Skocz do zawartości

Mini bitwa auto 2000-11r.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ok spróbuje zrobić BMW 1 e82 coupe .Jak już mówiłem jestem w trakcie modelowania,mówię to po to aby być w porządku wobec pozostałych uczestników :) No ale jestem kompletnie zielony więc szanse mam znikome .

A z tym czasem to rzeczywiście ,dla mnie czym dłużej tym lepiej :)

Napisano

Hm osobiście uważam, że technika powinna być dowolna. Tymbardziej, że bitwa nie ma charakteru 'kto zrobi lepiej', tylko powstała po to, by podciągnąć swoje umięjętności. Tutaj nie wygrywa najlepszy model, tylko ten kto najwięcej z bitwy wyniesie.

Napisano

jaack Witam w zabawie -jeszcze rocznik tylko podaj.

Berger dobrze prawi. Założenie jest takie, żeby podnieść skilla i dobrze się bawić przy tym. Jak dostatecznie dużo osób skończy to oczywiście jakąś sondę się zrobi i publiczność zdecyduje które wykonanie im się najbardziej podoba ale to nie to jest głównym celem bitwy, zwycięzcą będzie każdy kto się czegoś nauczy:)

PISZCIE TEŻ ILE CZASU UWAŻACIE, ŻE POTRZEBA NA TĄ BITWĘ

Napisano

blomb modelujemy bez silnika z dokładnym wnętrzem, rendery brane pod uwagę

A co do czasu to myślę że trochę więcej niż w przypadku ostatniej bitwy, czyli koło 4ch miesięcy, chociaż i tak myślę że jak ktoś się porządnie przyłoży to z modelem się wyrobi luźno w 2 miesiące, jednak wiadomo że każdy ma obowiązki, pracę, szkołę.

Napisano

No silnik odpadł, ale wnętrze odwzorowujemy dokładnie tak jak karoserie. Z renderem nie ma jeszcze jasności.

EDIT: Zrobię sondę z wyborem 3,4,5 lub 6 miesięcy ok?

Napisano

Po 6 miesiach, to raczej nikt nie bedzie pamietal o tym. W branzy szybkosc pracy jest rownie istotna co jakosc, wiec jezeli to ma byc podciaganie skilla to przy okazji mozna pocwiczyc predkosc pracy. Ja jestem za 3 miesiacami

Napisano

ja tez sprobuje cos zrobic. Zaklepuje focusa rs. (Rocznik podam pozniej pisze z telefonu) bedzie to pierwszy samochod i wiekszy model. Obym wytrwał do konca :)

Napisano

SereCk Zrobię sondę okaże się który termin jest najlepszy :) Pragnę zwrócić uwagę, że wiele osób będzie to robić mocno po godzinach. Jak by się taki model robiło w godzinach pracy załóżmy po 8-9 h dziennie 5 w tygodniu to można by pewnie zrobić w około miesiąc calutki nawet z tym silnikiem podwoziem i każdym dupersznytem.

Napisano

Jeśli chodzi o czas, to jestem za okresem 4 miesięcy. Od 1 maja to akurat będzie do końca wakacji. Później część młodsza pójdzie do szkoły, część trochę starsza będzie miała poprawki na studiach to i tak nie będzie za dużo czasu.

Napisano

Witam, jeszcze nie prezentowałem żadnych swoich prac na forum ale w końcu musi być ten pierwszy raz więc przy tej okazji i ja się dołączam i spróbuję coś wydłubać. Mój wybór padł na Alfa Romeo 8C Competizione (2007) :)

Napisano (edytowane)

Chyba jednak nici z Focusa ;/ Nie mogę znaleźć blueprintów. Zrobię wiec VW Polo z 2009.

Smoku gratuluję, chyba nie dawno siadł 1000 post ;P

Edytowane przez Slim_
Napisano

Slim_ tak jakoś wyszło, nie ma czego gratulować :P a starałem się nie gadać po próżnicy.

GRiPi podaj jeszcze rocznik.

illusion znowu opel :)

Wszyscy dodani.

• Like 1
Napisano

Obawiam się, że raczej nie. Bitwa obejmuje jeden model. Posiedź nad szczegółem, zrób scenkę jak chcesz więcej. Więc który?

Napisano

elmo miejsca nie trzeba zaklepywać :) proponuję natomiast furkę, żeby ktoś Ci z przed nosa nie sprzątną.

Sereck. Tak każdy zrobi swój wątek od 1 maja w podforum minibitwa.

Napisano
W subforum Mini-Bitwa.

misiun, co to za Nissan?

haha nie wiem :D

patrzylem jakies blueprinty i taki znalazlem i nawet nie sprawdzilem

zmieniam jednak na audi a8 2010

Napisano

Lepiej już później , bo jak dziś założysz to zaraz cześć pójdzie za Twoim przykładem nie czekając na 1 maja. Wątek nie ucieknie ;)

Napisano

Bardzo się cieszę, że tyle osób się zgłosiło!

Myślę, że nikt już raczej nie dołączy ale jutro zakładamy wątki (info na pierwszej stronie wątku). I do dzieła.. powodzenia!

Napisano
Bardzo się cieszę, że tyle osób się zgłosiło!

Myślę, że nikt już raczej nie dołączy ale jutro zakładamy wątki (info na pierwszej stronie wątku). I do dzieła.. powodzenia!

a jednak:) chciałbym zgłosić swoje BMW Z4 -wersja z roku 2010:) pozdrawiam i powodzenia całej reszcie uczestników!

Napisano

O, mini-bitwa żyje. :)

Dobre czasy się przypominają. Będzie po co wpadać na forum.

Te zgłoszenia i 1 maja, to twarde zasady, czy można się podpiąć w jakimś późniejszym czasie?

Coś w stylu koniec przyszłego tygodnia.