Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Żaby Haribo. Mniam. zjadłoby się :-)
wiedziałem, że coś mi przypomina :)

zaba po sterydach ?

ja ją tylko odżywkami :)

a tu wire

wire9yo.th.jpg

Napisano

Taki modelik zrobiłem:

ren12la.th.jpg

Miał to być pinokio, ale wyszło coś troszkę innego. ;)

P.S. Kabelki lewitują. :/ Nie zauważyłem, jutro poprawię ale dzisiaj już mi się nie chce.

Napisano

pierwsze poważniejsze podejśće do ZB, speed to nie jest "czysty" bo zapoznawałem się z programem dłubiąc, więc trochę zeszło na czytanie manuali i takich tam :)

czacha.jpg

Pozdrawiam

Napisano

fajne. ja juz tyle podejsc robilem do Zb ale nigdy mi nic nie wyszlo. Moze ktos zapoda jakies fajne linki do tutkow ? Tylko takie dla total noob :D To co jest w programie jakos nic mi nie pokazalo. za szybko to sie tam robi bez analizy co d oczego =/

Napisano

Odkurzacz, troche dłużej niż poprzedni:

hover23dp.jpg

hover2ua.jpg

AnyMan to zwykły Vraymtl, bez żadnych udziwnień. nawet nie mam już tego pliku. wszystko zależy od tego co odbija materiał.

Napisano

Zaczęło się od kszesła w Rhino (10-15 minut), a skończyło na mini scence.

Zapomniałem wyłączyć bump dla podłogi. :/

tapeta10023vf.th.jpg

pozdrawiam

Napisano

całkiem niezłe :) idealne dla jakiejś galerii czy muzeum. dopracuj tylko dolną część ściany (może jakieś zawijasy wokół tych kwadratowych uwypukleń?)

Pozdrawiam

Napisano

Myślałem nad jakimiś drzwiami typu "wycięty kawałek ściany", ale to w scence, którą mam nadzieję lada dzień zacząć. :)

Będzie mniej więcej w tym stylu.

Napisano

czyli takie drzwi jak są w owalnym gabinecie w Białym Domu? nieźle. szykuje się ciekawa scenka.

tylko proszę złam te białe ściany jakimiś kolorowymi akcentami. złoto by było tutaj jak najbardziej na miejscu :)

Pozdrawiam

Napisano

Witam!!

taki o to speed(??)

modelowane 2-3 h dokladnie nie wiem wiem ze duzo ale ja nie umiem organiki wiec wolno idzie :)

musze sie wkoncu nauczyc modelowac modele organiczne wiec taki maly "test"

aha bez blueprintow zaznaczam :D

ps. wasnie zaznajomilem sie z soft selection swietne narzedzie polecam kazdemu jestem nim zauroczony ulatwia kapitalnie sprawe super P. swego czasu w swoim tutku go urzywal... swietna sprawa

pozdro

speed15rm.th.png

speed24cs.th.png

speed34jx.th.png

speedwire1zm.th.png

Napisano

Miejscami wygląda to tak jak byś pociągnął filletem. :D

Ale ja się nie czepiam, według mnie całkiem fajnie wyszło. Może trochę za gęsta siatka jak na ilość szczegółów, ale jest dobrze.

A co z resztą głowy? ;)

pozdrawiam

Napisano
a co robi to soft selection?

ulatwia zycie :D

a tak na serio soft selection czyli mieka selekcja, zaznacza (Kolorami) jak inne vertexy maja reagowac na ten ktory zaznaczylismy i jak przesowam vertex ktory zaznaczylem to dzieki soft selection vertexy w "poblizu" odpowiednio tez sie przesuwaja (w zaleznosci od "natezenia" soft selection ) nie wiem czy dobrze wytlumaczylem :)

pozdro

Napisano

dobrze wytłumaczyles

jeszze mozna dodać ze obok jest pokazany wykres zależności stopnia zaznaczenia od odległosci, domyslnie jest to jakas sinusoida ale mozna ją mocno zmienić.

faktycznie bardzo fajne narzedzie, ja akurat je poznałem w pierwszym tygodniu pracy z maxem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności