mujas Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 (edytowane) Witam Dawno nic na forum nie pokazywałem więc pora na jakiś mało detaliczny model będzie to amerykański półgąsienicowy transporter opancerzony z okresu II wojny światowej czyli z srócie Half Track M - 16. Pozdrawiam Mujas Edytowane 16 Styczeń 2011 przez mujas
bbandi Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Witam sąsiada:), ładnie się zapowiada. czekam na upy.
Gość fishinthewater Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Fajnie jak narazie! czekam na jakiś up.
tweety Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 nazwa wątku do poprawki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34619 zaczyna wyglądać obiecująco.
Chrupek Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 mujas: Czy Ty bawisz sie w ukladanie UV'alek?... bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze ten caly detal jest UV'alkowany - przeciez to sie mozna pochlastac :D
mujas Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 bbandi - witam sąsiada dzięki slowiak - dzięki tweety - dzięki (nazwę wątku poprawiłem), Chrupek - tak bawie się w nakładanie UV-ek niechlujnie bardzo ale jadnak:) poniżej pierwszy up
Bombel Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 No jak ten Pan się bierze za model to na pewno będzie na czym oko zawiesić. Jak na razie jest obiecująco, czekam na dalsze up'y i powodzenia, będę zaglądał ;) Pozdro
bbandi Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Przeniesienie napędu mnie rozwaliło, oby tak dalej:).
goral_44 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Jak to mawiali - nie ważne jak się zaczyna ważne jak się kończy. Wiem, że koniec będzie jeszcze bardziej powalający. Mariusz 5* masz za to, co już pokazałeś, czekam na więcej. Może pokażesz też jakiś stateczek???? lub jakiegoś Pom Poma?
Gość fishinthewater Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 szok! kawał niezłej roboty! Ile czasu dziennie poświęcasz temu projektowi? Ciekawe ciekawe!
profkaufman Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Albo mi się wydaje, albo most napędowy przenika się z belką. Widać to na ostatnim renderze.
mujas Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 Bombel - dzięki postaram się zawiesić Twoje oko, bbandi - dzięki, goral_44 -dzięki Panie Waldemarze, stateczek powiadasz (kiedyś mnie ktoś uczył że winno się mówić okręt a nie statek :)) chyba nie bardzo jest sęs za bardzo taki jeden zbok podniósł poprzeczkę w tym temacie swym Psim-smarkiem, slowiak - dzięki, na wekendzie po około 6-8 h a w tygodniu jak mam wolny czas po pracy to 3-4 h, profkaufman - dzięki tak tam jest błąd jest tego więcej ale w Vip-ie to chyba dozwolone, poniżej zmagania w okolicach silnika
goral_44 Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Panie Mujas, tylko ..... nie Psismarck. Taki piękny okręt masz w swojej kolekcji i nie pokażesz? Twoja, na nim poprzeczka, jest bardzo wysoko ustawiona. Half też wymiata detalem. Pięknie Mariusz, pięknie.
mujas Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 goral_44 - nie wiem o jakim okręcie wać Pan mówisz :) Poniżej kolejny upik skończony silnik, czekam na jakieś komentarze
_Arti_ Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Babciu! To jest za*iste! ( wg. niektórych publikacji słowo "zajebisty" nie uznaje się za wulgaryzm, a według innych tak [ polska podzielona ]) Mnie ciekawi jedno - jakie masz referencje? Jeżeli powiesz, że robisz to z głowy to ja od razu zaczynam zagłębiać sztukę konserwacji miejskich ulic.
KMiklas Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 przecieram oczy ze zdumienia. :o swoją drogą - ten detal będzie gdzieś widoczny na końcowych renderach, czy modelujesz 'dla sztuki'? :)
KoMic Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Robi wrazenie, ale mam pytanie takie jak KMiklas. To jest pod zlecenie, czy tylko leczysz swoje chore fantazje: ] pozdr
peter_f Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Witamy na obszarze kwarantanny dla zarażonych megalus detalis. But spada. Masz tego halfa w domu? Skąd masz takie referki? 5*****
mujas Napisano 23 Lipiec 2010 Autor Napisano 23 Lipiec 2010 _Arti_ - dzięki;referencje mam następujące poczynając od fotek zdezelowanego podwozia a kończąc na praktycznie pełnej dokumentacji w pdf KMiklas - dzięki; cały detal będzie widoczny bo model robiony jest pod kątem książki bbandi - Łańcut daje rade ;) KoMic - pod zlecenie ale chore fantazje na tym też leczę peter_f - wielkie dzięki za słowa uznania, kwarantanna chyba mnie z kimś pomyliłeś, referki mam od zleceniodawcy a reszta wykopana w necie łącznie z fotkami ze złomu :) Poniżej kolejny up
mujas Napisano 23 Lipiec 2010 Autor Napisano 23 Lipiec 2010 kolejny up; skończone podwozie - następnym razem będą już blachy ;)
Touch Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Adek powinien pomyśleć o wprowadzeniu kaftanów bezpieczeństwa z logiem vortalu do forumowego butiku, bo coraz więcej psychicznych tutaj:D Zrywa majty Panie:) Keep it up! Pozdr
Kr3tz Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 No no, dobra robota, aż miło się ogląda. Powodzenia w dalszej pracy.
Tweester Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Dobra robota. Czasem się tylko zastanawiam czemu robicie model taki dokładny. Mam na myśli że robicie silnik wszystkie przewody do niego itd, jak potem i tak go zakrywacie nie widać tych szczegółów w ostatecznym renderze.
goral_44 Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Mariusz sorki za ofa. Tweester, nie zgadzam się z Tobą że nie widać. Prawie każdy z tak dokładnie zrobinych modeli jest przygotowywany nie do jednego czy dwóch renderów, a do kilkudziesięciu lub nawet kilkused. Możesz mi wierzyć ze każda śrubka i każdy kawałek jest dokładnie pokazany i nie pominięty. Mujas pokaż dalsze kawałki Halfa i zdecyduj się na pokazanie pięknego okrętu i kilera czołgów. No ile można czekać na to?
Hynol Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Ślicznie to wygląda :). Przymierzasz się do zdominowania rynku wizek do monografii halftracków? Tweester - nie ma w tobie za grosz duch modelarza :). Nawet jak coś nie jest pokazane na renderze to ma się to wspaniałe poczucie kompletności modelu i świadomość że wszystko jest gdzie być powinno.
Tweester Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 @Hynol - nie do końca :P Po prostu jestem początkujący, i nie dokońca jeszcze wyobrażam sobie texturowanie takich ilości rzeczy ;)
Tweester Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 @Hynol - nie do końca :P Po prostu jestem początkujący, i nie dokońca jeszcze wyobrażam sobie texturowanie takich ilości rzeczy ;)
mujas Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Napisano 31 Grudzień 2010 Touch,cortes, cortes, Kr3tz- wielkie dzięki, Tweester - doskonale Ci to wyjaśnił goral_44 z tego co do tej pory było pokazane na forum na luzach da się wyciągnąć około 75 renderów, więc można by było też spawy robić goral_44 - Panie czemuś Pan taki niecierpliwy ?? spokojnie niedługo coś nowego wystawię zgodnie z życzeniem Hynol - wielkie dzięki, odpowiadając na pytanie nie mam takiego zamiaru, ultrakaka - dzięki Poniżej kolejny up
mujas Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Napisano 31 Grudzień 2010 Dla wszystkich którzy balują na sylwka na forum Max3D.pl koleiny up
fletcher Napisano 31 Grudzień 2010 Napisano 31 Grudzień 2010 Ja baluje ale później ;] Wracając do modelu to jest świetny. Bardzo lubię jak jest tyle detalu.
Smoku Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 Piękna robota, widzę spore odstępy między up`ami, tak się zastanawiam czy to wina braku czasu, czy ten detal jest aż tak czasochłonny. :) Pozdro
Oleksiak Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 wow szacun. Możesz coś napisać o końcowej scenie ?
Ania Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Piękny model. Jest szansa zobaczyć jakieś siatki?
santo Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Podłaczam sie pod pytania. Zwłaszcza o jedno, bo faktycznie modelujesz jakbyś siedział w dziupli gdzie ci rozebrali ten wóz na części i powoli skłądają spowrotem do kupy. W jakim sofcie toto dłubiesz?
mujas Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Napisano 16 Styczeń 2011 fletcher - dzięki, Smoku - tak naprawdę cały Half jest od 2 lat gotowy, całość pracy zajęła jakieś pół roku roboty jeśli bym nie pracował na stałe w innej branży i nie miał innych pasji dało by się szybciej ;) odstępy między up'ami są poniekąd celowe nie chciałem na raz pokazywać całego "modelu", Sebazx6r,santo - pisałem już kilka postów wcześniej że mam od zleceniodawcy praktycznie całą dokumentację Halfa łącznie w pdf-ie jakieś 2500 stron i masę fotek łącznie ze zdjęciami rozkładającego się już podwozia ze złomu ;), Oleksiak- dzięki, zapewne wiele osób będzie rozczarowanych tym co napiszę ale końcowej sceny nie będzie, Half Truck spocznie na białym tle ;), Ania - dzięki, jest szansa na siateczki następnym razem dołączę tylko muszę pomyśleć jak to sensownie pokazać aby było coś widać bo jest bardzo gęsto, Poniżej kolejny up przedstawiający skończone modelowanie
mujas Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Napisano 16 Styczeń 2011 I jeszcze jeden powiedzmy "ciekawsze" ujęcie
KoMic Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 gaski tylko jakies takie soft. jakies plany wzgledem modelu? bo wyglada bardzo zacnie: ]
JacekCichy Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Świetny model! Aż prosi się o scenke :D 5*
Sebazx6r Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 W oczewkianiu na siatke. Duzo elementow przeplatales przez siebie?
Macias4 Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 fajowsko wszystko, szczegóły powalają. Drugi Kliment, przepraszam maniak rośnie ;)
Smoku Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Kliment to ma kurka renomę :) Jak ktoś robi ostry detal to od razu jest drugim Klimentem. :D
Houston Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 Proponuję coś takiego: DIORAMKA ;) Model super ekstra wypas!!111
Rekomendowane odpowiedzi