Napisano 2 Marzec 201015 l Firma Platige Image poinformowała na swoim community, że prace nad Animowaną Historią Polski oraz Polską Gospodarką dobiegają końca. Filmy te powstają na zelecenie Polskiej Agencji Rozwoju i Przedsiębiorczości i będą częścia polskiego pawilonu podczas EXPO 2010 w Shanghaju. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1044
Napisano 2 Marzec 201015 l Będąc tylko delikatnie złośliwym, proponuje jutro dodać niusa pt. "Nic się nie zmieniło, prace nadal dobiegają końca". No kaman, wiem że ten projekt to duża rzecz, i do tego z tego co widziałem wygląda świetnie, ale czy to nie za dużo odrobinę? :)
Napisano 2 Marzec 201015 l O ile historię animowaną można zrobić to bym się zastanawiał nad sensem animowanej gospodarki, no chyba że źle zrozumiałem i gospodarka będzie live action.
Napisano 2 Marzec 201015 l Licze na cos ladnego wizualnie :) bo zaprezentowany screen nie odbiega jakoscia od tych z Cywilizacji III. Czyli cienko az piszczy.
Napisano 2 Marzec 201015 l dodam tylko, ze z tytulu wynika ze "prace nad polska gospodarka dobiegaja konca" ? ... ze tez tego w tv nie podaja :)
Napisano 2 Marzec 201015 l Widzę, że i Bigleb szaleje :_) Screeniki wyglądają ciekawie - będzie można zobaczyć filmy w sieci, czy trzeba się wybrać do przyjaciół z przymróżonymi oczami, żeby dostąpić zaszczytu? :)
Napisano 2 Marzec 201015 l Autor News ten ma być pewną motywacją dla twórców, którzy skoro zamieścili coś takiego u siebie na community (kilka dni temu) być może udostępnią trochę więcej i powiedzą coś więcej o projekcie. No właśnie, czy film będzie można wcześniej gdzieś zobaczyć czy tutaj również obowiązują jakieś umowy i dopiero po EXPO pojawi się w internecie?
Napisano 2 Marzec 201015 l Jak na "prace dobiegają końca" to dwa złamane stile to rzeczywiście trochę skromnie. Toż to chyba jakiś ósmy cud się szykuje, skoro taka enigma ...
Napisano 2 Marzec 201015 l Déjà vu... Autodesk przedstawia kilka filmikow o nowym 3ds maxie - "eeee, takie duperele pokazuja, lepiej by... blablablabla..." Adobe przedstawia kilka filmikow o nowym Photoshopie - "eeee, takie ozdobniczki bez sensu, lepiej by... blablabla..." Platige wspomnialo o konczeniu prac nad filmikami - "eeee, dwa stile zlamane... tak dlugo to robia.. blablabla" Ja rozumiem jak jest na co narzekac ale w tym przypadku nic nie wiadomo o tym jaki ksztalt beda mialy koncowe produkty. Gwiazdy Kopernika i tego tam drugiego superhitu nie da sie przedstawic w pozytywnym swietle bo widac golym okiem wszechobecna tragedie. Ale tutaj mamy sucha informacje - po tych screenach tylko chyba komar666 jest w stanie ocenic filmy. Ja nie wiem - moze byc genialnie, moze byc kiepsko - po prostu nie wiem. Znajac Platige bedzie co najmniej przyzwoicie.
Napisano 2 Marzec 201015 l Iiitam, żadna szczególna enigma, ale jeszcze wcześnie. EXPO dopiero w maju. Filmy raczej będą do obejrzenia w sieci, w końcu to taka forma reklamy i chyba chodzi o to żeby jak najwięcej osób obejrzało. Dac, zrozumiałeś bardzo dobrze, gospodarka będzie (a właściwie to już jest ) w 100% animowana, albo reanimowana... W każdym razie o sensowności, bądź bezsensowności tego zabiegu będziesz mógł się przekonać empirycznie. Edytowane 2 Marzec 201015 l przez biglebowsky
Napisano 2 Marzec 201015 l Też bym tak powiedział. Ale ja nic nie wiem, nic nie widziałem, a w ogóle to jestem na urlopie :D.
Napisano 2 Marzec 201015 l Mam nadzieje że filmik Polska Gospodarka rozmachem przewyższy 2012. Uwielbiam kino katastroficzne.
Napisano 3 Marzec 201015 l Dotarłem do wycieku z projektu polska gospodarka. Pod linkiem stillka z pierwszego ujęcia. http://www.poland2012.net/wp-content/uploads/2008/04/pkp1.jpg jest też coś z historii: http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/633951184406242100.jpg Edytowane 3 Marzec 201015 l przez norden
Napisano 3 Marzec 201015 l Hmm.. Widzę że nie tylko mi polska gospodarka kojarzy się ze spleśniałą kanapeczką (udającą satelitę?). Gratuluję wizji. ;) (twarz jeźdźca z części historycznej przypomina bardziej "iniemamocnych" niż obrazy Matejki - ciężko mi pochwalić taką tendencję, więc lepiej poczekam na więcej, z krytyką)
Napisano 3 Marzec 201015 l ciekawe jak pokazali rosnaca dziure budzetowa i rosnace zadluzenie Polski :D
Napisano 3 Marzec 201015 l myslę ze mozna by to pokazac tak jak uncle ma w swoim podpisie - czyli "Po spuszczeniu sie do dziury (budzetowej) widzisz dzika amazonke, która zmienia sie w tygrysa (finansowego) - albo rekina, juz sie pogubiłem ;) Edytowane 3 Marzec 201015 l przez jaras
Napisano 3 Marzec 201015 l No tak kolejny wątek o jasnowidzeniu , pomimo tego że prawie nic nie wiadomo to wiadomo że nie wyszło lub nie wyjdzie :)
Napisano 3 Marzec 201015 l Ah, taki hype buduja PIpy! :) Ja gospodare juz widzialem i wyglada MEGA swietnie! Jest przesliczna.
Napisano 3 Marzec 201015 l nikt nic nie wie, ale wszyscy coś wiedzą :) Na pokazie Kinematografu, po zaprezentowanych materiałach, mocno zastanawiałem się co z tej Historii Polski wyjdzie, a o gospodarce nie wiedziałem. A wyszło naprawdę rewelacyjnie. I jedno i drugie. (ale ja nic nie widziałem)
Napisano 3 Marzec 201015 l oba filmy sa na totalnym grubasie, masa swietnej pracy i pelen szac dla was, ...dobra nie bije piany bo filmikow jeszcze nie mozecie obejrzec :)
Napisano 3 Marzec 201015 l KLICEK przecież wiedziałeś że widziałem, a teraz udajesz że nie widzisz jak napisałem że nie widziałem :D
Napisano 4 Marzec 201015 l fajnie, ze gruba kasa idzie w miejsca, gdzie robia grube rzeczy a nie jakieś mielenie przetargów (choc kazdy przetarg to mielenie, ale tu przynajmniej mielone wyglądać będzie lepiej niż to z Lidla).
Napisano 4 Marzec 201015 l Robiąc Historię Polski należy konsultować się z historykami a sądząc po tym jednym screenie zapowiada się historyczna porażka. Zbroje to fantazja własna. A można było wziąć mądrą książkę i się dokształcić. Wybaczcie taką krytykę ale dobrych rzeczy jest mało a kiczu pełno.