arturskoczek Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam serdecznie, Dotarłem do etapu w którym powiedziałem stop zmianom. Dopracowałem to co było, oto rezultat. Zapewne są tutaj osoby które zrobiłyby coś inaczej, lepiej, jednak uznaję że swoją wizję zrealizowałem. Bardzo dziękuję wszystkim którzy pomogli - poprzez rady, krytykę i sporo porad! Dzięki raz jeszcze. Enjoy. Technikalia: wykorzystano: 3ds max 2009, v-ray, advanced painter, onyx tree, ivy grow. scena ma 11145018 faces. roślinność była doczytywana z proxy. Post produkcja w paint shop pro. Rendering fialnych ujęć trwał około 2,5h na ujęcie. Bardzo zalecam kliknięcie i obejrzenie w 100% ;) Linki poniżej: http://img10.imageshack.us/img10/610/2finalk.jpg http://img688.imageshack.us/img688/4681/1finalk.jpg http://img846.imageshack.us/img846/4448/3finalk.jpg Rendery Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us UPDATE: wersja w deszczu Uploaded with ImageShack.us Edytowane 22 Kwiecień 2012 przez arturskoczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Wiem, że już koniec, ale pokusiłbym się jednak o wypełnienie pustych przestrzeni między drzewami po prawej, bo wzrok mimochodem ucieka po chwili w tamtą stronę. Korony drzew za palmiarnią nadałyby też większej głębi i poprawiły odbiór. Mimo powyższego bardzo dobra praca:) Gratuluję i czekam na następne. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Prosilbym o uchylenie rabku tajemnicy odnosnie drzewostanu :).*************** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Super klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 no po prostu 5 z plusem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Rewelka! Klimacik i wykonanie super! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Jest super 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Dziękuję wszystkim ;) Jeśli chodzi o rośliny to używałem onyx'a. Najpierw importowalem do maxa, ustawialem wszystko, potem do proxy. Wyzwaniem było to aby w miarę materiały wyglądały. Niestety nie było szans na zrobienie transluency na wszystkich roślinach (komp mimo wszystko średnio wyrabiał na tym projekcie) dlatego bawiłem się w transluency tylko na drzewach po prawej i palmach. o ile na drzewach wyszlo, to na palmach średnio :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Fajnie wyszło. Widać ogrom pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazil Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Masakra. Urywa cztery litery... Ustawię sobie na tapetę jak pozwolisz :) Jakbys tylko mógł zdradzić ile trójkątów jest w tej scenie (razem z drzewkami) i jak długo to renderowałeś? Na jakim sprzęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Pozwolę ;) Scena ma: (z summary info) 11145018 faces (nie myślałem że aż tyle...). Większość produkują nity oraz elementy otoczenia. Renderowana na i7 2600k @ 4,4ghz, 8gb ram (przy finalych renderach użycie pamięci było w granicach 92-95% czyli na granicy). Rendery finalne w rozdzielczości 2800 po dłużej krawędzi zajęły około 2,5 h na ujęcie (mogłoby być krócej ale jeden wątek wyłączyłem aby móc inne rzeczy an komputerze robić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Gratuluję fronta, świetnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pony Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 (edytowane) Świetna praca. Nie mogłem się oderwać od wpatrywania się w szczegóły ;) Ktoś wcześniej napisał że drzewa za palmiarnią dały by jeszcze większą głębie, ma racje ale i tak urywa tylną część ciała (i nie chodzi tu o plecy ;) ). W czym renderowane? Vray, Mental? pozdrawiam Edytowane 18 Kwiecień 2012 przez Pony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Renderowane w v-ray ;) zresztą dodam podstawowe info do pierwszego postu dla lepszej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Sorry nie mogłem się powstrzymać :D 5*! świetna robota :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Wszyscy powinni zaplacic za klimayczne tej pracki ;) bardzo ciekawa, Arthus pomysl na dino 100% trafny. Gratuluje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemedia Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Praca znakomita, klimatyczna :) Wydaje mi się tylko, ze ptaki w locie są ciut za duże (ale to drobiazg przy całym ogromie pracy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Jest świetnie. Potrzymam tę pracę na tapecie przez jakiś czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Ha. Kilka dni temu byłem w Palmenhaus Schönbrunn. Świetne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pkm77 Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Najlepsza praca jaką od dawien dawna widziałem na tym forum. GRATULACJE!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Mocarna praca. Nadaje się do złotej galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Mistrzostwo swiata, moje klimaty i lepszy front od dłuższego czasu. Siatki chcemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Siatkę mogę zamieścić, ale na prawdę niewiele tam widać. Zresztą obiekt jest prosty - to ilość elementów robi efekt. Dziękuję bardzo za pochwały, gwiazdki i fronta :) No i jestem mile zaskoczony że pojawiają się głosy o srebrnej/złotej galerii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Coś niesamowitego daję 10* :). Wpatrywałem się bardzo długo w tą pracę, ogrom pracy niesamowity. Gratuluję fronta w 200% zasłużonego :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 (edytowane) Zrobiłem jeszcze jedną wersję. Szczegóły w 1 poście ;) Edytowane 22 Kwiecień 2012 przez arturskoczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Za wersję w deszczu masz moje 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiekWrr Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 a mógłbyś wrzucić ustawienia rendera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 wersja w deszczu resetuje moj system 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seblen11 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Wszystkie wersje są genialne... ale wersja deszczowa - miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Jakaś metoda na ten deszcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 szanuję to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2012 1. Metoda na deszcz prosta - post pro :) ogólnie noise, motion blur, tryb mieszania warstwy 'lighten' i kilka warstw tego. Wykorzystałem do nadania głębi mapę z-depth (tak samo do mgły). Deszcz blisko ma jeszcze nadany blur, bo krople bliżej są większe, ten dalszy to zwykły noise. Sporo wymazywałem, bo pod drzewami wiadomo że tak dużo kropel nie powinno byc. Ogólnie trochę czasochłonne aby uzyskać dobry efekt - ale nie jest to trudne. 2. Ustawienia poniżej, ale nie ma tutaj nic wyjątkowego. Ustawienia pochodzą z wersji pochmurnej / deszczowej (były tam delikatne modyfikacje siły świecenia). W wersji ze słońcem słońce determinowało niebo, reszta ustawień identyczna. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość qrdziel Napisano 9 Maj 2012 Share Napisano 9 Maj 2012 A czym się wzorowaleś? Wygląda na kew garden w richmond. Na twoim miejscu wysłał bym tam próbki i pewnie jeszcze kiss funtów na tym zarobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 10 Maj 2012 Autor Share Napisano 10 Maj 2012 Wzorowałem się na Palmiarni w Schunbrunn Gardens w Wiedniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi