peterr Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 ładnee;D zrób z tego potem monster truck :] pzdr
JohnZi Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 raczej cale auto w ruchu albo mix obydwu rzeczy. Nie wiem czy nie zrezygnowac z interaktacji na rzecz normalnej animacji... zobaczymy
skorpion85 Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 No kawał niezłej roboty!! a z tymi felami to nie przesadziłeś!! :) fajnie się prezentuje. No naprawdę modelować to umiesz!! :) P.S. A dał byś mi parę bezpłatnych lekcji?? od takiego mistrza warto się uczyć!
kamil.ochel Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 o ja Dżonzi ładnie ładnie... jak skończysz to zrób jakiegoś tutoriala albo making ofa :)
JohnZi Napisano 28 Marzec 2009 Autor Napisano 28 Marzec 2009 Umiescilem model w starej nieco zmodyfikowanej scenie, zeby zobaczyc jak sie bedzie prezentowal. W efekcie koncowym chcialbym uzyskac podobne oswietlenie, ale z inna mapa hdri. Co myslicie o kolorze fury? I B&W
styczeń Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 szczerze to ten niebieski mi nie podchodzi ale może to przez lakier, strasznie słabo widac na nim reflesky choc może to wina hdr'ki. Te balony to modele czy bitmapa?
D3SIGN Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Jest normalnie miód z boczkiem.... Miodek jest dobry, boczek jest dobry więc razem muszą smakować jeszcze lepiej... Niezłe tępo.... wow
simon87pl Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 jak dla mnie ciemna zielen zamiast bialego no ale to juz kwestia horoskopu :P
JohnZi Napisano 28 Marzec 2009 Autor Napisano 28 Marzec 2009 styczen - nad lakierem popracuje jeszcze, zeby rzeczywisciei wiecej odbijal. Jednak bialy ma to do siebie, ze na nim sa mniej intensywne odbicia no ale postaram sie wciagnac wiecej. Balony to modele Reflect, Design - dzieki simon - zadnej zieleni:p
simon87pl Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 nie to nie :P moze taka kombinacja? http://www.desktopmachine.com/framepic.php?id=13793&size=1024 badz taka http://www.desktopmachine.com/framepic.php?id=564&size=1024 albo cos gangsterskiego czyli czarny matowy plus jakies czerwone paski :D,lub w druga strone rozowy z brokatem no ale wybor jest Twoj.
trosiek Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 mi się bardziej podoba wersja biało niebieska :D zdradzisz co jest na tej hdrce?;> same chmury czy coś jeszcze?
skorpion85 Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 ja bym widział to autko w takiej rubinowej czerwieni :D no ale te kolorki to też wypasione :) A scenka fajna ale chyba te baloniki to jakoś tak średnio pasują do tak agresywnego autka :)
FF Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Beznadziejny kolor dla mustanga według mnie. Technicznie jak zwykle wypas. A to co pokazał simon87pl to już całkiem do kitu:]
!Ewert Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Kolor mi się bardzo podoba, ale nie pasuje do tej sceny którą teraz pokazałeś. Teraz masz wieczór, ja bym poszedł w stronę poranku..więcej niebieskiego z nieba, koniecznie.
JohnZi Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 jak juz pisalem wczesniej, scenka bedzie inna... chcialem zobaczyc poprostu jak bedzie sie prezentowalo autko w calosci. Dzieki za komenty... scenka bedzie miala miejsce na lotnisku:) male zblizenie...
Loozack Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Za sam ten znaczek powinieneś fronta dostać, cudo ;) Pozdrawiam.
mrkrzysiek Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 wow nieźle wyszedł ten render na zbliżeniu:)
styczeń Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 łooooo matulu, palce lizać:D mam tylko pytanie bo nie wiem czy to przez dofa czy tam serio na paskach na lakierze jest bump?
JohnZi Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 jest na calym lakierze, ale musze jeszcze nad nim popracowac:) dzieki za komenty
Eden-3d Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 ja poprosze wiecej takich zblizen na detal,:)
JohnZi Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 jeszcze cos takiego na noc:) hmm bede musial chyba zmienic te fele bo cos slabo sie prezentuja, opony tez do poprawki.
styczeń Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 tu już bardziej zalatuje że to render ale i tak super a co do opon to bumpik nie wystarczy?
peter_f Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Śliczności! Model, tekstura, światełko, DOF, postpro! Mistrz!!! nie wiem czy już dawałem gwiazdki, jak nie to co najmniej pięć!!! Pozdrawiam
Marshall Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 śśśśśśśet man. Na prawdę piękna robota, wszystko j/w zrobione nawet powiedziałbym doskonale. enviroment inspirowany NFS? ;) Pozdr.
trosiek Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 nic więcej nie powiem. absolutnie dzieło sztuki! pokazałem znajomym i z podziwu wyjść nie mogli. tak jak ja... edit: 1000 post na max3d... ehhh... :D
Gość Gosc Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 mega szacun! czapki z glow :D no i powodzenia przy animacji, nie spartol tego, masz spore pole do popisu
HummFred Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Teraz ja dorzucę swoje 3 grosze. Za każdym razem jak patrze na model razi mnie to, że poleciały kształy karoserii. Moim zdaniem bok nadwozia jest zbyt "płaski" (powinien być bardziej obły, próg powinien być bardziej wciągnięty do środka), ze zderzakiem przednim też jest coś nie tak (tak, znowu napiszę, że jest zbyt "płaski"), brakuje ma agresywności, nie widać choćby tego charakterystycznego, pionowego "kantu". No i koła są ciut za duże (ale tu można się nie zgodzić). Na poparcie swoich racji wrzucam obrazek:
ReflectVision Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 HummFred - a przypatrzyles sie clay renderom ? Pozatym wszystkim sie wydaje ze tak latwo cos wymodelowac ze zdjec :) bo blueprintow do tego mustanga nie ma (przynajmniej nie bylo kiedy Piotrek go modelowal)
JohnZi Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 HummFred mysle, ze to kwestia lakieriu, cieniowani no i samej poerspektywy. Nie raz jak patrze na refki, modelujac na podstawie 2-3 zdjec mysle sobie, ze wszystko zrobilem tak jak byc powinno... pozniej znajduja inna refke i wyglada calkiem inaczej tylko dlatego, ze kamera jest pod innym katem albo auto jest inaczej oswietlone. Jednak te miejsca, ktore wskazales mysle, ze wymodelowalem dobrze.
HummFred Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 ReflectVision - brak blueprintów nie ma tu nic do rzeczy, na nich nie zobaczysz jak przebiega linia boku nadwozia patrząc od przodu lub tyłu (jeśli wiesz o co mi chodzi). Modelowanie ze zdjęć nie jest wcale łatwie, coś o tym wiem. JohnZi - faktycznie kant się zatarł na białym lakierze, jednak powierzchnia zderzaka powinna być pod nieco ostrzejszym kątem (patrz obrazek): Wracając do boku nadwozia, pozwoliłem sobie na znalazienie referki, która to dobrze pokazuje (skonfontowałem zdjęcie z Twoim renderem i zaznaczyłem elementy, które winny być poprawione): Zdaje sobie sprawę, że poprawienie górnej lini nadwozia może być trudne, więc aby trochę uratować sytuację mógłbyś wciągnąć bok nadwozia do środka, aby zbliżyć kształt nadwozia do tego na zdjęciu (od przetłocznia na drzwiach w dół).
JohnZi Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 kat przedniego zderzaka poprawilem juz wczoraj po konsultacji z reflectem. Jestem w stanie jeszcze wciagnac prog troszke do srodka. Za boczna linie raczeej sie nie zabiore, gdyz juz mam to po MS. Zreszta nie uwazam zeby to sie strasznie w oczy rzucalo - kwestia milimetrow. Niestety nigdy nie bede w stanie odworzyc idealnie modelu... nie taki jest cel:)
pecet Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 HummFred > jeśli chodzi o zderzak, to jest raczej ok, wygląda na to że zdjęcia, które pokazałeś były robione "z większym FOVem" niż render JohnaZi. Bok może i troche za płaski ale nie rzuca się w oczy.
mrkrzysiek Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 JohnZi a zacznij od nowa ;P HummFred z bokiem to już przesadziłeś nawet nie widać tych kilku milimetrów że jest węższy, a że zderzakiem dobre spostrzeżenie, tak w ogóle to dla mnie masakra ten model dajesz jakieś siatki prosi, prosi, bardzo prosi:*
JohnZi Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 ok siateczki, niestety czesc jest po MS:( 1
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 No model boski i wogole te rendery to szal :) :D Patrze na siatki i ilosc poly auta to pikus do momentu jak nie zerkne na Znaczek ;P Rewelka ogolnie - 3masz poziom szacun!
Trybal Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Ja Cię kręcę :D Ale wypas? ;> Ile modeli samochodów przejadłeś by osiągnąć taki skill? ;>
JohnZi Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 (edytowane) Taka wejsciówka do animy, jeszcze wymaga troche pracy:) A tutaj wersja hd, niekopmresowana dla zainteresowanych http://www.speedyshare.com/238575859.html Trybal - modeli samochodów zrobilem juz z 30:) Edytowane 7 Kwiecień 2009 przez JohnZi
Likki Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Wow, masterpiece! Zamierzasz robić zjazd kamery na ulicę, na której stoi samochód, czy to tylko taki wide na początek? :P Tak czy inaczej, zapowiada się masakra.
JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Likki, hehe raczej nie przewiduje czegos takiego:) jak juz wspominalem scene bedzie miala miejsce na lotnisku wzrowanym na JFK w New York City:p
trosiek Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 to wszystko w 3d robione czy z gdzieś w necie znalezione? ;>
JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 trosiek tzn sie co w necie znalezione?:) Ujecie w calosci zrobione w after effects:)
Rekomendowane odpowiedzi