pumax Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]88464[/ATTACH]Dzień dobry, a raczej dobry wieczór! :)Na forum trafiłam całkiem niedawno. Mega uber mi się spodobało więc postanowiłam się zalogować, a przy okazji pokazać parę swoich prac. Liczę na konstruktywną krytykę na masę! :) Rysunkiem i 'sztuką' ogółem zajmuje się od niedawna. Dawniej zajmowałam się jedynie foto-manipulacją. Chciałabym projektować różne dziwne stwory oraz postacie do gier/filmów i tym pokrewnych :)Na wstępie kilka moich prac:1. Wariacja na temat druida leśnego:2.. B&W ośmiornica3. Pani w ciązy z potworem ;-)4. Kreab Eksplorator wykonany w Ilustratorze. Szkice z atlasu paru zwerzaków Edytowane 17 Październik 2016 przez pumax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Xes Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 fajnie sobie poczynasz >> podoba mi sie pani w ciazy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 14 Październik 2011 Share Napisano 14 Październik 2011 dałeś na miniaturkę coś co zniechęca ludzi do zajrzania do teczki ;D fajne te ołówki, widać że masz cierpliwość do detalu. póki co idziesz dobrze, dawaj więcej stuffu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 16 Październik 2011 Autor Share Napisano 16 Październik 2011 Cpt.Xes - dzięki :)! telthona - również dzięki^^ co do miniaturki.. hm... w sumie jak nad tym pomyśle to masz rację :) A teraz 2 nowe szkice z wczoraj: [pseudo zombi mutolo kobiety:D ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Keith Thompson, obejzyj sobie, przeanalizuj, skopiuj, zaadaptuj, zrob po swojemu. Dlaczego? Widze, ze brniesz w podobny styl/klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Pierwszy i zwierzaki ołówkowe bardzo fajne :) Również czekam na więcej ;) Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 20 Październik 2011 Autor Share Napisano 20 Październik 2011 ICE - ok, zaznajomię się z tą panią :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 puma, ja myslę że powinnaś trochę więcej ćwiczyć anatomii zanim zajmiesz sie conceptowaniem. oczywiście można robić to w tej kolejności jak robisz teraz, czyli od razu, ale efekt będzie lepszy, jesli najpierw poprawisz anatomię. polecam szybkie szkice z pomocą tej stronki: http://www.pixelovely.com/gesture/figuredrawing.php ustawiasz co ile czasu ma sie zmieniać obrazek i lecisz. bardzo dobre ćwiczenie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 4 Listopad 2011 Autor Share Napisano 4 Listopad 2011 telthona dzięx za link :) Widziałam w podobnym stylu stronkę niedawno. Spróbuje się zmierzyć z tym generatorem obrazków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 10 Listopad 2011 Autor Share Napisano 10 Listopad 2011 Mały UP po 4tyg :D Na początek trochę klasycznych prac :) kilka szkiców z książki J. M. Parramon'a i drewniany ziomal Poszłam za radą i spróbowałam swych sił ze stronką pixelovely :> Było tego trochę wiecej, ale w sumie wstyd pokazywać :O Klika szkiców zwierzaków na szybciutko :) I inne różności tusz i ołówek tusz 50x70 martwa w jakieś 3h, 50x70 czacha z natury na takim samym formacie Niedokonczony czajniczek temperami bonus ze szkicownika :) A teraz trochę digitalu :> trochę łysy guziec, bo jeszcze nie ogarniam malowania futra ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 Prace bardzo fajne, ołówek bardzo dobrze się zapowiada. Jeśli chodzi o Keith Thompson (to co napisał ICE), świetny styl, przepiękne prace. Z pewnością analiza jest dobra i potrzebna, ale nie staraj się powielać jej stylu, szkoda było by potencjału, który jest w Twoich pracach. Wykształć własny styl (wiem, że to łatwiej powiedzieć niż zrobić), wymaga to masę pracy i decyzji, ale w końcu wyjdzie. Powodzenia i czekam na dalsze prace. Przywal teraz solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 tusz i ołówek świetne. masz więcej takich abstrackji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 12 Listopad 2011 Autor Share Napisano 12 Listopad 2011 kontur - z pewnością nie chcę powielać stylu tej Pani, który zresztą jest bombowy :) Postaram się następnym razem przywalić solidnie hehe :D polka dot dziękuje :) Mam kilka ale muszę je dokończyć/poprawić :) Na pewno coś jeszcze z tej techniki dodam, bo to świetna i relaksująca zabawa jest z tworzenia takich prac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 14 Listopad 2011 Autor Share Napisano 14 Listopad 2011 Obecnie męczę temat z taką ariel syrenką, tylko że mającą coś z wampira w sobie. Umyślnie spłaszczyłam jej nos ale nie wiem czy w praktyce dorbze to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Zapowiada się ciekawie. Według mnie decyzja o spłaszczeniu nosa nie najlepsza. Chcąc nadać jej cechy nieco bardziej drapieżne zrób jakiś inny zabieg. Może zmień kształt czaszki (na bardziej zwierzęcy) lub wywal nos zupełnie. Ciekawi mnie jak ilustracja się rozwinie dalej. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 19 Listopad 2011 Autor Share Napisano 19 Listopad 2011 dziex za radę :) Może faktycznie usunę, hmmm Ażeby post nie był taki pusty nowa praca z tej samej serii co pani w ciąży oraz druid z 1-wszej strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 (edytowane) Kilka nowych prac :) Byłoby więcej ale hm.... dorwałam się do Wiedźmina 2 i żegnaj realny świecie :D szósta i siódma jakakolwiek praca malarska w moim życiu [martwa natura z zajęć :)]Całkiem przyjemne to malarstwo,wiec pewnie będę napierać dalej :> [tempera wymiary pomiędzy B2 a B3] ćwiczenie nad komponowaniem, również temperą :) 2 prace węglem kilka konceptów Edytowane 30 Listopad 2011 przez pumax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Świetna ta martwa natura ale najbardziej podobają mi się te drzewka, rośliny i robal :D robalowi możesz trochę światełka dać i cień pod robalem żeby był jakiś kontrast i popraw to coś u góry :P i bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 pan kolcołak/drzewołak bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 Kalberos dzięki :) w sumie spoko pomysł , jak bede miała jeszcze siły na tą pracę to pokąbinuje :D CUKIERASS dzięki również^^ ze zdjęcia mały portrecik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 te koncepty drzewek roślinek i zwierzątek całkiem na poziomie :) fajnie zaprezentowane. Portret punkówy też ok, fajnie włosy zrobiłaś, ale brakuje mi końca szyi i kawałka ramienia. już mogłaś to do konca kadru pociągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 telthona dziekować :D! W sumie to wykonałam trochę szyi hm... nawet troche więcej się załapało ale wyszło mi jakos tak niezbyt atrakcyjnie, więc aby uratować prace postanowiłam to wymazać :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2011 Mały up :) Eksperyment z pędzlami i kolorami A tutaj szkic mojej najnowszej wizji,którą za jakiś czas konkretniej zrealizuje :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Czarno białe fajne, nad kolorem musisz jeszcze trochę popracować. Spróbuj przełamać te nudne barwy by stały się atrakcyjne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2011 RaVirr dzięc za poradę :) A teraz mały Up! Krytyka wszelaka mile widziana :) szybkie szkice gadziorów: Kolejny robaczek jaszczur w kolorze na szybko szybki szkic maski p-gazowej[troche popsutej] ze zdjecia robocik antenowy WIP postqapo punkowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 26 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2011 UP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 26 Grudzień 2011 Share Napisano 26 Grudzień 2011 Jeśli chodzi o wip punk to z pewnością ciemniejsze tło żeby się postać lepiej odznaczała, ale naprawdę ładnie to wygląda...salamandra tez mi się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Dzięki wielkie ! :) Z tłem napewno popróbuje :) Tymczasem nie taka martwa natura w wersji mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2012 Kilka szybciorów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2012 WIP nowy. Muszę coś zrobić z tą gębą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2012 I kolejna szybka pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Podobają mi się dalsze plany , w pierwszym czegoś mi brakuje hmm.. może jakieś podwyższenie i zaostrzenie górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Podoba mi się ta szybka pracka ;) ogólnie masz fajną teczkę, pozdrawiam i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 (edytowane) Dzięx za uwagi i pozytywną ocenę :) Kolejne 2 i koniec z zimowymi pagórkami :D Edytowane 9 Styczeń 2012 przez pumax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Nie odnajduje obrazków : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 Dzięki Rothbart za cynk bo u mnie w operze się wyświetlały :/ :\ Teraz sprawdziłam na ognistym lisku i powinno być ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Miłe wprawki. W ostatniej pracy ciekawie operujesz pędzlami, plamki dodają dynamiki rysunkowi, jakby wiał wiatr. Praca druga od końca też jest niczego sobie, ale brakuje mi w niej perspektywy powietrznej -> cień najbardziej oddalonych gór jest taki sam jak tych bliżej, a powinien się różnić. Tu masz przykłady: http://www.himalaya-info.org/images/Makalu%20vom%20Everest.jpg http://purepict.com/wp-content/uploads/2011/12/himalaya.jpg http://bienetreducorps.b.i.pic.centerblog.net/dgk5ndwt.jpg Da się na nich zauważyć wyraźną perspektywę powietrzną. Im dalej są góry, tym ich cień jest jaśniejszy, a jego kolor w tym oświetleniu zbliża się do lazurowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 łohoho, ale świetne te fotki! Dzięki :) Faktycznie, zupełnie nie zwróciłam na ten fakt uwagi w szaleńczym majtaniu piórkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 a mi brakuje w tych enviro ostrych krawędzi. wszystko malujesz tak jakby miało konsystencję waty cukrowej, bezy lub chmur. to kwestia nakładania koloru, że ma się wrażenie jakby ten śnieg był białym mchem :D Brakuje tu ostrych kształtów i linii. Ale generalnie fajnie popatrzeć na śnieg :D jakoś w Polsce go brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja się boje ostrych krawędzi generalnie w PS hehe :) Ale już wymyśliłam ,że może enviro porobię za pomocą lassa - gdzieś tutaj na forum o tym czytałam. I fakt, śniegu u nas ni ma :[ Próbuję teraz kolejną pracę bardziej ostrą na pierwszym planie zrobić [jeszcze bez lassa]: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 A może bardziej tak? Jakieś takie blade mi się wydawało... Ups, chyba przesadziłem z wyostrzeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ło, ale ostre :D Ale rozumiem o co chodzi. Te górne listki powinnam faktycznie "wyostrzyć" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 W międzyczasie trochę ćwiczeń z natury :) O ile uszy są w charakterze to z tą architekturą hm... coś nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 w architekturze wszelkie zbędne kreski (szczególnie te niepewne) dużo psują w odbiorze + trochę rozmazałeś nadgarstkiem no i wszelkie piony i poziomy trzeba starać się zachować, popatrz na okna, ale nie ma strachu jeszcze kilkaset szkiców i się wyrobisz :3 ( noi możesz popróbować cienkopisa/piórka do takich szkiców najlepiej linearnych kreska się lepiej wyrobi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 yarosh kilkaset powiadasz? O nie :( Nie przepadam za architekturą, bo mam wrażenie że posiadam jakąś dysfunkcję w związku z robieniem prostych kresek :) Dzięki za radę w każdym razie, spróbuje zrobić coś cienkopisem paręnaście razy, to może faktycznie będzie lepiej :) Żeby nie było pustego postu pare szybkich szkiców ze znanej zapewne każdemu Figure Drawing Training Tool :) Zaczęłam też nową pracę,którą będę starała sie dla wprawy wydetalizowac na maxa w kolejnych etapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Ładny ostatni upek :) Szkice trzymają się kupy :D więcej, więcej! I sam concept tego portretu jest ciekawy (embriony!), będę czekał na dalsze etapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2012 Super ,że się szkice podobają :D Kolejny wip panienki. Trochę zmieniłam to i owo, ale jeszcze dużo przede mną :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 jej bark i szyja to rzuca się najbardziej w oczy .Szyja za gruba ,bark wygląda jak by wyrastał z niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2012 W sumie chciałam jej zrobić taką zbyt dużą szyję i coś dorobić na plecach - jakieś wyrostki albo co^^ Ale faktycznie w tym stadium jej szyja jest za gruba i trochę głupio wygląda :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 szybki over .duzo nie chcialem ci tu zmieniac moze ci to jakos pomoze przy tej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi