Napisano 7 Listopad 201212 l [ATTACH=CONFIG]88163[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]88082[/ATTACH] witam wszystkich ! namalowałem taki postapokaliptyczny obrazek (mam ostatnio faze na wozy bojowe...) proszę o krytykę :) concepts/ ps. zapraszam zainteresowanych na mojego bloga gdzie znajdzieci kilka moich nowych prac :) Edytowane 20 Grudzień 201212 l przez j4q
Napisano 7 Listopad 201212 l mistrzostwo :D to jedna z tych prac które są namalowane z luzem i niby tak od niechcenia ,ale nic im nie brakuje :D
Napisano 7 Listopad 201212 l no i generalnie dezajn pojazdu jest spoko, i podoba mi sie jak snieg jest targany wiatrem. brrrrr
Napisano 7 Listopad 201212 l Rzeczy na blogu też masz świetne. Ta cartoonowa dziewczyna z dzieckiem bardzo mi się podoba. Poobserwuje :) Tylko nie pisz czasem, że jesteś jakiś młodzian i masz 17 lat bo się obrażę... :)))))
Napisano 7 Listopad 201212 l jak dla mnie zawieszenie i ogólnie elipsy robia dobrze :), poza dobrą całą resztą
Napisano 8 Listopad 201212 l Autor Hejka :) dzieki naprawde wielkie za tak miły feedback! To pierwsza moja praca z tak brushowym podejsciem do techniki wykonania, i prawde mówiąc bardziej mnie cieszy tak expresyjne działanie niż dłubanie detalu na listkach ( to chyba poprostu nie moje klimaty), a wiadomo ze powinno się robić to co się lubi, i wtedy uzyskuje siĘ najlerpze efekty. Może dlatego tak pozytywny odzew :D W każdym razie dziękuję raz jeszcze WSZYTKIM ! pozdrawiam :) apropo tej grafiki to wykożystałem jeden ze starych konceptow pojazdów bojowego, zresztą mam zamiar w niedługim czasie wrzucić paczke z tymi konceptami tylko muszę się ogarnąć ze skanowaniem i małym retuszem...
Napisano 8 Listopad 201212 l ło rzesz Ty w mordę kopany miażdżysz jądra nie ma co...:) brawo brawo chylę czółka:)
Napisano 10 Listopad 201212 l Autor halo :) 2 kocepty z planowanej seriii konceptow pojazdów SF. Narazie udało mi się obrobić te dwa ale w kolejce czekają już 3 skany więc bądźcie czujni :P.
Napisano 11 Listopad 201212 l Gratulacje zasłużonej głównej! Z ostatniego upa, zdecydowanie najfajniejszy ten na zielonym tle :) Super sprawa, też ostatnio idę w kierunku mech designu i fajnie się podinspirowałem :) Dzięki :)
Napisano 12 Listopad 201212 l Na wypasie widzę pojazdy. Dołączam się do pytania Baggisa, bo widzę część detalu na pewno z ręki malowana jest.
Napisano 12 Listopad 201212 l GENIALNY styl kreski, a przy tym bardzo fajny design blaszakow: ] *****
Napisano 12 Listopad 201212 l Autor WOWOW :D Dziekuję za docenienie mojej pracy i za głónwną ! No od takich niusów to naprawde miło zaczynać poniedziałek :-) > kamesanin WojtekFus Baggins FF JoseConseco Kalberos KoMic > DZIĘKI Bardzoo za feedback i zaintereswanie :D Baggins > postaram się odpowiedzieć ;) W zielonym koncepcie pomoglem sobe używając 3d w stworzeniu kół. W szkicu koła były mocno odpuszczone i postanowiłem w wykończeniu tego konceptu, wesprzeć się SketchUpem. W pomarańczowym obeszło się bez uzywania 3d ( zresztą koncept ma dosc prostą formę i perspektywę). W pierszym arcie, pojazd na bazie szkicu złożylem z boxow i walców w celu uzyskania ciekawej "pozy" i dalej to dłubanina, poczym w ruch poszla gumka, laserunki i wiele z detalu odesza w zapomnienie :) Jestem w trakcie przygotowywania nowych konceptow oraz nowego arta z autem w roli głównej. Chciałbym tą teczke poświęcić pojazdom i mam nadzieje, że będzie sie cieszyła dalej tak duzy, zainteresowaniem ;) > szkcie do aut z konceptow i kilka plansz z starszymi doodelsami. Edytowane 12 Listopad 201212 l przez j4q
Napisano 12 Listopad 201212 l szkice już "nie" (zupełnie jakbyś je dorobił od niechcenia po skończeniu owych prac, ale jak to Ci wystarcza do osiągnięcia celu to kij z tym szkicem)... pozostale naprawdę dobre, fajne koncepty, forma i wykonanie, zwłaszcza w "zielonym" koncepcie pojazdu. Pozdro
Napisano 12 Listopad 201212 l Na tym z zielonym tłem dużą rolę grają jak dla mnie fajnie rozwiązane koła, dodają lekkości i wogole ciekawsze je zrobiłeś niż na szkicu. Tak trzymaj i dawaj więcej!
Napisano 12 Listopad 201212 l Autor hej :) No szkice do zaprezentowanych na poczatku wątku konceptów powstaly (pare miesięcy temu) na kolanie gdzies w poodrozy pociągiem, jak wiekszosc szkicow zawartych na planszach, więc wsumie nie bede ukrywał ze jakos specjalnie sie do nich przykladalem a perspektywa raczej tak na oko i format znaczkowy ;) W kazdym razie dzieki za opinię i najwazniejesze ze finalne koncepty się podobają. Edytowane 15 Listopad 201212 l przez j4q
Napisano 14 Listopad 201212 l Co do szkiców to o tyle sie nie zgodzę że "nie" że całkiem fajnie w nich gra perspektywa z czym w szkicach róznie bywa. Widać, że format właśnie "znaczkowy" ale tez widać ze fajnie czujesz bryłe i umiesz sprawnie testować rózne pomysły. Koncepty baaardzo fajne, szczególnie pierwszy (poatent na koła pro) a przedstawienie w scenie jeszcze lepsze.
Napisano 14 Listopad 201212 l Autor WWWOJ - tnx Buddy ;) Pabulo - dzieki za odiwedziny i za komentarz ;) miło mi :) Edytowane 14 Listopad 201212 l przez j4q
Napisano 14 Listopad 201212 l Inspirujące szkice :) Jak tak sobie luźno machasz ołówkiem takie autka, to masz jakieś refki i podpatrujesz jakieś rozwiązania wizualne, czy pracujesz z wyobraźni?
Napisano 14 Listopad 201212 l @WojtekFus: Co prawda nie jest to pytanie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Przypuszczam, że ma opanowany styl conceptowy (nie wnikając w jakim stopniu), podpotrzył masę rozwiązań z prac najlepszych w tej dziedzinie i teraz ma "zaplecze" do machania swoich własnych.
Napisano 15 Listopad 201212 l Autor Hej. :) z jednej strony oglądam sporo conceptow czy szkiców (pewnie jak każdy z was) a z drugiej mam faktycznie "luzik" w rysowaniu czterech kółek, pewnie dlatego, że rysuje samochody od kiedy nauczyłem się trzymać ołówek, ale tez nigdy nie starałem się rozwijać w tym kierunku. Tzn rysowałem te samochody zawsze tak dla zabicia czasu, gdzieś w podroży czy w szkole. Niedawno dostałem w pracy zadanie narysowania paru konceptów pojazdów i w sumie wyszły zaskakująco dobrze ( oczywiście jak na moje możliwości), a że znając życie pewnie nie będę miał szansy ich opublikować, postanowiłem sobie to odbić tworząc przedstawione na początku teczki łunochody :) Opracowanie i wejście głębiej w detal sprawiło mi tyle frajdy ze nie mam zamiaru na tych trzech poprzestawać :) Reasumując - szkice tych samochodów narysowałem wyłącznie z wyobraźni, ale mnóstwo czasu poświęcam na oglądane profesjonalnych konceptów, jak i notorycznie oglądam się za ładnymi furkami :) . ps, milo słyszeć ze moja praca Cie zainspirowała ;) pozdrawiam :) Edytowane 15 Listopad 201212 l przez j4q
Napisano 16 Listopad 201212 l bardzo dobre, choć forma z poprzedniej dekady ale jest plastyczna moc po przeczytaniu twojego ostatniego posta...forma stricte samochodowa ale działa!
Napisano 17 Listopad 201212 l Ostatnia pracka nadaje się do złotej galerii.Oglądałem twego bloga i widać,że ostatnio masz jakiegoś drastycznego power upa w skillu. Mógłbyś jeszcze może leciuchno pogrzebać w tym ugrze na dole obrazka.SZACUN
Napisano 17 Listopad 201212 l Jak poprzednich łazików i speedzików wogole nie kupowałem i nie rozumiałem tego max'ymalnego zesra**a, tak ten nowy jest bardzo konkretny i winszuje :)
Napisano 20 Listopad 201212 l pierw teczka RaVirr potem WojtekFus teraz twój łazik... no i kurwa żyłka na czole nie wytrzymała....ahhh:]
Napisano 22 Listopad 201212 l Jaram się, jak dzieciak nowymi klockami Lego.., czy tam czym się teraz jarają ;) Popieram wypowiedź Kaliditusa, pozdro!
Napisano 22 Listopad 201212 l Ten zielony kolosalny :) Chętnie podejrzałbym proces i ukradł trochę patentów :D
Napisano 23 Listopad 201212 l Autor kamesanin > Head SHOT! ;P selfu > Dzięki :D WojtekFus > AA HA ! tak łatwo to sie nie odkryję ;) a tak serio to planuje nagrać demko jak szkicuje a potem renderuje wybrany dudels, ale poki co to moj 3 miesięczny synek - Wojtuś Co do nowych konceptow to jestem w trakcie przygotowywania nowego artu prezentującego dyliżans w wersji SciFi, oczywiście kołowy, nie latający czy teleportujący się :) Szkice już zrobione, teraz wystarczy ładnie to narysowac w perspektywie i fin. Jeżeli ktoś jest ciekaw zobaczyc projekty to zapraszam na mojego bloczka. http://www.jakubon.blogspot.com/2012/11/stagecoachsketch.html (hod car'sy czekają na swój dzień...dyliżans narazie mnie totalnie zakręcił) pozdrawiam!!!
Napisano 25 Listopad 201212 l łeeeeeeee no dyliżansy dają radę fiu fiu fiu :D weź zrób jednego tak na glanc a najlepiej tego w lewym dolnym rogu :D:D
Napisano 20 Grudzień 201212 l Autor hejka :) wrzucilem nowy koncept - karety, ale ze nie pasuje ona do wątku pancernych pojazdow, umiescilem ją w nowym temacie. A jezeli chodzi o Hodcary to przemalowalem wersje 03 jak i updejtnołem ją. zmiany tyczną sie kabiny pojazdu - wielkosc okien - mimo ze pierwotna wielkosc byla przezemnie zamiezona ( wyobrazalem sobie iz w srodku mostek nawigacyjny ma wy**** okna z widokiem) to jednak kilka oponi (ze przez wielkosc nie czyta sie skali pojazdu), skolonilo mnie do namalowania v.2 :) aktualana wersja na pierwszej stronie.