Vorek Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Wymiatasz Magda, widać że ten program został napisany specjalnie dla Ciebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 wow no świetne modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 ostatnio zainstalowałem sobie mb o i taki 1 model powstał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 dziekuje za mile komentarze :) eh to beta wiec nie moge zadnych tutkow robic... podpisalam pakt ;) Robert_krecik - poczatek niezly - proponuje, nawet jesli robisz potworki, chwycic jakis obrazek anatomi glowy.... czlowieka czy zwierzecia, nie wazne... to pomoze :) ok... kowboj potrzebowal kolegi wiec dzisiaj mu go wymodzilam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Intervain świetne modele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 to już mistrzostwo świata:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Magda, jeśli skończysz jakąkolwiek pracę na takim poziomie to możesz być pewna Złotych Galerii, CG Choice'ów , 3D Total Awardów i całej masy nagród czekających na Ciebie. Rewelacyjne! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 ehhh no juz przesadzacie ! te modele co robicie to masakra i mistrzostwo ! more more more xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Magda, miazdzysz mi sutki :D zeet, ostatnia glowka bardzo ok! tak trzymaj glowa nisko, naprawde nisko przed Wami! czolem pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Intervain dzięki wielkie za komentarz ;] napewno następnym razem sie poprawie :] btw swietne prace masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Test kolorków Zb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 kurcze super ci to wychodzi:) na prawde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 - zeet kosmos ; ] Mógłbyś zrobić kiedyś cała postać a nie tylko popiersie ; ] wiem ze to speed, ale jakbyś mógł ;] Ok teraz ja coś wrzucę choć sam nie wiem co to jest xP. Założenie było 1= postać ma być masywna, dlatego taki wielki ten ( łeb ? ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Robert widze ze wychodzi Ci juz to lepiej, ciagle jednak wyglada to troche packowato, uzywaj tez miejszych koncowek na krawedziach szczegolnie i zarysuj detale przez drobne szczeliny rysowane cienkim ujemnym pedzlem :> Jak na mud boxa to przydaloby sie tez posciagac troche tychkrawedzi do siebie pinchem bodajze :> Sprubuj cos zrobic aby to wygladalo bardziej kamieniscie (w sensie na bryle stala a nie ciecz) Wiesz np jak masz te rogi to to nie moga byc tak po prostu wyciagniete wierzcholki... sprubuj blisko nich wlasnie zrobic wklesle miejsca gdzie ta czaszka miala by miec szczeliny z ktorych rozki by wyrastaly, potem obrysuj to troche aby tez skora byla wypietrzniana same roki tez trzeba ropracowac. Generalnie duzo malych pedzelkow i dlubania, to jak z farbami, pier zarysowujesz wszytsko wielkimi pedzlami i nastepnie zchodzisz coraz to do miejszych i robisz detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Właśnie miałem wrzucać odchudzoną wersje tego czegoś, ale zrobię to po dodaniu detali, o których wspomniałeś. Wiem, że model jest mało dokładny, ale częściowo jest to spowodowane nie wydolnością mojego kompa ;] ciężko się robi jak sie ma slajdy ;p no ale postaram się ;] dzięki za komentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 A robisz ten objekt z kulki? Czy miales juz jakis lekki base mesh? Wiem jak to jest z ta niewydolnoscia komputerow :p Sprubuj moze zrobic nastepnym razem jakos lekko zarys w jakims innym programie 3d, albo chociarz rozciagnieta kulke ale nie taka gesta, daj to potem do Box'a, porub cos aby nadc ksztalt, max jakies 2 sub, potem wruc do innego 3d, dodaj pare extrude np tam gdzie maja byc rogi itd :p, zawsze mozesz troche tez zmodyfikowac siatke, dodac loop tu i tam i dopiero wgrac to spowrotem do box'a i tworzyc dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 To zrobiłem z porozciąganego box'a. I mam takie 1 pytanie, nie jestem za bardzo obeznany z mb. Mam go dopiero parę dni i nie wiem w czym mogę render wykonać ;d wiem wiem jak to brzmi ;] Jak ktoś pomoże to będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 MB jest tylko do modelowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Taka tam pruba stworzenia glowy ^^.. problem taki niedobry ze wlasnie base mesh dla glowy byl dziadowski :p no ale nie wiem, mniejsza nie tlumacze sie :) Powiedzcie tylko co wyglada niedobrze. Z zalozenia ma byc to glowa kobieca :> i nie za brzydkej kobiety do tego. Hmmm pewnie i tak bedzie pare wersji jeszcze nim mi dobrze w koncu wyjdzie porzadnie. Pokazuje jednak to co mi dzis wyszlo :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 zbyt płytkie i za szeroko rozstawione oczodoły :) i nos powinien się chyba zwężać do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 wow swietne glowki :) Intervain--> rewelka!! masz jakis model baze czy z boxa robisz jak masz basemesh to poprosilbym o model i siateczki :D kurde juz sie nie moge doczekac zbrush 3 !! :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Ok no to oceniam :] 1. Jak dla mnie czoło jest za duże, ale mogę się mylić, w każdym bądź razie mi nie pasuje. 2. Popraw uszy :] ale to chyba sam wiesz 3. Nos troche za gruby 4. Poza tym myślę, że wszystko dobrze. Pozdro Ps Łuk brwiowy coś nie taki :] czekam na następną prace, ale wrażenie ogólne dobre. W czym robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 W najwiekszej konkurencji MudBox'a to robilem (moim zdaniem latwiejszej i wydajniejszej itd) Glowa taka glupkowata bo mi sie symetra trszasnela i potem jak musialem to poprawic czyli odciac polowe zweldowac mirrory to sie pogrubila glowa :p a pozatym j tak nie lubie ^^' ostatni raz robie kobiete, bo to ani nie ma ostrych rys, ani nie wiem... ciezko sie to robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Zeet, Intervain -> łałałiiiła! klasa modele Kurka hmmmm, zaniżam poziom ;) , ale co tam :) , miała wyjść old female ,hmm nie wyszło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Chłop jak tralala ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 A ja dzisiaj podjęłem nieudaną próbe stworzenia ciałka dla mojego aliena :/: Front Back Persp Chciałem Was spytać drodzy userzy: Co jest przyczyną tego, że zagłębienia, wypukłości na moim modelu są jakby "różno poligonowe" ? Problem w tym, że jak chcę je wygładzić to całkowicie zanikają, może powinienen pracować z różna intensywnością brusha na wgłębieniach i ich krawędziach ? Sam już nie wiem, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc :). Ps. Jak by to miało jakieś znaczenie to ciałko jest z ZSphery. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 OK mam już dość tego modelu więc wrzucam ostateczną formę, już nic nie będę dłubał. Łeb został odchudzony na bokach, dodałem parę detali itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 A tu kolejny taki ło nie skończony model ~ 30 min PS to coś na głowie to miały być włosy, ale jak się okazało w ogóle ich nie umiem robić ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Robert hmm, musisz nazbierać sobie referencji i obserwować, na początku ciężko z głowy modelować, warto częściowo mieć jakiś podkład, może łatwiej będzie z siatki bazowej , mojego autorstwa ( niestety :) , nie jest doskonała ale łatwiej z niej coś zrobić niż z kulki :) (plik obj w załączniku) : Base mesh preview: Black beast retouch: Pozdrawiam Brumugun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Dzięki na pewno skorzystam ;] Dziś już niestety idę spać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 brumugun- dobre modeliki ,tak dla wprawki pomęczyłem przez 30 min twój model bazowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cleric Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 eee.... przepraszam a gdzie jest miejsce dla poczatkujacych speed modelerow 3D? Bo tutaj patrzac na poziom prac szkoda wrzucac swoje "bohomazy"[czy jak to sie tam pisze...} ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Jesteś w doskonałym miejscu ;] speed modeling przynajmniej wg mnie ma na celu doskonalenie swoich umiejętności więc pokaż co tam uskrobałeś a my ci powiemy co możesz poprawić etc ;] endżoj xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 zeet - używasz myszki czy jedziesz na jakimś tablecie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 zeet - używasz myszki czy jedziesz na jakimś tablecie ? :) Zgrubne modelowanie mysz -przyzwyczajenie, detale i wykończenie tablet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 ~30-40 min Chciałem żeby taki gangster wyszedł ;d z stąd tak pokazane kości policzkowe etc ;] http://allyoucanupload.webshots.com/v/2001186588395249526 http://allyoucanupload.webshots.com/v/2001106122386896713 Sorry że tak zdjęcia dałem, ale upload nawala xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Zeet-Benjamin Franklyn?? :) lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na tym forum i jednocześnie pierwsza praca jaka tutaj zamieszczam. modeling: ok 10 min textury&render: 10min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 konik wodny ? ;d w każdym bądź razie fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Interpretacja dobra, dopiero zaczynam z grafika 3D wiec cieszy mnie, ze komus sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Raczej dziub-dziub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Jak skończę to pokaże wszystkie ujęcia, na razie tylko twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 widze wpływ siedzenia przed komputerem na skóre:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 dziwny wyraz twarzy ma xd skóra niby zniszczona ale usta jakby uśmiechnięte ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 No właśnie, zawsze mam problem z ustami. Model wyszedł jak wyszedł, ale głównie po to go zrobiłem, żeby poćwiczyć nad zmarszczkami i tego typu pierdółkami :). Sculptowanie ust na razie nie wychodzi mi najlepiej, dlatego zostawiłem takie jakie były w modelu bazowym :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimatom Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Czolem To moj pierwszy speedzik (nazwijmy to tak :)) Pierwsza pracka od baaardzo dawna. czekam na krytyke wzorowalem sie na glosniku z zestawu logitech Z-4 (wzor obok siatek) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Zrób materiał i wyrenderuj bo sama siatka dużo nie przedstawia ;d aczkolwiek nie widzę żebyś coś w niej zakręcił ( chociaż ja sie tam nie znam ;d ). A teraz daje dziadka ;d wiem wiem ... troszkę mnie poniosło ;] Ps to coś nad uszami to miały być włosy, ale po raz xxxxx mi nie wyszły : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Robert co raz lepiej Ci to wychodzi, powoli powoli ale do przodu :). Obejrzyj sobie video-tutorial z 3DTotal. Link do wątku z tutkiem poniżej: http://www.threedy.com/site/forum/showthread.php?p=549956#post549956 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Kurcze to jest to ! dzieki wielkie, wlaśnie tego potrzebowałem ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi