ZiBi_PL Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 zaba po sterydach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Żaby Haribo. Mniam. zjadłoby się :-) wiedziałem, że coś mi przypomina :) zaba po sterydach ? ja ją tylko odżywkami :) a tu wire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Moje wejscie na 3dtotal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Ogólnie bardzo fajowo tylko mały szczegół. To niejest taśma filmowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Jakies żyjątko głębinowe czy coś.. sam nie wiem ? te pałeczki troche sztucznie wyszły : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 to na pewno jest speed? ile się renderowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Taki modelik zrobiłem: Miał to być pinokio, ale wyszło coś troszkę innego. ;) P.S. Kabelki lewitują. :/ Nie zauważyłem, jutro poprawię ale dzisiaj już mi się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Veemo, ładnie, przydał by Ci się taki shader jak ma DraB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 to na pewno jest speed? ile się renderowało? render koło godziny, modelowanie ok 30 minut, na końcu zmieniłem kolorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 ten pinoki chyba zapil mor.... gdzie :D juz go lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Fajny ten tutorial : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 pierwsze poważniejsze podejśće do ZB, speed to nie jest "czysty" bo zapoznawałem się z programem dłubiąc, więc trochę zeszło na czytanie manuali i takich tam :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Brawo Vorku :-) Trzeba będzie zainstalować. Brysha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Taki berecik dla samuraja ,Modo+Zbrush [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 fajne ;) ten smok mi sie podoba, ile to wszystko modelowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Sam berecik i maskę kilka minut, smok około 30-40 min w Zbrush. Niedokończone niestety bo dużo baboli wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 nauki ciąg dalszy, jeszcze jedna czaszeczka :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 fajne. ja juz tyle podejsc robilem do Zb ale nigdy mi nic nie wyszlo. Moze ktos zapoda jakies fajne linki do tutkow ? Tylko takie dla total noob :D To co jest w programie jakos nic mi nie pokazalo. za szybko to sie tam robi bez analizy co d oczego =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 http://www.pixologic.com/zbrush/education/education_main.html http://www.zbrushcentral.com/zbc/index.php http://www.3dbuzz.com (sekcja vtm - zbrush) nic Ci więcej nie potrzeba ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 dzieki vorek jutro to posprawdzam ;] a tu takie smieszne sluchawki do mp3 ;] render:mental Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 maya- 1 h, renderman- 1 h owca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 8 minut: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 jaka owca, hahah, ale czad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Dareq, bardzo fajne, proste, ale miłe dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnyMan Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Dareg --> Możesz zdradzić tajniki materiału tegoż stojaczka czy też serweterki? Shame, ale nie wiem jak się to nazywa fachowo;d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 3ds max dłubanie 3h rendering 3,5h . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 wygląda super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 daymon - wyglada jakbys to farbami malowal :D fajne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 bardzo ładnie sobie tu dłubiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Odkurzacz, troche dłużej niż poprzedni: AnyMan to zwykły Vraymtl, bez żadnych udziwnień. nawet nie mam już tego pliku. wszystko zależy od tego co odbija materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 fajny odkurzacz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 swietny odkurzacz. taka zabudowa w sumie jeszcze nie dokończona ale umieszcze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Kilka godzin z renderingiem+10 minut w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havoc Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Takie cos szybkiego... modelling - 15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Zaczęło się od kszesła w Rhino (10-15 minut), a skończyło na mini scence. Zapomniałem wyłączyć bump dla podłogi. :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 całkiem niezłe :) idealne dla jakiejś galerii czy muzeum. dopracuj tylko dolną część ściany (może jakieś zawijasy wokół tych kwadratowych uwypukleń?) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Myślałem nad jakimiś drzwiami typu "wycięty kawałek ściany", ale to w scence, którą mam nadzieję lada dzień zacząć. :) Będzie mniej więcej w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 czyli takie drzwi jak są w owalnym gabinecie w Białym Domu? nieźle. szykuje się ciekawa scenka. tylko proszę złam te białe ściany jakimiś kolorowymi akcentami. złoto by było tutaj jak najbardziej na miejscu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 a takie tam mazianie, nauki ZB ciąg dalszy ;] bardzo przyjemny programik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 heh, on ma gęsią skórkę chyba :) Modelik, super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Witam!! taki o to speed(??) modelowane 2-3 h dokladnie nie wiem wiem ze duzo ale ja nie umiem organiki wiec wolno idzie :) musze sie wkoncu nauczyc modelowac modele organiczne wiec taki maly "test" aha bez blueprintow zaznaczam :D ps. wasnie zaznajomilem sie z soft selection swietne narzedzie polecam kazdemu jestem nim zauroczony ulatwia kapitalnie sprawe super P. swego czasu w swoim tutku go urzywal... swietna sprawa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Miejscami wygląda to tak jak byś pociągnął filletem. :D Ale ja się nie czepiam, według mnie całkiem fajnie wyszło. Może trochę za gęsta siatka jak na ilość szczegółów, ale jest dobrze. A co z resztą głowy? ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 A no takie cus, nic szczególnego i bylo tego duzo, ale co tam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 a co robi to soft selection? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 a co robi to soft selection? ulatwia zycie :D a tak na serio soft selection czyli mieka selekcja, zaznacza (Kolorami) jak inne vertexy maja reagowac na ten ktory zaznaczylismy i jak przesowam vertex ktory zaznaczylem to dzieki soft selection vertexy w "poblizu" odpowiednio tez sie przesuwaja (w zaleznosci od "natezenia" soft selection ) nie wiem czy dobrze wytlumaczylem :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 dobrze wytłumaczyles jeszze mozna dodać ze obok jest pokazany wykres zależności stopnia zaznaczenia od odległosci, domyslnie jest to jakas sinusoida ale mozna ją mocno zmienić. faktycznie bardzo fajne narzedzie, ja akurat je poznałem w pierwszym tygodniu pracy z maxem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 ZeetBRUSH :) mordka -siatka wyjściowa Modo,to te coś z prawej strony .Czas około 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Witam!! RA sie pyta gdzie reszta tyle udalo mi sie zrobic na reszte juz nie mialem sil zaczynam next head :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Takie modele z teksturkami i marnym oświetleniem ...robiłem to niedawno ..odwzrorowywałem swój długopis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 felga, nie wyszło tak jak chciałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi