Napisano 29 Luty 201213 l Rothbart mam pytanko dostane tego Hamptona w Polskich Ksiegarniach czy bede zmuszony to sciagac z zagranicy ?? .BTW fajne cwiczonka
Napisano 2 Marzec 201213 l Autor @Kalberos - Hamptona nie uświadczysz w Polsce. W internecie możesz znaleźć pdfa :) Jadę z livestreamem. Spróbuję stworzyć pare brushy i zacząć ilustrację. Zapraszam :) http://www.livestream.com/artfus
Napisano 4 Marzec 201213 l Autor Lata świetlne nie robiłem niczego bardziej wykończonego. Dzięki za pomoc i krytykę: Grześkowi, rice'owi, Swiezemu i Kalberosowi :) Detal:
Napisano 4 Marzec 201213 l wg mnie troche za szeroka panorma, zmniejszyl bym o 30% zbliżyłbym wsio do siebie, i super rysun
Napisano 4 Marzec 201213 l Mnie tam zatkało, trochę ta spódnica/suknia mi się nie podoba, ale reszta pozytywna. @live super, tylko mam jedno ale... Kawy u mnie zabrakło ;] Edytowane 4 Marzec 201213 l przez Pinokio
Napisano 4 Marzec 201213 l Generalnie fajny klimat i kolorki. Twarz kobiety zacna. Ale anatomia już nie do końca łatwo zauważyć ,że ręce kobiety zdają się zginać w trzech miejscach itp.. O ile kobietka dopieszczona to postaci po lewej odpuszczone.W sumie prawidłowo ale chyba powinieneś też popracować nad ich anatomią . Pozdr :)
Napisano 5 Marzec 201213 l jakby kogoś interesowała wczesna wersja ;P, prawe ramię i nadgarstki cierpią. Kolorystycznie jest bardzo fajnie
Napisano 5 Marzec 201213 l "wczesna wersja" jakoś lepiej trzymała się kupy Edytowane 5 Marzec 201213 l przez noiprox
Napisano 5 Marzec 201213 l kolorystycznie pierwsza wersja o niebo lepsza! Praca legła juz na etapie kompo, postaci na brzegach mogłeś śmiało wywalić- wypadają z kadru. I brakuje mi tutaj logiki-np. włosy panny- nie wiem kto ją strzygł, ale to dziwnie wygląda gdy jedna strona ma włosy do ramion, a druga kudły ciągnące sie w nieskończoność. Samurai po prawej pewnie chce rzucić tym mieczem, bo z takiej odległości to ten jego zamach nie ma sensu. Na plus zasluguje twarz panny;] pzdr!
Napisano 5 Marzec 201213 l Panna idzie z duchem czasu, teraz modne jest wygolenie jednego boku głowy. Pewnie stąd ta asymetria.
Napisano 5 Marzec 201213 l Ładnie Ci nicpoń poradził, resztę mojego zdania już wiesz, kompo nadal mało odważnie. Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 201213 l Samurai po prawej pewnie chce rzucić tym mieczem, bo z takiej odległości to ten jego zamach nie ma sensu No ale wiesz nicponim, równie dobrze może to być postawa do ataku :) Tak mi się wydaję, samurajowie mają takie odpały ;p
Napisano 11 Marzec 201213 l Autor Dziękuję wszystkim za niesamowity feedback i komentarze :) Wszystko wziąłem pod uwagę i obiecuję poprawę :D I zapraszam na livestream! Dziś jedziemy z autoportretem. http://www.livestream.com/artfus
Napisano 11 Marzec 201213 l Autor @tr3buh - Nie. Kompozycje z wyobraźni dla treningu, bo mało tego robię :)
Napisano 13 Marzec 201212 l to pierwsze jest naprawdę fajne z poprzedniej wrzuty.Ciekawie sie zapowiada i daje popis dla wyobraźni.Ogólnie to pogratulować tak fajnej teczki ;) Widać wyraźny rozwój .A ten ostani up to węgiel i kreda ? Jest bardzo swobodny i mily dla oka.Jedynie włosy z tyłu głowy odstają jakos od reszty bo wydają się płaskie.Ale to może być subiektywne odczucie ;) pozdrofka
Napisano 13 Marzec 201212 l Autor @Soulinka12 - Dzięki! Cieszę się, że widać postęp :) Ostatni up - węgiel i jasna pastela. Tło zrobione w alchemy i podmalowane w szopie. Swoją drogą ciekawy program.
Napisano 14 Marzec 201212 l Autor Pokora i martwa natura :) Zapraszam. http://www.livestream.com/artfus
Napisano 14 Marzec 201212 l Autor Martwa. Ciężkie to cholerstwo. Pełen proces: http://livestre.am/1kNm8 Edytowane 14 Marzec 201212 l przez WojtekFus
Napisano 14 Marzec 201212 l Jejku, a tutaj znów niezły ogar. Materiał elegancki, zacny wręcz ;D Lewa część patrząc od stron widza trochę mi się nie podoba, chyba chodzi o jedną z krawędzi, która wg. mnie nienaturalnie odstaje. Chyba, że tak ma być.
Napisano 14 Marzec 201212 l Mi się podoba że nie jest to skopiowane na żywca z tego co widzisz tylko jest w tym trochę stylizacji. Zółty obrus+fioletowe cienie to musiało się udać.
Napisano 15 Marzec 201212 l Autor @Designer79 - Dzięki :) @ICE, n-pigeon - Trochę odpoetyzować temat musiałem :D Wkurzały mnie już ckliwe jabłuszka itp. @Pinokio - Dzięki za odwiedziny :) Ta końcówka jest tak dziwnie zakrzywiona :) @rice - Trafiłeś :D @kontur - Dzięki :) Wziąłem imadło z poprzedniego postu i przerobiłem. Imadłowo-steampunkowy-bunkier-świątynia-na-pustyni. Seems ligit.
Napisano 15 Marzec 201212 l Widzę, że pracujesz całymi dniami nad rysunkiem ;p fajnie fajnie... wszystko fajnie
Napisano 20 Marzec 201212 l Autor @guffqa - Dzięki! Staram się ile mogę :) Ktoś ma pomysł jak zeskanować kartkę a3? Trochę szkiców z ostatniego tyg: Speedpaint na bazie jednej pracy ze szkicownika: Autoportret z lustra: I cuś takiego:
Napisano 20 Marzec 201212 l Fajne szkice, anatomia stworów nie jest najlepsza ale przy rysowaniu z pamięci ciężko jest wyczuć. Ciekawa praca z tym drzewcem ale na dole widzi mi się jakiś las ;) Ten autoportret jest o wiele lepszy od ostatniego, na szyi jest trochę za dużo blura ( czy jak tam to się nazywa ) ale to nic.
Napisano 20 Marzec 201212 l Zaskakujesz coraz bardziej, szkice podobają mi się strasznie. A i "cuś takiego" pozamiatało mną. Jeszcze pytanko na koniec, jakiego papieru używasz, chodzi mi o ziarnistość.
Napisano 20 Marzec 201212 l Digitale fajne, ale w rysunkach olowkowych mocno miejscami uciekaja proporcje. Zazwyczaj widac to najbardziej dpiero po wrzuceniu dos ieci, znam z doswiadczenia :p A papier o ile sie nie myle wyglada na jakis Fabriano, aye?
Napisano 20 Marzec 201212 l malowane są co najmiej o klase lepsze możliwe ze opcja undo daje ci większe pole manewru (al zjada na pewno cenny czas)
Napisano 21 Marzec 201212 l Autor Dzięki wszystkim za odwiedziny :) Miło mieć takie wsparcie :D Papier owszem, fabriano - 90g/m2. Portrecik z lustra i zabawa z teksturami i trybami mieszania.
Napisano 22 Marzec 201212 l Autor Testuję PS CS6 i potrenuję rysowanie mimiki :) Zapraszam. http://www.livestream.com/artfus
Napisano 22 Marzec 201212 l Super są te miniaturki. Taka plama a ile informacji o postaci. Rothbart znasz książkę "The skillfull huntsman"? polecam serdecznie, niesamowita dawka inspiracji.
Napisano 22 Marzec 201212 l Autor @kontur - Dzięki! Niee, nie znam :) Zaraz rzucę okiem cóż to za pozycja :D I takie rozkminy nad materiałem:
Napisano 22 Marzec 201212 l ekstra ćwiczonka rothbart coraz większego rozpędu nabierasz, kontur bardzo fajna książka, może byście stworzyli małą bibiografię na potędze obrazu, z mini recenzjami (w przyszłości), ewentualnie mozesz w help stuffie tutaj wypisac kilka ciekawych mniej znanych książek
Napisano 23 Marzec 201212 l bardzo fajny portret, moim zdaniem dobrze by było jakbyś jeszcze dodał trochę kontrastu tu i ówdzie, żeby nie było tak monotonnie szaro, i żeby jakoś "wydobyć" ten portret. taki szybki over, żeby pokazać o co mi chodzi: