Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Model stworzony na potrzeby jednego z londyńskich studiów. A że szkoda go było zostawić bez tekstur to je dołożyłem i wyszło coś takiego. W rzeczywistości lokomotywa jest dużo czystsza i mniej zniszczona.

Odnośnie wykonania to max+vray+ps.

jupiterqsize.jpg

A tu rendering w pełnej rozdzielczości (5000x2430):

http://img694.imageshack.us/img694/3346/jupiterfull.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 7,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A co oni jakiś film robią czy to tajemnica handlowa?

Można się przyczepić do niekonsekwencji. Bojler, komin itd. są strasznie zniszczone a obok lśniące nowością elementy.

Napisano

Chyba pierwszy raz od dłuższego czasu mam ochotę krzyknąć: WOOOOW SUPER !!!

Zdarzają się niesamowite sceny ale ta ma w sobie coś co mnie naprawdę rusza. Nie będę szukał żadnych błędów - boję się, że mógłbym je gdzieś tam znaleźć. Dla mnie jest nesamowite - chyba od dzisiaj mam pociąg to lokomotyw :)

BTW. świetne wejście na forum.

Napisano

Przekozackie :) Jeśli będziesz jeszcze przy temu dłubał, to wiedz, że mimo iż model jest super-eksta -fajny to brakuje tu dynamizmu i przydałby się jakiś dym o którym mówił Morphe i efekt zapierdzielających kół :)

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Bardzo fajne. **** Gdyby działo sie coś więcej i nie byłaby to tylko statyczna prezentacja scenki byłoby bombowo.

Napisano

pięknie! 5*

szkoda tylko, że tak przepaliłeś niebo

i trochę na hiresie gryzie jakość drzew

btw to czarne hm osmolone ..coś jest mokre ? dlaczego tak się błyszczy jak by było ofoliowane

pozdrawiam

Napisano

Model baardzo fajny, textury i szader jak anjbardziej daja rade.

Gratulacje pieknej pracy

Pozdrawiam

Pawel

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie. Błędy na pewno są, w końcu nie sposób się ich ustrzec;). Prawdę mówiąc nie mam pojęcia po co im ta ciuchcia. Dynamizmu faktycznie brakuje, ale to zabieg celowy, bo planuję jeszcze z tego zrobić pełną animację, baaardzo dynamiczną. Jak się uda to się pochwalę;). Stąd tutaj brak dymu itp. Co do błyszczących elementów może i racja, ale zawsze można do tego dorobić taką wersję, że zostały wymienione na nowe;). Jakość drzew - no cóż, nie miałem pod ręką lepszego tła w takiej rozdziałce...

Aha, to nie jest moje wejście na forum, a raczej powrót po długiej (no, bardzo długiej) przerwie. Swoje pracki wrzucałem tu jeszcze w 2000 roku:).

Napisano

Swoje pracki wrzucałem tu jeszcze w 2000 roku:).

Ciekawe ciekawe, forum jest chyba od 2002 roku ;)

Napisano
  • Autor

Być może, może w tej formie. Nie śledziłem tego. Wcześniej prace zamieszczało się po prostu na max3d.

Napisano

no nie do końca, zapewne chodzi o galerię na adek's homepage z 2000 roku :]

ptrojan: bardzo fajny model i tekstury. szkoda tylko otoczenia, które trochę nie trzyma poziomu lokomotywy :)

Napisano
  • Autor

O o, chyba tak:). Trochę to dawno było więc sorry za nieścisłość;). Co do otoczenia to faktycznie, przyznaję, trochę je po macoszemu potraktowałem bo już bardzo chciałem skończyć tą pracę.

Napisano

Bardzo fajna pracka, jedynie to otoczenie a po za tym dobra robota.

pozdr.

Napisano

Świetne, bardzo fajny obrazek :)

5*****

(+) Może by tak rekomendacje dla tej sceny ?

Pozdrawiam

Napisano

Świetny model i tekstury ale szkoda, że tło odstaje przez co brakuje klimaciku odpowiedniego. Może kiedyś zmusisz się jeszcze i je poprawisz bo może z tego wyjść super render.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za kolejne opinie. Nie spodziewałem się że ciuchcia aż tak się spodoba:).

Napisano

Model bardzo fajny, jego materiały i oświetlenie również, ale bardzo słabe tło. Nie tylko technicznie, ale też zwyczajnie nie ciekawe, dlatego moim zdaniem 5* to troszku przesada.

Nie mniej debiut na forum udany ;)

Napisano

Nie no stary! Tłok smarem nie przybrudzony fatalnie, fatalnie po prostu.

Dobra jaja sobie robie :), naprawdę zacnie ci to wyszło ile modleowałeś zapodasz siateczkę? i jak byś łaskawie moze zapodał ustawienia vraya do tego renderka to będę ogromnie wdzięczny.

Przypomniały mi się czasu jak zbierałem PIKO :).

Napisano

Fajna ciuchcia, choc sam sposob prezentacji nie przypadl mi do gustu, stoi taka osamotniona gdzies w sumie nie wiadomo gdzie... ale shadery i tekstury najwyzszy poziom:) Czy to tlo to HDRka i nia bylo swiecone ? Mozesz napisac cos wiecej o oswietleniu ?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.