RaVirr Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Mam nadzieję, że nikt nie obrazi się z powodu mojego pytania (nie czytałem hobbita): Czy będą jakieś epickie bitwy jak we władcy pierścieni? :D
_michal Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Five_Armies#Battle_of_Five_Armies
Chasdiel Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Świetny baśniowy klimat! Swoja drogą to na filmie na wieczerzę krasnali i ich śpiew mogliby dać z 10 minut. Genialna sprawa. Mam nadzieję, że wyrobię się z obejrzeniem filmu w kinie przed końcem świata;P Materiał bez dwóch zdań na główną!
Araiel Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Swoja drogą to na filmie na wieczerzę krasnali i ich śpiew mogliby dać z 10 minut. Podpisuję się pod tym :) I nie mogę się doczekać na moment wejścia filmu do kin. Aż chyba sobie przez święta znowu obejrzę całą Trylogię Władcy Pierścieni :D
arturadamczyk Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Żadnego filmu tak nie wyczekuje jak "Hobbita". Jeszcze tylko rok do końca świata ale chwile przedtem zamierzam obejrzeć ten film:D
blood_brother Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Mnie jakoś krasnoludy nie przekonują, a już na pewno Thorin wygląda zbyt ludzko według mnie.
Gość Chrupek3D Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 święte słowa... nie jest to na pewno Hobbit mojej wyobraźni. Obawiałem sie tego, ze zostanie uczłowieczony i wyrwa mu dziecięce serduszko ;) na rzecz podobieństwa do wladcy pierscieni, a przeciez do zupelnie inny klimat. Nie tedy droga panie dzekson, nie tedy droga... Film na pewno będzie dobry, ale o ile Frodo juz zawsze będzie Frodem od dzeksona, to Bilbo pozostanie moim Bilbem.
farelek Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Hobbit jest książką pisaną dla dzieci (chociaż podoba się nie tylko dzieciom ) Miałem nadzieję, że film też będzie taką miłą baśniową przygodą. Po trejlerze wnioskuję, że szykuje się kolejna EPICKA opowieść dla młodych dorosłych... P.S. Na szczęście zawsze mogę przeczytać kolejny raz książkę :) P.P.S. Śpiew krasnoludów fajny. Reszta? Trudno powiedzieć. W każdym razie walki na topory z trolami w książce nie było... P.P.P.S. Właściwie to nie wiem czemu narzekam. W końcu czego można się spodziewać po reżyserze "Martwicy mózgu"...
Gość kubaxp Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Mam nadzieję, że nikt nie obrazi się z powodu mojego pytania (nie czytałem hobbita): Czy będą jakieś epickie bitwy jak we władcy pierścieni? :D Będzie Bitwa pod Samotną Górą między armią krasnali a goblinów jak dobrze pamiętam. A na samej samotnej gorze będzie mieszkał bardzo nie miły smok;p
the_fgdf Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 A czy ten trailer to niby też w 48 fps? ;]
olaf Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 mam nadzieje, że tak jak w horrorach do połowy umrą wszyscy poza dwójką bohaterów, bo nie sposób w ogóle ogarnąć takiej ilości postaci w filmie. do tego wyglądają i nazywają sie tak samo lol. Nie czytałem książki ale fajnie jakby został jeden duzy i jeden mały. Lucas w pierwszej części SW idealnie dobrał drużynę.
Sayja Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Bitwa pięciu armii. Władca pierścieni oryginalnie też różnił się od wizji Jacksona. Mimo to film był doskonały. Rok 2012 spędzę na czekaniu na Hobbita.
AccessX Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Ten Trailer jakiś taki miałki, i mało zachęcający. Ale ja się nie znam... :)
Lucek Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 ola-f: Podobnie jak w książce krasnoludy będą na pewno potraktowane jako jeden bohater (wyłączając Balina Dębową Tarczę). Sam autor zresztą postarał się by tak to odbierano (przez wyliczanie podobnych imion oraz ich wspólną historię.)
KarolGniazdowski Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Chrupek3D: A potem obejrzysz film i tak jak Frodo Jacksona został Twoim Frodem, tak i Bilbo nagle stanie się Twoim Bilbem. :) Kiedyś każdy miał swojego małego Władcę Pierścieni, a film i tak przemielił wszystkim mózgi i nagle wizja Jacksona stała się jedyną miłościwie nam panującą. Nie wykluczałbym takiej siły rażenia ukrytej również w Hobbicie... Przecież wiemy, że Jackson potrafi.
legomir Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Lucek nie przesadzaj, nie jako jeden bohater, ale było o nich mało, bo mało zresztą nie miało sensu być więcej.
KarolGniazdowski Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Lucek ma rację, technicznie biorąc grupa funkcjonuje jak jeden bohater. Nie ma w tym przesady.
Chasdiel Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 ola-f: Podobnie jak w książce krasnoludy będą na pewno potraktowane jako jeden bohater (wyłączając Balina Dębową Tarczę) Lucek. Nie wiem kiedy czytałeś tę książkę i jak oglądałeś trailer, ale Dębowa Tarcza (Oakenshield) to był Thorin, a nie Balin:) Grupa krasnali rzeczywiście funkcjonuje tam jako grupa, choć w wielu miejscach książki mamy okazję trochę bardziej zapoznać się z kilkoma spośród nich (jak choćby z poczciwym Bomburem), a natłok imion bohaterów jest jedynie we wstępie. Fakt faktem, że Thorin wygląda za młodo i za ludzko, ale cóż. Może jakoś to przetrawimy. Nie rozumiem do konca zarzutów, że trailer pokazuje "epicki" film. Odnoszę wrażenie, że filmy, na które wykłada się grube miliony (sam koszt produkcji filmu to podobno koło 250mln $) mają z założenia się zwrócić i coś na nich powinno sie zarobić, a więc nei moga przyciągać do kina tylko zapaleńców i fanów gatunku(choć tych niewątpliwie Tolkien, autor Hobbita, ma mnóstwo), a skusić większą liczbe osób. Z jednej strony niby znaczny minus, ale z drugiej dość zrozumiała rzecz. Zresztą jestem dobrej myśli - trailer zdecydowanie nie zawiódł.
farelek Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 (edytowane) Chrupek3D: A potem obejrzysz film i tak jak Frodo Jacksona został Twoim Frodem, tak i Bilbo nagle stanie się Twoim Bilbem. :) Kiedyś każdy miał swojego małego Władcę Pierścieni, a film i tak przemielił wszystkim mózgi i nagle wizja Jacksona stała się jedyną miłościwie nam panującą. Nie wykluczałbym takiej siły rażenia ukrytej również w Hobbicie... Przecież wiemy, że Jackson potrafi. Po obejrzeniu filmu przeczytałem jeszcze raz albo dwa powieść. Nim po nią sięgnąłem miałem wielką obawą, że przez tą ekranizację dostałem martwicy mózgu i "mój Frodo", "mój Obierzyświat", "mój Tom Bombadil" (przepraszam z tym nie było problemu) wraz "moją" całą resztą odeszli w niepamięć już na zawsze... Na szczęście się myliłem i wszyscy wrócili :) Po An Unexpected Journey po prostu będzie trzeba znów wrócić do źródeł i wyleczyć się z tej Hollywoodzkiej martwicy mózgów. Edytowane 22 Grudzień 2011 przez farelek
n-pigeon Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Scena jak nucą super, raczej nie jestem miłośnikiem lotr'a, ale hobbit może się spodoba, mam taką nadzieję.
Razer Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Klimat super, ale "uczłowieczone" krasnale to lipa jak nie wiem co :/
_michal Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Ale marudzicie. Oczywiście, że to nie będzie Wasz Bilbo, Wasz Thorin. To jest historia opowiedziana przez pryzmat reżysera i innych twórców ekranizacji. To jest ich wizja nie Wasza. Nikt też nie musi się z nią zgadzać. Mi Władca się podobał i na Hobbita też czekam z niecierpliwością.
Nowi Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 (edytowane) Peter Jackson na FB umieścił nowy filmik z produkcji Hobbita :) https://www.facebook.com/PeterJacksonNZ P.S. Widać że dobrze karmią na planie filmu bo od pierwszego Filmiku o Hobbicie trochę się reżyserowi przybrało na wadze :) Wraca do dawnej formy :) Poza tym dla tych co w Temacie to Filmik Daje rade :) Czas zabukować Wycieczkę do Nowej Zelandii Edytowane 1 Marzec 2012 przez Nowi
tmdag Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Czas zabukować Wycieczkę do Nowej Zelandii spiesz sie bo sie lato konczy :)
Shogun 3D Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Zastanawiałem się nad tym, czemu Thorin ma taką twarz u Jacksona i doszedłem do wniosku, że chodzi tu o ekspresję szlachetnej fizjonomii, a nie jowialnej, jaką ma większość krasnoludów. Tak dla kontrastu. Natomiast Bitwa Pięciu Armii pomiędzy oddziałem Thorina, krasnoludami, goblinami, ludźmi i orłami jest w ścisłej czołówce tego, na co najbardziej czekam w tym filmie, zaraz po Smaugu.
Rekomendowane odpowiedzi