Levus Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 (edytowane) Witka! Dziś taki szybki start przed snem, bo inaczej nigdy nie zacznę, konceptu nie będzie bo zanim namaluję to mi się czas skończy, ale pomysł jest. Nie będzie to to, na co wygląda, lecz będzie technomagiem o imieniu Billy The Gloomer. Edytowane 5 Grudzień 2010 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 jest swietnie, zostaw jak jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 palce u stop jakos dziwnie sie wyginaja do gory poza tym jest swietnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Na obecnym etapie ciezko cos powiedziec..... O! proporcje fajne:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Listopad 2010 Autor Share Napisano 16 Listopad 2010 hehe:) .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Fajnie, że starujesz no początek solidny :P, też wczoraj przy babraniu konceptu zastanawiałem się czy dam rady bez :] GL HF :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Listopad 2010 Autor Share Napisano 16 Listopad 2010 No bez konceptu troche ryzykownie, fakt, że wiem co chce zrobić, ale mam nadzieję, że disajn na tym nie ucierpi. W razie czego będę na bierząco paintovery robić na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 W sumie mądre rozwiązanie, bo czasu mało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Concept warto zrobić. Pół godziny czy godzinka to nie tragedia, a odrazu łatwiej się tworzy. I fajnie, żę startujesz. Lecisz z polycountu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Listopad 2010 Autor Share Napisano 16 Listopad 2010 No godzinka to troche malo jak dla mnie na koncept, taki godzinny szkic wiele mi nie pomoze. Tak, z polycountu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Fajne...kulki :) Powodzeia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Listopad 2010 Autor Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) Do przodu trochę, myślałem o czymś takim. Tylko trochę weselej niż widać na obrazku. Już mam dwóch kapeluszników w dorobku, ale co tam;) EDIT: ...spróbuję też czegoś alternatywnego jeszcze. Edytowane 17 Listopad 2010 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 No i jest spoko. Ma swój klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) No Levus zajefajny pan wyszedl, bardzo mi sie podoba Mod edit: Ekheeem.... :] Edytowane 17 Listopad 2010 przez soda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 No i fajno :) dobry farmer. Czekam na progres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Fajna gęba. Jeśli chodzi o ciuchy, to wziąłbym albumy do Gwiezdnych Wojen I-III, i stamtąd coś zerżnął, yyy tzn się zainspirował. Było tam sporo takich ubrań z pustynnych klimatów. Bo jakoś tak pustynnie go odbieram, ale bez kapelusza i tego płaszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 Zdecydowałem się na wersję w kapeluszu jednak, myślałem tak jak napisałeś Luki, o wersji pustynnej, o mnichu i innych wariacjach, ale ostatecznie zostanę przy pierwszym pomyśle tym razem. Dzięki za komenty! Up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 dzięki panie, że prócz troli mamy na forum ludzi uzdolnionych a także obdarzonych zdrowym humorem:) rękawice są świetne, jednak bolą te palce ścięte. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Poprzednia gęba była bardziej seksi, ale tak poza tym, to wychodzi elegancko. Jeszcze jakiś magiczny przyjaciel latający obok (np jakaś kulka ze sprężynką jak u tesli :D), więcej elektroniki i będzie cud :D Ech, rozpędzam się w tym dyktowaniu innym... no nic... idę spać ;) Będę obserwował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) Dzięki za komenty!:) Upik, cloth i rękawice, ale jeszcze nie finalne: EDIT: ...jeszcze troszkę dziś, czas spać chyba:/ Edytowane 22 Listopad 2010 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Swietny!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Fajowo, tylko mam wrazenie ze z przodu spodnie bardzo plasko wygladaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 mega fajny ludzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Fajniutki! z boku tylko troche nieten tego...dajesz dajesz!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 Dzięki za komenty! @soda - no tak wyszła symulacja clotha, już mi się nie chciało po raz setny ustawień zmieniać, dojdą jeszcze ornamenty, podrzeźbie troche, dojdzie taki zwis z przodu też i powinno być git. Dzięki za uwagę. @Kirian - a konkretniej coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Cloth zrob w Blenderze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Bardzo fajny. Z tymi spodniami to może one powinny być bardziej bufiaste i raczej opierać się o buty, niż tak w nie wciskać jak kalesony w skarpetki? ;) Chodzi o bardziej leżące zmarszczki niż takie podłużne. Dajesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 Dzięki za komenty! Luki, kombinowałem z 10 razy ustawienia symulacji, żeby mi spodnie w buty weszły bo rozkładały się tak jak piszesz:D:D:D Jakoś to wyglądało tak jakby mniej dynamiczniej niż jest teraz, teraz jest zmuklejszy, wcześniej mi jakoś się kołkowato w nogach to widziało. Update, płaszczyk, zwis i mordki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 (edytowane) A mi się właśnie styl podoba. Nie jest generyczny i ma charakter. Spodnie popraw. Jak już robisz fałdki to porządnie. Te wyglądają jakoś nienaturalnie. No i powodzenia z kolorami :D Edytowane 23 Listopad 2010 przez F/X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 Styl jest typowo Levusowy. Jak zwykle świetny sculpt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 Mógłbyś jeszcze w twarzy odrobinę anatomię poprawić. Ten wór pod okiem jest ok, mógłby może być trochę bardziej płaski. Ale u takich dziadów jest zwykle jeszcze taka wyraźna, skośna linia idąca do szczęki. Taka biedna podmalówka: http://3.bp.blogspot.com/_zlwI6pHw6eA/R1EqPO_X-hI/AAAAAAAAALo/fO4tyNG-Jn8/s1600-R/OldRoman.jpg A poza tym to fajny ten gość, mam nadzieję że tekstury zrobisz a'la WoW, z dość intensywnymi i zróżnicowanymi kolorami ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 Przywodiz mi na myśl Twoją postać z 3 edycji :D:D Bardoz mi podchodiz klimat tego pana :D Przyłączam się do apelu F/X o spodniach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 Dzieki za komenty! Luki: Dzieki za paintover, przyjrze się na pewno:) Twarzy jeszcze nie ruszałem tak bardziej, zostawiam na koniec, na razie mniej wiecej ustawilem. Kolorki będą z pewnością na wesoło;) ETA: No właściwie to już mój trzeci kapelusznik:) Experyment ze spodniami, zrobiłem szarawary czy jak to się tam zwie a usunąłem zwis, tak testowo, wydaje mi się, że nabrał gibkości ale stracił na dostojności, sam już nie wiem, wstrzymam się z decyzją jeszcze. Pozatem jak ustawię go w rozkroku to mi się tex rozjedzie na tych portkach, w grach to wybaczalne i istniejące, ale w prezentacji już mniej:/ Dodatkowo buteleczka gratis, będzie zawierać magiczny szajs do picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 Update, botki, buteleczki i mniejsze poprawki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Nie ma co - piękny sculpcik. Planujesz coś dodać na rękawicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Zrób z teog jeszcze wersje z normalkami dla forum tlyko :D:D, bo czadowo wygląda masz łeb do kapeluszników w tym klimacie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 Piękności i miodzik. Jeden z lepszych w całym DW, a już na pewno rulesuje na polycoucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 Dzięki za komenty! Pirat: no coś tam dodałem, jeszcze dodam:) ETA: raczej mi czasu nie starczy na takie zabiegi.. Simple_man: heh, dzięki:) Update: Dodałem parę rzeczy, jeszcze troche pracy zostało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Jest git. Lecisz z retopo i texturkami, bo z nimi tutaj tak naprawde będzie sporo zabawy, a czasu mało już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Listopad 2010 Autor Share Napisano 27 Listopad 2010 No właśnie chciałbym do końca tygodnia jeszcze podłubać hi, zrobić twarz, zbroje, naszyjnik, parę detali i poprawek. Jest jeszcze cały tydzień właściwie, więc powinienem zdążyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Swietny jest. Racja jak tak dalej bedizesz sie bawil w zbrushu to mozesz miec za malo czasu na dopicowanie tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Listopad 2010 Autor Share Napisano 28 Listopad 2010 Dzięki Ledyr;) Jednak jeszcze dociągne high, już mało zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 No i wyszedł za***iście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 Łapy kozackie! W sumie to wszystko jest tu kozackie :P Kolory pewnie również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Listopad 2010 Autor Share Napisano 29 Listopad 2010 Dzięki:) Uporałem się z hipoly, w zasadzie jeszcze bym siedział i rzeźbił, ale czas nagli, teraz retopo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 W pyte ten pan lubie taki klimat postaci :D, widać po mordize, że kozak. Zrobisz ładne teksturki i będzie miodzio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 o lol! swietny! oby po retopo poszlo Ci rownie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 Cześć! Dzięki za komenty, właśnie sobie uświadomiłem, że deadline jest w poniedziałek a nie w czwartek:) Super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 Kurna levusku malpeczko zajedwabiste!!! ostatnia wersja kopie tylek;) i choc sam nie poddam sie bez walki to trzymam za Ciebie kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 Thx Kirian:) I vice versa, walczysz:) Siateczka low, jeszcze to ustawienia dokładnego, 2940 trisów, 60 trisów na fx zostawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi