Napisano 1 Listopad 201014 l W tej edycji TSP trzeba by膰 szybkim jak rewolwerowiec. Albo jest si臋 martwym. 聽 聽 Regulamin: 聽 * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa b膮d藕 tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym w膮tku. * D艂u偶szy bok umieszczonej pracy nie mo偶e przekroczy膰 900 px. Pe艂na rozdzielczo艣膰 w postaci linku. * Jedna osoba mo偶e umie艣ci膰 dowoln膮 ilo艣膰 prac ale tylko jedn膮 z nich podda膰 g艂osowaniu. Prac臋 pod g艂osowanie nale偶y wskaza膰 maks. dzie艅 przed zako艅czeniem, je偶eli tak si臋 nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka zosta艂a umieszczona. * czas sondy 3 dni. 聽 Nagrody: 聽 * Wyb贸r kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie g艂贸wnej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. 聽 ZAKO艃CZENIE SESJI: 9.11.2010 godz. 23:59. SONDA: od 10.11 do 13.11 (3 dni)
Napisano 2 Listopad 201014 l Autor oj tam oj tam. My艣la艂em 偶e si臋 ch艂opaki ucieszycie - kto nie chcia艂 by膰 kowbojem w dzieci艅stwie?
Napisano 2 Listopad 201014 l Hej wszystkim. Fajny temat to i ja co艣 podzioba艂em. Na podstawie kilku fotek. To jest wersja chyba... czwarta... poprzednie trzy sponsorowa艂a firma ENEA. Dostawca pr膮du w moim rejonie. W sumie czasu nie wykorzysta艂em bo szybko ko艅czy艂em 偶eby nie za艂apa膰 si臋 na kolejny brak pr膮du. Jutro zamawiam UPSa..:( 聽 聽 聽 Ps. jeszcze troch臋 posiedz臋 przed kompem i tez b臋d臋 mia艂 piersi jak ta Indianka... no mo偶e mniej j臋drne ale jednak :D A przy okazji ... bardzo fajny art! Edytowane 6 Listopad 201014 l przez JakkaS
Napisano 2 Listopad 201014 l kto nie chcia艂 by膰 kowbojem w dzieci艅stwie? na przyk艂ad ja:P 聽 JakkaS - dobrze, 偶e si臋 w koncu pojawi艂es:) fajny speed!
Napisano 2 Listopad 201014 l Autor O Kuba - super 偶e jeste艣. Jest Omen, jeszcze 艣ci膮gnie si臋 ManiakSa i Cpt.Obviousa i b臋dzie rze藕nia ;) 聽 Ode mnie co艣 takiego. Pierwszy - mam nadzieje, 偶e b臋d膮 nast臋pne bo ja chcia艂em by膰 kowbojem :p Edytowane 2 Listopad 201014 l przez GrzegorzPrzybys
Napisano 2 Listopad 201014 l SCORPI AHAHAHAHA wyg艂e艣 i przeg艂e艣!!! Wielkie dzi臋ki za kup臋 艣miechu, dobry cz艂owieku!!! 聽 Dla mnie temat wypas, w tym roku przetrawi艂em Deadwood, CoJ2, Red Dead Redemption i 3:10 to Yuma i a偶 si臋 we mnie gotowa艂o 偶eby co艣 w tym klimacie zmalowa膰. 聽
Napisano 2 Listopad 201014 l SCORPI wyczerpa艂 temat. Jak matematyk, ktory znalazl najkrotszy dowod. Lub wynalazca ko艂a. 聽 A swoja droga slyszalem, ze teraz dzieci nie bawia sie w kowboj贸w i indian m.in. dlatego, ze ich strojow i atrybut贸w nie ma w sklepach, nie wiem na ile to sie pokrywa z rzeczywistoscia, ale moze faktycznie kwestia indian zrobila sie drazliwa i niepoprawna politycznie.
Napisano 2 Listopad 201014 l To ja dodam tylko, dla og贸lnej wiadomo艣ci, 偶e Wasze Kochane Szefostwo zwi臋kszy艂o ilo艣膰 opcji w ankietach do 60 :* Mam nadziej臋, 偶e szybko dobijecie do 60 :D
Napisano 2 Listopad 201014 l ja p*e*d*le, Scorpi ! ! ! 聽 cho膰by tu harem najlepszych malarzyk贸w wpadl, to dla mnie w tym momencie jestes namba 艂an!
Napisano 3 Listopad 201014 l Kurrrr... kiedys wystarczylo dwie kreski w miare prosto narysowac by wygrac TSP a teraz taki poziom wysrubowany ze stare bitwy sie chowaja...
