kliment woroszyłow Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 (edytowane) Modelik dla siebie. Taki Pan samochodzik made in trzecia Rzesza. Będe wrzucał w miarę regularnie postępy żeby pokazać kolejne fazy modelunku. Edytowane 9 Luty 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 kliment jak zawsze zaczyna elegancko i oby do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 szkoda, że napęd śruby (napędowej) był odłączany, bo mógłby być pierwszym przykładem zastosowania klimatyzacji :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 nie masz litości ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Ramię "trzymające" śrubę powinno wyglądać trochę inaczej: http://i47.tinypic.com/25gcnkn.jpg A tu lekkie zbliżenie: http://i45.tinypic.com/fmj5hx.jpg Sam niedawno chciałem zacząć to cudeńko ale nie zostawiasz Panie Wojtku miejsca konkurencji ;) powodzenia, będę zaglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 ze 3 bugi zem dojzal ale tak pozatym miodzio, jak zawsze zreszta, lubie te twoje watki wojna pachnace:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 Houston- dzieki! Takiej foty mi trzeba było. przemodeluje to . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 hehe. paskudne to jest. tzn model swietny, ale objekt uczuc tragiczny: ] pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 hehe. paskudne to jest. tzn model swietny, ale objekt uczuc tragiczny: ] Co??? To jeden z najładniejszych pojazdów wojskowych. Może nie jest klasycznie piękny, ale garbus też nie. Całe piękno jest w jego brzydocie ;). Osobiście wolę go od Willyska i innych lekkich pojazdów transportowych/rozpoznawczych. Fajnie idzie. Powodzenia z modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Całe piękno jest w jego brzydocie ;) W jakiej brzydocie? To zdecydowanie najładniejszy wojskowy samochodzik z tamtego okresu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Najładniejsze maleństwo to Tiger, a to to, to tragiczne brzydactwo. Wojtek jak mogłeś zabrać się za takie cóś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 (edytowane) Jest tak brzydki ze aż ładny.. albo na odwrót.. jak kto woli. Robie bo mam pomysła na scenke ale póki co skupmy sie na modelu;) Poprawiony uchwyt mechanizmu sruby. Dzieki dla Houston'a za fotki! ;) Bonus: Edytowane 18 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marten Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 No cóż trzeba się brać za siebie, bo Kliment wymodeluje wszystkie fajne pojazdy/samoloty/itd. z okresu IIWW :). Z taką precyzją wykonania to za te same temety nie ma się co brać, dobrze że jeszcze pare asów w rękawie zostało :) Ja nawet lubię schwimmwagena, a model świetny PS. Hahaha dopiero na twoim modelu zobaczyłem jak działało przeniesienie napędu na śrubę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Aha dlatego nie robi scenek tylko same modele bo chce całe luftwaffe i reszte złomostwa wymodelować a później jak już bedzie dziadkiem to sobie scenki będzie trzaskał:), dobrze żem tą 110-ke zarezerwował ufff mało brakowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 No właśnie, ten napęd mnie troszkę dziwi. Nie było tam żadnego rygla, który by blokował położenie śruby. Bo jak na razie to ta śruba musiała się chyba często odłączać od napędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Bacry - wydaje mi się że nie potrzeba było tego usztywniać sam wypór siły powodowany przez wiatrak napedowy dociskał to łączenie dodatkowo elementy obrotowe nie tak łątwo rozdzielć, prędkość z jaką się poruszał po wodzie raczej tez nie stanowiła problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 (edytowane) taka ciekawostka, ciekawe kto pamieta jeszcze ten serial ?:) http://www.nienacki.art.pl/galeria/nienacki/artykuly/pan_samochodzik_i_dzentelmeni_z_ub_mikulski_zycie.jpg Edytowane 19 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 Dorobiłem ciut wnętrza plus teścik materiału : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 A jakiś Templariusz będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 nie no ja mam nadzieję, że pojawi się trochę rdzy, przetarć tu i tam ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Będzie Pan Samochodzik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 W TV mówili, że w Kielcach drastycznie spadła skutecznośc Straży Pożarnej... teraz wiadomo dlaczego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 A to jest kaczka dziennikarska. Właśnie Ministerstwo rozważa wyposażenie Kieleckiej Straży Pożarnej w najnowocześniejsze schwimmwageny, których produkcja niedługo zacznie się na Klimentowym Wzorze, prawdopodobnie w Łabędach. Dlatego tak dokladnie dłubie by łatwo zamienić model na CNC pod prasy i obrabiarki. Wojtek zdradź tajemnicę, jak podłapać taki Kontrakt? Tylko kto zechce kupić ode mnie Bismarcka? Znów nie trafilem z tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 goral_44 - Bo ty faktycznie za duże modelujesz! A próbowałeś okręty z łupiny orzecha, maleńkie takie? ;) Oponki i felgi w wersji poszerzonej : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 A co Ty znowu zacząłeś? Bo mnie to osobiście obraża :P A poważnie to bjutyfulny modeling, jak zwykle ochy i achy bo co tu się przyczepić poza tematem, który brzydotą przygniótł nawet Charles'a Aznavour'a! Może dla wyrównania dodasz do tej wanny jaką Helgę w pianie (ale nieco inną "w formie" od niemieckich lekkoatletyczek z lat 70-tych). :D 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 linia produkcyjna ale wiecie nie tak to bedzie jezdzic zroibcie cos lepszego a nie popisó(u)wa ze to niby lepsze a wsumie render albo nie umiecie czy tylko lubicie moderatować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 markus23 - nic nie rozumiem, to jakiś kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 pytam jak ktos umie coś robić toczy taki making of nie jest prostactwem zbytnim to pokaz na koniec a nie ciągle w sumie to samo zero progresu w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 (edytowane) markus23 - skąd jesteś? Może łatwiej Ci będzie po angielsku. Edit: Powoli łapię - naucz się używać znaków przestankowych, bo nie można Cię zrozumieć. Przejrzałem kilka Twoich wątków i zastanawiam się skąd Ci przyszło do głowy, że nie widać postępów? Są tu zaledwie 3 strony, na każdej widać nowe elementy. Cofnij się i pooglądaj. Sam ciągniesz kilka WIP'ów, skończonej Twojej pracy jeszcze nie znalazłem. Edytowane 20 Styczeń 2010 przez Sebastian Ozga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 markus23 - Pomimo usilnych starań i kilkakrotnym przeczytaniu twych postów wciaż nie jestem pewny czy zrozumiałem. Nie pisz po pifku, lepiej połóz się spać. Poprawiony kształt opon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Świetnie idzie i naprawdę tylko pozazdrościć umiejętności :) Tylko czekać na następnego up'a ;] Off topic : kliment woroszyłow : Pytam Ciebie, bo myślę, że będziesz mógł pomóc :) Ogólnie kupiłem sobie model do sklejania samolotu TBF/TBM 1 Avenger i poszukuję blueprinta do niego i za nic nie mogę znaleźć nic wartościowego. Może w Twoich tajemnych źródłach masz taki model ? Oczywiście pytanie jest kierowane również do wszystkich inny i jeszcze raz przepraszam za OT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 incorect - musisz poczekać, kliment zanim zjedzie windą 500m do podziemi, wyłączy systemy alarmowe i wejdzie po drabinie na 12 regał po czym sięgnie po księgę z twoimi blu printami to chwile zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Spokojnie :) Ogólnie mi się aż tak bardzo nie spieszy, bo najpierw chce skończyć moją latarnie, ale chcę miedzy czasie zebrać potrzebne rzeczy do zrobienia tego samolotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 kozak jak zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 kliment- tak też zrobiłem i skąd wiedziałeś, że nie po paru i bez urazu oki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Klicek- dzięki! Zacząłem zawieszenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 (edytowane) Tył wypieściłeś, ale ten przód to po macoszemu potraktowałeś. http://www.histomobile.com/histomob/internet/73/373001.jpg http://www.weblogsinc.com/common/images/1364938837315794.JPG?0.040886060194776364 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/IMG_5432.JPG Schwimmpokrywka zdecydowanie zakrywa zbyt małą powierzchnię, a przedni panzerreling wystaje za daleko. I co to za przesunięte vertexy na wysokości miejsca na hak? Łączenie maski z nadkolem, czy diabeł wie jak to nazwać, też powinno wystawać na równą odległość. Brakuje przetłoczenia na końcu nadkola. EDIT: Kliment, wiem, wiem, że mogą to być restaurowane modele- i wiem jak można się na takich przejechać. Tak czy inaczej, fotka z wiki wygląda na fotkę z muzeum. Edytowane 20 Styczeń 2010 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Kr3tz - reling wystaje tyle bo tak wystaje na planach z jakich korzystam, nie zapominaj ze większość z tych fotek z netu to restarowane przez ludzi pojazdy które często mają sie miejscami nijak do orginału. Nie sposób dzisiaj na podstawie tylko takich fotek dociec jak naprawdę wyglądało to czy tamto, no i na koniec, to wciąż wip, nie skonczony model. :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 szalejesz, cos wspanialego: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Oj wydaje mi się że ten przód rzeczywiście nie tak jak powinno być. Fotki oryginalne z okresu zawsze pomagają: http://wwiijeepparts.com/Archives/WW2GermanKuebelwagenSchwimmwagen.html Fajnie idzie. Trzeba było dać znać to bym Ci wysłał displ do oponki Continentala. Powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 hehehe, rozbawilo mnie wioslo na jedyn z zdjec z linku Hynola. Przewidujesz taki ekwipunek w swoim modelu.? Rozumiem ze ono sluzylo do sterowania?, czy raczej jako alternatywne zrodlo napedu w razie awarii, tak czy siakwyglada mega zabawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Te spawy to jakaś mapa nierówności, czy model? Wygląda to po prostu rewelacyjnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2010 KoMic- wiosełko musi być !:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 (edytowane) Rewelka jak zawsze klimencie ;) Tak się zastanawiam .. woda nie dostawała się do silnika ? jak ? no na bank diesel i wlot powietrza gdzieś wyżej .. czy to szczelna pucha.. ? pozdrawiam btw : ) oponki contiental ? Edytowane 21 Styczeń 2010 przez krzyhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Coraz fajniej wygląda. Oponki super. Światła takie nieosłonięte zostawiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Wygląda świetnie Wojciu. Do tego bardzo ładny metalik (no i to żeliwo!). Kiedy przedstawisz kandydatki na Helgę z piany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 masakra, az wstyd sie pokazywac z czym kolwiek przy was. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2010 (edytowane) Siedzonka ( jeszcze bez okładzin materiałowych), troche zblizeń i obiecane wiosło dla KoMica ;) EDIT: na jednym wiosełku ms za mały, sorki ;) Edytowane 22 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Pomysłowość inżynierów wprost zadziwia! Wojciu - extra model i doskonały detal. Te siedzonka są z sss? Obok tego wszystkiego wspaniała prezentacja! Czemu tu nie ma gwiazd? 5***** ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 (edytowane) tylne zawieszenie, plus kilka innych rzeczy ;) Edytowane 23 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi