Napisano 30 Maj 201311 l Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak przywrócić wygląd samego forum (nie strony głównej max3dpl), tak żeby mi się wyświetlało forum na telefonie, w tej uproszczonej wersji (z białym tłem)? Wcześniej miałem tak ustawione za każdym razem, i chyba niechcący kliknąłem na tryb normalny jak na zwykłej www. Gdzie to się ustawia? Mój tel. Samsung Galaxy S3.
Napisano 9 Listopad 201311 l próbuję wrzucić avatar, ale cały czas wyskakuje mi że "nie udało się załadować obrazka" nie wiem w czym problem jest niskiej rozdzielczości i 80x80. Próbowałam różnymi sposobami, przez linka i bezpośrednio z komputera, nic nie działa...
Napisano 14 Grudzień 201311 l Adku, nie wiem czy problem dotyczy tylko mnie jednak od jakichś 3 tygodni zostaję automatycznie wylogowywany z forum po około 15-20 minutach bezczynności. Sytuacja powtarza się zarówno w mobilnej wersji Chrome'a jak i komputerowej, oczywiście mam włączone zapamiętywanie logowania a problem dotyczy jedynie forum max3d. Możliwe? :) Pozdrawiam!
Napisano 14 Grudzień 201311 l No ja nie mam takich problemów. Ale to jakiś problem z ciasteczkami może. Może wyloguj się (usuń ciasteczka wszystkie związane z max3d.pl). Być może miałeś jakieś stare jeszcze ze starej domeny "www.max3d.pl". To zostało usunięte. W tej chwili max3d.pl dostepne jest po prostu jako max3d.pl (bez www).
Napisano 9 Styczeń 201411 l Witam. Probowalem zamieścić obrazek lecz zamiast okna, w którym jest możliwy wybór z pośród wygranych już rzeczy jest okno, gdzie tylko mogę wygrać plik, z tabela formatów i rozdzuelczosci dopuszczalnych do zamieszczenia w poscie.
Napisano 16 Kwiecień 201410 l To tylko ja tak mam, że od ostatniej zmiany czasu posty na forum mam z godziną 2h wcześniejszą?
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Również tak mam... Może to coś po zmianie czasu? http://powszechnaedukacja.pl/
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Jak by ktoś/skrypt przesunął zegar w złą stronę. Tylko dziwne, że nikt tego nie zauważył. Może to my mamy coś w profilach przestawione, ale zaglądałem tam...
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Przestaw w profilu strefę czasowoą na GMT +2. Jakby były problemy z zapisaniem tego trzeba czasami przełączyć się na język angielski i to zrobić.
Napisano 18 Kwiecień 201410 l +2 ?? No ok. Swoją droga właśnie zauważyłem że miałem przestawione na zero :D i rzeczywiście są problemy z zapisem..
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Śmiga przy właściwym +1 i korektorem DST zawsze włączonym. Kiedyś to zmieniałem tylko nie zapisywało. Głupie, że zmiana języka pomaga zapisać.
Napisano 18 Kwiecień 201410 l Wiem. Niestety bug vB, którego nie chcą poprawić, a zgłaszany przez wiele osób na ich forum. Odkładany na później...
Napisano 2 Październik 201410 l Ostatnio kilka razy zdarzyło mi się, że po kliknięciu w link jakiegoś tematu (będąc tu: http://max3d.pl/forum/forum.php) przeniosło mnie do pierwszego postu, gdzie zwykle lądowałem na ostatnim.
Napisano 5 Październik 201410 l Wiem. Jest problem. Szukam rozwiązania, na razie bez efektu. Bede to jeszcze debugował. Chodzi faktycznie o przechodzenie do ost. postu z głównej. Zmienilo sie przepisywanie linków :(
Napisano 5 Październik 201410 l problem jest na telefonach gdzie nie można wejść na żadną inną stronę niż na 1 lub ostatnią jakoś od tygodnia to jest
Napisano 5 Październik 201410 l Ja rowniez wchodzę na forum z telefonu i właśnie jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie by błąd wyskoczył. Korzystam z aplikacji taptalk i jest ok :)
Napisano 5 Październik 201410 l Jadę właśnie reexpem i walcze z tym. Niestety muszę przepisać pod mój serwer wszystkie linki ręcznie. Ale jeden problem z błędną stroną poprawiony. Szablony vb mają złe linki pod mobile widzę. Ale to też poprawię.
Napisano 6 Październik 201410 l Wczoraj sprawdzalem wiele linków, być może coś pominalem. Ale z mobile u mnie juz działa. W ostatnich postach również. Ale może jeszcze coś zostało. Sent from my mobile phone
Napisano 6 Październik 201410 l No ja właśnie zrobiłem poranny przegląd max3d i na wszystkich tematach przeszło od razu na pierwszą stronę. Jakby co to awsze klikam w te pomarańczowe kółeczko z dwoma trójkącikami kierowanymi w dół :-)
Napisano 6 Październik 201410 l Wrzuc link do tej pierwszej strony która twoim zdaniem nie powinna być pierwsza Sent from my mobile phone
Napisano 6 Październik 201410 l To jest link, który był po kliknięciu w pomarańczowe kółeczko: http://max3d.pl/forum/threads/67119-B%C5%82%C4%85d-na-forum-2010?goto=newpost ...i znowu niewiadomo dlaczego przeszło do pierwszej strony :-|
Napisano 6 Październik 201410 l Skąd ty wytrzasnales taki link? Gdzieś jeszcze coś zostało w takim razie. Możesz napisać całą ścieżkę od wejścia na forum. Mam inne adresy zupełnie . Sent from my mobile phone
Napisano 10 Październik 201410 l http://max3d.pl/forum/threads/95982-Autodesk-rezygnuje-z-wieczystych-licencji-program%C3%B3w-na-rzecz-rocznych-sybskrybcji?goto=newpost Kliknięcie na fragment nazwy tematu prowadzi do powyższego linka, kliknięcie na pomarańczowy przycisk prowadzi do ostatniego postu (link: http://max3d.pl/forum/threads/95982-Autodesk-rezygnuje-z-wieczystych-licencji-program%C3%B3w-na-rzecz-rocznych-sybskrybcji?p=1225312#post1225312 ).
Napisano 25 Czerwiec 20159 l siema, od kilku dni jak wejde sobie w 'dzisiejsze posty', to strona nadal się ładuje - kręci się kółko i po minucie mi się włącza wiatrak w lapku. wszystkie inne podstrony są ok.
Napisano 25 Czerwiec 20159 l podaj link o ktore chodzi? Bo sa ostatnie posty i nowe posty. edit: ok. w menu. mam. to sa wyniki indeksowanych postow (baza ponad 1.5gb). Ostatnio byly problem z indeksami (przez co byly chwilowe przerwy). To moze byc cos z tym zwiazane. Sprawdze (chociaz u mnie bez problemu dziala teraz)
Napisano 30 Czerwiec 20159 l Takie pytanko - kiedyś miałem zasubskrybowane kanały rss co do ostatnio utworzonych tematów. Teraz nie widzę w ogóle opcji śledzenia rss tutaj na forum. Źle szukam czy nie ma?
Napisano 2 Lipiec 20159 l Szybkie menu > Dzisiejsze posty. Link podać ciężko, bo to tylko 'searchid=' Niemniej problem pojawił się też w poszczególnych tematach.
Napisano 2 Luty 20169 l Nie wiem czy to błąd czy zamierzona autokorekta ale przy zakładaniu (i próbie edycji) tematu w dziale WIP jego tytuł, który celowo napisałem dużymi literami, został automatycznie zamieniony na małe litery (RWD stało się Rwd). Niby drobiazg ale trochę drażni;)
Napisano 18 Październik 20177 l Witam. Od jakiegoś czasu nie mogę zmienić swojego podpisu na forum. NIBY wszystko działa, ale jak już kliknę "Zapisz podpis", pojawia się pusta biała strona i tylko tekst błędu "Internal Server Error". Czy tylko ja tak mam? To samo jest we wszystkich przeglądarkach.
Napisano 21 Kwiecień 20186 l Mam ostatnio problem z edycją danych na forumku. Chcę zmienić lokalizację, a tu wyskakuję komunikat że "Serwer jest przeciążony i żebym spróbował ponownie". Na forum jest 100 aktywnych urzytkowników w tej chwili i nie sądze aby serwer mulił.
Napisano 2 Grudzień 20204 l To pewnie nie błąd, ale nie idzie edytować starych postów we własnym temacie - niby nic, ale wcieło serwis na który wrzucałem obrazki do tematu WIP (potem URL na forum) i teraz jest WIP bez grafik... normalnie dałbym sobie czas żeby to uzupełnić, ale nie mogę edytowac...
Napisano 5 Marzec 20214 l Da się zmienić tło forum na czarne/szare? U mnie jest białe od pewnego czasu.