Napisano 16 Wrzesień 20168 l Super ćwiczenia, podziwiam konsekwencje1 i progres. Sam muszę spróbować się z czymś podobnym zmierzyć ;)
Napisano 19 Wrzesień 20168 l Autor Badassky zatem życzę powodzenia:D żeby nie było że pusty post to proszę Dodam ze znajdują się tam ukryte postaci :D Jestem ciekaw ile znajdziecie :D Pozdrawiam
Napisano 8 Listopad 20168 l Widać fajnie już w niektórych taką lekkość którą się uzyskuje tylko wypracowując "dupogodziny"- jest więc fajny progress. Oby tak dalej i pozdrawiam!
Napisano 9 Listopad 20168 l Autor Dzięki chłopy Takie dzisiejsze bazgroły Edytowane 9 Listopad 20168 l przez Kalberos
Napisano 4 Grudzień 20168 l Hej Bardzo fajne masz te malunki. Druga, trzecia oraz piąta praca to moje faworyty ;) Baba z łańcuchami ma fajną fakturę na skórze, chodzi mi tutaj o te pociągnięcia pędzla na plecach, super to wyszło. Ogólnie to przejrzałem sobie całą twoja teczkę i można się z niej dużo nauczyć. Miałeś wzloty i upadki, ale wybrnąłeś z tego i progres poszedł w górę co widać w porównaniu do pierwszych twoich prac. Trzymam kciuki w dalszym tworzeniu i oby tak dalej. NIe poddawaj się bo idzie to w na prawdę dobrym kierunku. Pozdro.
Napisano 14 Grudzień 20168 l Autor Dzieki chłopaki. Kolejne żeby nie było pusto "Max" Józef Piłsudski I jakiś tam husar Pozdro
Napisano 16 Styczeń 20178 l Autor kolejne bazgroły Ilustracja do kampanii reklamowej studia filmpoint pozdrawiam
Napisano 24 Styczeń 20178 l Autor DZieki ludzie za dobre słowa, staram sie jak moge :D Graf: swoja ale podpierana refka i takie bazgroły ostatnie
Napisano 30 Styczeń 20178 l Autor Racaja Graft, spierdzieliłem walor Tutaj kolejna przerwa od pracy, na szybciocha poleciałem dalej ze szkicem. Nie jestem zadowolony z efektu, niestety straciła praca ten taki szkicowy klimat no ale cóż następnym razem będzie lepiej ... Pozdrawiam https://www.artstation.com/artwork/YxYqw szkic Edytowane 30 Styczeń 20178 l przez Kalberos
Napisano 10 Luty 20178 l Autor Edwecki: Dzieki stary :D poprawiłeś mi tym humor :D żeby pusto nie było to może jakiś samochodzik Pozdrawiam
Napisano 14 Luty 20178 l Autor Dzięk, za jakiś czas jak dostane zielone światełko dodam cus nowego. Pozdrawiam
Napisano 25 Kwiecień 20177 l Wszystko na propsie ale jak chcemy się rozwijać to: Pojazdy zajebioza - nie widzę wad, dopracował bym może te tła trochę chociaż wiem, że nie są głównym tematem. Ale wyniesie to je na pro poziom. Krajobrazy widać, że niedopracowane- podejrzewam mało czasu pewnie bo to zlecenie ale jest widoczne. Ten drugi ma fajną kompozycję ale skala nie siedzi przez to że za słaba perspektywa powietrzna na tej skale z lewej. Słoń spoko ale złoto nie świeci tak w rzeczywistości- akurat sam ostatnio dużo malowałem takich rzeczy to zrobiłem sporo testów. U ciebie w większości jest światło z jednej i drugiej po bokach i highlight na środku. Spoko wygląda to jak metal ale w rzeczywistości bardzo zależy od kierunku przedmiotu i z reguły jest dużo mniej highlightu. Zobacz, że 3 refki i skumasz na pewno bo fury metalowe malujesz perfect:D Te personale zajebiste, w tym środkowym trochę to płasko wygląda przez te foty z lewej. Cmentarz mój faworyt. Czarno białe to studia więc nie oceniam bo pewnie sam wyciągnąłeś naukę. Pozdro
Napisano 25 Kwiecień 20177 l Mam wrażenie że ostatnio eksperymentujesz nieco ze światłem i mówię to na podstawie nie tylko kilku prac które tutaj opublikowałeś ale również tych które widziałem w mediach społecznościowych ;) Jeżeli chodzi o jakąś krytykę, to w drugim obrazie od góry brakuje mi trochę cieni, przez co tracimy tutaj nieco głębie i jest dość płasko. Obrazek niżej, ten ze statkiem dowodzi za to że dobrze wychodzi Ci "oszczędzanie pędzla" w malarski sposób, detal jest dobrze rozmieszczony i są to rzeczy godne pozazdroszczenia. Idziesz dobrą drogą, próbuj nowych rzeczy bo mają na Ciebie dobry wpływ. Seria z samochodami to klasa sama w sobie. W portretach czegoś mi brakuje, nie bój się mocniej sugerować refkami i pójść śmiało bardziej w stronę realistyczną lub stylizowaną, w zależności od upodobań w tym przypadku. Pozująca pani wyszła pod tym względem dużo lepiej!
Napisano 26 Kwiecień 20177 l Kolory świetnie dobierasz. Filmowo to wygląda ;) Nie będę oryginalny i powiem, że samochody najlepsze.
Napisano 22 Maj 20177 l Autor Dzięki Graft!!! Podziwiam twoj zapał i progress chłopie !!! tak trzymac! Michau dzieki za dobre słowa, najtrudniejsze w tym wszystkim teraz jest dorwać czas żeby coś poświecić. Musze wcześniej wstawać albo siedzieć dłużej żeby moc coś poćwiczyć po robocie :D no ale samo sie to nie zrobi Co rymin jesli chodzi o koncepty tych miast to duzo zaważyła tutaj Biedowa cena... Co do złota to zdaje sobie sprawę z tego co napisałeś, ale klientowi niestety takie rzeczy się podobają, nie ważne ze nie maja nic wspólnego z realizmem, niestety to samo sie tyczy kompozycji jakie sobie wymyśla. Ok to drobny drop ode mnie Na poczatek pracka, ktora dała mi pierwszy DD na Deviantart-cie Następnie okładka na książeczkę. Pierwsza wersji sceneri z latarnia kolejny pojazd i cover do fajnej pixelowej Giery I szkice z procesem video który udało mi się nagrać Edytowane 22 Maj 20177 l przez Kalberos
Napisano 24 Maj 20177 l Hej Zacny speed painting. Dużo z niego można się nauczyć, i fajnie się oglądało. Chętnie zobaczył bym jakiś tutorial w twoim wykonaniu w przyszłości ;P Ogólnie prace coraz lepsze i trzymaj tak dalej ;) Pozdro
Napisano 29 Maj 20177 l Autor Blade Runner Dzieki, może kiedyś jak nauczę sie rysować :D to wrzucę tu link
Napisano 31 Maj 20177 l Autor NAstepne, dla odpoczynku i relaksu 3 godzinki po pracy i detal Kolejny na okladke i takie szkice na rozgrzewkę przed praca Edytowane 31 Maj 20177 l przez Kalberos
Napisano 1 Czerwiec 20177 l Ten pierwszy bardzo klimatyczny - widać progress no i szybkość z tego co piszesz. Co do szkiców to bardzo łatwo podnieść ich poziom stosując rozróżnienie grubości lini- od razu zyskają na czytelności. Pozdrawiam
Napisano 1 Czerwiec 20177 l Autor Tak wiem o tym, chodzi Ci co jest w obrazku poniżej. Jak się łatwo domyślasz to zajmuje więcej czasu
Napisano 1 Czerwiec 20177 l bardzo fajne i klimatyczna. Mam wrazenie, ze stosujesz bardzo przerysowana miednice. Jak u kobiety po dziewieciu porodach ;)
Napisano 23 Czerwiec 20177 l Autor Hehhe no dzięki olaf :D kolejne bazroły Fronta nie dostane , nie wiem czy tutaj ktoś w ogole jeszcze zagląda bo max to już cmentarzysko ale co mi tam kolejne bazgroły i wersja zielona jeszcze
Napisano 23 Czerwiec 20177 l Enviro rewelacja. Te kolorki aż kipią życiem. A co do maxowego "cmentarza" to nie jest aż tak źle ;) czasem nawet Tomek Bagiński coś napisze. W niektórych postach nawet całkiem spory ruch jest. "Fejsbuk" to to nie jest pewnie, ale inne digarty już zamykają, a tu ciągle jeszcze coś się dzieje.
Napisano 2 Lipiec 20177 l Autor Dzieki Grafcik :D kolejne bazgroły :D No niestety fejsbuk połknął wszystkie fora. Na ta chwile dobrze sie ma tylko Artstation :D aaa zapomniałbym, serdeczne gratulacje i powodzenia w pracy :D nie zapominaj dodawać tych cudów do swojej teczki :D Dziabana pracka w wolnych chwilach, będę unikał już takich zabiegów bo później nie widzę błędów, które wciąż tu są z powodu dawnych złych decyzji . i walorek
Napisano 2 Lipiec 20177 l Wow, te maszyny czasami wygladają jak stylizowane rendery. Wszystko spoko, tylko nie Popek Monster;-(
Napisano 3 Lipiec 20177 l Pojazdy fajnie wychodzą, nie ma się co rozpisywać, bo to nie moja para kaloszy ;) Czerwona postać z tłem ma nawet fajny klimat, ale bardzo przeszkadza mi to, że postać nie jest na jasniejszym tle. (I ten liść w Dof'ie, który styka sie ze szczytem wieży). Myślę, że gdybys więcej czasu spędzał nad aranżacją elementów to byłoby znacznie lepiej, bo kolory i klimat trafiają :)
Napisano 3 Lipiec 20177 l Bardzo ładnie przedstawiasz materiały, i głębię kolorem. Brakuje mi w Twoich pracach ciekawszej kompozycji. Wiem, że pewnie zlecenie tego wymaga, żeby przedstawić obiekty całe i czytelne, ale fajnie by pewnie zadziałała przy Twoim skilu renderowania bardziej niejednoznaczna kompozycja i trochę więcej niedopowiedzeń. Tu dość ciekawe ustawienie w kadrze http://www.tanks-encyclopedia.com/modern/Russia/photos/IndianArmy_T-90_Bhismha_in_action.jpg Pewnie można by było poszaleć bardziej, żeby trochę poszukać ciekawej plastyki ujęcia, niż kompozycji w celu przedstawienia głównego obiektu. Pewnie mógłbyś dać tez więcej cząsteczkowego efekciarstwa w stylu omena, particle dobrze działają na ludzi :) Mam nadzieje, że za bardzo się nie wymądrzam. To tylko moje odczucia.
Napisano 3 Lipiec 20177 l Autor Wojtuś no bardzo bym chciał, próbowałem, ale oni tam już maja swoje "standardy" . Może przy nowym kliencie się to uda, bo chciałbym żeby te prace były ciekawsze, doskonale o tym wiem ze jest to monotonne, bo mnie to meczy powoli. Pozostaje Ci jedyny mi kibicować żeby dostał sie w koncu do jakiś karcianek, wtedy będzie ciekawiej :D Pomyśle nad tymi trikami Marka :D znaczy sie Omena może sie uda je upchnąć Pozdrawiam Sayja : racja, ta praca miała początki w 2015 roku, siadłem jak głupi indor bez referencji tak sobie pomaziac, ale widze teraz te karygodne bledy, dodatkow coś skala golema nie siada. Dołączam ćwiczonka wiecej tutaj https://www.artstation.com/artwork/AR4x5 Pozdro Edytowane 3 Lipiec 20177 l przez Kalberos
Napisano 7 Sierpień 20177 l Autor Koniec wakacji, trzeba jechac dalej . Pozdro Edytowane 21 Sierpień 20177 l przez Kalberos
Napisano 8 Sierpień 20177 l Ten pierwszy torpeda ! reszta również świetna. W dobrym kierunku to wszystko u Ciebie zmierza. Teraz pora na więcej postaci ;)
Napisano 9 Sierpień 20177 l Autor Dzieki. Postaci klepie naookragło ale to koncepty do gier, wiec nie mogę tego nigdzie pokazać. Musi narazie wystarczyć pare pojazdow i krajobrazow ;D
Napisano 21 Sierpień 20177 l Autor Ok kolejna wrzuta, rozgrzewkowe rzeczy i kolejny pojazd i Tiger Pozdro