Napisano 14 Listopad 201311 l Wracam do klimatów fantasy, tym razem chciałbym Wam przedstawić orkowego berserkera;] Soft się nie zmienił, czyli baza w maxie, sculpt w ZBrushu a później rigg, pozowanie, oświetlenie i render w maxie z V-Rayem. Kiedyś myślałem (w sumie nadal myślę) o stworzeniu opowiadania w formie nieco komiksowej z tego typu ilustracjami. Jednak na razie kończy się jedynie na myśleniu;/ ZBrush:
Napisano 14 Listopad 201311 l Na pierwszy renderze świetne compo, wygląda to profesjonalnie. Fajna dynamika twarzy. Front się należy. Na drugim renderze metal ostrza trochę nudny. Po za tym bardzo dobrze.
Napisano 14 Listopad 201311 l Rewelacja, bardzo filmowe. Mimika świetna, na obu obrazkach. Widać charakter postaci, czuję klimat :) pozdro
Napisano 14 Listopad 201311 l Jakzwykle mega pracka - mi sie podoba dynamika obrazka - jak by byla to wyjeta stilka z cinemtaica. Krew , fajna Ztka- no i obrazek odrazu skupia na ryju besti - super!
Napisano 14 Listopad 201311 l Tak jak kolega wyżej napisał. Jakby żywcem wyjęte z jakiegoś cinematika :-)
Napisano 14 Listopad 201311 l Czadzik, moze bym mu troche lapki zwiekszyl bo jakies takie przymalawe w stosunku do reszty ale poza tym niema sie do czego przyczepic :), miodzio.
Napisano 14 Listopad 201311 l Masakra, obydwie pracki. Świetnie się na to patrzy. Ale zrobić przy tej technice komiks, czy opowiadanie to kupa roboty :)
Napisano 14 Listopad 201311 l Autor Dzięki za Wasze opinie, cieszy mnie że ogólnie Wam się podoba. Ja miałem z tym pierwszym renderem nieco zgryz, bo wcześniej zrobiłem go z zupełnie innym oświetleniem i otoczeniem. Jednak szybko doszedłem do wniosku że wygląda tragicznie, wyrzuciłem to i zrobiłem na nowo. Drugi render (bardziej studyjny ukazujący jedynie samą postać) też myślałem aby zrobić na nowo, ale w końcu dałem sobie spokój. Generalnie należę do osób, które przeważnie są niezadowolone z własnych prac, czyli - zawsze wszystko można zrobić lepiej;] Zrobienie przy tej technice ilustrowanego opowiadania z pewnością zajęłoby trochę czasu, jednak jest to bardziej realne niż wykonanie animacji - która też dawniej mi się marzyła ale jednak trzeba liczyć siły na zamiary, więc animację musiałem odpuścić;)
Napisano 15 Listopad 201311 l Świetnie to wygląda mimika twarzy w jak najlepszym porządku. Ostrze moim zdaniem na drugim renderze też wygląda dobrze nie z godzę się z opiniami kolegów powyżej że jest nudne po prostu wygląda naturalnie a w takiej grafice to jest najważniejsze aby zachować naturalność postaci nadać jej charakter i pamiętać o proporcjach.
Napisano 15 Listopad 201311 l Zrobienie przy tej technice ilustrowanego opowiadania z pewnością zajęłoby trochę czasu, jednak jest to bardziej realne niż wykonanie animacji - która też dawniej mi się marzyła ale jednak trzeba liczyć siły na zamiary, więc animację musiałem odpuścić;) Szkoda bo chętnie bym obejrzał taką animację. Przy takich umiejętnościach i wyczuciu kadru byłoby co oglądać. Praca świetna. Tak samo jak poprzednia (ta cyberpunkowa ;) ) ta też opowiada jakąś historię. Takie pracki lubię najbardziej :) Gratulacje.
Napisano 15 Listopad 201311 l Jest moc. Model i render na wysokim poziomie. Tylko ten miecz trochę mało na stal wygląda, a bardziej na plastik czy kamień.
Napisano 15 Listopad 201311 l Ta praca jest źle podlinkowana w rekomendacjach na głównej (gdy klika się na pracę klimenta). Świetny render i kompozycja.
Napisano 16 Listopad 201311 l Ej no ale daj większe rozdzielczości! Przecież widać, ze w jednym pixelu się dwa detale nie zmieszczą. Bardzo fajnie. Wyszedł z niego taki hardy kloc - jak na orka przystało. Właśnie dobrze, że nie ma większych łap, bo wtedy były wielkolud, a nie ork. Morde ma super. Lubie też motyw ubabranej bezładnie farbą japy. Gothic w wydaniu 18+ Gratulejszyn. Rzadko tak oklepane tematy, odznaczają się oryginalnym designem.
Napisano 18 Listopad 201311 l Pierwszy obrazek full profeska, super to wygląda. Od razu mi się Gothic przypomniał. Model świetny, czuć moc orka.
Napisano 18 Listopad 201311 l Autor Jeszcze raz dzięki wielkie za opinie. Zdaję sobie sprawę, że niektóre rzeczy mogą bardziej podobać się jednym a innym mniej. No ale cieszy mnie że ogólne wrażenie jest pozytywne. Padły stwierdzenia, że wygląda jak kadr z cinematicu - taki właśnie styl mi się podoba, dlatego skoro nie jestem w stanie wykonać całej animacji w takim stylu to przynajmniej stillki czasem takie zrobię;) Przy animacji jest kupa roboty (parę już w swoim życiu wykonałem), jednak teraz podchodzę do tego tak, że jak już robić to porządnie, bo jak chcesz na szybko i na skróty to lepiej w ogóle nie robić. Sam jednak nie jestem w stanie zrobić tego tak jakbym to sobie wyobrażał. Pomimo, że łyknąłem (w mniejszym bądź większym stopniu) praktycznie każdy element zabawy z 3d, czyli modelowanie, teksturowanie, riggowanie, animowanie, oświetlenie, renderowanie czy postprodukcję, to jednak i tak obecnie nie podjąłbym się zrobienia bardziej rozbudowanej animacji samodzielnie. Najwyżej jakąś 30 sekundową zajawkę;]
Napisano 19 Styczeń 201411 l Autor Dzięki:] W tym czasie pracowałem jeszcze nad innymi projektami, więc trudno powiedzieć ile czasu zajął mi akurat ten. Tutaj wszystko wykonywałem od zera, czyli najpierw sam pomysł na ogólną stylistykę i bohaterów, później tworzenie modeli i rendering. Czasowo ok 4 tygodni.
Napisano 19 Styczeń 201411 l Ło, bardzo dobre! Poczęstujesz jakimiś bonusami, tzn siateczką, clayem, info o świeceniu i postprodukcji? :) Pozdrawiam!