Bacry Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 I jeszcze widok z vievporta. Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 No jeszcze jedna poprawka:( Teraz już ostatnia.
Bacry Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 I w czapeczce. Troszkę silne to swiatło :D
Bacry Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 I na koniec ogólna prezentacja pilota:D Pozdrawiam
Rafal Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Może się czepiam ale czy nie powinien mieć bardzier czerwonych ust ? (tzn bardziej kontrastowych od reszty skury). No ale model świetny - szczególnie z czapką i okularami. Pozdrawiam - czekam na update\'y
ttaaddeekk Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 dokładnie Rafał inny kolor ust albo chodziaż daj innego bumpa ust okulary są za proste powinny być bardzie łukowate i bardziej przylegać do twarzy
Bacry Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 Bardziej przylegały to się zgadzam, bardziej łukowate nie koniecznie:D. Co do koloru ust to można jeszcze zmienić, ale bump jest inny dla ust tylko może nie dość wyraźny. Poprawki może będą w innym czasie, teraz troszkę pomodeluję przeciwnika:D Pozdrawiam
ttaaddeekk Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 Skąd bierzesz takie fajne texturki ? życze powodzenia
soshka.cg Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 NO Bacry już się nie mogę doczekać kiedy pokażesz nam całą scenę ;) Wrzuć może jakąś namiastkę twojej koncepcji :)
Bacry Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Napisano 8 Wrzesień 2004 Dawno, dawno temu... A teraz na nowym sprzęcie z MotionBlurem. Jak na razie speeder w trawie pośród wydm, ale będzie też z budynkami:D
Falcrum Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Woow!! :) Pikne! Cieszę się, ze wrocileś do pracy nad tym projektem, bo to jeden z najciekawszych WIP'ow tego forum ;) Pozdr
Gość User190 Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Najciekawszy, nienajciekawszy - napewno godny uwagi.... do boju :)
marc_in Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 nie wiem czy to tylko moje wrazenie ale jak patrze uwazniej na ten obrazek to zaczyna mi sie krecic w glowie (nic nie pilem ani nie bralem :) genialnie udalo ci sie przekazac wrazene predkosci...tak jak byc powinno.....Piknie
Falcrum Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 M@Ti - to moja osobista uwaga, kazdy ma prawo sam oceniac jak chce. Dla mnie jest to "jeden" z ciekawszych WiP'ow i tyle. Szkoda, że tak mało updatow było... Pozdr
Bacry Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Napisano 9 Wrzesień 2004 Będzie więcej. A co najważeniejsze będzie w też ten końcowy:D
Quadysz Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 welkom bak bakry :) kope lat ale widze ze warto bylo poczekac :)
Gość User190 Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 Falcrum - czemu się do mnie przyczepiasz?? Ja wyrazilem swoja opinie nt. watku, tonujac nieco twoja jasno okreslona wypowiedź - chyba mam takie prawo??
Falcrum Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 M@Ti - ja się nie czepiam (nie zrozum mnie zle ;) ). źle się wyaziłem...:P Temat jest ok. Sorry za OT. Pozdr
Gość User190 Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 Peace & respect!! :) Koniec OT, sorki :)
Bacry Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 Tak byście nie zapomnieli o tym wątku. Tło chyba w wersji pre ostatecznej. Teraz tylko razem zmontować w jedną scenę i policzyć z motion blurem:D Zdrówko
Batou Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Niezgadzam się z opinią marc_in`a. Wszystko jest ładnie zrobione tylko ciekawi mnie ustawienie kamery które jest raczej mało dynamiczne. Nie dość że sam pojazd jest na nim stosunkowo mały to jeszcze, jak na moje oko, dałeś mu z przodu zbyt mały oddech (ciasno się robi w lewym dolnym rogu). Popracował bym jeszcze nad tym. Do reszty nie mam zastrzeżeń :). ps. Ostatni render wygląda bardzo ładnie.
RK Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 IMHO- świetne. Ciekaw jestem pracy kamery.
Pionier Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 imho - tez swietne (przynajmniej z daleka;) ) jedyne co mi sie nie podoba to ten wybuch.
Bacry Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 To przez motion blura się rozmywa. Afterburn zmienia skokowo poszczególne kule i właśnie powstaje to co widać:(. A do pracy kamery to jeszcze wiele brakuje:D Wydaje mi się, że nie obejdzie się bez szybkich ujęć i wstrząsów. Może jakieś reporterskie ujęcie by się znalazło? Pomyslimy.
Bacry Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 Na razie chcę skończyć stila. Bo ciągle w głowie coś innego się roi. Budynki z tła trzeci raz się zmieniły. Takie jak widać zostaną. Bardziej realne dla mnie przynajmniej lepiej się komponują.
Bacry Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Jak na razie bez motion blura, trawy, kamieni i wyraźnej drogi. Ale to już niedługo. trawa i kamienie robię na nowo, bo poprzednie były w maxie 5, a teraz przeszedłem całkiem na 6 (a tu brak druida). Obowiązkowo dojdzie jeszcze mgła i jakieś chmurki, ale z tym nie powinno być specjalnych problemów:D Jak z tym oddechem przed pojazdem. Zupełnie tego nie czuje:( Pozdrawiam
polka dot Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 moze zrob jakies zniszczenia i zanieczyszczenia na teksturze? bardzo mi sie model podoba, ale wogole nie widac predkosci pozdro
blood_brother Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Kome: czytaj co pisza. Co do pracki to juz z niecierpliwoscia czekam na kolejny update:) A co do maxowej przesiadki to nie lepiej bylo przesiasc sie odrazu na 7?? Jest tam pare fajnych bajerkow ktore znacznie uprzyjemniaja prace:)
Dark Hunter Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 ..........................jest dobrze nawet bardzo... żeczywiscie narazie nie widzac tej prędkosci tytuowej hehe, pracuj, a będzie cudo :)
Bacry Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 A jak z pluginami w 7? Działają te z 6? Jeżeli tak to pewnie przesiadka bedzie łatwiejsza:D
soshka.cg Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Cieszę się Bacry, że ruszyłeś z tą pracką. Jest miodzio ;) pozdro
Gość User190 Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Nieźle, ale jak dla mnie zgubiłeś masę szczegółów.. szkoda, bo napracowałeś się przy nich sporo.. Ogólnie daję 4+ :)
blood_brother Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Ja uzywam tylko dwoch (Vray i FR) ale dzialaja bez najmniejszego problemu:) Chyba ze uzywasz Brazila tu pojawia sie problem. A co do reszty to podobno chodza bez zarzutu.
Bacry Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Jeszcze z wersji 6 bo 7 jest w fazie beta testów (u mnie nie u producenta). Utraty szczegółów nie da się uniknąć zwłaszcza przy rozmyciu ruchu. Większa rozdziałka z pewnością pomoże. Co sądzicie o takiej kompozycji. Pozostaje jeszcze tło i byłby koniec ujęcia. Potem zasłużony odpoczynek ;)
javor Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 no mi się podoba :D gdzie reszta budynków / silosów ?? nie będzie?? a i jeszcze mógłbyś troche droge pofałdować (np koleiny żeby cień twojego pojazdu nie był taki płaski) albo coś innego z tym cieniem zrób bo dziwnie płasko wygląda
Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 :) zrob animke było by git :). Jedyne do czego bym sie tu przyczepił to wybuch:) jakis taki dziwny jest. chyba za szybko przechodzi w ciemną chmurę. ale ogolnie RESPECT :)
F/X Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Wszystko doskonale wygląda. Ale jakoś praca mi nie przypada do gustu. Za to widze tą scenkę bardziej mroczną. Nie myślałeś żeby zrobić to w nocy :)
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Chyba lepiej ruszać kamerą z pojazdem tak żeby rozmyło się tło- pojazd jest tu najważniejszy i IMHO najlepszy- szkoda go rozmywać.
Bacry Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Może zmiana oświetlenia rzeczywiście by poprawiła ogólny odbiór. Jak na razie jeszcze raz w dzień z tłem i poprawionymi kilkoma bugami (displace ziemi). Pozdrawiam Bacry
Baton Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Wydaje mi sie ze jest za ciemno w tym ostatnim ujeciu. Hoho to moj 200 post :)
blood_brother Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Poprzedni render wydaje sie bardziej naturalny. Na ostatnim jezeli pojazd ma byc ostry to tlo powinno byc chociaz lekko rozmyte a nie jedno i drugie ostre.
Bacry Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Ale tutaj nie ma mataczenia obrazem. Kamera porusza się z pojazdem (mniej więcej) a target ustawiony jest na budynki w tle. Dlatego widać to co widać. Nie wchciałem rozmywać speedera, bo w końcu on tu jest najważniejszy. A co inni o tym sądzą? Pozdrawiam Bacry
RK Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 IMHO coraz lepiej. Niebo chyba za cukierkowe- lepsze byłoby szarawoburzowe ale są gusta i guściki. Materiał na pojeździe jakoś nienaturalnie teraz wygląda.
Bacry Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Pracuję nad zmianą oświetlenia (pory dnia). Wygląda to wszystko dużo lepiej jednak zaczynają się problemy. Kto wie skąd się biorą czerwone przebarwienia? Muszę dodać światła w miejscach gdzie powinny być lampy. A tu babol:( Światła próbowałem zarówno Vraya jak i standardowe. Nawet kombinowałem z materiałem świecącym. Nic, efekt widać na załączniku. Obliczam wsyzstko za pomocą irradiance z max samplingiem ustawionym na -1 ale przy 0 było tak samo:( Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Napisano 8 Styczeń 2005 Tak więc zmiana oświetlenia przebiega. Czerwonych kropek się pozbyłem, za to powstały kropki czarne. W środkowej części obrazka. Poprzedni problem wynikał z próbkowania i interpolacji mapy irradiance, a co teraz się knoci, nie wiem. Może ktoś mi podpowie? Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 Jeszcze jeden widok na przepiękne czarne kropki. Renderowane za pomocą Vraya. Jeżeli ktoś miał podobny efekt, proszę o radę.
Rekomendowane odpowiedzi