badassky Napisano 16 Wrzesień 2016 Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Super ćwiczenia, podziwiam konsekwencje1 i progres. Sam muszę spróbować się z czymś podobnym zmierzyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 19 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Badassky zatem życzę powodzenia:D żeby nie było że pusty post to proszę Dodam ze znajdują się tam ukryte postaci :D Jestem ciekaw ile znajdziecie :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 24 Wrzesień 2016 Share Napisano 24 Wrzesień 2016 kompo + kolorki + światło + anatomia kuleje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Listopad 2016 Autor Share Napisano 7 Listopad 2016 Kolejna dawka spidow z czelendzuu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 Widać fajnie już w niektórych taką lekkość którą się uzyskuje tylko wypracowując "dupogodziny"- jest więc fajny progress. Oby tak dalej i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zurluk Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 potężna dawka inspiracji te czelendże:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 9 Listopad 2016 Autor Share Napisano 9 Listopad 2016 (edytowane) Dzięki chłopy Takie dzisiejsze bazgroły Edytowane 9 Listopad 2016 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2016 Kolejne bazgroły pozdro 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 2 Grudzień 2016 Share Napisano 2 Grudzień 2016 Coraz lepiej, tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blade Runner Napisano 4 Grudzień 2016 Share Napisano 4 Grudzień 2016 Hej Bardzo fajne masz te malunki. Druga, trzecia oraz piąta praca to moje faworyty ;) Baba z łańcuchami ma fajną fakturę na skórze, chodzi mi tutaj o te pociągnięcia pędzla na plecach, super to wyszło. Ogólnie to przejrzałem sobie całą twoja teczkę i można się z niej dużo nauczyć. Miałeś wzloty i upadki, ale wybrnąłeś z tego i progres poszedł w górę co widać w porównaniu do pierwszych twoich prac. Trzymam kciuki w dalszym tworzeniu i oby tak dalej. NIe poddawaj się bo idzie to w na prawdę dobrym kierunku. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Grudzień 2016 Share Napisano 4 Grudzień 2016 Piękne te "bazgroły" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 Pani z Salem - świetna. Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 Dzieki chłopaki. Kolejne żeby nie było pusto "Max" Józef Piłsudski I jakiś tam husar Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2017 kolejne bazgroły Ilustracja do kampanii reklamowej studia filmpoint pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 16 Styczeń 2017 Share Napisano 16 Styczeń 2017 Rycerz świetny. To własna kompozycja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 20 Styczeń 2017 Share Napisano 20 Styczeń 2017 Kocham to światło, dodaję wątek do ulubionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Styczeń 2017 Share Napisano 20 Styczeń 2017 zgadzam sie, bardzo dobrze oddane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 20 Styczeń 2017 Share Napisano 20 Styczeń 2017 świetne ! rycerz - kolor rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 24 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2017 DZieki ludzie za dobre słowa, staram sie jak moge :D Graf: swoja ale podpierana refka i takie bazgroły ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Styczeń 2017 Share Napisano 25 Styczeń 2017 W pierwszym trochę perspektywa za "płaska", ale za tarpana masz 10+ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 30 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2017 (edytowane) Racaja Graft, spierdzieliłem walor Tutaj kolejna przerwa od pracy, na szybciocha poleciałem dalej ze szkicem. Nie jestem zadowolony z efektu, niestety straciła praca ten taki szkicowy klimat no ale cóż następnym razem będzie lepiej ... Pozdrawiam https://www.artstation.com/artwork/YxYqw szkic Edytowane 30 Styczeń 2017 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwecki Napisano 10 Luty 2017 Share Napisano 10 Luty 2017 Przeglądając cały temat muszę przyznać, że z Ciebie chyba ten azjata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Luty 2017 Autor Share Napisano 10 Luty 2017 Edwecki: Dzieki stary :D poprawiłeś mi tym humor :D żeby pusto nie było to może jakiś samochodzik Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 10 Luty 2017 Share Napisano 10 Luty 2017 Te samochody To Ci rewelacyjnie wychodzą. Więcej tego ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 10 Luty 2017 Share Napisano 10 Luty 2017 samochodzik rewelka, ale troche za czysty, tyle blota wokolo ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 14 Luty 2017 Autor Share Napisano 14 Luty 2017 Dzięk, za jakiś czas jak dostane zielone światełko dodam cus nowego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Coś nowego ode mnie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 25 Kwiecień 2017 Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Wszystko na propsie ale jak chcemy się rozwijać to: Pojazdy zajebioza - nie widzę wad, dopracował bym może te tła trochę chociaż wiem, że nie są głównym tematem. Ale wyniesie to je na pro poziom. Krajobrazy widać, że niedopracowane- podejrzewam mało czasu pewnie bo to zlecenie ale jest widoczne. Ten drugi ma fajną kompozycję ale skala nie siedzi przez to że za słaba perspektywa powietrzna na tej skale z lewej. Słoń spoko ale złoto nie świeci tak w rzeczywistości- akurat sam ostatnio dużo malowałem takich rzeczy to zrobiłem sporo testów. U ciebie w większości jest światło z jednej i drugiej po bokach i highlight na środku. Spoko wygląda to jak metal ale w rzeczywistości bardzo zależy od kierunku przedmiotu i z reguły jest dużo mniej highlightu. Zobacz, że 3 refki i skumasz na pewno bo fury metalowe malujesz perfect:D Te personale zajebiste, w tym środkowym trochę to płasko wygląda przez te foty z lewej. Cmentarz mój faworyt. Czarno białe to studia więc nie oceniam bo pewnie sam wyciągnąłeś naukę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5lim Napisano 25 Kwiecień 2017 Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Mam wrażenie że ostatnio eksperymentujesz nieco ze światłem i mówię to na podstawie nie tylko kilku prac które tutaj opublikowałeś ale również tych które widziałem w mediach społecznościowych ;) Jeżeli chodzi o jakąś krytykę, to w drugim obrazie od góry brakuje mi trochę cieni, przez co tracimy tutaj nieco głębie i jest dość płasko. Obrazek niżej, ten ze statkiem dowodzi za to że dobrze wychodzi Ci "oszczędzanie pędzla" w malarski sposób, detal jest dobrze rozmieszczony i są to rzeczy godne pozazdroszczenia. Idziesz dobrą drogą, próbuj nowych rzeczy bo mają na Ciebie dobry wpływ. Seria z samochodami to klasa sama w sobie. W portretach czegoś mi brakuje, nie bój się mocniej sugerować refkami i pójść śmiało bardziej w stronę realistyczną lub stylizowaną, w zależności od upodobań w tym przypadku. Pozująca pani wyszła pod tym względem dużo lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Kwiecień 2017 Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Kolory świetnie dobierasz. Filmowo to wygląda ;) Nie będę oryginalny i powiem, że samochody najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 22 Maj 2017 Autor Share Napisano 22 Maj 2017 (edytowane) Dzięki Graft!!! Podziwiam twoj zapał i progress chłopie !!! tak trzymac! Michau dzieki za dobre słowa, najtrudniejsze w tym wszystkim teraz jest dorwać czas żeby coś poświecić. Musze wcześniej wstawać albo siedzieć dłużej żeby moc coś poćwiczyć po robocie :D no ale samo sie to nie zrobi Co rymin jesli chodzi o koncepty tych miast to duzo zaważyła tutaj Biedowa cena... Co do złota to zdaje sobie sprawę z tego co napisałeś, ale klientowi niestety takie rzeczy się podobają, nie ważne ze nie maja nic wspólnego z realizmem, niestety to samo sie tyczy kompozycji jakie sobie wymyśla. Ok to drobny drop ode mnie Na poczatek pracka, ktora dała mi pierwszy DD na Deviantart-cie Następnie okładka na książeczkę. Pierwsza wersji sceneri z latarnia kolejny pojazd i cover do fajnej pixelowej Giery I szkice z procesem video który udało mi się nagrać Edytowane 22 Maj 2017 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blade Runner Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 Hej Zacny speed painting. Dużo z niego można się nauczyć, i fajnie się oglądało. Chętnie zobaczył bym jakiś tutorial w twoim wykonaniu w przyszłości ;P Ogólnie prace coraz lepsze i trzymaj tak dalej ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 29 Maj 2017 Autor Share Napisano 29 Maj 2017 Blade Runner Dzieki, może kiedyś jak nauczę sie rysować :D to wrzucę tu link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 31 Maj 2017 Autor Share Napisano 31 Maj 2017 (edytowane) NAstepne, dla odpoczynku i relaksu 3 godzinki po pracy i detal Kolejny na okladke i takie szkice na rozgrzewkę przed praca Edytowane 31 Maj 2017 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Ten pierwszy bardzo klimatyczny - widać progress no i szybkość z tego co piszesz. Co do szkiców to bardzo łatwo podnieść ich poziom stosując rozróżnienie grubości lini- od razu zyskają na czytelności. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 1 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Tak wiem o tym, chodzi Ci co jest w obrazku poniżej. Jak się łatwo domyślasz to zajmuje więcej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 bardzo fajne i klimatyczna. Mam wrazenie, ze stosujesz bardzo przerysowana miednice. Jak u kobiety po dziewieciu porodach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 23 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Hehhe no dzięki olaf :D kolejne bazroły Fronta nie dostane , nie wiem czy tutaj ktoś w ogole jeszcze zagląda bo max to już cmentarzysko ale co mi tam kolejne bazgroły i wersja zielona jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Czerwiec 2017 Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Enviro rewelacja. Te kolorki aż kipią życiem. A co do maxowego "cmentarza" to nie jest aż tak źle ;) czasem nawet Tomek Bagiński coś napisze. W niektórych postach nawet całkiem spory ruch jest. "Fejsbuk" to to nie jest pewnie, ale inne digarty już zamykają, a tu ciągle jeszcze coś się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Lipiec 2017 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2017 Dzieki Grafcik :D kolejne bazgroły :D No niestety fejsbuk połknął wszystkie fora. Na ta chwile dobrze sie ma tylko Artstation :D aaa zapomniałbym, serdeczne gratulacje i powodzenia w pracy :D nie zapominaj dodawać tych cudów do swojej teczki :D Dziabana pracka w wolnych chwilach, będę unikał już takich zabiegów bo później nie widzę błędów, które wciąż tu są z powodu dawnych złych decyzji . i walorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qnaman Napisano 2 Lipiec 2017 Share Napisano 2 Lipiec 2017 Wow, te maszyny czasami wygladają jak stylizowane rendery. Wszystko spoko, tylko nie Popek Monster;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayja Napisano 3 Lipiec 2017 Share Napisano 3 Lipiec 2017 Pojazdy fajnie wychodzą, nie ma się co rozpisywać, bo to nie moja para kaloszy ;) Czerwona postać z tłem ma nawet fajny klimat, ale bardzo przeszkadza mi to, że postać nie jest na jasniejszym tle. (I ten liść w Dof'ie, który styka sie ze szczytem wieży). Myślę, że gdybys więcej czasu spędzał nad aranżacją elementów to byłoby znacznie lepiej, bo kolory i klimat trafiają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 3 Lipiec 2017 Share Napisano 3 Lipiec 2017 Bardzo ładnie przedstawiasz materiały, i głębię kolorem. Brakuje mi w Twoich pracach ciekawszej kompozycji. Wiem, że pewnie zlecenie tego wymaga, żeby przedstawić obiekty całe i czytelne, ale fajnie by pewnie zadziałała przy Twoim skilu renderowania bardziej niejednoznaczna kompozycja i trochę więcej niedopowiedzeń. Tu dość ciekawe ustawienie w kadrze http://www.tanks-encyclopedia.com/modern/Russia/photos/IndianArmy_T-90_Bhismha_in_action.jpg Pewnie można by było poszaleć bardziej, żeby trochę poszukać ciekawej plastyki ujęcia, niż kompozycji w celu przedstawienia głównego obiektu. Pewnie mógłbyś dać tez więcej cząsteczkowego efekciarstwa w stylu omena, particle dobrze działają na ludzi :) Mam nadzieje, że za bardzo się nie wymądrzam. To tylko moje odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2017 (edytowane) Wojtuś no bardzo bym chciał, próbowałem, ale oni tam już maja swoje "standardy" . Może przy nowym kliencie się to uda, bo chciałbym żeby te prace były ciekawsze, doskonale o tym wiem ze jest to monotonne, bo mnie to meczy powoli. Pozostaje Ci jedyny mi kibicować żeby dostał sie w koncu do jakiś karcianek, wtedy będzie ciekawiej :D Pomyśle nad tymi trikami Marka :D znaczy sie Omena może sie uda je upchnąć Pozdrawiam Sayja : racja, ta praca miała początki w 2015 roku, siadłem jak głupi indor bez referencji tak sobie pomaziac, ale widze teraz te karygodne bledy, dodatkow coś skala golema nie siada. Dołączam ćwiczonka wiecej tutaj https://www.artstation.com/artwork/AR4x5 Pozdro Edytowane 3 Lipiec 2017 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2017 (edytowane) Koniec wakacji, trzeba jechac dalej . Pozdro Edytowane 21 Sierpień 2017 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 8 Sierpień 2017 Share Napisano 8 Sierpień 2017 Ten pierwszy torpeda ! reszta również świetna. W dobrym kierunku to wszystko u Ciebie zmierza. Teraz pora na więcej postaci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 9 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2017 Dzieki. Postaci klepie naookragło ale to koncepty do gier, wiec nie mogę tego nigdzie pokazać. Musi narazie wystarczyć pare pojazdow i krajobrazow ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 21 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2017 Ok kolejna wrzuta, rozgrzewkowe rzeczy i kolejny pojazd i Tiger Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 27 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2017 Dzięki Betty i tak g... sie tu dzieje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 6 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Czas się żegnać z Max3d, niestety nic już się tutaj nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi