Mario Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Witam, Przedstawiam kilka ukończonych projektów z ostatnich miesięcy. Więcej ujęć do poszczególnych projektów można obejrzeć na stornie http://www.fresh3d.pl Trochę się tego uzbierało tak więc zapraszam do oceny i komentarzy. Oczywiście zdaje sobie sprawę że nie wszystko jest zrobione na tip top :P Pozdro Mario ZAMKOWA | Osiedle Księżnej Dąbrówki Wielkanocna Silesia Business Park Przebudowa ulic Łąkowa i Wróbla w Gdańsku Deszczowa Dom ekologiczny ZAMKOWA | Osiedle Księżnej Dąbrówki - Poddasze ZAMKOWA | Osiedle Księżnej Dąbrówki - Pawilon Deszczowa DOM Deszczowa MDM Black Chrome Edition HPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 mocne i dużo na fronta z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 świetne interiory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 nice :) zamkowa dopiero teraz pokazujesz?:). ujecie nr 4 - 1 plan stylistycznie/ trawa jak moja :D:) ;) nice. popracuj tylko nad drzewami duzymi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Bardzo ładnie, profesjonalnie i z dużą dbałością o detale wykonane wizualizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 a co tam tez się dopisze "nice work". Niektóre juz widziałem z bliska, niektórych nie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Klasa, klasa Panie. Bardzo wysoki poziom, detal, materiały, światło. Świetnie podane. Szczerze gratuluję. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 Witam, ::ThoR_ dzięki ::gientekwl dzięki ::Morphe zamkową dopiero teraz pokazuje bo nie miałem czasu – czasem tak bywa. Twoja dbałość o rośliny jest inspiracją dla mnie :P ::pionix Dzięki ::Mirkowaty słynne hasło cypryjskie "nice work" haha ::Touch Dzięki wielkie Pozdro Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 bardzo fajny komercyjny stuff choć jak dla mnie wnętrza za ciemno wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 oj nie bajeruj mi tu ;) inspiracja jest przyroda, a nie ja. to ujecia z kamorami jest bardzo fresh, podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Bardzo pozytywny odbior. Drobne uchybienia nie warte uwagi. Solidna robota! Pozdrowka! S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) niełzłe.. zwłaszcza ujęcia z chodnika.. Ale coś mi nie pasuje w ujęciach samych brył budynków , jakby z potężnym kontrasnem sie wybijały z całego obrazu wizualizacji. Bardzo "dosadnie" wyglądają na tych wizaulkach. ; ) .. btw. ile dziś deveoprzy płacą za takie zestaw wizalek ? ;) . lub inaczej ile są w stanie za takiej jakości wizualki zapłacić by nie czuć się ze z nich zdziera się.. heh tak ogólnie to PRO Edytowane 29 Marzec 2011 przez MaxymilianMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Kapitalne nocne interiory, woda w wannie olana :D Ale ogólnie "dużo i mocno" cytując. Gratulacje ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Bardzo fajne wizki :) Podoba mi się podłoga z ostatniej sceny. Można wiedzieć gdzie ją mozna kupić (pozyskać)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemone Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Profesjonalne prace na wysokim poziomie zarówno exteriory jak i wnętrza. Mam takie pytanie bo od kilku dni walczę z ustawieniami v ray sun w połączeniu z oświetleniem V ray dome z mapą hdri, ale efekt końcowy jest lata świetlne od twojego dzieła :) mogę liczyć na kilka wskazówek, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Wnetrza rewelacyjne! Zdradzisz cos na temat oswietlania? Stosujesz lwf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Kawał dobrej roboty. gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Bardzo przyjemne cukierkusy :) Gratz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 Witam, ::Georgas czy wnętrza za ciemne - to nie wiem ale Klient był zadowolony. ::Morphe ja też jestem najbardziej zadowolony właśnie z tego ujęcia z kamyczkami :P ::simonhc dzięki ::MaxymilianMax Jak to napisał Pan pionix dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach ;) Cena jest uzależniona od tego co klient chce otrzymać i jakiej jakości. ::comander_barnik dzięki ::3d_operator nie pamiętam dokładnie gdzie znalazłem tą teksturę. ::przemone, co do ustawień to ja głownie używam IRR + LC VraySun +VRaySky to jest podstawa. Nie stosuje w V ray domie map HDRI tylko VRaySky Jak coś nie wychodzi to trzeba testować i zmieniać i znowu testować. ::viz.k jeśli chodzi o wnętrza to w różnych miejscach ustawiam światła aby doświetlać ciemne rejony. Podstawa to duże światło w oknach i pod sufitem plus czasami IESy. Oświetlenie wnętrza rozpoczynam od pustego pokoju i doświetlam tak aby było bardzo jasno ponieważ po umieszczeniu modeli i detali wszystko się zmieni. Nie używam LWFa standardowa gamma ::siwy dzięki ::Dunuś dzięki Na koniec chciałem podziękować za rekomendację na pierwszej stronie Dzięki Pozdro Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 25 Marzec 2011 Share Napisano 25 Marzec 2011 no no, dobra robota, ktora przyjemnie się oglada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Black Chrome edition is the best ;) No dobre to jest , dobre. Ciezko sie tu czegokolwiek czepiac. Animacje bym sobie ogladnal chętnie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Nie na tip top? Uwielbiam Twoje/Wasze wizualizacje. Uważam, że wykonujecie nieprawdopodobną pracę. Doskonale dopieszczone, piękne obrazy, które oprócz tego, że cieszą oko, są naprawdę 'fresh' i tryskają optymizmem. Te, zaprezentowane tutaj tylko to potwierdzają. Miód! P.S. Najbardziej podoba mi się przekrój domu eko :) Super! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 bardzo bardzo ładne to jest Na ujęciach z góry dodawałeś jakiegoś toona na budynkach? Mają jakiś taki specyficzny klimat. W dobrym sensie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Podobają mi sie prace. Zieleń trochę kuleje ale nie każdy ma czas się bawić na rzucanie różnych kolorów tekstur na liście drzew. Suche liście przywiało chyba z innego osiedla;) Trochę inaczej bym je rozmieścił ale to już szczegół. Czwarty podoba mi się najbardziej tylko to słońce naprzeciwko kamery:( Wnętrza są super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Mario zawsze z przyjemnością oglądam twoje wizki. Jak zawsze najwyższy poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinnerslayer Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 super. ile osób pracowało nad tymi wizkami? te pierwsze ujęcia z ulicy to takie wycackane jak do filmu Truman Show :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 29 Maj 2011 Autor Share Napisano 29 Maj 2011 Witam, ::jakubm, Bobby_digital, peter_f, Tores, Neb dzięki Panowie ::pabulo nie dawałem nic specjalnego w ujęciach z góry widocznie wyostrzenie spowodowało taki efekt ::Sinnerslayer przy modelowaniu robi średnio 2-3 osoby a potem dokańczam finalne ujęcia Pozdro Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi