ptrojan Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Model stworzony na potrzeby jednego z londyńskich studiów. A że szkoda go było zostawić bez tekstur to je dołożyłem i wyszło coś takiego. W rzeczywistości lokomotywa jest dużo czystsza i mniej zniszczona. Odnośnie wykonania to max+vray+ps. A tu rendering w pełnej rozdzielczości (5000x2430): http://img694.imageshack.us/img694/3346/jupiterfull.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 bardzo bardzo fajne :) witamy na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 zacne :) brakuje mi ino dyma z komina:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Wow!!! w wysokiej rozdzielczości miazga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 A co oni jakiś film robią czy to tajemnica handlowa? Można się przyczepić do niekonsekwencji. Bojler, komin itd. są strasznie zniszczone a obok lśniące nowością elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Chyba pierwszy raz od dłuższego czasu mam ochotę krzyknąć: WOOOOW SUPER !!! Zdarzają się niesamowite sceny ale ta ma w sobie coś co mnie naprawdę rusza. Nie będę szukał żadnych błędów - boję się, że mógłbym je gdzieś tam znaleźć. Dla mnie jest nesamowite - chyba od dzisiaj mam pociąg to lokomotyw :) BTW. świetne wejście na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Witaj na forum. Świetne. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZjedzKota Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Przekozackie :) Jeśli będziesz jeszcze przy temu dłubał, to wiedz, że mimo iż model jest super-eksta -fajny to brakuje tu dynamizmu i przydałby się jakiś dym o którym mówił Morphe i efekt zapierdzielających kół :) Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Bardzo fajne. **** Gdyby działo sie coś więcej i nie byłaby to tylko statyczna prezentacja scenki byłoby bombowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 pięknie! 5* szkoda tylko, że tak przepaliłeś niebo i trochę na hiresie gryzie jakość drzew btw to czarne hm osmolone ..coś jest mokre ? dlaczego tak się błyszczy jak by było ofoliowane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Model baardzo fajny, textury i szader jak anjbardziej daja rade. Gratulacje pieknej pracy Pozdrawiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrojan Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 Dzięki za opinie. Błędy na pewno są, w końcu nie sposób się ich ustrzec;). Prawdę mówiąc nie mam pojęcia po co im ta ciuchcia. Dynamizmu faktycznie brakuje, ale to zabieg celowy, bo planuję jeszcze z tego zrobić pełną animację, baaardzo dynamiczną. Jak się uda to się pochwalę;). Stąd tutaj brak dymu itp. Co do błyszczących elementów może i racja, ale zawsze można do tego dorobić taką wersję, że zostały wymienione na nowe;). Jakość drzew - no cóż, nie miałem pod ręką lepszego tła w takiej rozdziałce... Aha, to nie jest moje wejście na forum, a raczej powrót po długiej (no, bardzo długiej) przerwie. Swoje pracki wrzucałem tu jeszcze w 2000 roku:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Swoje pracki wrzucałem tu jeszcze w 2000 roku:). Ciekawe ciekawe, forum jest chyba od 2002 roku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrojan Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 Być może, może w tej formie. Nie śledziłem tego. Wcześniej prace zamieszczało się po prostu na max3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 no nie do końca, zapewne chodzi o galerię na adek's homepage z 2000 roku :] ptrojan: bardzo fajny model i tekstury. szkoda tylko otoczenia, które trochę nie trzyma poziomu lokomotywy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrojan Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 O o, chyba tak:). Trochę to dawno było więc sorry za nieścisłość;). Co do otoczenia to faktycznie, przyznaję, trochę je po macoszemu potraktowałem bo już bardzo chciałem skończyć tą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Bardzo fajna pracka, jedynie to otoczenie a po za tym dobra robota. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Świetne, bardzo fajny obrazek :) 5***** (+) Może by tak rekomendacje dla tej sceny ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Świetny model i tekstury ale szkoda, że tło odstaje przez co brakuje klimaciku odpowiedniego. Może kiedyś zmusisz się jeszcze i je poprawisz bo może z tego wyjść super render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Świetna robota. Model mistrz, a shadery rozgniatają. Ja bym to na fronta :) 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrojan Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Wielkie dzięki za kolejne opinie. Nie spodziewałem się że ciuchcia aż tak się spodoba:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Model bardzo fajny, jego materiały i oświetlenie również, ale bardzo słabe tło. Nie tylko technicznie, ale też zwyczajnie nie ciekawe, dlatego moim zdaniem 5* to troszku przesada. Nie mniej debiut na forum udany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Bardzo fajna ciufcia :) ode mnie 5*! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrojan Napisano 5 Luty 2010 Autor Share Napisano 5 Luty 2010 Łał, dzięki za rekomendację:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 a proszę bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Nie no stary! Tłok smarem nie przybrudzony fatalnie, fatalnie po prostu. Dobra jaja sobie robie :), naprawdę zacnie ci to wyszło ile modleowałeś zapodasz siateczkę? i jak byś łaskawie moze zapodał ustawienia vraya do tego renderka to będę ogromnie wdzięczny. Przypomniały mi się czasu jak zbierałem PIKO :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Fajna ciuchcia, choc sam sposob prezentacji nie przypadl mi do gustu, stoi taka osamotniona gdzies w sumie nie wiadomo gdzie... ale shadery i tekstury najwyzszy poziom:) Czy to tlo to HDRka i nia bylo swiecone ? Mozesz napisac cos wiecej o oswietleniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Przy powiększeniu jeszcze zyskuje:> Świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi