Napisano 8 Październik 200915 l W ramach odpoczynku od czołgów dłubie sobie powoli taki samochodzik, znowu mnie Hynol natchnął ;) W sumie kilkanaście godzin roboty w kilka dni, dosłownie z doskoku. Jest troche rzeczy do poprawy jeszcze i duzo brakuje. Pozdro! Edytowane 18 Październik 200915 l przez kliment woroszyłow
Napisano 8 Październik 200915 l Dobry wybór. Szkoda że nie pomyślałem o jakimś modelu z zabudowaną mechaniką podwozia. Teraz będę musiał dłubać szczeguliki jak ty będziesz wykańczał model i robił materiały.
Napisano 8 Październik 200915 l bardzo fajnie zobaczyć coś nowego z pod Twojej myszki :) będę kibicował! Pozdr.
Napisano 8 Październik 200915 l Miazgaaaaa! Niesamowity model Wojciu!!! Niby skorupka tylko, a oko już bieleje! Wojciu możesz dać zbliżenie i pokazać siatę reflektora?
Napisano 9 Październik 200915 l Ano właśnie panie strażak :D, a kiedy jakiś ładny klasyczny czerwoniutki wóz strażacki hę? A model eee... no... brzydka kompresja... i za bardzo powtarzalna kostka na podłożu, o!
Napisano 9 Październik 200915 l nooooo wypasik... widzę, że postanowilesz odpocząć od tych czołgów :)
Napisano 9 Październik 200915 l Hmm, ładne to, jakoś przyjemniej się to ogląda niż spam lancerów i audi :) wykonanie też bardzo dobre. ps, chyba mamy wspólnego znajomego, takiego co modeluje z papieru
Napisano 9 Październik 200915 l ja powiem tak, ladnie ale miejscami krzywo:P Hehe masz szczescie, ze auta z tamtego okresu nie mialy idealnie prostych blach:P
Napisano 9 Październik 200915 l JohnZi - niby krzywo, ale poczekaj, aż Kliment powkręca tam gdzie trzeba te swoje śruby z wymodelowanym gwintem... to się będzie działo wtedy... Czekamy Wojtku!
Napisano 9 Październik 200915 l bede zagladal co chwile czekajac na up`a, jak narazie wiadomka swietnie ! Pozdro !
Napisano 9 Październik 200915 l Autor Miejscami faktycznie krzywo, ale wciąż poprawiam ;) mały upek: siatka klosza dla petera_f ;)
Napisano 9 Październik 200915 l o stary... z tym kloszem to nie mogłeś po prostu z teksturą? :D grubo jedziesz widzę... :D
Napisano 11 Październik 200915 l na moje oko to reflektor z mercedesa ;) co więcej do boju Marszałku :)
Napisano 15 Październik 200915 l Dla mnie bomba kapitanie. W końcu coś błyszczącego i krągłego wystaje spośród matowego żelastwa w kolorze khaki :) Widzę, że nie tylko ja zwróciłem uwagę na twoje klosze.
Napisano 15 Październik 200915 l Autor Cieszy że się podoba, nieustające poprawianie siatki i dorabianie detalu. Jeszcze trochę brakuje. Kilka rendów z postepów prac:
Napisano 15 Październik 200915 l Panie strażak, w czym Pan to renderujesz? Vray to nie jest? Ale wygląda przyjemnie
Napisano 15 Październik 200915 l no no idzie zabójczo kliment jakiś pomysł na ostateczną scenkę bo chyba (mam nadzieję) nie wpadłeś na pomysł studia co? :)
Napisano 15 Październik 200915 l Wnętrze kozackie. Zegary malowane, czy udało się przerobić ze zdjęcia? W każdym razie autko w które ma się ochotę wsiąść i pocisnąć...
Napisano 15 Październik 200915 l Autor Hynol - Zegary malowane, ze zdjęcia referencyjnego na tyle na ile się dało odczytać co tam było, a nie wszystko sie dało ;)
Napisano 15 Październik 200915 l Świetny model pięknego pojazdu. Brawo Kliment! Z niecierpliwością czekam na finał...
Napisano 15 Październik 200915 l Autor Qba, wiem ze krzywo jak cholera, zamiaruje to poprawiać wszystko tylko czasu za mało, powoli ją doprowadzę do stanu " używalności" myślę ;)
Napisano 15 Październik 200915 l Ludzkie życie to pasmo krzywizn, to i może ta alfa romeo powinna być krzywa? Chociaż ja tam jakoś specjalnie żeby krzywo było nie widzę. Się mi podoba.
Napisano 15 Październik 200915 l Ludzkie życie to pasmo krzywizn, to i może ta alfa romeo powinna być krzywa? Żadne takie, ma być prosto i bez dyskusji!
Napisano 18 Październik 200915 l Autor dobra, poprostowałem trochę, na tą chwile wygląda tak: Edytowane 18 Październik 200915 l przez kliment woroszyłow
Napisano 18 Październik 200915 l Autor tylko drzwi maja grubość, reszta jeszcze czeka na pogrubianie, ale będzie ;)
Napisano 18 Październik 200915 l piękny model i jeszcze piękniejsze auto :) ciekawe kiedy w końcu ktoś z moderacji się zorientuje że należy Ci się złota galeria
Napisano 18 Październik 200915 l Nooo, wreszcie poprawiłeś pewne rażące krzywizny jak choćby brak ciągłości tego paska bocznego biegnącego przez całą karoserię czy nadkola. Teraz jest miodzio i nic tylko czekać na finalne renderki takie jak ten z jasnym lakierem i może dodatkowo jakąś fajną scenkę pasującą do klimatu auta :) Pozdrawiam.
Napisano 18 Październik 200915 l Autor Dzięki loozack!, Twoja pochwała to duża przyjemność. Jeszcze troszkę modelowania pierdółek- jakieś zawiasy, wlewy paliwa , ruły wydechu..ale teraz już z górki ;) Edytowane 18 Październik 200915 l przez kliment woroszyłow
Napisano 18 Październik 200915 l Ej, czyli AlfaRomeo zrobiło kiedyś ładny samochód. ;) Model bardzo fajnie ewoluował. Po liftingu wygląda świetnie. Napis na grillu jest jak wisienka na przepysznym trocie. :)
Napisano 18 Październik 200915 l Przepiękna robota Wojciu... Model w Twoim wykonaniu to magia. Śliczne te krzywziny i blachy. Najwyższa jakość Przyjacielu... 5*****
Napisano 20 Październik 200915 l Autor uuu uuu bravo bravo:D gwizdki, chyba nie do konca zasłużenie tyle, ale dzieki ;) ostatni render wipowy jeszcze nie skonczony, reszta w ortodoksyjnym malowaniu w finished. Pozdro!