dopracowane warianty modułów teksturujących i renderujących, które pozwolą na uzyskiwanie znacznie lepszych niz do tej pory efektów. W ciągu kilku dni plugin przejdzie z fazy beta w Release Candidate. Wydana wtedy zostanie darmowa wersja trzydziestodniowa. Za finalny produkt trzeba będzie niestety sporo zapłacić, ale efekty uzyskiwane nawet w aktualnym stadium taki wydatek w pełni uzasadniają.
Napisano 4 Grudzień 200816 l No to wszystko jasne, a ja naiwny się nabrałem że to jakiś strażak z mojego miasta. Już nawet zacząłem z ukrycia podglądać strażaków z sąsiedniej remizy czy któryś nie ma czerwonych oczu i myszki przeklejonej do ręki. A tu mrys mnie oświecił...
Napisano 4 Grudzień 200816 l w końcu ktoś rzucił światło kim/czym jest kliment woroszyłow. teraz wiadomo skąd ta szybkość i precyzja :) dzięki mrys
Napisano 4 Grudzień 200816 l Tomala, serio mówisz? :) Tak, jestem na stażu w straży pożarnej w komórce kwatermistrzowsko-technicznej. A samolot suuuper!
Napisano 4 Grudzień 200816 l za niedlugo beda sami strazacy i nie bedzie komu pozaru rozpalac :D klimek jedziesz !
Napisano 6 Grudzień 200816 l Autor Bezsenna noc zaowocowała kolejnym upkiem (podwozie nie skończone).
Napisano 6 Grudzień 200816 l padłem nie no stary masakra. spód samolotu i silnik, coś pięknego żeby nie było tak miło to model krzywy i niezgodny z oryginałem :) a co!
Napisano 6 Grudzień 200816 l Genialnie! Aż szkoda że sporo z tego detalu będzie pewnie mało widoczna na finalnym obrazku.
Napisano 6 Grudzień 200816 l Genialnie! Aż szkoda że sporo z tego detalu będzie pewnie mało widoczna na finalnym obrazku. no co Ty... odpali render 10.000 na 10.000 i będzie na co popatrzeć... :P kliment pochwaliłbyś się siateczką, bo to tak dobre że aż niewiarygodne... wyczesane w kosmos... :]
Napisano 6 Grudzień 200816 l nice job! moglbys pokazac siatke z detalem ( klapki itd. ) przed i po meshsmoothem? Robie podobny projekt i mam problem z zachowaniem ciaglosci siatki w takich miejscach. Wlasnie, sypiasz czasami ? :) Pozdr Edytowane 6 Grudzień 200816 l przez Tas
Napisano 6 Grudzień 200816 l Hahaha - ślicznie wygląda z silnikiem na wierzchu. Zrób go morze do scenki na lotnisku z otwartymi panelami dostępowymi, zwojami taśmy, działkami na wierzchu. Byłaby topowa scenka :).
Napisano 6 Grudzień 200816 l Silniczek spoko. Przypominają mi się bezsenne noce :-) Tylko ja nad swoim siedziałem dużo dłużej niż tylko jedną. tasiek, pluginy do maxa nie sypiają. Mam tylko nadzieję że się nie zawiesi.... Edytowane 6 Grudzień 200816 l przez goran
Napisano 8 Grudzień 200816 l Autor Hynol- Bede musiał zrobić dwa obrazki wobec tego bo jeden chciałem w locie. Goran- mój silniczek ma dużo mniej detalu niż twój karaskowy stąd ta różnica czasu zapewne. Dzięki ! śmigiełko i teścik motion blura:
Napisano 8 Grudzień 200816 l Ależ piękny model! Teraz dopiero zauważyłem! Co za detal! W locie jeszcze lepszy :) ! Masz już w głowie jakąś scenę z tym fiacikiem w roli głównej? Ten render w locie naprawdę super zapowiada finał!
Napisano 8 Grudzień 200816 l Autor peter_f - poszukuje natchnienia na końcowy render.. kołacze mi sie w głowie cos ale jeszcze nie sprecyzowałem, raczej w locie. malowanie fińskie ;) 09121986- wbrew temu co myślisz powiem ze ja tak dużo nie umiem, widac to po moich renderach, ok.. moze modelowac troche. Ale dzięki.... wyszukany komplement:D
Napisano 8 Grudzień 200816 l A gdzie pilot :-) Szkoda że w tym blurze śmigło traci detal, ale za to efekt naprawdę fajny
Napisano 9 Grudzień 200816 l Autor LIKASZ1330- siatka jest na poczatku topiku ;) dorabiam duperele, koniec bliski :) ( malowanie procedurka bo mi sie glinka znudziła;) ) w finale bedzie inne malowanie. kółko ogonowe do zrobienia, wiem ;) Edytowane 9 Grudzień 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 9 Grudzień 200816 l Pięknie, zawsze te Fiaty kojarzyły mi się z małymi maszynami, teraz z modelu widać, że to jednak niezłe bydlaki były:). Czy kamuflaż nie powinien być jakiś taki bardziej kontrastowy?
Napisano 9 Grudzień 200816 l Autor Lucas- powinien ale nie mocno, oni lubili mocno "zblurowane" plamy kłaść ( znaczy włosi) ale tak jak pisałem, to zabawa dla zabicia nudy. W finale bedzie texturowany inaczej, zupełnieeeeeinaaaczeeej :D
Napisano 9 Grudzień 200816 l naprawde podziw i chyle czolo :) [gryze kable z zazdrosci] :D Pozdrawiam !
Napisano 10 Grudzień 200816 l Te czarne dziury przy kmach jescze zaklej i miodzio! Bardzo fajnie. To też jest mental, jak myślę. A dawałeś jakiegoś bumpa, czyte wypukłości od wręg na ogonie i sterze wysokości modelowane? Wiem że tak ale znowu wolę się upewnić.
Napisano 10 Grudzień 200816 l Autor goran-te czarne dziury przy kaemach zostaną bo tak było, wypukłości modelowane .
Napisano 12 Grudzień 200816 l Autor Własciwie skończony, teraz mapowanie, malowanie i szykowanie scenki końcowej.
Napisano 12 Grudzień 200816 l Mi się zajebiście podoba. Finalny render widzę w formie jakiegoś exteriora trochę trawki może kawałek płyty lotniska, może jakiś hangar w tle chociaż samolot przyciągnie uwagę i jak dla mnie nic więcej nie trzeba. No i jakieś niebo fajne. Tak sobie gadam ;) Pozdro.