Marduk Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 (edytowane) Postanowiłem zostawić za sobą stare śmiecie i założyć tu nową teczkę. Trzecią już na tym forum. Poprzednią prowadziłem 4 lata. Szmat czasu. Wydaje mi się, że przez ten czas trochę się nauczyłem i chciałbym przynajmniej te ostatnie rzeczy zebrać w jedno miejsce. Tak, żeby pokazać w którą stronę poszło to moje dłubanie. Wielu braków jestem świadom. Są przyczyną wielu frustracji, bo oczekiwania przerastają możliwości. Pracuję nad tym jednak. Prawie wszystkie z rzeczy, które teraz wrzucam wiszą już na moim blogu od jakiegoś czasu. Cześć nawet pojawiła się w poprzedniej teczce. Głównie są to jakieś ćwiczenia i eksperymenty. Takie odgrzewane kotlety na dobry początek. Jakby kogoś interesowało to co robię to wpadnijcie czasem: http://borntodrawblogspot.com ;) [ATTACH=CONFIG]92621[/ATTACH] Edytowane 24 Grudzień 2013 przez Marduk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 w dobra stronę poszło Twoje dłubanie... choć i tak jestem fanem Twoich poprzednich ilustracji... fajnie, widać charakter w tych pracach... bag guy niezły... krajobrazy bardzo oszczędne i stonowane dobre jako tło pod coś inniejszego, bo same z siebie mają nijakie działanie... pozdro czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 obrazek 2 i 3 maja niesamowitą moc. Ładnie żeś się wyrobił kolego, jak kiedys twoich prac nie lubiłem, tak teraz jest kozacko! oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 Mi najbardziej podoba się brodacz i kolo z torbą na dyńce. Brawo, zapodaj więcej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 goblin ma moc zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 szkoda że takie speedowe te gobliny. ja to jednak lubię jak gdzieś się detal pokazuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 moj faworyt to nr.5, faworytka wlasciwie ;) pedzle i barwy bardzo dobrze stroja ze soba, ciekawy kadr...reszta oczywiscie tez niczego sobie, ostatni pejzaz, jakby z lotu ptaka, tez mnie kreci pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Twopee Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 link z postu nie działa , trafiłem po tym niżej, oczywiście bagguy,... i góry we mgle z refleksem rzek, jeśli miałbym uwagi, to brakuje mi dopracowanego detalu, chociaż malarska stylistyka trochę to tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Moim zdaniem jest pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Z rzeczy ktorych nie widzialem bardzo mi sie podoba portret dziewczyny. A goblin, ktory zwraca uwage wielu osob mnie jakos nie rusza, brakuje mi czegos w tej pracy, chociaz fajnie sie zapowiada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 szybcior kolesia z petem psuje mi odbiór fajnej reszty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Fajna malarskość i mnimalizm czasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Dzięki wszystkim. Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 pieknie, damn dlaczego moja doba nie może trwać 48 godzin ? ;] btw nie mów mi tylko że w miejscu robota stał wielbłąd xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Pomysłowa praca. Bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Update. Za dużo robie obrazków z tą samą kompozycją ;]. Autoportret: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 czaderskie podejście do autoportretu! -komiksowo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Super prace ,najbardziej podoba mi sie efekt wydobywajacego sie swiatla na nr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2011 Takie tam. Ostatnio się jaram longboardem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 fajne to, lajtowe takie w poprzednich wyśmienite pędzlowanie robisz tez pracki bardziej wykonczone, czy same spidziory jedziesz ostatnimi czasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2011 Brakuje mi czasu, żeby robić wykonczone prace dla siebie. Choć niewątpliwie czuje taką potrzebę. Te szkice traktuje jako odpoczynek od komerchy gdzie czasem mam aż za dużo dłubaniny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 A w czy najblizszym czasie bedziesz mogl pokazac szerszej publice jakies prace z roboty? Z checia bym poogladal, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 konkret zamiatasz, z ciekawością czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 20 Luty 2012 Autor Share Napisano 20 Luty 2012 ICE: Jakoś tak się składa, że przez ostatni rok pracowałem głównie przy reklamach. A z reklamami wiadomo jak jest. Większości rzeczy które robię w pracy to jakoś wstyd mi pokazywać :D. Ale rozstaje się z Platige image (w bardzo dobrych relacjach) i od Marca zaczynam w CDPie z nadziejami, że będzie lepiej :d. Z Ciekawszych rzeczy przytrafiły mi się między innymi matte'y do Melancholii, które robiłem z Nordenem: http://vimeo.com/23356479 Nazbierało mi się różnego śmiecia, więc zarzucę i tutaj. Takie dwa bardziej wydłubane. Strasznie dużo niedociągnięć i błędów. Teraz zrobiłbym je inaczej. Z projektu do którego natrzaskałem ponad 70 ilustracji w tamtym roku. Reszta jest w większości bardzo szkicowa, więc nie widzę sensu wrzucania wszystkiego. Sporo też straszliwie mi nie wyszło ;]. Za dużo było tego do zrobienia. Przy projekcie pracował też Morano, którego pewnie większość kojarzy. dla zainteresowanych tutaj link do strony projektu na kickstarterze: http://www.kickstarter.com/projects/baudot/lyssan?ref=live A to już prywatne: Eksperymenty ze stylówą: Ostatnio ściągnąłem jakieś pędzle z netu i sobie przetestowałem: Moja interpretacja jednego z obrazów Berniego Fuchs'a: I bazowane na filmach. Ćwicze sobie kompozycję w taki sposób. I na koniec jeszcze totoro: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 świetne! Inspirujące rzeczy... milo patrzeć na powracających masterów, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 (edytowane) W tych "dla siebie" nie widać tej spiny, ale chyba każdy to napisze. Orek-deskorolek =] najlepszy. Nie widzę części obrazków - czy tylko ja? Pzdr. a... już widać wszystkie... Edytowane 20 Luty 2012 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 jest moc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Smakowite pociągnięcia! Tak jak powiedział Rotcore - inspirujące :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Fajne fajne, mnei na dłużej ten pierwszy z ćwiczeń kompozycji zatrzymał. Wysoki poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Luty 2012 Autor Share Napisano 22 Luty 2012 Dzięki wszystkim. Tylko z tym powracającym masterem to przesada imho ;). Dotarł do mnie digipack takiej hardcoreowej kapeli z milanówka - Right? do którego zrobiłem pare obrazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Marzec 2012 Autor Share Napisano 8 Marzec 2012 Ostatnio cisnę sobie takiego spaślaka z coraz większymi przerwami. To jeszcze nie final, ale już niedaleko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 kapitalny! jedynie material na butach bym troszke 'poluznil', zrobil bardziej wiszące, dodał fałd i zmarszczek. gratz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 pieknie to ile już godzinek na oko nad tym siedzisz? za nicponiem bury troszke z innej bajki w porównaniu do reszty ubioru przydałoby się choć zachlapać je czymś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Nice, ja bym go jeszcze podświetlił lekko czymś ciepłym od dołu, nabrał by groźniejszego wyrazu i wyciągnął ciemniejsze partie - piersi, brzuch, nogi. Dodatkowo doszedłby kolejny kolor, bo póki co zbyt jednolity imho. Pozdr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 świetne, szczególnie mordę mu charakterną zrobiłeś. zastanawia mnie tylko co właściwie trzyma ten pas, bo jest "przerwa" miedzy poczatkiem szmatki biodrówki a sadłem a krawędzią pasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 fajny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 przemocne, bardzo fajna postać. Czepianie się - trochę te rogi/kły na kolczykach się gubią, nie widać do końca czy dotykają ciała, trochę jakby wisiały. Ciekawi mnie jakich używasz brushy, byłoby fajnie jakbyś zdradził ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 gustowne buty, kojarzą mi się z "przystankiem Alaska"... tak serio to one nie pasują do tego typa... wygląda na prymitywa z maczugą i szmatą na dupie, myślę, że warto by było zmienić je na rzecz bardziej prymitywnego obuwia... jakbys mu dodał jakiś akcent kolorystyczny... myślę że nabrałby świeżości i na dłużej zatrzymywał oko... teraz tak szaro/buro/mdło, potęguje to jeszcze studyjne światło... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 heh, a mi właśnie nie wygląda na prymitywa. Bardziej taki honorowy wojownik z piekielnych czeluści. Butki może faktycznie odstają, bardziej pasują na jakiegoś handlarza, kupca, barda, niż na woja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Bardzo sympatyczny koncept postaci i fajny rendering. Mi on wygląda raczej właśnie na cywila, jakiegoś Ogra albo co. Nawet nie ma zbroi, ani broni. Więc butki ładne i pasują, dba o wygląd, bo ma biżuterie, więc czemu miałby nie mieć ładnych butów... Tym bardziej, że nie są jakieś fikuśne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 o kuzwa, przezayebiaszczy rysun I to nie jest jeszcze final?! mi to juz wyglada na final Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 świetny, przypomina mi koncepty Michaela Kutsche :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 ^^^ hehe, też odniosłem wrażenie, że Kutsche był na rozkładzie ;) Spoko olbrzym, tylko w czarnych miejscach jakby dziurki się robią, a jego lewa ręka jak na moje bardziej umyślnie powinna przesłaniać ciało albo wręcz przeciwnie - bardziej odstawać, tam się taki nieefektowny styk zrobił, no i fajnie, że robisz bardziej wykończone pracki (akurat tu się zalogowałem to piszę ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 Strach się bać jak będzie finał wyglądać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 10 Marzec 2012 Autor Share Napisano 10 Marzec 2012 Dzięki wszystkim. Florian P: Biorąc pod uwagę, ze mam pewien plan związany z tłem, a chcę, żeby światło było uzasadnione, to niestety plan dodatkowego podświetlenia moim zdaniem odpada... zwłaszcza, że kolejne światło według mnie to byłoby za dużo. Ale dzięki za pomysł :) sucharek, mant-raz: Rozgryźliście mnie ;) Przyznaje się bez bicia, że popatrywałem u niego ostatnio rozwiązania. Głównie odnośnie światła. yarosh: Ciężko tak naprawdę powiedzieć. Mocno w czasie rozciągnęło mi się malowanie tego obrazka. Pracowałem przy nim z reguły między pracą na przestrzeni miesiąca. Czasem po 2-3 godziny, a czasem po 30 minut. Bywały też momenty, że przez parę dobrych dni w ogóle go nie dotykałem. Poza tym sporo czasu (dużo więcej niż zazwyczaj) też spędziłem rozkminiając światło, patenty i szukając i przeglądając refki. Nie jestem też specjalnie szybki jeśli chodzi o full render, więc jakbym miał do takiej postaci usiąść raz jeszcze to ze 3 dni bym potrzebował pewnie. telthona:Sporo osób to oglądało i nikt nie zwrócił na to uwagi... łącznie ze mną. Fail z mojej strony i na pewno to też poprawię. PietrasPete:Z tymi rogami to zdążyłem już zauważyć i jest to jedna z tych drobnych rzeczy "to do" w wersji finalnej. Co do pędzli. Lubię testować cudze pędzle (jeśli tylko ktoś je udostępnia) Ostatnio np pana znanego jako algenpfleger. Mam też trochę pędzli Whita Brachny i Kuciary. Możliwe nawet, że mam jeszcze jakieś pędzle M@ których kiedyś używało bardzo dużo osób. Częśc sobie zaadoptowałem pod swój użytek. Czasem robie sobie też tymczasowe pędzle pod konkretne rzeczy. Dużo by tego wyszło jakby zebrać do kupy, ale tak naprawde używam tak z 10. pumax,tr3buh: Finalnie to się dużo pewnie nie zmieni. W planach mam po prostu poprawienie paru drobnych rzeczy i dodanie tła które byc moze zepsuje efekt, no ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Marzec 2012 Share Napisano 10 Marzec 2012 a ja nic nie napisalem bo mnie zatkalo :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2012 Kawał czasu nic tu nie wrzucałem... to może o sobie przypomnę. Tak wybiórczo: To co prawda już na tym forum było(weekly speedpainting), ale nie w tej teczce: Do tego za to jeszcze się nie przyznawałem, ale ktoś może będzie wolał popatrzec na coś takiego. Jakiś czas temu robiłem taki matte dla marki Horror! Horror Zdjęcie by Mateusz Nasternak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Na bierząco śledze na blogu także nic nowego nie powiem poza ze awesome! Najfajniejsze te pierwsze trzy stylizowane i ten pokój bardzo lubię za sposób malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88grzes Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Wszystko na wypasie! ;) Podoba mi sie ten mattepainting na maksa filmowo! Co do ilustracyjek to mam jedno ale, szczególnie dwie pierwsze, brakuje troche kolorków (moze wystarczy saturacje podkrecic) Ale ogolnie ekstra tak minimalistycznie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi