Napisano 27 Listopad 200915 l Witam 聽 Wizualizacja projektu przebudowy DK-1 w Cz臋stochowie. Klient: Miejski Zarz膮d Dr贸g w Cz臋stochowie. Soft: Autodesk 3ds Max Design, Photoshop. Renderer V-Ray Podzi臋kowania dla petera_f kt贸ry g艂臋boko macza艂 r臋ce w tym projekcie :) 聽 Rendery maj膮 wielko艣膰 w kolejno艣ci jak wida膰. 10000 x 6250px, 8000 x 5000px, 6000 x 3750px 聽 Zapraszam do konstruktywnej krytyki a na ewentualne pytania postaram si臋 w rozs膮dnym terminie odpowiedzie膰;) 聽 Pozdrawiam. 聽 1. 聽 聽 2. 聽 3. Edytowane 29 Listopad 200915 l przez pionix
Napisano 27 Listopad 200915 l No pi臋knie Panie :) 聽 Czekam na dzie艅 w kt贸rym sprz臋t pozwoli mi na liczenie takiej rozdzia艂ki. 聽 Konstruktywna wypowied藕 mo偶e by膰 ci臋偶ka , bo nie ma si臋 do czego doczepi膰 , jest wszystko tak jak powinno by膰 ... :) Cud mi贸d i orzeszki :D 聽 Gratki ...***** 聽 Ps. 艢liczne drzewka :D
Napisano 27 Listopad 200915 l Autor 09121986 - Dzi臋ki. Liczone na kiepskim sprz臋cie jak na te czasy. Core 2 Quad 6600 niekr臋cony 8GB RAM. Gdyby nie Backburner i dzielenie na cz臋艣ci to by nie posz艂o w ca艂o艣ci. JunioR - Dzi臋ki Mistrzu :)
Napisano 27 Listopad 200915 l Autor adam_m - ja i peter_f. Czas prac co艣 mniej-wi臋cej 3 tygodnie. Trudno dok艂adnie powiedzie膰 bo jeszcze w mi臋dzyczasie co艣 innego si臋 d艂uba艂o. Edytowane 27 Listopad 200915 l przez pionix
Napisano 27 Listopad 200915 l No i gratulacje kolejnej wyjebczej sceny ch艂opaki ! :) Fajnie si臋 ogl膮da takie klimatyczne renderki. 5***** Pozdrawiam
Napisano 27 Listopad 200915 l Moim zdaniem to prawie idea艂 wizki ! 聽 Jedynie asfalt na ostatnim renderze m贸g艂 by by膰 lepszy. 聽 Pokarzesz w pe艂nej rozdzielczo艣ci ?
Napisano 27 Listopad 200915 l Generalnie - super. Na ostatnim renderze ma si臋 wra偶enie, 偶e kraw臋偶nik po lewej lewituje, choc to pewnie przez to, 偶e asfalt jest tam du偶o ciemniejszy.
Napisano 27 Listopad 200915 l I pomnik u艣miechni臋tego Jezusa jest :) bardzo 艂adnie ch艂opcy, bradzo 艂adnie! :)
Napisano 27 Listopad 200915 l podoba si臋 bardzo - na asfalcie vraydirt ? czy AO liczy艂e艣 bo 艂adnie si臋 odcina kraw臋偶nik od jezdni.
Napisano 27 Listopad 200915 l za Mc masz 5 :D detal architektoniczny milusi ;) roslinnosc juz nie taka naturalna, ale cos za cos:)
Napisano 27 Listopad 200915 l superanckie. Bardzo 艂adne kolory i detalu du偶o. jedynie s艂abo wygl膮da 艂膮czenie wody z traw膮.
Napisano 27 Listopad 200915 l pionix Mam pytanie je艣li wolno spyta膰. Je偶eli to ZDM to czy startowa艂e艣 w przetargu, du偶o ofert by艂o - nie chce wiedzie膰 ceny, lecz proces, gdy偶, te偶 startuj臋 czasem w przetargach i d...a, bo najcz臋艣ciej wygrywa kto艣 z miejscowo艣ci gdzie odbywa si臋 przetarg. Wizki 艂adne, klasa, super 偶e Mac'a wymodelowa艂e艣.
Napisano 28 Listopad 200915 l To i ja wyra偶臋 swoje zdanie o tych wizach :) Doskona艂a robota Piotru艣 i pal sze艣膰 te 偶enuj膮ce modele cha艂up (;P). 艢wietnie wysz艂a autostrada i w臋ze艂. 艢wietna jest r贸wnie偶 zielono艣膰! Strasznie mi imponuje Twoja dba艂o艣膰 o szczeg贸艂 i dopickiwanie ka偶dego fragmentu, 艣wietne o艣wietlenie i bardzo subtelne postpro. Uwa偶am, 偶e efekt ko艅cowy bije moje wyobra偶enie fina艂u jakie mia艂em na pocz膮tku. Marz臋, 偶eby kt贸rego艣 dnia osi膮gn膮膰 tak wysoki poziom profeski :) 5 STARS! 聽 Klimorku to nie jest u艣miechni臋ty Jezus! To jest broda nie u艣miech :P
Napisano 29 Listopad 200915 l woow super projekt, mam nadzieje ze nie sko艅czy si臋 tylko na samym projekcie i wejdzie on w zycie
Napisano 29 Listopad 200915 l Autor hcpiter - dzi臋ki. Fargate - dzi臋ki. 艣wierszcz - dzi臋ki. Do idea艂u jeszcze daleko. Asfalt robiony do tych widok贸w z g贸ry i ju偶 nie mia艂em czasu przerabia膰 sceny specjalnie do uj臋cia z pozycji cz艂owieka. KaeMS - to 艣ciemnienie przy 艂aczeniu kraw臋偶nika i jezdni powsta艂o przez dirta. Te偶 mnie to m臋czy troch臋. kliment woroszy艂ow - dzi臋ki. Loki - dzi臋ki. Odpowied藕 do pytania powy偶ej. Mnie si臋 ten efekt 艣rednio podoba ale ju偶 nie mia艂em si艂y ani czasu aby to poprawi膰 :) bbandi - dzi臋ki. siwy - dzi臋ki. Morphe - dzi臋ki. Nawet przez my艣l mi nie przesz艂o aby cho膰 postara膰 si臋 zrobi膰 marn膮 imitacj臋 zielenin w Twoim stylu ;) Lis - dzi臋ki. Brak czasu na dopieszczenie takich moment贸w niestety. Abell - w przetargu oficjalnym nie startowa艂em. Zadzwonili i chcieli aby z艂o偶y膰 im ofert臋. Wys艂a艂em ofert臋 mailem. Zadzwonili za jaki艣 czas i stwierdzili, 偶e chc膮 :) Nie wiem czy por贸wnywali oferty z innymi czy nie. chyziryzisusipiesi - dzi臋ki:) peter_f - ....no ju偶 se wytar艂em t膮 wazelin臋 i mog臋 Ci odpowiedzie膰.... marzy膰 ka偶dy mo偶e ;P Wrzuc臋 jutro Twojego Jezusa to inni zobacz膮, 偶e Twoje marzenia ju偶 dawno si臋 spe艂ni艂y ;) tutomash - i ja mam tak膮 nadziej臋. !Ewert - jako 偶e si臋 poznali艣my (cho膰 nie mia艂e艣 ju偶 si艂y si臋 po偶egna膰:P) odpisz臋 Ci ma艂o konstruktywnie - dzi臋ki ;) 聽 gdybym kogo艣 pomin膮艂 albo odpowiedzia艂 niewystarczaj膮co to prosz臋 si臋 upomina膰.
Napisano 29 Listopad 200915 l Ja sie tylko doczepie do asfaltu kt贸ry jest zbyt g艂adki bez drobnego detalu, a偶 si臋 prosi o polsk膮 potrzaskan膮 dziur臋 w jezdni ;). Kolorystyka drzew te偶 nie wsz臋dzie 艂adnie si臋 wpisuje w reszt臋. Chyba s膮 za ostre r贸偶nice koloru, pomi臋dzy drzewami i zbyt mocno wida膰, i偶 pojedyncze drzewo ma wszystkie li艣cie identycznego koloru. Ale spoko ka偶dy tak chyba robi, dlatego unikam mocnej r贸偶norodno艣ci. Prosi艂e艣 o krytyk臋 wi臋c pisz臋, ale poza tym jak zawsze profesjonalna robota ;-)
Napisano 29 Listopad 200915 l Autor mjasinski - wytkn膮艂e艣 dok艂adnie to co mnie te偶 przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie da艂em rady nad tym d艂u偶ej popracowa膰. Tak zosta艂o ale obiecuj臋 w nast臋pnych wizkach bardziej si臋 przy艂o偶y膰 :)
Napisano 30 Listopad 200915 l mjasinski - wytkn膮艂e艣 dok艂adnie to co mnie te偶 przeszkadza. Niestety z przyczyn czasowych nie da艂em rady nad tym d艂u偶ej popracowa膰. Tak zosta艂o ale obiecuj臋 w nast臋pnych wizkach bardziej si臋 przy艂o偶y膰 :) 聽 Wida膰, 偶e pracujemy w tej samej bran偶y przy podobnych tematach. Tego, i偶 zabrak艂o Ci czasu te偶 si臋 domy艣li艂em, bo kto jak kto, ale Ty by艣 tego tak nie zostawi艂 gdyby艣 mia艂 jeszcze kilka dni ;)
Napisano 1 Grudzie艅 200915 l Bardzo pozytywny odbi贸r. Trzecie uj臋cie jak dla mnie najlepsze bo bardziej pod foto podchodzi i tylko drzewa po lewej odstaj膮. Parkingi i drogi dojazdowe odstaj膮 od reszty.
Napisano 2 Grudzie艅 200915 l Robi wra偶enie, niesamowita praca. 聽 Mo偶esz co艣 wi臋cej powiedzie膰 o modelowaniu terenu i pokaza膰 jakie艣 siateczki disp. by艂 2D czy 3D.
Napisano 2 Grudzie艅 200915 l Chyle czo艂a ziomek tobie..I twoim wsp贸艂pracownikom za ogrom wk艂adu pracy!! Rozmach, jaki si臋 w tej pracy widzi i za艂o偶enie ogromne!!! Jeszcze raz gratki uko艅czonego tematu.pozdrawiam.
Napisano 26 Grudzie艅 200915 l Robi niesamowite wra偶enie! Czy m贸g艂bym prosi膰 o podzielenie sie szaderkiem trawy? Mam do zwizualizowania na uczelnie zesp贸艂 mieszkaniowy, jedno z uj臋膰 mia艂o by膰 z g贸ry, ale nie moge zmajstrowa膰 przekonywuj膮cej trawy :/
Napisano 28 Grudzie艅 200915 l Autor terenas - trawa robiona w GroundWizie. Polecam si臋 nim pobawi膰. Z 艂atwo艣ci膮 co艣 ciekawego w nim wyskrobiesz.
Napisano 9 Stycze艅 201015 l Kawa艂 rzetelnej roboty. Praca na tak du偶ych scenach i logistyka tego typu wizek to bez ma艂a odr臋bna dziedzina :) 艁adny detal, 艣wiat艂o i og贸lnie ca艂o艣膰 mi艂a dla oka. M贸g艂by艣 lekko rozmy膰 jad膮ce samochody w widokach z g贸ry. My艣l臋, 偶e dobrze by im zorbi艂o wizualne odseparowanie od tych stoj膮cych.
Napisano 9 Stycze艅 201015 l Lotnicze wymiataja!! Gratki!! Jedyne co mi nie lezy to ten idealny asfalt na ostatnim ujeciu. Za gladki jak na moje wyczucie. 4* ale zdaje sobie sprawe jakie to trudne. pozdrawiam 聽 Pawel