Napisano 3 Listopad 201014 l tr3buh, dzi臋ki dzi臋ki ale indianka chyba jednak nie wystartuje ;D w og贸le mi艂o, 偶e si臋 podoba :) SCORPI, mistrz tematu :D patrz膮c kto tu wpad艂 do w膮tku to znowu b臋dzie jaka艣 ostra bitwa co艣 czuj臋 :P 聽 kowbojka do pary (na kolor nie wystarczy艂o mi czasu ale i te偶 inspracja niekolorowa ) Edytowane 3 Listopad 201014 l przez sucharek
Napisano 3 Listopad 201014 l tes moge? jeszcze se cos dodam Edytowane 3 Listopad 201014 l przez leszek_lenia
Napisano 3 Listopad 201014 l Ahh, ahh, ahh... pyszny temat sie szykuje... Grzegorz, znowu dajesz pod ocen臋 艣wietn膮 klimatycznie posta膰. 聽 Czekam na dalsze zmagania :) Pozdr.
Napisano 3 Listopad 201014 l Czuje si臋 zobowi膮zany. 聽 Muzyka pod ilustracje: 聽 Edytowane 3 Listopad 201014 l przez artursadlos
Napisano 3 Listopad 201014 l Kurrrr... kiedys wystarczylo dwie kreski w miare prosto narysowac by wygrac TSP a teraz taki poziom wysrubowany ze stare bitwy sie chowaja... 聽 Taaa... Ciekawe, kto ten poziom tak 艣rubowa艂 przez kilka ostatnich edycji ;p
Napisano 3 Listopad 201014 l hehe dzi臋ki ;) artursadlos super motor z klim膮. Jestem wielkim fanem spaghetti western贸w. Wrzucam jescze indianina. W jednej r臋ce skalp w drugiej mars. 聽 ktos to jescze pamieta? :D
Napisano 3 Listopad 201014 l Scorpi - przecie偶 w tv teraz to puszczaj膮 :D Nie wiedzia艂em, 偶e to takie stare.
Napisano 4 Listopad 201014 l 艂o艂 Arturze, kolor i kompo pierwsza klasa. W og贸le na t膮 edycj臋 powinni艣cie z Grze艣kiem narobi膰 wi臋cej speed贸w ;P
Napisano 4 Listopad 201014 l Grzes, Thalion - dzi臋ki chopy!! Od czasu do czasu wypada rzuci膰 czym艣 偶eby 艣wiat kompletnie o mnie nie zapomnia艂 :) 聽 Artur - w pytk臋 ten harlejowy ka艂boj :) 聽 Grzesiek - ten tw贸j to chyba mocno inspirowany Broomowym kolesiem co? 聽 Ode mnie co艣 jeszcze, par臋 minut ponad czas, skopane proporcje chyba s膮, jak to u mnie bywa, ale nie by艂o czasu na popraw臋. Edytowane 6 Listopad 201014 l przez JakkaS
Napisano 4 Listopad 201014 l Kurrrr... kiedys wystarczylo dwie kreski w miare prosto narysowac by wygrac TSP a teraz taki poziom wysrubowany ze stare bitwy sie chowaja... 聽 Kiedy艣 mo偶e ludzie nie u偶ywali w takich ilo艣ciach wstawek z fotografii i custom brushy. Wystarczy艂o 偶e jeden czy dw贸ch wiedzia艂o o co chodzi i ju偶 wygrywali, bo reszta dzioba艂a okr膮glakiem i ufa艂a 偶e inni te偶 tak b臋d膮 :) Ja jestem zdania 偶e albo wszyscy, albo nikt. Poniewa偶 wariant "nikt" jest nie do udowodnienia i nie do upilnowania - zak艂adam 偶e wariant "wszystko wolno" jest jedynym rozs膮dnym rozwi膮zaniem. Poniewa偶 wi臋kszo艣膰 os贸b w spo艂ecze艅stwie jest, jak to kto艣 艂adnie okre艣li艂 "detail sensitive", to si艂膮 rzeczy w jakim艣 statystycznym uj臋ciu prace bardziej malarskie b臋d膮 przegrywa艂y z pracami opartymi na teksturach. Mog臋 nad tym prywatnie ubolewa膰, ale to s膮 fakty z kt贸rymi nie ma co dyskutowa膰.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor Chcesz malarsko SBT77? S艂u偶臋 uprzejmie :D Edytowane 4 Listopad 201014 l przez GrzegorzPrzybys
Napisano 4 Listopad 201014 l Chcesz malarsko SBT77? S艂u偶臋 uprzejmie :D 聽 Nie no, ja nie m贸wi臋 偶e nie wygl膮da to bardzo efektownie. Tylko wiesz, jednak fotka to fotka. Czy robisz podmal贸wk臋 czy kopiujesz z focisza - pewnie na pewnym etapie to nie ma znaczenia. Wielu z was ma taki warsztat, 偶e zrobi to tak 偶eby by艂o dobrze. Jednak dla mnie fotografia nie b臋dzie malarska, mimo wszystko. 呕eby nie by艂o - nie krytykuj臋, uwa偶am 偶e nie ma sensu, ani te偶 nie czuj臋 takiej potrzeby. Z reszt膮 - jak wiadomo sam si臋 bawi臋 fotami. Tylko - "malarsko" to dla mnie mocne s艂owo, przez szacunek do dawnych wymiataczy ;) pzdr.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor Nie rozumiem Ci臋 do ko艅ca chyba. Co innego u偶ywa膰 fotografii jako podk艂ad albo jako tekstur臋 czy detal a co innego inspirowa膰 si臋 ni膮 a ca艂o艣膰 tworzy膰 p臋dzlami od podstaw. Nie chce nawet(sic!) wymiataczy z maxa por贸wnywa膰 do dawnych mistrz贸w ale te uwielbienie musi mie膰 sw贸j rozs膮dny koniec. Oni te偶 patrzyli si臋 na co艣 - nie malowali tego z g艂owy. Jak Matejko czy Kossak malowali je偶dzca to przebierali go艣cia i wsadzali na konia. Wiadomo 偶e malowanie z natury i z fotografii to troch臋 co innego ale og贸lna zasada jest dok艂adnie ta sama. Artysta nie jest zobligowany to umiej臋tno艣ci namalowanie wszystkiego z g艂owy. Je艣li ma na tyle opanowan膮 ludzk膮 posta膰 to ju偶 jest mistrzem. Ca艂膮 reszt臋 zawsze b臋dzie podgl膮da艂 na zdj臋ciach czy w naturze.
Napisano 4 Listopad 201014 l niw wiem o jakich dawnych wymiataczach dokladnie mowa ale znacznia czesc z nich kozystala z camera obscura 聽 pozatym niema sie co wieszac na tej malarskosci skoro w przypadku taba i softow (a raczej wiekszosc z nas z tych dobrodziejstw kozysta) mamy do czynienia z matryca czyli jakby nie bylo grafika czyli painting wydaje mi sie tutaj okresleniem tez dosyc umownym 聽 ps na 聽 nabylem ostatnio albumik Siemieradzkiego i Muchy, obaj napierniczali z fot jak lecialo =] Edytowane 4 Listopad 201014 l przez Bedyk cxs
Napisano 4 Listopad 201014 l I starzy mistrzowie mieli swoje patenty, albo u偶ywali w ci膮偶 tej samej dobrze sprawdzonej palety, zrobion膮 przez ich samych, b膮d藕 zagapion膮 od mistrza, albo malowali skrawek czarnego ku艂ka z dziurk膮 pr贸bk膮 farby i sprawdzali czy zgadza si臋 z tym co widz膮 patrz膮c przez t膮 dziurk臋 na sw贸j temat :P Prawda taka 偶e malarz tyle wart co jego refki xD 聽 Troch臋 inni byli impresjoni艣ci, oni po prostu zgadywali i chodzi艂o im raczej o fila a nie zilustrowanie tego co widz膮, mo偶e o to Ci chodzi?
Napisano 4 Listopad 201014 l Artysta nie jest zobligowany to umiej臋tno艣ci namalowanie wszystkiego z g艂owy. 聽 Czyli ci co pr贸bowali bez 偶adnego wsparcia, ca艂kiem z g艂owy - wyszli w sumie na frajer贸w, bo ich prace w 99 przypadkach na 100 gorzej wygl膮daj膮 ni偶 te "wsparte" :) M贸wi臋 teraz o TSP, nie dawnych mistrzach. Dlatego napisa艂em - niech b臋dzie wolno wszystko i wszystkim.
Napisano 4 Listopad 201014 l Autor Nie na frajer贸w - czemu? Umiej臋tno艣膰 odnalezienia np. zdj臋cia widoku kt贸ry b臋dzie pasowa艂 do zamys艂u, siedzia艂 Ci w kompozycji to zupe艂nie osobna umiej臋tno艣膰 kt贸rej nabycie jest absolutnie konieczne. Mog臋 si臋 za艂o偶y膰 偶e 偶aden szanowany grafik nie usi膮dzie Ci do zrobienia jakiego艣 artu je艣li wcze艣niej nie zrobi sobie porz膮dnego riserczu w sieci czy w swoich albumach.Gdzie kiedy艣 czyta艂em wywiad tylko nie pami臋ta z kim, nie wiem czy nie z Craigiem Mulinsem, 偶e cz臋sto szukanie zdj臋膰 zajmuj臋 wi臋cej czasu ni偶 samo malowanie. To jest element pracy - je艣li kto艣 tego nie robi to nie jest frajerem tylko strzela sobie w stop臋 moim zdaniem poprostu.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto