Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Wizualizacja projektu przebudowy DK-1 w Cz臋stochowie.

Klient: Miejski Zarz膮d Dr贸g w Cz臋stochowie.

Soft: Autodesk 3ds Max Design, Photoshop. Renderer V-Ray

Podzi臋kowania dla petera_f kt贸ry g艂臋boko macza艂 r臋ce w tym projekcie :)

Rendery maj膮 wielko艣膰 w kolejno艣ci jak wida膰. 10000 x 6250px, 8000 x 5000px, 6000 x 3750px

Zapraszam do konstruktywnej krytyki a na ewentualne pytania postaram si臋 w rozs膮dnym terminie odpowiedzie膰;)

Pozdrawiam.

1.

a95ac3f04b5c4090.jpg

2.

cade29af3da6d0a7.jpg

3.

6b04246e83b67e83.jpg

Edytowane przez pionix

• Odpowiedzi 33
  • Wy艣wietle艅 7,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No pi臋knie Panie :)

Czekam na dzie艅 w kt贸rym sprz臋t pozwoli mi na liczenie takiej rozdzia艂ki.

Konstruktywna wypowied藕 mo偶e by膰 ci臋偶ka , bo nie ma si臋 do czego doczepi膰 , jest wszystko tak jak powinno by膰 ... :)

Cud mi贸d i orzeszki :D

Gratki ...*****

Ps. 艢liczne drzewka :D

Napisano
  • Autor

09121986 - Dzi臋ki. Liczone na kiepskim sprz臋cie jak na te czasy. Core 2 Quad 6600 niekr臋cony 8GB RAM. Gdyby nie Backburner i dzielenie na cz臋艣ci to by nie posz艂o w ca艂o艣ci.

JunioR - Dzi臋ki Mistrzu :)

Napisano
  • Autor

adam_m - ja i peter_f. Czas prac co艣 mniej-wi臋cej 3 tygodnie. Trudno dok艂adnie powiedzie膰 bo jeszcze w mi臋dzyczasie co艣 innego si臋 d艂uba艂o.

Edytowane przez pionix

Napisano

No i gratulacje kolejnej wyjebczej sceny ch艂opaki ! :) Fajnie si臋 ogl膮da takie klimatyczne renderki.

5*****

Pozdrawiam

Napisano

Moim zdaniem to prawie idea艂 wizki !

Jedynie asfalt na ostatnim renderze m贸g艂 by by膰 lepszy.

Pokarzesz w pe艂nej rozdzielczo艣ci ?

Napisano

Generalnie - super. Na ostatnim renderze ma si臋 wra偶enie, 偶e kraw臋偶nik po lewej lewituje, choc to pewnie przez to, 偶e asfalt jest tam du偶o ciemniejszy.

Napisano

podoba si臋 bardzo - na asfalcie vraydirt ? czy AO liczy艂e艣 bo 艂adnie si臋 odcina kraw臋偶nik od jezdni.

Napisano

za Mc masz 5 :D detal architektoniczny milusi ;) roslinnosc juz nie taka naturalna, ale cos za cos:)

Napisano

superanckie. Bardzo 艂adne kolory i detalu du偶o.

jedynie s艂abo wygl膮da 艂膮czenie wody z traw膮.

Napisano

pionix Mam pytanie je艣li wolno spyta膰.

Je偶eli to ZDM to czy startowa艂e艣 w przetargu, du偶o ofert by艂o - nie chce wiedzie膰 ceny, lecz proces, gdy偶, te偶 startuj臋 czasem w przetargach i d...a, bo najcz臋艣ciej wygrywa kto艣 z miejscowo艣ci gdzie odbywa si臋 przetarg.

Wizki 艂adne, klasa, super 偶e Mac'a wymodelowa艂e艣.

Napisano

To i ja wyra偶臋 swoje zdanie o tych wizach :) Doskona艂a robota Piotru艣 i pal sze艣膰 te 偶enuj膮ce modele cha艂up (;P). 艢wietnie wysz艂a autostrada i w臋ze艂. 艢wietna jest r贸wnie偶 zielono艣膰!

Strasznie mi imponuje Twoja dba艂o艣膰 o szczeg贸艂 i dopickiwanie ka偶dego fragmentu, 艣wietne o艣wietlenie i bardzo subtelne postpro. Uwa偶am, 偶e efekt ko艅cowy bije moje wyobra偶enie fina艂u jakie mia艂em na pocz膮tku.

Marz臋, 偶eby kt贸rego艣 dnia osi膮gn膮膰 tak wysoki poziom profeski :) 5 STARS!

Klimorku to nie jest u艣miechni臋ty Jezus! To jest broda nie u艣miech :P

Napisano

woow super projekt, mam nadzieje ze nie sko艅czy si臋 tylko na samym projekcie i wejdzie on w zycie

Napisano

Nic konstruktywnego, ale 偶e si臋 znamy to napisz臋 ;)

Wypas.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

hcpiter - dzi臋ki.

Fargate - dzi臋ki.

艣wierszcz - dzi臋ki. Do idea艂u jeszcze daleko. Asfalt robiony do tych widok贸w z g贸ry i ju偶 nie mia艂em czasu przerabia膰 sceny specjalnie do uj臋cia z pozycji cz艂owieka.

KaeMS - to 艣ciemnienie przy 艂aczeniu kraw臋偶nika i jezdni powsta艂o przez dirta. Te偶 mnie to m臋czy troch臋.

kliment woroszy艂ow - dzi臋ki.

Loki - dzi臋ki. Odpowied藕 do pytania powy偶ej. Mnie si臋 ten efekt 艣rednio podoba ale ju偶 nie mia艂em si艂y ani czasu aby to poprawi膰 :)

bbandi - dzi臋ki.

siwy - dzi臋ki.

Morphe - dzi臋ki. Nawet przez my艣l mi nie przesz艂o aby cho膰 postara膰 si臋 zrobi膰 marn膮 imitacj臋 zielenin w Twoim stylu ;)

Lis - dzi臋ki. Brak czasu na dopieszczenie takich moment贸w niestety.

Abell - w przetargu oficjalnym nie startowa艂em. Zadzwonili i chcieli aby z艂o偶y膰 im ofert臋. Wys艂a艂em ofert臋 mailem. Zadzwonili za jaki艣 czas i stwierdzili, 偶e chc膮 :) Nie wiem czy por贸wnywali oferty z innymi czy nie.

chyziryzisusipiesi - dzi臋ki:)

peter_f - ....no ju偶 se wytar艂em t膮 wazelin臋 i mog臋 Ci odpowiedzie膰.... marzy膰 ka偶dy mo偶e ;P

Wrzuc臋 jutro Twojego Jezusa to inni zobacz膮, 偶e Twoje marzenia ju偶 dawno si臋 spe艂ni艂y ;)

tutomash - i ja mam tak膮 nadziej臋.

!Ewert - jako 偶e si臋 poznali艣my (cho膰 nie mia艂e艣 ju偶 si艂y si臋 po偶egna膰:P) odpisz臋 Ci ma艂o konstruktywnie - dzi臋ki ;)

gdybym kogo艣 pomin膮艂 albo odpowiedzia艂 niewystarczaj膮co to prosz臋 si臋 upomina膰.

Napisano

Ja sie tylko doczepie do asfaltu kt贸ry jest zbyt g艂adki bez drobnego detalu, a偶 si臋 prosi o polsk膮 potrzaskan膮 dziur臋 w jezdni ;). Kolorystyka drzew te偶 nie wsz臋dzie 艂adnie si臋 wpisuje w reszt臋. Chyba s膮 za ostre r贸偶nice koloru, pomi臋dzy drzewami i zbyt mocno wida膰, i偶 pojedyncze drzewo ma wszystkie li艣cie identycznego koloru. Ale spoko ka偶dy tak chyba robi, dlatego unikam mocnej r贸偶norodno艣ci. Prosi艂e艣 o krytyk臋 wi臋c pisz臋, ale poza tym jak zawsze profesjonalna robota ;-)

Napisano
  • Autor

mjasinski - wytkn膮艂e艣 dok艂adnie to co mnie te偶 przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie da艂em rady nad tym d艂u偶ej popracowa膰. Tak zosta艂o ale obiecuj臋 w nast臋pnych wizkach bardziej si臋 przy艂o偶y膰 :)

Napisano
mjasinski - wytkn膮艂e艣 dok艂adnie to co mnie te偶 przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie da艂em rady nad tym d艂u偶ej popracowa膰. Tak zosta艂o ale obiecuj臋 w nast臋pnych wizkach bardziej si臋 przy艂o偶y膰 :)

Wida膰, 偶e pracujemy w tej samej bran偶y przy podobnych tematach. Tego, i偶 zabrak艂o Ci czasu te偶 si臋 domy艣li艂em, bo kto jak kto, ale Ty by艣 tego tak nie zostawi艂 gdyby艣 mia艂 jeszcze kilka dni ;)

Napisano

Bardzo pozytywny odbi贸r. Trzecie uj臋cie jak dla mnie najlepsze bo bardziej pod foto podchodzi i tylko drzewa po lewej odstaj膮. Parkingi i drogi dojazdowe odstaj膮 od reszty.

Napisano

Robi wra偶enie, niesamowita praca.

Mo偶esz co艣 wi臋cej powiedzie膰 o modelowaniu terenu i pokaza膰 jakie艣 siateczki disp. by艂 2D czy 3D.

Napisano

Chyle czo艂a ziomek tobie..I twoim wsp贸艂pracownikom za ogrom wk艂adu pracy!! Rozmach, jaki si臋 w tej pracy widzi i za艂o偶enie ogromne!!! Jeszcze raz gratki uko艅czonego tematu.pozdrawiam.

Napisano

Robi niesamowite wra偶enie! Czy m贸g艂bym prosi膰 o podzielenie sie szaderkiem trawy? Mam do zwizualizowania na uczelnie zesp贸艂 mieszkaniowy, jedno z uj臋膰 mia艂o by膰 z g贸ry, ale nie moge zmajstrowa膰 przekonywuj膮cej trawy :/

Napisano
  • Autor

terenas - trawa robiona w GroundWizie. Polecam si臋 nim pobawi膰. Z 艂atwo艣ci膮 co艣 ciekawego w nim wyskrobiesz.

Napisano

Kawa艂 rzetelnej roboty. Praca na tak du偶ych scenach i logistyka tego typu wizek to bez ma艂a odr臋bna dziedzina :) 艁adny detal, 艣wiat艂o i og贸lnie ca艂o艣膰 mi艂a dla oka. M贸g艂by艣 lekko rozmy膰 jad膮ce samochody w widokach z g贸ry. My艣l臋, 偶e dobrze by im zorbi艂o wizualne odseparowanie od tych stoj膮cych.

Napisano

Lotnicze wymiataja!! Gratki!!

Jedyne co mi nie lezy to ten idealny asfalt na ostatnim ujeciu. Za gladki jak na moje wyczucie. 4* ale zdaje sobie sprawe jakie to trudne.

pozdrawiam

Pawel

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci