Graft Napisano 20 Wrzesień 2016 Napisano 20 Wrzesień 2016 Ja to bym uprościł ten skafander bo za bardzo odciąga uwagę od tej świetnej buźki ;)
genitalius Napisano 20 Wrzesień 2016 Autor Napisano 20 Wrzesień 2016 Dzieki Graft Twoje rozwiazanie proste i genialne ;) Tak wlasnie zrobie podoba mi sie rozwiazanie zarowno z rurami jak i czescia pancerza w centralnej czesci. Super.
Maciek Jutrzenka Napisano 20 Wrzesień 2016 Napisano 20 Wrzesień 2016 a ja własnie lubie takie trochę odczapy okablowanie nie robi się taki nudny, skafander gdzie wszystko jest na powierzchni jest tak jakby bardziej 3D... ma ciekawszą bryłę.. niż po prostu.. maska namalowana na ciele i wyciągnieta kilka razy....
genitalius Napisano 20 Wrzesień 2016 Autor Napisano 20 Wrzesień 2016 Maciek no tez tak moze byc aczkolwiek myslalem, zeby mu jeszcze lapska dorobic, opcja Grafta pozostawia furtke na taka ewentualnosc i pewnie tak zrobie.
Domi Napisano 21 Wrzesień 2016 Napisano 21 Wrzesień 2016 Super, wydaje mi się że poszedłbym w rozwiązanie Grafta : )
genitalius Napisano 21 Wrzesień 2016 Autor Napisano 21 Wrzesień 2016 Dzieki Domi, milo Cie widziec w moim watku. Pomysl Grafta jest bardzo fajny bo ,,wertykalizm'' stroju sprowadza uwage na buzke, z etez na to nie wpadlem.
marekkonieczny Napisano 21 Wrzesień 2016 Napisano 21 Wrzesień 2016 Ja z wielką przyjemnością zobaczę dwie wersje z teksturami. Trzymam kciuki, będę śledzić na bieżąco.
JackTheRippy Napisano 21 Wrzesień 2016 Napisano 21 Wrzesień 2016 Wygląda zacnie, poszedłbym w pomysł Grafta :))
Xaia Napisano 22 Wrzesień 2016 Napisano 22 Wrzesień 2016 Świetne rzeczy się tu odprawia widzę. Wrzucaj większe obrazki, daj popatrzeć :)
genitalius Napisano 18 Październik 2016 Autor Napisano 18 Październik 2016 Dzieki za komentarze. Dorobilem grabie gostkowi i lekko przerobilem kombinezon. Lapsko jeszcze nieskonczone. W sumei to nie mam kompletnie pomyslu na to jak to rozwinac. Korci mnie zeby nawalic mu duzo kabli i rur. Napewno postac ucieta bedzie w pasie tak jak teraz bo jestem leniwy i wiecej nei zrobie. Wszelkei sugestie mile widziane.
Sebazx6r Napisano 18 Październik 2016 Napisano 18 Październik 2016 reka prosi się o smyczek xD . W drugiej zrob skrzypce. Swietnie to wygląda.
michalo Napisano 18 Październik 2016 Napisano 18 Październik 2016 Świetne formy. Bardzo dobrze to wygląda.
JackTheRippy Napisano 18 Październik 2016 Napisano 18 Październik 2016 Bomba, forma tych miesni jest niesamowita.
Domi Napisano 20 Październik 2016 Napisano 20 Październik 2016 Miazga jak do tej pory. Myślę, że dodanie kabli o których piszesz doda mu ciekawej formy na całości :)
genitalius Napisano 24 Październik 2016 Autor Napisano 24 Październik 2016 (edytowane) dzieki chlopaki. taki prosty making of w sumei nic o czym byscie nei wiedzieli. Ta wartosc w modify oczywiscie wieksza miedzy 5-10 zeby zlagodzic alfe kwadratowa. Wlasciwie zostawiam przewaznie na wartosci zero, sam brush clay buildup zdecydowanie moj ulubiony i podstawowy kon roboczy do budowania formy. Cale lapsko ma ok 900 tys poligonow wiec nie tak duzo. Caly model gostka ok 10 mln wraz ze wszystkim. Edytowane 24 Październik 2016 przez genitalius
genitalius Napisano 20 Listopad 2016 Autor Napisano 20 Listopad 2016 pomalowalem sobie troche dzisiaj. Nie skonczylem jeszcze.
genitalius Napisano 29 Listopad 2016 Autor Napisano 29 Listopad 2016 taki chlopek wczoraj przed spaniem ok 5 godz
genitalius Napisano 1 Grudzień 2016 Autor Napisano 1 Grudzień 2016 (edytowane) pomalowalem troche grubaska, jeszcze nei skoczylem. Edytowane 2 Grudzień 2016 przez genitalius
michalo Napisano 2 Grudzień 2016 Napisano 2 Grudzień 2016 Fajny detal na skórze - kojarzy mi się z żabą/.
genitalius Napisano 2 Grudzień 2016 Autor Napisano 2 Grudzień 2016 dzieki Panowie za komentarze i sugestie. Narazie 2ch jegomosci w planie mam zrobic 12
genitalius Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Napisano 20 Grudzień 2016 pozostajac w klimatach ,,Mlota na czarownice''(wydanie oryginalne z 1668r. ostatnio udalo mi sie zdybac tak btw) dwoch jegomosciow, czlonkowie bractwa przenajswitszej trepanacji czaszki. Nie skonczylem jeszcze co prawda bo mam zamiar zrobic ich 9ciu wiec praca w trakcie. Render tez nie jest finalny.
Graft Napisano 20 Grudzień 2016 Napisano 20 Grudzień 2016 No ładnie, ładnie. Wiedzę nawet naszyjniki odpowiadają kształtem ich fizjonomii ;) Dbałość o szczegóły kluczem do sukcesu! Malleus maleficarum czytasz ? (Tylko nie mów, że po łacinie :D) Kiedyś również zabierałem się do tej lektury, ale trochę zbyt "czerstwa" się okazała, może jeszcze kiedyś nadrobię. Wracając do samej pracy trochę zbalansuj ten nadmiar czerwonego bo wyglądają chłopaki jak by się ze wstydu spalić mieli :D Chyba, że to podniecenie wywołane torturowaniem biednych czarownic :D
genitalius Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Napisano 20 Grudzień 2016 (edytowane) dzieki Graft ;) Nie no jasne rendery koncowe beda calkiem inne, to jest tymczasowe. Co do Mlota, kolekcjonuje starodruki sprzed 1800 r. glownie okultystyczno-alchemiczne, na ten egzemplarz polowalem juz od dawien dawna. Owszem czytalem Mlot juz neiraz, przeklad staroangielski jak i polski Zabkowica. Mam jeszcze duzo ciekawsze perelki w swojej kolekcji niz Mlot jak i starsze. Edytowane 20 Grudzień 2016 przez genitalius
Graft Napisano 20 Grudzień 2016 Napisano 20 Grudzień 2016 Alchemia, powiadasz. Jesteś jakimś potomkiem Sędziwója :D ? Szukasz receptury na kamień filozoficzny ?
genitalius Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Napisano 20 Grudzień 2016 to jest gatunek ksiazek najbardziej kolekcjonersko atrakcyjny i wartosciowy. Duzo by mowic.
michalo Napisano 20 Grudzień 2016 Napisano 20 Grudzień 2016 Wracając do teamtu - fajne i zabawne. "Ułożysz" ich w jakąś scenkę?
genitalius Napisano 1 Styczeń 2017 Autor Napisano 1 Styczeń 2017 dzieki chlopaki. Male posuniecie o krok mam nadzieje w przod.Postaram sie zrobic scenke o nieco irracjonalnym zabarwieniu, gdzie zasadnosc charakteru postaci nie do konca z czegos wynika. Narazie taki zrzut, ktory obrazuje sytuacje panujaca w kadrze, praktycznie surowy zrzut ze zbrushowego viewportu z lekkim przkombinowanym filtrem znieksztalcajacym calosc. :x
Graft Napisano 2 Styczeń 2017 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgadzam się, że coraz bardziej ciekawie. Pracujesz już w branży CG, czy to tylko hobby? Widać, że masz mega potencjał. Na koniec aby już nie słodzić taki mały tip kompozycyjny. Staraj się nie robić takich kompozycji w których kontur twarzy jednej postaci wydaje się również być konturem tej która stoi za nią. To bardzo spłaszcza całą ilustrację. Odrobina perspektywy atmosferycznej(mimo, że nie jest to plener)również doda głębi i "trójwymiarowości" Wiem, że to tylko taki tymczasowy render, ale może przyda się na przyszłość. Pozdr. i życzę sukcesów w nowym roku
genitalius Napisano 2 Styczeń 2017 Autor Napisano 2 Styczeń 2017 dzieki Michalo postaram sie, zeby do konca tak bylo. Graft dzieki za cenna wskazowke. Oczywiscie przysiade do swiatlocienia i zrobie podzial na planowosc, jak to w praktyce wyjdzie zobaczymy. Tych postaci troche tam jeszcze bedzie. Niektore mniej inne bardziej odpuszczone. Pare stron wczesniej wspominalem dosc rozlegle na temat tego co robie wiec chyba nie wypada mi ciagnac tego tematu. Cgi to raczej pasja albo narzedzie do realizacji swoich pomyslow a ze nie potrafie spiewac ani tworzyc poezji, rysunek albo rzezba pozostaje mi jako ostatecznosc po ktore siegam w wolnym czasie aby przyblizyc sie do celu.
genitalius Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Napisano 3 Styczeń 2017 dzieki Graft za zyczenia mam andzieje,z e w tym roku zbierzesz sie w sobie i znajdziesz jakies cieple gniazdko w branzy o ktora mnie pytales. powodzenia takiego ludka zaczalem do kolekcji tych strepanowanych powyzej. Jeszcze musze go przykarykaturzyc nieco. Narazie taki base mesh 2godz
genitalius Napisano 16 Luty 2017 Autor Napisano 16 Luty 2017 dawno nic nie wrzucalem, nowe ziomki do kolekcji.
Ania Napisano 18 Luty 2017 Napisano 18 Luty 2017 Brakuje tyllko piłki do kosza, by było fajne zdjęcie drużynowe. Świetne twarzyczki. Rozumiem że nad rozdzieleniem planów jeszcze nie pracowałeś, bo wyglądają jakby wszyscy na jednej płaszczyźnie.
genitalius Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 dzieki za komentarze. Wszelkei uwagi mile widziane. Kombinuje troche z kolorystyka nie wiem na jaka sie zdecydowac, moze cos w kierunku bardziej agresywnej, co myslicie. Narazie taka zabawa w zbrushu z filtrami. Trzabedzie sie przeniesc do szopa ale przedtem dorobie jeszcze troche tlumu. Seba moze predzej inkwizycja niz ku klux klan. W sumei ani jedno ani drugie to sa tzw treapnisci, czlonkowie bractwa przenajswietszej trepanacji czaszki :D.
Graft Napisano 3 Marzec 2017 Napisano 3 Marzec 2017 A mnie się nie wiem czemu z "Kelly family" kojarzy :D Coraz lepiej się prezentuje cała banda ;) Jeśli o kolory chodzi to zadaj sobie pytanie jaki efekt chcesz osiągnąć, czy bardziej poważny, czy humorystyczny. Myśl bardziej w kategoriach zimne barwy vs ciepłe barwy.
genitalius Napisano 26 Marzec 2017 Autor Napisano 26 Marzec 2017 (edytowane) idzie jak krew z nosa bo nie mam za bardzo czasu, jedna postac na miesiac heh :D zejdzie mi sie z tym, chcac zrobic wiecej postaci niz na obrazie Matejki no ale nic ,,sztuka" wymaga cierpliwosci. Nowy ryjek. Edytowane 29 Marzec 2017 przez genitalius
genitalius Napisano 16 Maj 2017 Autor Napisano 16 Maj 2017 dzieki Chlopaki odsmazam kotleta bo troche glodem zajechalo i bieda. Takie tesciki bardziej niz na serio.
JackTheRippy Napisano 6 Czerwiec 2017 Napisano 6 Czerwiec 2017 Jesli mam byc szczery to jak wrzucisz taka prezentacje wszystkich na raz + kazdego z osobna na ZBC to jest szansa na TopRow :) Oni lubia takie innowacje, ktore sa dobrze wyrzebione.
michalo Napisano 6 Czerwiec 2017 Napisano 6 Czerwiec 2017 Smakowite hehe. Bardzo mi sie podobają, każdy z osobna. Świetnie.
genitalius Napisano 22 Lipiec 2017 Autor Napisano 22 Lipiec 2017 ledwo sie dokopalem do swojej teczki ale to dobrze znaczy, ze inni nie spia. Zeby nie bylo, ze nic nie robie to takiego cudaka wrzuce. Kilka godz ok 5,5
genitalius Napisano 27 Lipiec 2017 Autor Napisano 27 Lipiec 2017 (edytowane) kolorystyka byle jaka aby byla, tylko pokazowka jaki stan osobowy na chwile obecna. Zbrush jest bez zartow poteznym narzedziem, jak narazie na scenie jest ok 100 subtooli niektore z nich maja po kilka warstw w sumie ok 20 mln poligonow, lekko zaczyna zgrzytac, ale jest dobrze. Edytowane 27 Lipiec 2017 przez genitalius
JackTheRippy Napisano 28 Lipiec 2017 Napisano 28 Lipiec 2017 Podziwiam cie za pomyslowosc :) Ilu planujesz jeszcze ?
genitalius Napisano 3 Sierpień 2017 Autor Napisano 3 Sierpień 2017 dzieki Jack. No tak zeby dobic do 50 postaci to byloby fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi