Kalberos Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 Rothbart mam pytanko dostane tego Hamptona w Polskich Ksiegarniach czy bede zmuszony to sciagac z zagranicy ?? .BTW fajne cwiczonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 2 Marzec 2012 Autor Share Napisano 2 Marzec 2012 @Kalberos - Hamptona nie uświadczysz w Polsce. W internecie możesz znaleźć pdfa :) Jadę z livestreamem. Spróbuję stworzyć pare brushy i zacząć ilustrację. Zapraszam :) http://www.livestream.com/artfus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Lata świetlne nie robiłem niczego bardziej wykończonego. Dzięki za pomoc i krytykę: Grześkowi, rice'owi, Swiezemu i Kalberosowi :) Detal: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 O widzę odpaliłeś jednak ten plik ;) fajna pracka z tego wyszła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabiak Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 wg mnie troche za szeroka panorma, zmniejszyl bym o 30% zbliżyłbym wsio do siebie, i super rysun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 (edytowane) Mnie tam zatkało, trochę ta spódnica/suknia mi się nie podoba, ale reszta pozytywna. @live super, tylko mam jedno ale... Kawy u mnie zabrakło ;] Edytowane 4 Marzec 2012 przez Pinokio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 4 Marzec 2012 Share Napisano 4 Marzec 2012 Generalnie fajny klimat i kolorki. Twarz kobiety zacna. Ale anatomia już nie do końca łatwo zauważyć ,że ręce kobiety zdają się zginać w trzech miejscach itp.. O ile kobietka dopieszczona to postaci po lewej odpuszczone.W sumie prawidłowo ale chyba powinieneś też popracować nad ich anatomią . Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 jakby kogoś interesowała wczesna wersja ;P, prawe ramię i nadgarstki cierpią. Kolorystycznie jest bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 (edytowane) "wczesna wersja" jakoś lepiej trzymała się kupy Edytowane 5 Marzec 2012 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 kolorystycznie pierwsza wersja o niebo lepsza! Praca legła juz na etapie kompo, postaci na brzegach mogłeś śmiało wywalić- wypadają z kadru. I brakuje mi tutaj logiki-np. włosy panny- nie wiem kto ją strzygł, ale to dziwnie wygląda gdy jedna strona ma włosy do ramion, a druga kudły ciągnące sie w nieskończoność. Samurai po prawej pewnie chce rzucić tym mieczem, bo z takiej odległości to ten jego zamach nie ma sensu. Na plus zasluguje twarz panny;] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Panna idzie z duchem czasu, teraz modne jest wygolenie jednego boku głowy. Pewnie stąd ta asymetria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Ładnie Ci nicpoń poradził, resztę mojego zdania już wiesz, kompo nadal mało odważnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Samurai po prawej pewnie chce rzucić tym mieczem, bo z takiej odległości to ten jego zamach nie ma sensu No ale wiesz nicponim, równie dobrze może to być postawa do ataku :) Tak mi się wydaję, samurajowie mają takie odpały ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Na ostatnim boska twarz Ci wyszła. Kolorki ładne. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Marzec 2012 Autor Share Napisano 11 Marzec 2012 Dziękuję wszystkim za niesamowity feedback i komentarze :) Wszystko wziąłem pod uwagę i obiecuję poprawę :D I zapraszam na livestream! Dziś jedziemy z autoportretem. http://www.livestream.com/artfus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Marzec 2012 Autor Share Napisano 11 Marzec 2012 (edytowane) Trochę nowych: Edytowane 11 Marzec 2012 przez WojtekFus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 na dole to obrazki z trona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Marzec 2012 Autor Share Napisano 11 Marzec 2012 @tr3buh - Nie. Kompozycje z wyobraźni dla treningu, bo mało tego robię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 11 Marzec 2012 Share Napisano 11 Marzec 2012 Ostanie małe obrazki świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 13 Marzec 2012 Autor Share Napisano 13 Marzec 2012 @kontur - Dzięki! Kolega modelujący w Terragenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 to pierwsze jest naprawdę fajne z poprzedniej wrzuty.Ciekawie sie zapowiada i daje popis dla wyobraźni.Ogólnie to pogratulować tak fajnej teczki ;) Widać wyraźny rozwój .A ten ostani up to węgiel i kreda ? Jest bardzo swobodny i mily dla oka.Jedynie włosy z tyłu głowy odstają jakos od reszty bo wydają się płaskie.Ale to może być subiektywne odczucie ;) pozdrofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 13 Marzec 2012 Autor Share Napisano 13 Marzec 2012 @Soulinka12 - Dzięki! Cieszę się, że widać postęp :) Ostatni up - węgiel i jasna pastela. Tło zrobione w alchemy i podmalowane w szopie. Swoją drogą ciekawy program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 No słuchaj to ostatnie wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 14 Marzec 2012 Autor Share Napisano 14 Marzec 2012 Pokora i martwa natura :) Zapraszam. http://www.livestream.com/artfus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 14 Marzec 2012 Autor Share Napisano 14 Marzec 2012 (edytowane) Martwa. Ciężkie to cholerstwo. Pełen proces: http://livestre.am/1kNm8 Edytowane 14 Marzec 2012 przez WojtekFus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Fiu Fiu, coraz ciekawiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Musze przyznac, wziąc imadło na martwa to dosc oryginalny pomysl :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Jejku, a tutaj znów niezły ogar. Materiał elegancki, zacny wręcz ;D Lewa część patrząc od stron widza trochę mi się nie podoba, chyba chodzi o jedną z krawędzi, która wg. mnie nienaturalnie odstaje. Chyba, że tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Mi się podoba że nie jest to skopiowane na żywca z tego co widzisz tylko jest w tym trochę stylizacji. Zółty obrus+fioletowe cienie to musiało się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 Bardzo fajny workflow. Ciężkie imadło, ciężki temat, a wyszło fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 14 Marzec 2012 Share Napisano 14 Marzec 2012 lol imadło xD no to teraz mnie zagiołeś xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 @Designer79 - Dzięki :) @ICE, n-pigeon - Trochę odpoetyzować temat musiałem :D Wkurzały mnie już ckliwe jabłuszka itp. @Pinokio - Dzięki za odwiedziny :) Ta końcówka jest tak dziwnie zakrzywiona :) @rice - Trafiłeś :D @kontur - Dzięki :) Wziąłem imadło z poprzedniego postu i przerobiłem. Imadłowo-steampunkowy-bunkier-świątynia-na-pustyni. Seems ligit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Dla relaksu - 1,5h. Inspiracja Calcata - Włochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Widzę, że pracujesz całymi dniami nad rysunkiem ;p fajnie fajnie... wszystko fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 20 Marzec 2012 Autor Share Napisano 20 Marzec 2012 @guffqa - Dzięki! Staram się ile mogę :) Ktoś ma pomysł jak zeskanować kartkę a3? Trochę szkiców z ostatniego tyg: Speedpaint na bazie jednej pracy ze szkicownika: Autoportret z lustra: I cuś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Fajne szkice, anatomia stworów nie jest najlepsza ale przy rysowaniu z pamięci ciężko jest wyczuć. Ciekawa praca z tym drzewcem ale na dole widzi mi się jakiś las ;) Ten autoportret jest o wiele lepszy od ostatniego, na szyi jest trochę za dużo blura ( czy jak tam to się nazywa ) ale to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Zaskakujesz coraz bardziej, szkice podobają mi się strasznie. A i "cuś takiego" pozamiatało mną. Jeszcze pytanko na koniec, jakiego papieru używasz, chodzi mi o ziarnistość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Digitale fajne, ale w rysunkach olowkowych mocno miejscami uciekaja proporcje. Zazwyczaj widac to najbardziej dpiero po wrzuceniu dos ieci, znam z doswiadczenia :p A papier o ile sie nie myle wyglada na jakis Fabriano, aye? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 No portreciki coraz lepiej ci wychodzą .o olowkach juz ICE powiedział:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 portret swietny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 malowane są co najmiej o klase lepsze możliwe ze opcja undo daje ci większe pole manewru (al zjada na pewno cenny czas) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Najs, idziesz do przodu! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 21 Marzec 2012 Autor Share Napisano 21 Marzec 2012 Dzięki wszystkim za odwiedziny :) Miło mieć takie wsparcie :D Papier owszem, fabriano - 90g/m2. Portrecik z lustra i zabawa z teksturami i trybami mieszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Marzec 2012 Autor Share Napisano 22 Marzec 2012 Testuję PS CS6 i potrenuję rysowanie mimiki :) Zapraszam. http://www.livestream.com/artfus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Marzec 2012 Autor Share Napisano 22 Marzec 2012 Jedziemy dalej. Mimika: Silułety: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Super są te miniaturki. Taka plama a ile informacji o postaci. Rothbart znasz książkę "The skillfull huntsman"? polecam serdecznie, niesamowita dawka inspiracji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Marzec 2012 Autor Share Napisano 22 Marzec 2012 @kontur - Dzięki! Niee, nie znam :) Zaraz rzucę okiem cóż to za pozycja :D I takie rozkminy nad materiałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 ekstra ćwiczonka rothbart coraz większego rozpędu nabierasz, kontur bardzo fajna książka, może byście stworzyli małą bibiografię na potędze obrazu, z mini recenzjami (w przyszłości), ewentualnie mozesz w help stuffie tutaj wypisac kilka ciekawych mniej znanych książek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Marzec 2012 Autor Share Napisano 23 Marzec 2012 @yarosh - Dzięki :) I na dobranoc, portret znajomej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 bardzo fajny portret, moim zdaniem dobrze by było jakbyś jeszcze dodał trochę kontrastu tu i ówdzie, żeby nie było tak monotonnie szaro, i żeby jakoś "wydobyć" ten portret. taki szybki over, żeby pokazać o co mi chodzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi