2013 Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 W każdej da się to zrobić, ale proponuję Ci taką co ma już wsparcie 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Space Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Poczytałem tam skąd mam te screeny i autorki tychże liter na forum piszą, że nie robią ich w PS lecz w jakimś programie do modelowania grafiki 3D, ale nie chcą zdradzić w jakim.:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 A co by Ci to dało jak by zdradziły? W każdym programie do 3d można coś takiego zrobić ale trzeba go znać. Nie dostaniesz programu który Ci magicznie zrobi to sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Space Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Przecież nie napisałem, że chcę by program zrobił coś za mnie. Chcę znać nazwę programu, poznać go i popróbować. Co w tym złego? Każdy chyba sie kiedyś uczył tego czy innego programu? Programy są dla ludzi, trochę samouctwa nikomu jeszcze nie zaszkodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 FF miał na myśli to, że program nie jest istotny, bo każdy program 3D sobie z tym poradzi. I czy będzie to 3ds Max, MODO, Maya, Blender, Cinema 4D itd. nie gra roli. https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=3d+typography+tutorial https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=cinema%204d%20typography%20tutorial https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=3ds+max+typography+tutorial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Space Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 No nic, dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi. Będę na początek kombinować z Illustratorem. Pozdro.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Jeśli podoba Ci się typografia 3D, to nie zaczynaj nauki od Illustratora, moim zdaniem jest to zły wybór. O wiele prościej zrobić model i wprowadzić zmiany w programie 3D. Widzę, że masz ogromny dylemat, zaproponuję zatem abyś zaczął naukę od Cinema 4D. Tutaj masz pierwszą inspirację. https://www.behance.net/trk I pierwszy tutorial, pokazujący jak zrobić jedną z prac. http://www.digitalartsonline.co.uk/tutorials/cinema-4d/create-realistic-gold-3d-type/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Space Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Dzięki wielkie.:) Na pewno wypróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajrot Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 ale nie chcą zdradzić w jakim żeńska solidarność, co sie z tymi ludźmi dzieje ;P Max3d.pl całe szczęście trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Tak własnie chodziło mi o to co mówi 2013. Nie chciałem na nikogo najeżdżać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 Dynamic memory na 30gb ustawiine? Hair and fhr w scenie? Niestety problem musi być w czymś innym. Próby renderowania animacji czegokolwiek dają ten sam efekt. (kilka czajników) Puszczam render i do póki nie dotknę któregoś z okien maxa jest ok. Kliknięcie w okno maxowe, wywala go nawet bez komunikatu. ...system ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 2013: Tajemnica :D Jeszcze taki teścik, ale tym razem w HD i z głębią ostrości prosto z kamery - Teraz już +/- 30-45 sek na klatkę z pełnymi materiałami i 8-12 sek na claya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 Vray dla porownania, ja juz sam nie wiem ktory lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Sierpień 2014 Share Napisano 17 Sierpień 2014 Sroka8888: 30-45 per klatka? To wszystko w indyku? Wyglada genialnie. S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej77 Napisano 18 Sierpień 2014 Share Napisano 18 Sierpień 2014 Bardzo genialnie wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Sierpień 2014 Share Napisano 18 Sierpień 2014 jeszcze cos takiego i juz go nie mecze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 pressenter: To nie Indigo, to... Iray Renderer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 ale anty aliassing to w tym iray jest kijowy jak stodoła to co się dzieje na osłonie silnika/dachu to masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Jakim dachu ? Jakiej osłonie silnika? Przecież nie ma tego na tym co wrzuciłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 http://i62.tinypic.com/o8hzrq.jpg na tym renderze górna linia dachu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Wiem, tylko to nie Iray :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 no nie mów że arni odwalił taką fuszerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 to jest vray i na szybko skladane compo, zauwazylem na drugi dzien te aa.... fajnie ci sie wszystko pokiełbasiło, do sroki pytasz o moje rendery xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 fajnie ci sie wszystko pokiełbasiło, do sroki pytasz o moje rendery xD efekt czytania forum podczas pracy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Troche mebli i gadzetow do wizek ode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 25 Sierpień 2014 Share Napisano 25 Sierpień 2014 no to przyszla pora na Vray'a i w tym porownaniu, czarne paski dalem ze niby klatka z filmu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 pierwsza zabawa ze skin shaderem od arnolda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Zaczynam zabawę z fotogrametrią. Widać kilka błędów (głowa, dłonie) ale już trzyma kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 no jako człowiek z 3ciego czy nawet 2giego planu byłby świetny już teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Picsell a jakim programem do fotogrametrii to obrabiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Testowałem 123Dcatch i Photoscan. Photoscan jest dokładniejszy, 123d za to dość intuicyjny. Babole czyszczone w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Ile aparatów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 (edytowane) deshu 42, trochę mało, trzeba poprawiać czasami punkty kontrolne. Jeszcze będę zmieniał ustawienia i zobaczymy jaki będzie miało to wpływ. Edit: olaf - na pierwszym planie zawsze będzie widać np. fejkowe włosy. Można to obejść innymi technikami. Może się kiedyś pobawię :-). Tu są fajne skany z wysokobudżetowego studia http://ir-ltd.net/. Edytowane 1 Wrzesień 2014 przez PICsell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 2 Wrzesień 2014 Share Napisano 2 Wrzesień 2014 test oswietlenia sama lampa w pustym pomieszczeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 2 Wrzesień 2014 Share Napisano 2 Wrzesień 2014 test modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 (edytowane) takie bmw jeszcze Edytowane 6 Wrzesień 2014 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 @arturprx2 bardzo fajna złotówka! Pokaż proszę model. @plasti nie widać BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 musi byc Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 w takim razie... bmw = bardzo mały wóz I go nie widać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Wrzesień 2014 Share Napisano 6 Wrzesień 2014 dobra, zmienilem hosta.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 6 Wrzesień 2014 Share Napisano 6 Wrzesień 2014 Fajne te szklane drzwi i dach. Twój koncept? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Wrzesień 2014 Share Napisano 6 Wrzesień 2014 to jest prototypowy samochod BMW :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Wrzesień 2014 Share Napisano 6 Wrzesień 2014 jeszcze bokiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Złotówa cacy wyszła! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 ciekawe czy podchodzi to już pod wykonywanie nielegalnej matrycy pieniądza, bo wygada naprawdę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 11 Wrzesień 2014 Share Napisano 11 Wrzesień 2014 Kilka kolejnych modeli, tym razem roslinki: Oraz test w mniej studyjnym oświetleniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2014 Share Napisano 11 Wrzesień 2014 le_chu, rewelacyjnie to wygląda. przybliżony czas na jedną roślinkę? i w czym modelowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Dzięki polka, przybliżony czas renderu to jakieś 8-10 minut w blenderowym Cyclesie na Titanie. Modelowane też w Blenderze. Poniżej jeszcze close-upy które zostawiłem na noc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Wrzesień 2014 Share Napisano 15 Wrzesień 2014 secret. /Corona Renderer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi