Marcin_Przybys Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Witam, Kolejny model robiony już dość dawno dla wprawy i radości własnej. Model "Origowany" i w planach była animacja ale jak to z projektami własnymi bywa stoją ostatnie w kolejce :) Samochód to Riley Brookland 9 z 1931 roku po modyfikacjach (między innymi silnik lotniczy). Model bazuje na istniejącej współczesnej przeróbce. Model i Render: MODO 601 Pozdrawiam Marcin Przybyś Division48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 uuuuufffff, swietny model i prezentacja!!!! 5* i oby byl front pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Rewelacja. Piękny model i prezentacja. Też trzymam kciuki za front. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Jedyne do czego mogę się przyczepić to dziwny DOF, z przodu i na środku ostrość jest żyleta, by nagle na przy samej końcówce auta przejść w out of focus. Poza tym super, dałem 5 gwiazdek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Piekne to wszystko. Pierwszy obrazek tylko niepotrzebnie az taki duzy chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 (edytowane) Swietny model. Z czasem i za modo trzeba sie bedzie zabrac. To modowski renderer ło cuda bardzo ladnie... Edytowane 30 Grudzień 2012 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 piękny, model, piękny render, super prezentacja. nie ma się do czego przyczepiać. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2012 Dzięki wszystkim:) Tamyl91 - Dziwny bo nie naturalny z kamery. Taka stylistyka, ja lubię takie zmiękczenia. FF - Zmniejszyłem :) Faktycznie za duży wszedł. Sebazx6r - Ano warto szczególnie że teraz Luxology działa razem z The Foundry co może oznaczać że NUKE, Modo i MARI będą integrowane w jeden system a to możne oznaczać miazgę na rynku (Przynajmniej jeśli chodzi o około FX'owe klimaty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Piękny ten model. Render i prezentacja też wyśmienita. Zasłużona piona i czekamy na front. :) To modowski renderer ło cuda bardzo ladnie...W modelowaniu jakie cuda się dzieją. Wielu ludków mówi że modo przebija wszystko w temacie polymodelingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2012 Może nie przebija ale walczy o to dość intensywnie. Jak dla mnie gdyby trochę z May'i (animacja) i Hudinie'ego (particle) wrzucić do modo + możliwość współpracy z Renderman'em (na razie tylko Maxwell działa ok z modo) to modo było by programem idealnym :) Na razie modo cały czas jest świetne jako dodatek do modelowania a nie główny element piplline'u. Ale patrząc na to jak szybko się zmienia to jest na dobrej drodze i trzymam za to kciuki bo pod względem interfejsu, intuicyjności i łatwości obsługi kładzie konkurencję na całej linii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Super to wszystko wygląda bardzo podoba mi sie stylistyka 1 ujecia i te dodatki 2d, buduje to fajny klimat :)(1ujecie leci do inspiracji do mojego nowego projektu pod wzgledem renderu :)) Zblizenia troche mnie odpychaja przez ten bardzo dziwny dof ale to kwestia gustu. Natomiast ostatniego ujęcia chyba bym nie dawal psuje piekno reszty, wyglada troche jak zblizenie na zabawkowy silnik a nie prawdziwych wymiarow motor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 31 Grudzień 2012 Share Napisano 31 Grudzień 2012 Prawda jest taka technologia idzie na przod. Nie ma nudy są since pod oczami :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabllos Napisano 31 Grudzień 2012 Share Napisano 31 Grudzień 2012 Zawsze wiedziałem że klasyki to piękne auta i dzieła sztuki. Współczesnym samochodom brakuje tego czegoś co maja klasyki. Świetna praca i rendery gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Piękne! Model, render, materiały... wszystko. Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 pieknie to wyglada! czekam na kolejne ujecia! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Wow, fantastyczne wykonanie, swietna prezentacja! Wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Cud, miód i orzeszki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YetoKnight Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Bardzo ładna praca. Także czekam na dodatkowe rendery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Orgazmiczne, oh orgazmiczne. I temat i to co z nim zrobiłeś. Aż się błędów nie chce szukać i wytykać. Mi sie dof podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlipek Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Świetny model, świetne materiały wszystko bardzo ładne. Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Przepięknie! Tak jak zazwyczaj realizacje z tematyki motoryzacyjnej ani mnie ziębią ani parzą, tak koło Twojej pracy ciężko przejść obojętnie. Dałeś czadu. Big + za Modo - jeden z moich ulubionych softów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Piękna rzecz... Gratulacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
operonxyz Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Właśnie jestem na etapie nauki renderowania w Modo - a jakość tej pracy tym bardziej mnie motywuje ! Eh...już się nie mogę doczekać 701 i co wyniknie dobrego z tej komitywy z Foundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Baaardzo fajne. Gratuluje modelu i renderu. Mam nadzieję że to nie ostatnia taka Twoja praca tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2013 Dzięki wszystkim za pozytywne przyjęcie i za fronta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi