BLADE Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Witam. To dopiero WIP a już zasługuje na fronta :) Detal powala, czekam na up'y i jakąś fajną scenke. Keep it up ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 te detale... cos niesamowitego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 Do finału daleka droga niestety jeszcze, musicie sie uzbroić w cierpliwośc, bo sporo tego jeszcze do zmodelowania na samej ramie, nie wspomne juz o karoserii i wnetrzu :) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 hehe, nie znasz litosci: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 KoMic - nad sobą jej nie mam,..................czasem ;) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Siatki z i bez ms :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 bubu, masz clay'e na razie ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 łe tam, słabe. (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Dziwnie to wygląda. Czy czasem nie powinno być oddzielnej części ?. Chyba, że rzeczywiście zrobione jest to oddzielnie ale obrazek słabo to oddaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 jak zawsze skromny model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.arc.in Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 teach me MASTA !!! ile to ma poly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2010 m.arc.in - to co widać na ost renderach w sumie ma 720 tys poligonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.arc.in Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Klimet to jest po prostu piękne. Pytałem o poly, dlatego, że pracuje nad pewnym autem. Mam teraz scenę, która osiąga ponad milion poly, ale daleko mi do twojego, powiedziałbym pedantycznego podejścia... Rewelacja. Nawet nie chodzi tu o sam pojazd i wykonanie. Wydaje mi się, że masz coś co można nazwać świetnym wyczuciem... chodzi mi o to, że całość sprawia wrażenie nieskazitelnego klimatu dopasowanego do obiektu, nad którym pracujesz. Po prostu MASTA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 skubany no... mandragora, ty tak poważnie? Bo nie wiem co se myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 napewno to ma jakąś nazwe w książkach o chorobach umysłowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 mam awersję do wszystkiego co przypomina żeliwo i co nim tak naprawdę jest. Tak to było na poważnie ale nic więcej o tym nie piszę bo jeszcze zostanę rozniesiony na 4 wiatry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 (edytowane) Jesteś pierwszym na świecie przedstawicielem, prezesem, generałem i admirałem MODELINGU ATOMOWEGO (względnie molekularnego). To będzie do książeczki z serii "Podróże z mikroskopem" czy "Microcosmos"? Gnieciesz, tak, że oddychać się nie da "jutrzenko nieskalanego polimodelingu". Miazgaaaa. 5********************************************* Edytowane 6 Sierpień 2010 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.arc.in Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 (edytowane) Coś mi się wydaje, że klimet o tym nie mówi, i tego nie pokazuje, ale tam w środku profili stalowych jest rdza, w skrzyni wszelkie wałki, zębatki i trybiki, a w silniku olej w idealnym poziomie. Zapewne powietrze zamknięte wewnątrz metalu także wymodelował.... łącznie z temperaturą i ciśnieniem. Nie mogę, po prostu nie mogę. Jak on to robi? Im dłużej oglądam, tym bardziej mi się podoba... Klimet. Silnik jest zapowietrzony. Zanim wyjedziesz na miasto, musisz go odpowietrzyć i trochę pod pompować. W odstojnikach, (filtrach paliwa przed pompą) wyraźnie jest powietrze.... Nie zapali na dotyk... Edytowane 6 Sierpień 2010 przez m.arc.in Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 m.arc.in -Mrys mówi do mnie klimek, Piotr jak widać wyżej jutrzenko a ty klimet , dobrze że nie klamot :D K L I M E N T !!......... dopuszczam tez formę "Hegemonie" :D filtry się odpowietrzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Marszałku, nie unoś się tylko pokazuj postępy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Hehehehe, kpina z samego siebie moi drodzy, źle mnie odczytujecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Klimek, jak chcesz, mogę ci mówić Baldrick :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Obudził się miś z zimowego snu i zaczyna nas molestować swoimi wynalazkami :p i tak już nie da się przeskoczyć Twojej poprzeczki jeśli chodzi o umiejętność uchwycenia, odwzorowania i pokazania detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 A będzie jakieś low-poly jakiegokolwiek z elementów? Jestem ciekaw niektórych miejsc jak je rozwiązałeś, a chciałbym się czegoś nauczyć też :P Jestem w szoku, bo to wszystko jest do zrobienia, ale ile by mi to czasu zajęło?! Dla mnie samym WIPem byłby silnik ze skrzynią biegów... albo jeszcze mniej... a wszystko krzywe xDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Mały up dzisiaj, zbliżam się do tylnych mostów. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Toż to jawny zamach na złotą galerię! Flaczki samochodu są zachwycające... te wszystkie detale, śrubki, kabelki... mmm :D aż szkoda, że to będzie zakryte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Nie dość że będzie zakryte, to jeszcze będzie pod ziemią zakopane :P, a tak poważnie Maestro to idzie bardzo ładnie tylko skocz sobie na piwko dziś wieczorem dla relaksu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Zobaczysz że bo browarze będzie jeszcze lepiej modelował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 A będzie jakieś low-poly jakiegokolwiek z elementów? Jestem ciekaw niektórych miejsc jak je rozwiązałeś, a chciałbym się czegoś nauczyć też :P Proszę :D : Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 oglądam ten wątek i oglądam. Powiem Jedno, Wymiatasz pod Każdym względem, detalem czymkolwiek, :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 Walczę z zawieszeniem tylnym. Pomiędzy zaczepy piór resorów wejdą mosty tylne. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Ujdzie w tłoku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 (edytowane) Końcówki mostów na miejscu: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 7 Sierpień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Na jakim kombajnie to wszystko renderowane? Bo od poziomu szczegółów aż się w głowie kręci :p Mój stanąłby w płomieniach gdybym to do viewportu załadował :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Pokazujesz klase, oj tak. Przypominają mi sie czasy kiedy sie babrałem w takim detalu (no może nie az takim) i sie troche smutno robi że teraz juz prawie nic nie robie for fun dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 Pokazujesz klase, oj tak. Przypominają mi sie czasy kiedy sie babrałem w takim detalu (no może nie az takim) i sie troche smutno robi że teraz juz prawie nic nie robie for fun dla siebie. klimek nie robi tego for fun, tylko przygotowuje sie na wojne, teraz on sie bedzie takim mercem wozic;p detal super, ale to juz przeciez kazdy wie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 mega, bardzo ladnie to wyglada. nawet nie ma czegos ie przyczepic: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 śledząc ten wątek w oczy rzucił mi się resor i jego praktyczne działanie i bardzo mnie dziwi ta konstrukcja niemiecka ponieważ np w pociągu czy też w pojazdach cywilnych starszego typu było to zorganizowane że pracował on o ugięciu góra dół i oś była na środku a tu widze a bardzie domyślam się że jest one przód góra dół tak?. Jakby autor mógł opisać jak on działa i w jaki sposób zmiękcza zawieszenie takowe urządzenie. Tak tylko pisze z ciekawości jakby co nie żebym chciał poprawić autora albo twórce pojazdu małe foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2010 sajrus- musiał byś się zwrócić do projektantów gdyż nie znam wszystkich odpowiedzi. Wiem jak coś wyglądało bo mam rysunki i troche fotek, niestety nie zawsze wiem jak działało i dlaczego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 no szkoda bo jestem fanem motoryzacji a ten układ amortyzatorów mnie zaciekawił :) myślałem że ty mi zdradzisz na czym on polega no ale trudno. Trzymam kciuki za twój projekt wygląda a raczej jest bardzo dobrze od ilustrowane i świetnie wykonany oby jak najszybciej ujrzeć miejsce kierowcy i pasażera tego ekskluzywnego wozidła myśle że fajne ujęcie na końcowy rander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 bardziej lowpoly sie nie dalo? dodaj kilka poly tu i tam, bo na razie to slabo jakos to idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Klicek ... nie rzucaj takimi propozycjami... oni są chorzy i jeszcze cię posłuchają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 norden - W tajemnicy ci zdradzę że, NIEULECZALNIE. Poczytuję to co piszesz jako komplement ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Yup. To jest chore o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 a podwozie modelowane pewnie dlatego zeby GI pod samochodem byl poprawny ;) wyglada super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 hehe, dobre niepoprawne GI samochodow i ogolnie "podwoziastych" to najczesciej wystepujacy blad i niedopatrzenie. Ktorego "Prawdziwi" graficy nie toleruja: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Tylne mosty finito, pozostał zbiornik paliwa, pojemnik na akumulator i jeszcze trochę drobniejszych szpejów. Następnie ściana rozdzielająca kabinę od silnika, ( na niej trzeba będzie zawiesić kilka dupereli ), i wreszcie będzie można zacząć dłubać karoserię. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 O ja Pier... :D Piękna Praca, naprawdę piękna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras_1983 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Nie warto sie starać i uczyć 3d maxa.. bo i tak nigdy nie osiągnę TEGO poziomu.. :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Nie dajcie się zwieźć to tylko iluzja! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi