Napisano 15 Kwiecień 200915 l Witam. Postanowiłem wrzucić parę domków robionych ostatnio i trochę wcześniej. Wrzucam kilka żeby nie zanudzać :) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 detal: Edytowane 6 Maj 200915 l przez siwy
Napisano 15 Kwiecień 200915 l ostatnie 3 bardzo fajne, reszta to takie składaki jakieś :) ale też pozytywnie no ja po prostu jestem spaczony na punkcie all in czy de :D Edytowane 15 Kwiecień 200915 l przez carlosss
Napisano 15 Kwiecień 200915 l O cicho siedziales swego czasu a tu widze ostro pracowales :) Bardzo mi sie podobaja, te gorne to takie wiadomo pod katalog ale dwa ostatnie to naprawde ladnie wyszly. Pozdrawiam :)
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Bardzo przyjemne zwłaszcza te wieczorne! Poprzednie też fajne tylko trochę drzewka odstają (zwłaszcza te na pierwszym planie). Mógłbyś na 1,5,6,7,8,9,10 dodać taki glow na drzewach jak dałeś na 2 i 4. Trochę zblurować maskę i lepiej się wlepią w tło. Ale i tak git!
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Naprawdę świetne prace, miejscami trzeba dobrze szukać łączeń... Ten z basenem chyba najlepszy, chociaż z psami też nieźle... :D
Napisano 16 Kwiecień 200915 l dwa ostatnie świetnie wyszły, budynek współgra z otoczeniem i tło nie wygląda na doklejone :) ładne światło gratuluję
Napisano 16 Kwiecień 200915 l KLASA!!!!!!! ZIOM!!! NAPRAWDĘ zwłaszcza te ostatnie obrazki...Pozdrawiam.
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Ooo, znajome domki po części ;). Pierwszy i dwa ostatnie najlepsze. Widzę, że też robisz składankę. Gdybyś bardziej dopracował cienie wyglądałoby to o wiele lepiej bo się bardzo rozjeżdżają lub ich wogóle nie widać pod krzewami. Niektóre drzewka też przydałoby się odwrócić.
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Swietne wizki i nie bede tu oryginalny ale dwie ostatnie najlepsze, tzn mi sie najbardziej podobaja ;)
Napisano 16 Kwiecień 200915 l no gdybym na własne oczy nie widział że Ty to malujesz w MS PAINT to bym w życiu nie uwierzył ! a tak serio to przez te dwie ostatnie wizki nocne to te dzienne wyglądają jak ubodzy kuzyni , chyba powinieneś założyć dwa wątki ;) nocny i dzienny gratki Siwy !
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Bardzo przyjemne w odbiorze wizki a nocne/wieczorne to już jazda bez trzymanki:) moja opinie znasz :) Ale ja nie znam a chciałbym znać ;)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze. Cieszy mnie że prace się podobają. W razie pytań służę pomocą. pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200915 l To ja mam pytanie z cyklu czepialskich. Czy to tak będzie w realu? ;P Jakby co to wywalę. Edytowane 17 Kwiecień 200915 l przez pionix
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor nie, w realu będzie troche inaczej :) . W sumie to była gdzieś wersja poprawiona a tu przez nieuwagę dałem tą starą. gratuluję wprawnego oka :)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Render wyżej jest już OK :) To czepianie się to tylko z czystej niewymuszonej sympatii ;)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l To ja mam pytanie jak oswietliles te dwa ostatnie ? :) moga byc przyklady w postaci screenow ;) Pozdro !
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor screeny może zrobię innym razem. tak na szybko to: sky + iesy + vraylight w środku domu i niektóre lampy zewnętrzne też na vraylightach. Hdrka w odbiciach tylko.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l klasa sama w sobie pieknee ostatni super :] i pozamiatales Ziom miazdzysz
Napisano 17 Kwiecień 200915 l no robi wrażenie :) aczkolwiek czasami elementy foto dziwnie wklejone, szczególnie ten passat. No i wydaje mi się, że nie usuwałeś tła zza szyb :)
Napisano 17 Kwiecień 200915 l wszystko jest zajefajne :) Teraz wiem kto dawał mi cenne rady ;] Nie pasuje mi tylko pies na 3 renderzde
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Wizualki super, ostatnie dwie jakoś najbardziej mi przypadły.... Czy przy okazji mógłbyś zdradzić patent na dachówkę, bardzo ładnie wyszły. Pozdrawiam.
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Autor dachówka robiona mapą displacement. mapa robiona z modelu 3d dachówki - render przez vray z-depth
Napisano 18 Kwiecień 200915 l A łączenia dachu też mają disp czy to jest wymodelowane?? :) Np. Rendering 4. . Robię scene z dachem i moja referka coś takiego posiada :D
Napisano 21 Kwiecień 200915 l No ładnie panie Siwy :). Teraz dzięki zbliżeniom widać, że żeś na materiałach oszczędzał przy budowie bo jak nie lewitacja to cięcie w polygonach no chyba, ze te klosze to takie mają tam być ;).
Napisano 7 Maj 200915 l Fajne domki, ładne swiatelko i kolory, pewnie mozna by sie czepić kilku detali ale to czepialstwo by było:).
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Znalazłem jeden z twoich obrazków na okładce jakiejś książki z projektami domów na dworcu w Katowicach, chciałem nawet kupić, ale kiosk zamknięty byl :/ W druku (zza szyby oglądane) wygląda miodnie :) mój telefon nie poradził sobie niestety ze zrobieniem rewelacyjnego zdjęcia, ale fakt został udokumentowany.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Autor :) tak to moja okładka. W druku rzeczywiście wyszło lepiej niż na ekranie, doszła folia błyszcząca na fragmentach.
Napisano 4 Czerwiec 200915 l już chyba nie pierwsza okładka siwego ;) też widziałem w realu i wygląda bardzo ładnie.