j4q Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]88163[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]88082[/ATTACH] witam wszystkich ! namalowałem taki postapokaliptyczny obrazek (mam ostatnio faze na wozy bojowe...) proszę o krytykę :) concepts/ ps. zapraszam zainteresowanych na mojego bloga gdzie znajdzieci kilka moich nowych prac :) Edytowane 20 Grudzień 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 robi wrażenie, serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 mistrzostwo :D to jedna z tych prac które są namalowane z luzem i niby tak od niechcenia ,ale nic im nie brakuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 mi sie podoba że każde koło jest pod innym kątem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 no i generalnie dezajn pojazdu jest spoko, i podoba mi sie jak snieg jest targany wiatrem. brrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Jest super :) Tylko te flary coś mi nie leżą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Rzeczy na blogu też masz świetne. Ta cartoonowa dziewczyna z dzieckiem bardzo mi się podoba. Poobserwuje :) Tylko nie pisz czasem, że jesteś jakiś młodzian i masz 17 lat bo się obrażę... :))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 świetne! Dobry stuff na blogu, będzie się działo! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 jak dla mnie zawieszenie i ogólnie elipsy robia dobrze :), poza dobrą całą resztą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 ja daje gwiazdki ,praca świetna . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 kozacczyzna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 Hejka :) dzieki naprawde wielkie za tak miły feedback! To pierwsza moja praca z tak brushowym podejsciem do techniki wykonania, i prawde mówiąc bardziej mnie cieszy tak expresyjne działanie niż dłubanie detalu na listkach ( to chyba poprostu nie moje klimaty), a wiadomo ze powinno się robić to co się lubi, i wtedy uzyskuje siĘ najlerpze efekty. Może dlatego tak pozytywny odzew :D W każdym razie dziękuję raz jeszcze WSZYTKIM ! pozdrawiam :) apropo tej grafiki to wykożystałem jeden ze starych konceptow pojazdów bojowego, zresztą mam zamiar w niedługim czasie wrzucić paczke z tymi konceptami tylko muszę się ogarnąć ze skanowaniem i małym retuszem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 ło rzesz Ty w mordę kopany miażdżysz jądra nie ma co...:) brawo brawo chylę czółka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 10 Listopad 2012 Autor Share Napisano 10 Listopad 2012 halo :) 2 kocepty z planowanej seriii konceptow pojazdów SF. Narazie udało mi się obrobić te dwa ale w kolejce czekają już 3 skany więc bądźcie czujni :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 Gratulacje zasłużonej głównej! Z ostatniego upa, zdecydowanie najfajniejszy ten na zielonym tle :) Super sprawa, też ostatnio idę w kierunku mech designu i fajnie się podinspirowałem :) Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 Bardzo fajne. Wspierasz się prostym 3D czy wszystko "z łapy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 Kurde, az by sie chcialo wymodelowac cos z tego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Na wypasie widzę pojazdy. Dołączam się do pytania Baggisa, bo widzę część detalu na pewno z ręki malowana jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 ciekawie ,ciekawie ...Gratuluje fronta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 GENIALNY styl kreski, a przy tym bardzo fajny design blaszakow: ] ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 (edytowane) WOWOW :D Dziekuję za docenienie mojej pracy i za głónwną ! No od takich niusów to naprawde miło zaczynać poniedziałek :-) > kamesanin WojtekFus Baggins FF JoseConseco Kalberos KoMic > DZIĘKI Bardzoo za feedback i zaintereswanie :D Baggins > postaram się odpowiedzieć ;) W zielonym koncepcie pomoglem sobe używając 3d w stworzeniu kół. W szkicu koła były mocno odpuszczone i postanowiłem w wykończeniu tego konceptu, wesprzeć się SketchUpem. W pomarańczowym obeszło się bez uzywania 3d ( zresztą koncept ma dosc prostą formę i perspektywę). W pierszym arcie, pojazd na bazie szkicu złożylem z boxow i walców w celu uzyskania ciekawej "pozy" i dalej to dłubanina, poczym w ruch poszla gumka, laserunki i wiele z detalu odesza w zapomnienie :) Jestem w trakcie przygotowywania nowych konceptow oraz nowego arta z autem w roli głównej. Chciałbym tą teczke poświęcić pojazdom i mam nadzieje, że będzie sie cieszyła dalej tak duzy, zainteresowaniem ;) > szkcie do aut z konceptow i kilka plansz z starszymi doodelsami. Edytowane 12 Listopad 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 szkice już "nie" (zupełnie jakbyś je dorobił od niechcenia po skończeniu owych prac, ale jak to Ci wystarcza do osiągnięcia celu to kij z tym szkicem)... pozostale naprawdę dobre, fajne koncepty, forma i wykonanie, zwłaszcza w "zielonym" koncepcie pojazdu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Na tym z zielonym tłem dużą rolę grają jak dla mnie fajnie rozwiązane koła, dodają lekkości i wogole ciekawsze je zrobiłeś niż na szkicu. Tak trzymaj i dawaj więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 (edytowane) hej :) No szkice do zaprezentowanych na poczatku wątku konceptów powstaly (pare miesięcy temu) na kolanie gdzies w poodrozy pociągiem, jak wiekszosc szkicow zawartych na planszach, więc wsumie nie bede ukrywał ze jakos specjalnie sie do nich przykladalem a perspektywa raczej tak na oko i format znaczkowy ;) W kazdym razie dzieki za opinię i najwazniejesze ze finalne koncepty się podobają. Edytowane 15 Listopad 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 Co do szkiców to o tyle sie nie zgodzę że "nie" że całkiem fajnie w nich gra perspektywa z czym w szkicach róznie bywa. Widać, że format właśnie "znaczkowy" ale tez widać ze fajnie czujesz bryłe i umiesz sprawnie testować rózne pomysły. Koncepty baaardzo fajne, szczególnie pierwszy (poatent na koła pro) a przedstawienie w scenie jeszcze lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 14 Listopad 2012 Autor Share Napisano 14 Listopad 2012 (edytowane) WWWOJ - tnx Buddy ;) Pabulo - dzieki za odiwedziny i za komentarz ;) miło mi :) Edytowane 14 Listopad 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 Inspirujące szkice :) Jak tak sobie luźno machasz ołówkiem takie autka, to masz jakieś refki i podpatrujesz jakieś rozwiązania wizualne, czy pracujesz z wyobraźni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobian Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 @WojtekFus: Co prawda nie jest to pytanie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Przypuszczam, że ma opanowany styl conceptowy (nie wnikając w jakim stopniu), podpotrzył masę rozwiązań z prac najlepszych w tej dziedzinie i teraz ma "zaplecze" do machania swoich własnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 15 Listopad 2012 Autor Share Napisano 15 Listopad 2012 (edytowane) Hej. :) z jednej strony oglądam sporo conceptow czy szkiców (pewnie jak każdy z was) a z drugiej mam faktycznie "luzik" w rysowaniu czterech kółek, pewnie dlatego, że rysuje samochody od kiedy nauczyłem się trzymać ołówek, ale tez nigdy nie starałem się rozwijać w tym kierunku. Tzn rysowałem te samochody zawsze tak dla zabicia czasu, gdzieś w podroży czy w szkole. Niedawno dostałem w pracy zadanie narysowania paru konceptów pojazdów i w sumie wyszły zaskakująco dobrze ( oczywiście jak na moje możliwości), a że znając życie pewnie nie będę miał szansy ich opublikować, postanowiłem sobie to odbić tworząc przedstawione na początku teczki łunochody :) Opracowanie i wejście głębiej w detal sprawiło mi tyle frajdy ze nie mam zamiaru na tych trzech poprzestawać :) Reasumując - szkice tych samochodów narysowałem wyłącznie z wyobraźni, ale mnóstwo czasu poświęcam na oglądane profesjonalnych konceptów, jak i notorycznie oglądam się za ładnymi furkami :) . ps, milo słyszeć ze moja praca Cie zainspirowała ;) pozdrawiam :) Edytowane 15 Listopad 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 16 Listopad 2012 Autor Share Napisano 16 Listopad 2012 (edytowane) hej ! Nowy HodCar :) Edytowane 20 Grudzień 2012 przez j4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 16 Listopad 2012 Share Napisano 16 Listopad 2012 bardzo dobre, choć forma z poprzedniej dekady ale jest plastyczna moc po przeczytaniu twojego ostatniego posta...forma stricte samochodowa ale działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 16 Listopad 2012 Share Napisano 16 Listopad 2012 O zesz... Wy...ebczy :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 17 Listopad 2012 Share Napisano 17 Listopad 2012 Ostatnia pracka nadaje się do złotej galerii.Oglądałem twego bloga i widać,że ostatnio masz jakiegoś drastycznego power upa w skillu. Mógłbyś jeszcze może leciuchno pogrzebać w tym ugrze na dole obrazka.SZACUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Listopad 2012 Share Napisano 17 Listopad 2012 Jak poprzednich łazików i speedzików wogole nie kupowałem i nie rozumiałem tego max'ymalnego zesra**a, tak ten nowy jest bardzo konkretny i winszuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 19 Listopad 2012 Autor Share Napisano 19 Listopad 2012 Dzięki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 pierw teczka RaVirr potem WojtekFus teraz twój łazik... no i kurwa żyłka na czole nie wytrzymała....ahhh:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 Jaram się, jak dzieciak nowymi klockami Lego.., czy tam czym się teraz jarają ;) Popieram wypowiedź Kaliditusa, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 Ten zielony kolosalny :) Chętnie podejrzałbym proces i ukradł trochę patentów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 23 Listopad 2012 Autor Share Napisano 23 Listopad 2012 kamesanin > Head SHOT! ;P selfu > Dzięki :D WojtekFus > AA HA ! tak łatwo to sie nie odkryję ;) a tak serio to planuje nagrać demko jak szkicuje a potem renderuje wybrany dudels, ale poki co to moj 3 miesięczny synek - Wojtuś Co do nowych konceptow to jestem w trakcie przygotowywania nowego artu prezentującego dyliżans w wersji SciFi, oczywiście kołowy, nie latający czy teleportujący się :) Szkice już zrobione, teraz wystarczy ładnie to narysowac w perspektywie i fin. Jeżeli ktoś jest ciekaw zobaczyc projekty to zapraszam na mojego bloczka. http://www.jakubon.blogspot.com/2012/11/stagecoachsketch.html (hod car'sy czekają na swój dzień...dyliżans narazie mnie totalnie zakręcił) pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 25 Listopad 2012 Share Napisano 25 Listopad 2012 łeeeeeeee no dyliżansy dają radę fiu fiu fiu :D weź zrób jednego tak na glanc a najlepiej tego w lewym dolnym rogu :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2012 hejka :) wrzucilem nowy koncept - karety, ale ze nie pasuje ona do wątku pancernych pojazdow, umiescilem ją w nowym temacie. A jezeli chodzi o Hodcary to przemalowalem wersje 03 jak i updejtnołem ją. zmiany tyczną sie kabiny pojazdu - wielkosc okien - mimo ze pierwotna wielkosc byla przezemnie zamiezona ( wyobrazalem sobie iz w srodku mostek nawigacyjny ma wy**** okna z widokiem) to jednak kilka oponi (ze przez wielkosc nie czyta sie skali pojazdu), skolonilo mnie do namalowania v.2 :) aktualana wersja na pierwszej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi