Napisano 20 Grudzień 201212 l Witam wszystkich, z okazji wiadomo czego dopieściłem nieco starszy temat i pewnie można by jeszcze sporo przy tym podłubać ale do jutra raczej już nic nie wymodzę. Przy okazji chciałbym wszystkim życzyć wesołych świąt i owocnego roku 2013, który moim zdaniem zapowiada się ciekawie. http:// Uploaded with ImageShack.us http:// Uploaded with ImageShack.us[ATTACH=CONFIG]88602[/ATTACH] Edytowane 29 Grudzień 201212 l przez KaliditusZaliditey
Napisano 20 Grudzień 201212 l oooo dziki gon? mega... klimat bardzo bardzo ;) również życzę wesołych i sukcesów w 2013 ;)
Napisano 20 Grudzień 201212 l To raczej nie jest sw. Mikolaj z workiem prezentow w towarzystwie slicznych Snieżynek ;) Fajnie. No i wesolych :P
Napisano 20 Grudzień 201212 l Dopiero po obejrzeniu Twojego obrazka trysnąłem entuzjazmem na myśl imprezy sylwestrowej i jej spodziewanych następstw :)
Napisano 20 Grudzień 201212 l Rozumiem, że to na jutro :D Świetne, naprawdę świetne, kompozycja, użycie światła, rozjaśnień i w ogóle.
Napisano 20 Grudzień 201212 l Syto!! Kolorki po środki są bardzo przyjemne :) Chciałbym tylko zobaczyć jak gon leci w moją stronę, teraz chyba kompozycyjnie coś nie siedzi? ( z resztą co ja o tym wiem, muszę przyznać, że to zdanie jest oparte jedynie na własnej opinii i widzimisię)
Napisano 29 Grudzień 201212 l Autor Dziękuję za pozytywny odbiór, praca już dawno była w koszu. A teraz parę nowych produkcji, zapraszam też na nowego blogaska w fazie WIP, tam jest kilka prac których tu nie pokazywałem kalidituszaliditey.tumblr.com Hasło do bloga ze szkicami od gry The Witcher1 adriano.
Napisano 29 Grudzień 201212 l Ładne rzeczy skrywałeś ;) Jedynie ostatni mi się za bardzo nie podoba, trochę się w nim gubię- nie wiem co jest bliżej, a co dalej ;)
Napisano 29 Grudzień 201212 l Autor Pewnie muszę bardziej klarować te kompozycje. Dorzucam jeszcze ten dziwny tramwaj no i udanego sylwestra wszystkim.
Napisano 30 Grudzień 201212 l no Pierwszy wymiata klimatem, reszta też swietna po za tym w kosmosie .Pozdrawiam i również Szczęśliwego Noweg Roku :D
Napisano 30 Grudzień 201212 l Kurcze, ekstra rzeczy, szczególnie te z przedostatniej wrzutki - mniut! Sam nie wiem która lepsza... Trochę mnie dziwi że przechodzą bez większego odzewu. Szkoda może że tak rozparcelowałeś te prace, bo z tego co kojarzę to już z trzecia teczka będzie, a poprzednie rzeczy wcale nie były gorsze :) Ode mnie 5*
Napisano 31 Grudzień 201212 l Autor Dzięki za komentarze, człek robi dla siebie to nie wiadomo czy to dobre jest czy nie, z pewnością zbyt późno dołączyłem do forum i tak na prawdę to niewiele wiedziałem o samej mechanice jak np. instalowanie obrazków, edycja wątku itp. Urbanbogie- Kombinowałem przy Imageshacku i tak namieszałem,że musiałem usunąć tamtę wątki, a tu przecież można edytować wstecz. A szału nie ma no cóż, te rzeczy robię dla siebie, eksperymentuje itd. na ogół rzeźbione w tzw. G. improwizacje, mogą być nieczytelne,ale mi sprawia to frajdę bo nigdy nie wiem co wyjdzie, jak wycieczka na nieznany teren. Fajnie jak komuś się to podoba.
Napisano 15 Kwiecień 201311 l Ostatni jest dla mnie super. W tym na pustyni mi się nie podoba, że dałeś ostry napis na tej części statku która poza napisem jest raczej mało ostra i ten napis przez to trochę średnio tam pasuje. Przy jeepie bym sypnął kurzem w okolicy kół (czyli ciemne partie bym rozjaśnił, im bliżej podłoża tym jaśniej) a zamiast czarnego cienia rzuconego zrobiłbym chłodny (czyli piasek oświetlony kopułą nieba). Ten statek to do końca też nie wiem, czy jest duży i spadł tuż koło jeepa, czy gigantyczny i spadł tak trochę dalej od nas, ciężko się to czyta trochę ale tu już mi zabrakło rozumu jak to naprawić :/
Napisano 15 Kwiecień 201311 l Autor Muszę powiedzieć, że mam dokładnie takie same wątpliwości, pracka jak wszystkie moje inne na tym etapie powstała z chaosu , ale wrzuciłem ośmielony dzisiejszymi wydarzeniami.
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Napisze coś apropo wątku kalberosa. Moby nagrał swoją pierwszą płytę w wieku 39 lat która była wielkim sukcesem także nigdy nie jest za późno :) Co do prac bardzo fajnie to wszystko kibicuje tylko trochę rzadko coś wrzucasz. Ostatni można by było trochę lepiej skadrować ew. wywalić ten tandetny błysk w oku bestii xD
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Wszystkie pracki IMO bardzo dobre. Czołówka tutaj na forum. Koniecznie wrzucaj więcej i częściej.
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Ostatnie wrzuty są super fajne. Miałem wrażenie, że w wątku Kalberosa wspominałeś coś o pracach tradycyjnych. Jesteś w stanie coś pokazać??
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Autor Bombadil w czasie gdy będę miał siłę na archiwizowanie będę aktualizował te starocia, czyli trzeba odkurzyć i zrobić porządne zdjęcia. Do ruskiej akademii raczej by mnie nie przyjęli, ale zawsze taka praca z modelem procentuje. Tu jest analogowy, ćwiczebny stuff, który zbieram do kupy. http://kaliditusstudy.tumblr.com/ .
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Ekstra rzeczy! Najbardziej mi się podobają #19 i #20 I te analogi ze strony - wypasik :o
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Kurde świetne te scenerie! Moja ulubiona to chyba ta z chatką i kałużami w szarym polu. Uwielbiam takie kałuże. Mógłbyś powrzucać tutaj więcej prac z tego co już jest na blogu. Te postacie też strasznie mi się podobają, Dominik itp. mocne klimatem. No i studia, ta postać jedna z ostatnich na dole ze zdeformowaną głową ma w sobie coś wciągającego, fajne, bardzo mi sie podoba. Dam pięć gwiazdek, jak tylko znajdę gdzie się klika :)
Napisano 17 Kwiecień 201311 l Właśnie Pan władza dobrze mówi jesteś kosior a tak rzadko dzielisz się swoimi prackami... Kaliditus nadszedł czas aby to zmienić naród Cię o to prosi ! a głosu narodu nie zagłuszysz :] czekam na więcej
Napisano 18 Kwiecień 201311 l Gratulacje :D Świetne pracki i też przyłączam się do prośby o więcej :D
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Niektóre prześlicznie malarskie! Praca kolorem świetna! Ten pierwszy z zadymą na niebie nad miastem wygląda jak tempera. Jak to malowałeś? Temperą właśnie? I akt z dupskiem? Olej? Jeśli tak to mistrzostwo w operowaniu kolorem i światłem :) Pozdrawiam.
Napisano 20 Kwiecień 201311 l O tak! Nie żałuję, że Cię oto poprosiłem ;D Bardzo fajne rzeczy się pojawiają w tradycyjnych.
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Autor WWWoj nawet nie wiesz, że pośrednio jestęś ojcem tych pracek, otóż pojechałem w tamtym roku do Wrocławia na rozmowę o pracę, jednak to co pokazał mi pewien bardzo roztropny art director, spowodowało, że z podkulonym ogonem wróciłem do siebie i uświadomiłem sobie ile jeszcze roboty przede mną. Początkowo chciałem robić portfolio, ale potem takie malowanko stało się celem samym w sobie i w zasadzie zmieniłem cały swój wcześniejszy system aby uwolnić pokłady wolnego czasu dla siebie. Wynik tego jest taki, że w tym nowym systemie zasypiam o wiele bardziej zadowolony z żywota.
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Autor Zbychowaty- Ten z zadymą ma faktycznie korzenie analogowe, to był rysunek na szarym papierze do gwaszy, ale cały kolor to już brushe z PSa. Puppa to olej malowany samymi tzw. ziemiami. Ze 3 kolory i biel. Co do postulatów abym częściej wrzucał to robię co w mojej mocy, ale czasem muszę pochałturzyć, więc kiedy jest robota to się cieszę, a jak nie ma to też dobrze bo wtedy powstają te rzeczy dla siebie.
Napisano 24 Kwiecień 201311 l heh.., aż się zaciekawiłem co takiego pokazywał nasz artdir, ale wiesz czasem przedstawienie wielu rzeczy i wymagań na raz robi większe wrażenie niż jest w praktyce ;) Wolny czas dla siebie to podstawa! :D Sam też staram się to praktykować, chociaż nie wiem czy ostatnio nie przeginam z wylegiwaniem ;), a tak serio to dobrze mieć coś własnego oprócz zawodowych śmieci, dla mnie osobiście daje to fajny azyl i satysfakcję, szczególnie jak się czasem czyta opinie ludzi o komercyjnych produktach, nad którymi się trochę przepracowało dupogodzin :p Swoją drogą wolę ostatnio oglądać prace, które ktoś wykonał dla siebie, wyrażenia swoich pomysłów emocji itp, niż prace realizujące jakieś komercyjne założenia. Pozdro i dawaj więcej!
Napisano 7 Maj 201311 l Autor Dzięki wszystkim za komcie, te krytyczne jak np.o światełku w oku bestii( Coyote ) są bardzo cenne i wiem dzięki temu, ze tanie sztuczki tak łatwo nie przejdą, a czujne oczy wszystkiego dopatrzą. Cały czas potrzebuję waszej pomocy i próbuje wyjść z regresu, jeśli to się nie uda to i tak warto. Kilka nowych prac z których nie jestem do końca zadowolony, ale za to było sporo emocji i zabawy czego i wam wszystkim maniakom życzę przy robocie. Edytowane 8 Maj 201311 l przez KaliditusZaliditey
Napisano 7 Maj 201311 l Na tej trzeciej ilustracji jest coś nie tak z tymi skalami po lewej stronie. moje oko domaga się tam jakiejś przestrzeni ;) Co do reszty nie mam zastrzeżeń. Są super.
Napisano 8 Maj 201311 l w sumie to dziwne że tam mały odzew... bo pracki są świetne:) jakbym miał się czepiać to tak: 2) tylko bym więcej tekstury na zbroi konia dodał 3) rzeczywiście coś dziwnego się z lewą stroną dzieje, zbyt mocno zblurowana 5) dym z pojazdów nie pasuje zbytnio do reszty 7)statek wygląda jakby był wklejony, fajnie by było dodać mu kolorki z otoczenia tak poza tym to świetne masz pomysły i klimat na obrazkach, jestem Twoim fanem więc... więcej!:D
Napisano 8 Maj 201311 l Ja z kolei w pracy ze statkiem wikingów nie chowałbym go tak za kadrem, aż się prosi żeby zobaczyć go trochę więcej:) Podoba mi się Twoja kolorystyka, ciekawie operujesz tymi przytłumionymi barwami
Napisano 9 Maj 201311 l omg dawno tu nie byłam i nie wiedziałam, co się tu dzieje! jaki wypas! uwielbiam te kolory! Ten z zasłoniętym gościem na koniu wymiata.
Napisano 9 Maj 201311 l Fajne pracki! szczególnie mi się jeździec podoba, może fajnie by było gdyby trochę tych powiewających materiałów pojawiło się też przy głowie konia, może by się zrobił z niego taki biały nazgul :D? Przy wikingach faktycznie prosi się o szerszą panoramkę i pokazanie statku całego :)
Napisano 9 Maj 201311 l Jeździec jest F E N O M E N A L N Y chyba trzasnę go sobie na aucie oczywiście za pozwoleniem:]
Napisano 9 Maj 201311 l Autor Dzięki to właśnie mi jest potrzebne, kilkoro dzieci wylałem z kąpielą, totalnie zafiksowany od jakiegoś czasu dreptałem w tych pracach w kółko, uwolniłem się od nich i od razu ulżyło :)(oto przewaga pracy na forum, względem pracy do szuflady), a muszę mieć wolną głowę na jakiś miesiąc, potem wracam do DP i poprawiam, większość uwag bez sprawdzania w PSie już wiem, że pomorze. - - - Updated - - - Kaman tylko, dodaj coś powiewającego do łba kobyłki, bo też mi to chodziło po głowie i zrobię to jako dodatkowy smaczek.
Napisano 9 Maj 201311 l Dobre, szczególnie ci rycerze w szopie, od razu mi się z wiedźminem skojarzyło:)P
Napisano 13 Sierpień 201311 l Autor Witam po odpoczynie, odnalazłem teczkę gdzieś w czeluściach forum. No to 2 pracki do teczki, żeby nie wypaść z obiegu forumowego i zebrać trochę konstruktywnej krytyki.
Napisano 16 Sierpień 201311 l Super, szczególnie pierwszy Zawsze mnie zastanawiało jak ludzie robią takie sci-fi widoczki, można liczyć na jakieś stepy czy nie bardzo :D?
Napisano 16 Sierpień 201311 l dużo prościej a niżeli w 3D bo jak rysujesz to a tutaj machniesz tak tu tam malujesz światłem i cieniem nie koniecznie samą bryłą.. wyobraźnia robi resztę a w 3D wszystko musi być cacy nie ma miejsca na domysł