ledyr Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 (edytowane) Witam ludek z serii gry o wyspach małp. probuje przeniesc jakos sensownie z 2d do 3d wersje z 3 czesci gry(najlepszej) w grze wygladał on tak: http://cs1.astatalk.com/r13972/3_ZB65Z5nfZd.jpg moja wersja: Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwiec 2010 przez ledyr 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Hej :) Wyglada przyjemnie, aczkolwiek to juz chyba baaaardzo stary Twoj model, co sprawilo ze go odgrzebales? Moim zdaniem ubranko jest za "chude", powinien byc wiekszy kontrast objetosci ubranka i cienkich konczyn. Rekawy wygladaja nieciekawie, jak wycisnieta pasta Signal :p, powiny byc lekko podmarszczone ale i na koncach bardziej baloniaste, mniej wkleslosci, wiecej delikatnych faldek. Dawaj do przodu niemniej i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 brak wyciecia w sponiach na nogawce. generalnie glutowate rekawy robia zle wrazenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Eh grało się w Małpią wyspę, teraz już nie ma takich przygodówek :(. Co do samego podobieństwa postaci to trochę za delikatne rysy twarzy chyba ma? i oczy wydają się wystające ;p ale spox to twoja interpretacja tej postaci ;]. BTW Teraz wypuścili remake tej gry czy wypuszczają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Jest chyba remake starej wersji w 2D z poprawiona grafika i całkiem nowa wersja w 3D ale naprawdę warto spróbować. Klimat i zagadki jak kiedyś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 Będzie jakiś update? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 cool gostek :) jedziesz z nim dalej zeby sie nie zmarnował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 jade dalej. wyszlo ok 6500tris pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 hm....przeciez ty nie jestes "charakter" :P cofnelismy sie widze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 a ta pani z biustem na zdjeciu, to pewnie po to zeby zwiekszyc ogladalnosc. ? Dobry trik ;) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 ejjj... gdzie cycki z miniaturki... :( Fajny modelik :) Słyszałem że robią remake pierwszego Monki Ajlend'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 "wyszlo ok 6500tris" No to żeś pan przesadził kwiatka. Daję gora 3000, kto da mniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 4 Luty 2010 Autor Share Napisano 4 Luty 2010 Zrzut z UDK ze swiezo wypalonymi mapkami. Pelno w nim bugow i detal tez nie powala na kolana ale trkatuje to glownie jako baze pod teksture, po ktorej sie szybciej maluje. Brunek: charaktery robie jako hobby, zawodowo nie podoba mi sie juz posada 'fulltime character artist" Jonasz: taka stara marketingowa zasada mowi ze jesli chcesz cos sprzedac to dorzuc do tego cycki :D Creator: juz dawno jest zrobiono od jakiegos miesiaca xD polecam :] Levus:wiem ze nie wszystkie edge potrzebne, po teksturach zmniejsze o jakies 1000-2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 taka stara marketingowa zasada mowi ze jesli chcesz cos sprzedac to dorzuc do tego cycki :D Koniecznie jędrne i ciepłe, można podgrzać w mikrofali. Guybrush dużo dobry, teraz dajesz z texturami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davegraph Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Wszedłem ale nie ze względu na cycki ;) LEDyr ale Cię tam w robocie mordują, walcz o urlop!! Uwolnić Guybrusha!!! Uwolnić Guybrusha!!! :D Dłonie i stopki coś mi nie leżą, chyba odstają poziomem od reszty. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Ej, on co drugi piątek jest na urlopie! Wracając do Pana Pędzla, w takiej pozie jak jest teraz, z tymi czarnymi oczodołami mi się jedno kojarzy - 'Braaaiiiinnnssssss!!!' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Żarcik kosmonaucik Empeck.... GejBrasz spoko, czekamy na texturke. Dave -> na urlopie nie nauczy sie nic ciekawego, w pracy wysysa z nas cenna wiedze, wiec niech siedzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Gejbrasz - dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 thx :) podkoloryzowane AO + multiply kolorow i troszke zaczeta teksturka(glownie poprawianie cieni i faldek z zbrusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balon Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Fajna postać ale brzydki kolor, bardziej mi sie podobały twoje stare postacie, przydałby się jakiś skin shader i mniej kwadratowe oczy :-) uszy i usta ma też brzydkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Jeśli mogę coś zaproponować mistrzu, daj mu trochę stylizacji kopiącej dupę: http://www.insidesocal.com/techout/images/Borderlands%20E3%20Screenshot%207.jpg http://www.gameartisans.org/forums/showthread.php?p=153588 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 ale te trojkatne cojones to miales mu poprawic...relyd qrde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 co bruneq?! ehh wiedzialem ze bedie lipa z teksturami :D niezly pomysl Lewus, poekperymentuje btw. skrin z udka: myslalem ze ew pozniej jakis outline i shading w udku stykna no ale chyba nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 wypas kocham go! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 a ja mam to dla Ciebie fxiarzu http://www.moddb.com/games/unreal-tournament-3/tutorials/tf2-shading-in-ut3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Ofca a nie widziales gdzies tutka co by robil outlina naokolo postaci? bo cos nie moglem sie dogrzebac jak to zrobil ten typek z moda o tym chlopcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 empeck by wiedzial, ale daj chwila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Tutaj masz watek o robieniu outlinu: http://boards.polycount.net/showthread.php?p=1070440 A tu na koncu strony przyklad cell shadera (tez ma outline): http://hourences.com/book/tutorialsue3mated3.htm A ten mod to Airborn. Ale tamten shader to byl prawie ten sam co wyslal ofca. Co do modelu. Idzie dobrze. Przydaloby sie wieksze zroznicowanie na texturce. Czekam na upy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 http://boards.polycount.net/showpost.php?p=938246&postcount=74 o tu to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 AFAIK outline w Airborn dobrze działa tylko w jednej rozdzielczości, taki 'ficzer' :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Eskejp from ledyr ajlant wootz. To bylby hicior :P Wyslij do grzesia łukasinskiego to moze cie w wersji 3d umiesci :) Modelik daje rade, podobac sie, tylko skoncz go a nie tak jak ja zila :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 13 Luty 2010 Autor Share Napisano 13 Luty 2010 dzieki chopaki za tutki i imle slowo :) Porasz a kto to Grzesiek Łukasinski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 George Lucas ... ahh ta dzisiejsza mlodziez ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Swienie Ci to wyszlo! :) Super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Sorki, ale ja naprawdę nie wiem co w tym modelu jest fajnego, jak dla mnie średnio to idzie, nawet jeśli to "remejk" z gry w której pikseli było kilka. Pana Ledyra stać na więcej i tyle. Ile to można ludka dłubać który kilkanaście trójkątów ma w wersji low, ambient ze średniego high dłubanego chyba w przerwie w trakcie innej pracy zmieszany z kolorem? Jeszcze raz Panie Ledyr - albo się ogarniemy, albo będę bojkotował ten wątek ;P taka groźba z mojej mańki. Nie interesuje mnie tłumaczenie i usprawiedliwienia typu stylizacja itd - oraj detal :) Idę spać :* edit: Emeck - co znaczy AFAIK? (nie chce mi się szukać na internecie to mnie oświeć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 edit: Emeck - co znaczy AFAIK? (nie chce mi się szukać na internecie to mnie oświeć) LOOOOL ale krecha hahahaha. AFAIK - as far as i know -> czyli z tego co wiem. Jakby co na przyszlosc mozesz wejsc w moja strone, tam znajdziesz wszystko. ... WSZYSTKO :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 dzieki Reanimator :) Ardeni - oj tam oj tam xD jeszcze nie skonczylem i nie obijam sie, nie widziales jaka zrobilem fajna palemke? Porasz a kto to ten George Lucas? to nie ten polski aktor? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Eee tam, nie przesadzałbym. Wiadomo, że każdy model można pieścić do śmierci, ale porównując tego Pana Pędzla do ostatniej serii Monkey Island, czy Torchlight to jest on całkiem niezły. Dodałbym trochę subtelnych kolorków na gębie (jakiś niebieski pod oczy, czerwony na poliki itp) i będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 niewiem mi tam sie podobna wlasnie ten minimalizm w nim chyba najbardziej nie sluchaj sie tam nikogo jest bardzo fajny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 No pewnie, że w detal nie ma się co pchać głębiej, postać ma prosty cartoonowy styl. Jeśli już to bym nad shaderem siedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Czapy to to z glowy nie zrywa, ale przyznam ze faktycznie jakis taki mily ma feel, troszek podkolorowac(vide empeck) i bedzie naprawde przyjemnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 dzieki za komentarze :) maly apdejt: Jak już wspomniał Morte, szalu nie robi ale mi sie podoba ^^ i nie uważam zeby wygladał bardzo zle. Postaram sie jeszcze dorobić do niego jakies tlo i ustawic go bardziej z zyciem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Mi tez sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 te włosy nie przekonuja troche, no ale, skoncz go wreszcie!!!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 wygląda extra poza włosami :\. albo je pomaluje jeszcze zeby "włosowego" chrakteru nabrały, albo pojedz w zb ostrzej fałdziory główne, mesza zoptymizuje zeby zostało cos z tych "fałd włosowych albo retopo , chodzi o to ze zyskasz w ten sposób atrakcyjnieszy wygląd, szading będzie fajniej na nich działać, no chyba ze zdecydujesz sie pomaziać je jeszcze, odetnij też kucyka z tyłu, wstaw tam jaki zchamferowany wlalec czy cos w tym stylu jako wiązanie tych włosów, ładnie wyjdze podkreslnie czarną linią tego elemntu i będzie widoczne ze to kucyk związany a nie jakiś sopel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 (edytowane) Zdjęcie z przed 2,5 roku: http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=627168&postcount=724 A myślałem, że to ja długo model dłubie :P Edytowane 19 Kwiecień 2010 przez Ardeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 mysle ze wygladal lepiej bez shadera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 fajny! po co ma przekątne na nogawkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Kwiecień 2010 Share Napisano 20 Kwiecień 2010 Piknie, super wyjszlo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 (edytowane) dzieki wszystkim za pomoc, dzieki wam udalo mi sie go skonczyc w koncu po tylu latach (dzieki Ardeni za przypomnienie od jak dawna go robie :>) xD troche jakby slabe jakosci jpg renderow niektorych ale no nie przeskocze tego :/ Ostatecznie padlo na taki ludek: pzdr Edytowane 5 Czerwiec 2010 przez ledyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi