Napisano 27 Listopad 200915 l Witam Wizualizacja projektu przebudowy DK-1 w Częstochowie. Klient: Miejski Zarząd Dróg w Częstochowie. Soft: Autodesk 3ds Max Design, Photoshop. Renderer V-Ray Podziękowania dla petera_f który głęboko maczał ręce w tym projekcie :) Rendery mają wielkość w kolejności jak widać. 10000 x 6250px, 8000 x 5000px, 6000 x 3750px Zapraszam do konstruktywnej krytyki a na ewentualne pytania postaram się w rozsądnym terminie odpowiedzieć;) Pozdrawiam. 1. 2. 3. Edytowane 29 Listopad 200915 l przez pionix
Napisano 27 Listopad 200915 l No pięknie Panie :) Czekam na dzień w którym sprzęt pozwoli mi na liczenie takiej rozdziałki. Konstruktywna wypowiedź może być ciężka , bo nie ma się do czego doczepić , jest wszystko tak jak powinno być ... :) Cud miód i orzeszki :D Gratki ...***** Ps. Śliczne drzewka :D
Napisano 27 Listopad 200915 l Autor 09121986 - Dzięki. Liczone na kiepskim sprzęcie jak na te czasy. Core 2 Quad 6600 niekręcony 8GB RAM. Gdyby nie Backburner i dzielenie na części to by nie poszło w całości. JunioR - Dzięki Mistrzu :)
Napisano 27 Listopad 200915 l Autor adam_m - ja i peter_f. Czas prac coś mniej-więcej 3 tygodnie. Trudno dokładnie powiedzieć bo jeszcze w międzyczasie coś innego się dłubało. Edytowane 27 Listopad 200915 l przez pionix
Napisano 27 Listopad 200915 l No i gratulacje kolejnej wyjebczej sceny chłopaki ! :) Fajnie się ogląda takie klimatyczne renderki. 5***** Pozdrawiam
Napisano 27 Listopad 200915 l Moim zdaniem to prawie ideał wizki ! Jedynie asfalt na ostatnim renderze mógł by być lepszy. Pokarzesz w pełnej rozdzielczości ?
Napisano 27 Listopad 200915 l Generalnie - super. Na ostatnim renderze ma się wrażenie, że krawężnik po lewej lewituje, choc to pewnie przez to, że asfalt jest tam dużo ciemniejszy.
Napisano 27 Listopad 200915 l I pomnik uśmiechniętego Jezusa jest :) bardzo ładnie chłopcy, bradzo ładnie! :)
Napisano 27 Listopad 200915 l podoba się bardzo - na asfalcie vraydirt ? czy AO liczyłeś bo ładnie się odcina krawężnik od jezdni.
Napisano 27 Listopad 200915 l za Mc masz 5 :D detal architektoniczny milusi ;) roslinnosc juz nie taka naturalna, ale cos za cos:)
Napisano 27 Listopad 200915 l superanckie. Bardzo ładne kolory i detalu dużo. jedynie słabo wygląda łączenie wody z trawą.
Napisano 27 Listopad 200915 l pionix Mam pytanie jeśli wolno spytać. Jeżeli to ZDM to czy startowałeś w przetargu, dużo ofert było - nie chce wiedzieć ceny, lecz proces, gdyż, też startuję czasem w przetargach i d...a, bo najczęściej wygrywa ktoś z miejscowości gdzie odbywa się przetarg. Wizki ładne, klasa, super że Mac'a wymodelowałeś.
Napisano 28 Listopad 200915 l To i ja wyrażę swoje zdanie o tych wizach :) Doskonała robota Piotruś i pal sześć te żenujące modele chałup (;P). Świetnie wyszła autostrada i węzeł. Świetna jest również zieloność! Strasznie mi imponuje Twoja dbałość o szczegół i dopickiwanie każdego fragmentu, świetne oświetlenie i bardzo subtelne postpro. Uważam, że efekt końcowy bije moje wyobrażenie finału jakie miałem na początku. Marzę, żeby któregoś dnia osiągnąć tak wysoki poziom profeski :) 5 STARS! Klimorku to nie jest uśmiechnięty Jezus! To jest broda nie uśmiech :P
Napisano 29 Listopad 200915 l woow super projekt, mam nadzieje ze nie skończy się tylko na samym projekcie i wejdzie on w zycie
Napisano 29 Listopad 200915 l Autor hcpiter - dzięki. Fargate - dzięki. świerszcz - dzięki. Do ideału jeszcze daleko. Asfalt robiony do tych widoków z góry i już nie miałem czasu przerabiać sceny specjalnie do ujęcia z pozycji człowieka. KaeMS - to ściemnienie przy łaczeniu krawężnika i jezdni powstało przez dirta. Też mnie to męczy trochę. kliment woroszyłow - dzięki. Loki - dzięki. Odpowiedź do pytania powyżej. Mnie się ten efekt średnio podoba ale już nie miałem siły ani czasu aby to poprawić :) bbandi - dzięki. siwy - dzięki. Morphe - dzięki. Nawet przez myśl mi nie przeszło aby choć postarać się zrobić marną imitację zielenin w Twoim stylu ;) Lis - dzięki. Brak czasu na dopieszczenie takich momentów niestety. Abell - w przetargu oficjalnym nie startowałem. Zadzwonili i chcieli aby złożyć im ofertę. Wysłałem ofertę mailem. Zadzwonili za jakiś czas i stwierdzili, że chcą :) Nie wiem czy porównywali oferty z innymi czy nie. chyziryzisusipiesi - dzięki:) peter_f - ....no już se wytarłem tą wazelinę i mogę Ci odpowiedzieć.... marzyć każdy może ;P Wrzucę jutro Twojego Jezusa to inni zobaczą, że Twoje marzenia już dawno się spełniły ;) tutomash - i ja mam taką nadzieję. !Ewert - jako że się poznaliśmy (choć nie miałeś już siły się pożegnać:P) odpiszę Ci mało konstruktywnie - dzięki ;) gdybym kogoś pominął albo odpowiedział niewystarczająco to proszę się upominać.
Napisano 29 Listopad 200915 l Ja sie tylko doczepie do asfaltu który jest zbyt gładki bez drobnego detalu, aż się prosi o polską potrzaskaną dziurę w jezdni ;). Kolorystyka drzew też nie wszędzie ładnie się wpisuje w resztę. Chyba są za ostre różnice koloru, pomiędzy drzewami i zbyt mocno widać, iż pojedyncze drzewo ma wszystkie liście identycznego koloru. Ale spoko każdy tak chyba robi, dlatego unikam mocnej różnorodności. Prosiłeś o krytykę więc piszę, ale poza tym jak zawsze profesjonalna robota ;-)
Napisano 29 Listopad 200915 l Autor mjasinski - wytknąłeś dokładnie to co mnie też przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie dałem rady nad tym dłużej popracować. Tak zostało ale obiecuję w następnych wizkach bardziej się przyłożyć :)
Napisano 30 Listopad 200915 l mjasinski - wytknąłeś dokładnie to co mnie też przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie dałem rady nad tym dłużej popracować. Tak zostało ale obiecuję w następnych wizkach bardziej się przyłożyć :) Widać, że pracujemy w tej samej branży przy podobnych tematach. Tego, iż zabrakło Ci czasu też się domyśliłem, bo kto jak kto, ale Ty byś tego tak nie zostawił gdybyś miał jeszcze kilka dni ;)
Napisano 1 Grudzień 200915 l Bardzo pozytywny odbiór. Trzecie ujęcie jak dla mnie najlepsze bo bardziej pod foto podchodzi i tylko drzewa po lewej odstają. Parkingi i drogi dojazdowe odstają od reszty.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Robi wrażenie, niesamowita praca. Możesz coś więcej powiedzieć o modelowaniu terenu i pokazać jakieś siateczki disp. był 2D czy 3D.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Chyle czoła ziomek tobie..I twoim współpracownikom za ogrom wkładu pracy!! Rozmach, jaki się w tej pracy widzi i założenie ogromne!!! Jeszcze raz gratki ukończonego tematu.pozdrawiam.
Napisano 26 Grudzień 200915 l Robi niesamowite wrażenie! Czy mógłbym prosić o podzielenie sie szaderkiem trawy? Mam do zwizualizowania na uczelnie zespół mieszkaniowy, jedno z ujęć miało być z góry, ale nie moge zmajstrować przekonywującej trawy :/
Napisano 28 Grudzień 200915 l Autor terenas - trawa robiona w GroundWizie. Polecam się nim pobawić. Z łatwością coś ciekawego w nim wyskrobiesz.
Napisano 9 Styczeń 201015 l Kawał rzetelnej roboty. Praca na tak dużych scenach i logistyka tego typu wizek to bez mała odrębna dziedzina :) Ładny detal, światło i ogólnie całość miła dla oka. Mógłbyś lekko rozmyć jadące samochody w widokach z góry. Myślę, że dobrze by im zorbiło wizualne odseparowanie od tych stojących.
Napisano 9 Styczeń 201015 l Lotnicze wymiataja!! Gratki!! Jedyne co mi nie lezy to ten idealny asfalt na ostatnim ujeciu. Za gladki jak na moje wyczucie. 4* ale zdaje sobie sprawe jakie to trudne. pozdrawiam Pawel