Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Postanowiłem wrzucić parę domków robionych ostatnio i trochę wcześniej. Wrzucam kilka żeby nie zanudzać :)

1

1.jpg

2

2.jpg

3

3.jpg

4

4.jpg

5

5.jpg

6

6.jpg

7

7.jpg

8

8.jpg

9

9.jpg

10

10-2.jpg

11

11.jpg

12

12.jpg

detal:

detal.jpg

Edytowane przez siwy

• Odpowiedzi 44
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ostatnie 3 bardzo fajne, reszta to takie składaki jakieś :) ale też pozytywnie

no ja po prostu jestem spaczony na punkcie all in czy de :D

Edytowane przez carlosss

Napisano

O cicho siedziales swego czasu a tu widze ostro pracowales :)

Bardzo mi sie podobaja, te gorne to takie wiadomo pod katalog ale dwa ostatnie to naprawde ladnie wyszly.

Pozdrawiam :)

Napisano

Bardzo przyjemne zwłaszcza te wieczorne! Poprzednie też fajne tylko trochę drzewka odstają (zwłaszcza te na pierwszym planie). Mógłbyś na 1,5,6,7,8,9,10 dodać taki glow na drzewach jak dałeś na 2 i 4. Trochę zblurować maskę i lepiej się wlepią w tło. Ale i tak git!

Napisano

Naprawdę świetne prace, miejscami trzeba dobrze szukać łączeń...

Ten z basenem chyba najlepszy, chociaż z psami też nieźle...

:D

Napisano

dwa ostatnie świetnie wyszły, budynek współgra z otoczeniem i tło nie wygląda na doklejone :) ładne światło

gratuluję

Napisano

Ooo, znajome domki po części ;). Pierwszy i dwa ostatnie najlepsze. Widzę, że też robisz składankę. Gdybyś bardziej dopracował cienie wyglądałoby to o wiele lepiej bo się bardzo rozjeżdżają lub ich wogóle nie widać pod krzewami. Niektóre drzewka też przydałoby się odwrócić.

Napisano

no gdybym na własne oczy nie widział że Ty to malujesz w MS PAINT to bym w życiu nie uwierzył !

a tak serio to przez te dwie ostatnie wizki nocne to te dzienne wyglądają jak ubodzy kuzyni , chyba powinieneś założyć dwa wątki ;) nocny i dzienny

gratki Siwy !

Napisano

Bardzo przyjemne w odbiorze wizki a nocne/wieczorne to już jazda bez trzymanki:)

moja opinie znasz :)

Ale ja nie znam a chciałbym znać ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie komentarze. Cieszy mnie że prace się podobają. W razie pytań służę pomocą.

pozdrawiam

Napisano

To ja mam pytanie z cyklu czepialskich. Czy to tak będzie w realu? ;P

db2a2881d6bd31f5.jpg

Jakby co to wywalę.

Edytowane przez pionix

Napisano
  • Autor

nie, w realu będzie troche inaczej :) . W sumie to była gdzieś wersja poprawiona a tu przez nieuwagę dałem tą starą. gratuluję wprawnego oka :)

Napisano

Render wyżej jest już OK :)

To czepianie się to tylko z czystej niewymuszonej sympatii ;)

Napisano

To ja mam pytanie jak oswietliles te dwa ostatnie ? :) moga byc przyklady w postaci screenow ;)

Pozdro !

Napisano
  • Autor

screeny może zrobię innym razem. tak na szybko to: sky + iesy + vraylight w środku domu i niektóre lampy zewnętrzne też na vraylightach. Hdrka w odbiciach tylko.

Napisano

no robi wrażenie :) aczkolwiek czasami elementy foto dziwnie wklejone, szczególnie ten passat. No i wydaje mi się, że nie usuwałeś tła zza szyb :)

Napisano

wszystko jest zajefajne :) Teraz wiem kto dawał mi cenne rady ;]

Nie pasuje mi tylko pies na 3 renderzde

Napisano

Wizualki super, ostatnie dwie jakoś najbardziej mi przypadły.... Czy przy okazji mógłbyś zdradzić patent na dachówkę, bardzo ładnie wyszły. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

dachówka robiona mapą displacement. mapa robiona z modelu 3d dachówki - render przez vray z-depth

Napisano

A łączenia dachu też mają disp czy to jest wymodelowane?? :) Np. Rendering 4.

dach.jpg. Robię scene z dachem i moja referka coś takiego posiada :D

Napisano
  • Autor

dodałem zbliżenia ostatniej wizualki w pierwszym poście

Napisano

No ładnie panie Siwy :).

Teraz dzięki zbliżeniom widać, że żeś na materiałach oszczędzał przy budowie bo jak nie lewitacja to cięcie w polygonach no chyba, ze te klosze to takie mają tam być ;).

Napisano

Fajne domki, ładne swiatelko i kolory, pewnie mozna by sie czepić kilku detali ale to czepialstwo by było:).

Napisano

Znalazłem jeden z twoich obrazków na okładce jakiejś książki z projektami domów na dworcu w Katowicach, chciałem nawet kupić, ale kiosk zamknięty byl :/

W druku (zza szyby oglądane) wygląda miodnie :)

mój telefon nie poradził sobie niestety ze zrobieniem rewelacyjnego zdjęcia, ale fakt został udokumentowany.

siwyj.jpg

Napisano
  • Autor

:) tak to moja okładka. W druku rzeczywiście wyszło lepiej niż na ekranie, doszła folia błyszcząca na fragmentach.

Napisano

już chyba nie pierwsza okładka siwego ;) też widziałem w realu i wygląda bardzo ładnie.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności